pestka56 20.11.2017 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2017 Nio, wiem, że są taśmy o różnych zastosowaniach Mam metalową taśmę, która wytrzymuje kilkaset stopni. Specjalna do kominków. Mamy kilka innych też, np. taką, która się sama wulkanizuje w cieple słonecznym. Można nią dach uszczelnić. Przezroczyste też znam Tamta, którą samochód ciągnęliśmy to była zwykła w kolorze beżowym, cienka taśma do oklejania paczek i to był 1987 rok. Odpowiednio chwycona palcami i szarpnięta dawała się rozerwać. Takie rzeczy były w wtedy w PL luksusową nowością Ale ten klej Gorilla jest niesamowity. W PL są takie kleje montażowe, które nazywają płynnymi gwoździami, ale nie widziałam ich w jakimś ekstremalnym działaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 20.11.2017 14:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2017 plynne gwozdzie czyli u nas liquid nails, taki mamy w tubach do pistoletu jak silikon, nim bede schody przyklejac, nic ich nie ruszy. kleje sa w butelkach, dzialaja na kontakt z woda, moczy sie lekko nawierzchnie i daje klej dopiero. a tasma gorilla ktorej uzylam wyglada tak (tasmy nie trzeba wiazac z woda) macie taka? przezroczysta, bo jeszcze sa czarne i biale. Jest na wewnatrz i na zewnatrz, Mika na tej tasmie to predzej farba i tynk zjechaly niz puscila tasma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 20.11.2017 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2017 Na płynny gwóźdź mam przyklejoną do sufitu rozetę żyrandolową.Mania, ty masz swoje Edki a ja przed chwilą patrzyłam jak mysz polna zeżarła kota jajecznicę stojącą na schodach do ogródka. Pierwszy raz tutaj mysz widziałam. Te srebrne taśmy tesa bardzo lubię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 20.11.2017 15:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2017 M poszedl odsniezac bo nie dalo sie drzwi od garazu otworzyc, ale zanim poszedl przenieslismy mojego uszatka zeby test zrobic, Pestka chyba mialas racje, z uszatkiem - nie, nie zawala! wkleje potem fotkii sie nam obojgu podobalo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 20.11.2017 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2017 Kiedyś na płynny gwóźdź skleiłam 'koło zamachowe' do maszyny do szycia a dokładnie overlocka, to znaczy to kółko przy silniku na które się nakłada pasek klinowy, ciekawe czy nadal trzyma bo maszyny dawno nie używałam. Potem jeszcze kleiłam obcas bo mi pękł w połowie wysokości i jeszcze długo w nich chodziłam aż przegapiłam zmianę fleka i zjechałam obcasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 20.11.2017 16:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2017 sesyjka fotel sprzed compa, w sypialni tez mam czarny, jest mniejszy, wezszy i ma czarne nogi ale ma dwozdki naokolo, ale ten byl blizej, pozatym to byl tylko test nie mysle ze zawala, jest nadal duzo miejsca, mysle ze jeden bylby ok, nam sie podoba, ba, nam sie wlasnie czarny podoba bo robi maly myk na odwyrtke - przewaznie czarne jest ciezkie i zawala a tutaj sie wtapia a oczy leca na jasne meble, a fotel jest a jakby go nie bylo - z gory mowie ze zaden inny kolor nie wchodzi w rachube wchodzi tylko jasny kremowy badz wlasnie czarny. Nie myslalam ze uszaty bedzie pasowal do tej sofki, a jednak pasuje, pewno przez te wykretasy na podlokietnikach bo sa podobne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 20.11.2017 17:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2017 i odgracony - ale jeszcze nie zrobiony - podgladowo Fioletowy zaslony mam, firanki tez, z karniszy znalazlam tylko koncowki wiec nadal lyso, zacznie byc przytulnie jak one zawisna, jak M zrobi (kiedys) listwy na scianach i jak powiesze obrazki. No i lak zrobie lozko. Ale juz jest OK na tyle ze powiedzialam Mlodej ze moze przyjechac bo mozna w pokojach sie poruszac . Dywanik sliczny, zeby jeszcze tam wpodloge polozyc to juz bede super zadowolona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 20.11.2017 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2017 fotel moze byc, nie zagraca, na tamtych zdjeciach wyglaalo na mniej miejsca. a zawsze jak cie znudzi fotel mozesz pod oknem postawic te dwa taborety ktore wczesniej pokazywałas sie tylko zastanawiam czemu fioletowy? tam prawie nic fioletowego nie ma docelowo bedziesz tez miec tam dechy? te ktore zostały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 20.11.2017 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2017 Właśnie na deskach dywan będzie super wyglądał. Nie pasuje mi lampka na stoliku. Mały wazonik z kwiatuszkami bym dała. Bardzo mi