Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z dziecinstwa

mania1220

Recommended Posts

Nio, wiem, że są taśmy o różnych zastosowaniach :) Mam metalową taśmę, która wytrzymuje kilkaset stopni. Specjalna do kominków. Mamy kilka innych też, np. taką, która się sama wulkanizuje w cieple słonecznym. Można nią dach uszczelnić. Przezroczyste też znam :) Tamta, którą samochód ciągnęliśmy to była zwykła w kolorze beżowym, cienka taśma do oklejania paczek i to był 1987 rok. Odpowiednio chwycona palcami i szarpnięta dawała się rozerwać. Takie rzeczy były w wtedy w PL luksusową nowością :p

Ale ten klej Gorilla jest niesamowity. W PL są takie kleje montażowe, które nazywają płynnymi gwoździami, ale nie widziałam ich w jakimś ekstremalnym działaniu.

• Odpowiedzi 31,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mania1220

13601

• pestka56

3588

• mmikka

3343

• TAR

3053

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

plynne gwozdzie czyli u nas liquid nails, taki mamy w tubach do pistoletu jak silikon, nim bede schody przyklejac, nic ich nie ruszy.

kleje sa w butelkach, dzialaja na kontakt z woda, moczy sie lekko nawierzchnie i daje klej dopiero.

a tasma gorilla ktorej uzylam wyglada tak (tasmy nie trzeba wiazac z woda)

Gorilla-_Mounting-_Tape-_Tough---_Clear.png

macie taka? przezroczysta, bo jeszcze sa czarne i biale. Jest na wewnatrz i na zewnatrz, Mika na tej tasmie to predzej farba i tynk zjechaly niz puscila tasma :D

Kiedyś na płynny gwóźdź skleiłam 'koło zamachowe' do maszyny do szycia a dokładnie overlocka, to znaczy to kółko przy silniku na które się nakłada pasek klinowy, ciekawe czy nadal trzyma bo maszyny dawno nie używałam. Potem jeszcze kleiłam obcas bo mi pękł w połowie wysokości i jeszcze długo w nich chodziłam aż przegapiłam zmianę fleka i zjechałam obcasy.

sesyjka

fotel sprzed compa, w sypialni tez mam czarny, jest mniejszy, wezszy i ma czarne nogi ale ma dwozdki naokolo, ale ten byl blizej, pozatym to byl tylko test

nie mysle ze zawala, jest nadal duzo miejsca, mysle ze jeden bylby ok, nam sie podoba, ba, nam sie wlasnie czarny podoba bo robi maly myk na odwyrtke - przewaznie czarne jest ciezkie i zawala a tutaj sie wtapia a oczy leca na jasne meble, a fotel jest a jakby go nie bylo - z gory mowie ze zaden inny kolor nie wchodzi w rachube wchodzi tylko jasny kremowy badz wlasnie czarny. Nie myslalam ze uszaty bedzie pasowal do tej sofki, a jednak pasuje, pewno przez te wykretasy na podlokietnikach bo sa podobne.

IMG_5453.jpg

IMG_5462.jpg

IMG_5468.jpg

IMG_5473.jpg

IMG_5457.jpg

i odgracony - ale jeszcze nie zrobiony - podgladowo Fioletowy

IMG_5489.jpg

IMG_5492.jpg

IMG_5493.jpg

IMG_5487.jpg

IMG_5486.jpg

IMG_5494.jpg

zaslony mam, firanki tez, z karniszy znalazlam tylko koncowki :cool: wiec nadal lyso, zacznie byc przytulnie jak one zawisna, jak M zrobi (kiedys) listwy na scianach i jak powiesze obrazki. No i lak zrobie lozko. Ale juz jest OK na tyle ze powiedzialam Mlodej ze moze przyjechac bo mozna w pokojach sie poruszac .

Dywanik sliczny, zeby jeszcze tam wpodloge polozyc to juz bede super zadowolona.

fotel moze byc, nie zagraca, na tamtych zdjeciach wyglaalo na mniej miejsca. a zawsze jak cie znudzi fotel mozesz pod oknem postawic te dwa taborety ktore wczesniej pokazywałas :)

sie tylko zastanawiam czemu fioletowy? tam prawie nic fioletowego nie ma :lol2: docelowo bedziesz tez miec tam dechy? te ktore zostały?

no wlasnie dlatego napisalam ze czarny fotel robi na odwyrtke co czarne robi - nie zawala, wtopil sie i znikl :) sama bylam zdziwiona, w zyciu bym na to nie wpadla. jasne zawalaly bo wlasnie jasne byly, ha!

tak podloge damy ta sama ktora dalismy w jaskini - ta tutaj na parterze jest za duzo wymagajaca, nie bede z mopami 100x na dzien latala po dwoch pietrach. Ale ten pokuj na na samym prawie koncu zrobie :cool: Temu dywan walnelam juz zeby zakrys ten ohydny bez.

TAR - dywan ma wrzos w sobie. Do tego ida fioletowe zaslony, 3 obrazki mam z fioletem, plus poduchy fioletowe, jak porozwieszam wtedy bedzie widac ze jest Fioletowy. Scian nie bede malowac na fiolet ani wrzos, takiego nie lubie zestawienia, lubie dodatkami. teraz kocyk nazucilam lekko fioletowy tez sie wpasowal. Fioletowe poduchy kupie wieksze albo uszyje, te male mialyscie racje sa do dupy.

ten stolik i ta lampka tam sa tylko tymczasowo bo nie mam gdzie wsadzic, ich tam wcale nie bedzie. A flakonik mam z fioletowym kwiatkiem :cool: nie cyklam

patrze wlasnie ze chodze w bluzce na lewa strone :cool:

a M sie biedny meczy, wymyslilam cos z wyspa i kombinuje, nie wiem czy sie uda, spody sa cienkie :cool: ja i moje durne pomysly :cool:

Brazowy - brazowe zaslony, dywan z brazami, brazowe dodatki, czyli jakiw poduchy (jeszcze nie mam), dwa obrazy

Granatowy - granatowe zaslony, granatowy dywan, granatowe stoliki (co teraz malowalam) , w granacie zaglowek, poduchy, nazuta i obraz.

Fioletowy - fioletowe zaslony, na lozku poduchy, nazutka, dywan ze wrzosem, duperelki w fiolecie

Szary - moja sypialnia jest szara cala, z dodatkiem srebrnego i czarnego i zero zaslon.

a M sypialnia w jaskini jeszcze nie wiem jakie kolory beda ale naturalne, znaczy sciany szare a reszte brazy i kremy itp bo lazienke ma w kremowych plytkach

5 sypialni :) plus 3 salony + jadalnia formalna, + bilbioteka .... 3 pelne lazienki + wc, jak na taki maly domek to calkiem niezle