się podoba lampa za uszakiem. Uszak pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 20.11.2017 17:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2017 no wlasnie dlatego napisalam ze czarny fotel robi na odwyrtke co czarne robi - nie zawala, wtopil sie i znikl sama bylam zdziwiona, w zyciu bym na to nie wpadla. jasne zawalaly bo wlasnie jasne byly, ha! tak podloge damy ta sama ktora dalismy w jaskini - ta tutaj na parterze jest za duzo wymagajaca, nie bede z mopami 100x na dzien latala po dwoch pietrach. Ale ten pokuj na na samym prawie koncu zrobie Temu dywan walnelam juz zeby zakrys ten ohydny bez. TAR - dywan ma wrzos w sobie. Do tego ida fioletowe zaslony, 3 obrazki mam z fioletem, plus poduchy fioletowe, jak porozwieszam wtedy bedzie widac ze jest Fioletowy. Scian nie bede malowac na fiolet ani wrzos, takiego nie lubie zestawienia, lubie dodatkami. teraz kocyk nazucilam lekko fioletowy tez sie wpasowal. Fioletowe poduchy kupie wieksze albo uszyje, te male mialyscie racje sa do dupy. ten stolik i ta lampka tam sa tylko tymczasowo bo nie mam gdzie wsadzic, ich tam wcale nie bedzie. A flakonik mam z fioletowym kwiatkiem nie cyklam patrze wlasnie ze chodze w bluzce na lewa strone a M sie biedny meczy, wymyslilam cos z wyspa i kombinuje, nie wiem czy sie uda, spody sa cienkie ja i moje durne pomysly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 20.11.2017 17:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2017 chcialam nogi pod wyspa jak tutaj, nogi mam, ale czy sie uda?? nie mam desek do obicia wyspy jeszcze, niewiem jakie beda, musze jechac zobaczyc co maja i co lepiej sie sprawdzi tak wiec moze nog wcale nie bede miec ale narazie robi plany i kombinuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 20.11.2017 17:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2017 a wiecie co, jasne nie zawsze wszedzie pasuje, pamietacie jak przerabialam krzesla w jadalni? nalozylam kremowe i rozebralam, nie pasowalo tam, nie w jadalni, nie w mojej jadalni, za to sofa, lawa czy dywany jasne pasuja perfekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 20.11.2017 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2017 Może kółka zamiast nóg i będziesz jeździć wyspą po kuchni? hahaha Rick trupem by padł :rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 20.11.2017 18:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2017 oj padl by, pamietasz ze juz nagadal sie na anty ze w brazie bedzie a wiesz, na kolkach tez fajny pomysl, z hamulcami, sek w tym ze w wyspie i piekarnik i mikrofala i kontakty idzie wiec odpada poki co postep jest, chyba nozki beda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 20.11.2017 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2017 Zapomniałam o "serniku" w wyspie. W środę mam mieć suszarkę, żałuję, że na jutro nie umówiłam się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 20.11.2017 18:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2017 Brazowy - brazowe zaslony, dywan z brazami, brazowe dodatki, czyli jakiw poduchy (jeszcze nie mam), dwa obrazy Granatowy - granatowe zaslony, granatowy dywan, granatowe stoliki (co teraz malowalam) , w granacie zaglowek, poduchy, nazuta i obraz. Fioletowy - fioletowe zaslony, na lozku poduchy, nazutka, dywan ze wrzosem, duperelki w fiolecie Szary - moja sypialnia jest szara cala, z dodatkiem srebrnego i czarnego i zero zaslon. a M sypialnia w jaskini jeszcze nie wiem jakie kolory beda ale naturalne, znaczy sciany szare a reszte brazy i kremy itp bo lazienke ma w kremowych plytkach 5 sypialni plus 3 salony + jadalnia formalna, + bilbioteka .... 3 pelne lazienki + wc, jak na taki maly domek to calkiem niezle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 20.11.2017 18:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2017 Mika jak to "masz miec suszarke"......KUPILAS??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 20.11.2017 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2017 (edytowane) Razem z robotem, bo rabat był wtedy duży inny model niż Tar, wygląd identiko. - jestem zła, że w Polsce nie ma czarnych. Edytowane 20 Listopada 2017 przez mmikka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 20.11.2017 18:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2017 no wiesz co, i teraz mowisz dopiero :eek: gratulacje!! a czarne co mialo byc? suszarka czy robot? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 20.11.2017 18:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2017 ladny ten robot!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts