Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z dziecinstwa

mania1220

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mania1220

13601

• pestka56

3588

• mmikka

3343

• TAR

3053

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mmikka ciesze sie razem z toba, ze udalo ci sie taka wyhaczyc :) ja mam bez pompy ale jestem bardzo zadowolona z zakupu i to chyba najwazniejsze. a stara pralke postanowilam jednak naprawic, pan mi to zrobi za 200 zł. ona na razie stoi w kotłowni i tam bedzie stala, mam tam odpływ i wode wiec niech sobie chocby chodniki i dywaniki pierze coo nie? :D oddawac komus za darmo szkoda a mnie sie przyda 200 zł. nie majatek.:cool:

zaraz sie rozejrze za fotelem na lokalnych bo i tak bym przerobila jak te dwa co mam. Czarnego ciezko znalezc a jak sa to cena z kosmosu i material nie ten, a ja chce konkretny material - znaczy ten sam co mam teraz gnieciony aksamit badz czarna szenilka.

Joana mozemy sobie reke podac, zdycham dzis caly dzien az kanape zalegiwalam ale sie nie dalo bo pies atakowal, przez wyspe mam spowrotem bajzlo w domu i sily nie mam sprzatac.

dobra wyspa, szafki na mopy nie dostalam dzis w prezencie bo dlugo zajelo, najwiecej z wlozeniem mikrofali. Okazalo sie ze Ikea ZMENILA szafki. Do tego stopnia ze cos swojego (nie od nich) ciezko dopasowac. 3 x przekrecal polke zeby mialo to wyglad, zupelnie inaczej niz stara szafka, na dodatek ktora wywalilismy, tez byla ciemna ale brzegi zamlowalam na bialo. Moglam zostawic, farbe zetrzec, no ale poszla. Razem z szafka M wywalil szyny do szuflad, nie odkrecil. Polecialo do kontenera - a szuflady z reszta szyn zostaly, stoja w garazu i nie wywalil. Szkoda, bo tanie nie sa, ale trudno. Tak wiec narazie nawet szuflad nie bede miec. Chciaz zmienilam zdanie i zamiast dwoch bedzie jedna.

podstawa

IMG_5506.jpg

po lewej jest szafka na piekarnik po prawej na mikrofale

IMG_5507.jpg

kazda szafka ma 30 cali, to jakies 76.20cm, piekarnik jest wlasnie tej wielkosci. Mikrofala ma ramke.

wbil wkretki i nozki przykrecil

IMG_5512.jpg

IMG_5509.jpg

IMG_5510.jpg

IMG_5513.jpg

nozek mialam 5, zostaly sie z duzej komody ktora sprzedalam ze dwa lata temu, z mojej sypialni. Nogi sa solidne, ciezkie jak diabli. Szkoda ze 6 nie mialam, ale reszte poszlo sprzedane, te gdzies sie zaplataly i zostaly.

podstawa musi byc pod spodem, mimo nog, wole nie ryzykowac, blat bedzie ciezki na dodatek piekarnik wazy tone plus mikrofala.

IMG_5514.jpg

IMG_5515.jpg

mikrofala juz wsadzona, po wielkiej wojnie z ich szafka.

IMG_5524.jpg

IMG_5520.jpg

IMG_5521.jpg

IMG_5522.jpg

IMG_5523.jpg

widac do kitu bo juz ciemno, pozatym M przeciez nie skonczyl mi swiatel w kuchni i w tym miejscu brakuje 4 spotow wiec sie robi ciemny kat;)

oczywiscie wyspa jeszcze nie obita no i nozki beda sciagniete i zabejcowane pod kolor wyspy ...ALE.........wyglada to zarabiscie i jak na wcisniecie w ostatnim momencie pomyslu M sie ciesze ze na mnie nie najechal ale zrobil:rolleyes:

podstawy nie widac wcale, chyba ze sie schyle - tak jak robilam fotki. Podstawa tez sie moe okazac jest potrzebna zeby kable pociagnac do gniazdka z boku i do mikrofali. Nic jeszcze nie skrecal wszystko tylko stoi pod swoim ciezarem bo jak Chris przyjedzie to musi kable pociagnac i wtedy nam powie gdzie je wciupac. Ja stawiam w podstawie, zeby sie nie nagrzewaly za piekarnikiem.

mam swoje nozki przy wyspie :wave:

kolor wyspy juz wybralam wkleje w nastepnym poscie

Edytowane przez mania1220

dzis przy robieniu wyspy w koncu zdecydowalismy co nalozyc na wyspe, wyborow duzo nie mieli, dwa brazy ktore sie mogly wpasowac do moich bialcy tylko wiec wybralismy ciemniejszy Laxarby, drugi byl za jasny, za bardzo ryzawy. Laxarby jest tak ciemnym brazem ze prawie czarny - ale u nas to pasuje

laxarby-drawer-front-brown_0449100_PE598627_S4.jpg

laxarby-drawer-front-brown_0451570_PE600559_S4.jpg

no i zostala kwestia blatow. Ze w reszcie kuchni chce biale badz jasno-szare to wiedzialam, ale na wyspie nie wiedzialam, na poczatku myslalam ze wezme jasniejsze szafki ale wtedy bialy blat odpadal, wtedy by byl czarny a ja do konca nie wiem czy chce dwa rozne blaty. Pewno tak - jakby ta kuchnia byla wieksza, jakby np. nie bylo sraczyka i ta wyspa bylaby duzo wieksza. Wiec zostaje ciemny i wtedy moge taki sam blat wsadzic

podgladowo

full-kitchen-with-island-pinterest-addict.jpg

krzesla tez mam czarne przeciez.

tu sa Laxarby z bialymi blatami

49781d9cdc0dea6604baf3ecf510d486.jpg

tu nizej jezt Laxarby wyspa a szafki biale to Bobdyn - dokladnie jak u mnie. pasuje? jasne

contemporary-kitchen.jpg

contemporary.jpg

wyspa bedzie jak na ostatnim zdjeciu oblozona, nie bedzie plasko, dokladnie tak jak oblozylam gorne szafki w kuchni

i super. I nich se Rick gada ile chce :popcorn:

dokladnie, w koncu jestem Boy George !

mowilam?? czy nie??? ze tak mi na weselu powiedzial, ze jak on wygladam i ze mi tylko melonika brakuje , o malo sie nie zaplulam tym winem !

he he he...

bo oczy mialam ciemna kredka obrysowane :eek:

butow nie skomentowl, za to jego zona i corka jak najbardziej :D

na zdjeciu malo bylo widac, te buty z bliska trzeba widziec

to teraz "sprawa mopow"

jak sprawa Gorgonowej - nie do konca jasna.

to jest viledy ktory mam juz dlugi czas

719-_P41_KZ3_L._SL1500.jpg

jest ok, nawet go lubie, na szybkie mycia. Niestety zaczal przeciekac :cool: ale lubilam ze nie musialam calego wiadra wyciagac na jakies male plamy.

oprocz tego mam krecone mopy - tez nic nie dotykam ani nie moloce, ruszam kijkiem tylko, jak sie maslo w masielnicy za starych czasow ubilajo

jeden calosciowy

61_MOFK-j_Hn_L._SL1244.jpg

a drugi szczepiany za bardzo malo miejsca zajmuje

616c_V3_HBA4_L._SL1465.jpg

61_POYU1oy_SL._SL1103.jpg

dzis przyszedl ten z Viledy - TAR taki sam???

IMG_5518.jpg

jestem rozczarowana, jest normalnie tak tanio zrobiony ze szok, strach w reke brac, zobaczymy jak sie spisze. Najgorsze jest wiadro ;) cienki plastyk, ba, KUPA plastyku, cieniutka raczka a spod - tragedia

IMG_5532.jpg

a tu kupa plastyku

IMG_5533.jpg

w zyciu, ale to w zyciu go na podlodze samego nie postawie ;) az sie prosi zeby go postawic bo ma ochote zarysowac podloge. Byc moze na jasnych podlogach sladow nie zostawia ale na ciemnej zaraz bedzie COS. Jak nic Gorilla glue i cos musze podlepic, bo bym apopleksji dostala go suwajac a nie ukrywajmy, "podniesc i przeniesc" nie zawsze dziala i zawsze sie gdzies przesunie. Normalnie popeline odwalili!

no i ta kupa cienkiego plastyku. Porownajcie do moich zielonych, solidny plastyk i nie ma mowy o zarysowaniu, NIC ostrego, gladziutki a ten pierwszy ma kolka i raczke ktora sama sie sklada i nie udeza o podloge. A drugi ma gumowe nozki. Vileda sie chowa przy tych moich.

Potestujemy zobaczymy.

TAR czy masz tak samo zrobiony czy na Europe lepsze wypuszczaja???

zobaczymy co z glowicami, bo tez super cienki plastyk, ja widze szybkie zlamanie.

dobra, a teraz 3 Viledy mopy ktore kupilam

IMG_5534.jpg

pierwszy jest ten co pisalam ostatnio ze jest genialny do moich podlog

81_ADQJ1i_TUL._SL1500.jpg

81_Ihu_YGYm_PL._SL1500.jpg

917_Fh_Rd_Ps_EL._SL1500.jpg

8133_Mh_DAle_L._SL1500.jpg

genialny! mozna nim na sucho i na wilgotno, popsikac niebieska czesc woda badz popsikac podloge - schylic sie jest warto - przejechac i obrocic na biala czesc zeby wytrzec do sucha i wypolerwoac. I znow - z ciemnymi podlogami sie inaczej obchodzi niz jasnymi, trzeba wycierac i pucowac zeby maziajow nie zostawalo - ale nadal bym ich na jasne nie zmienila.

jest taki w Polsce?

dziala tez jak miotla na sucho i na wycieranie kurzow z podlogi. Niebieska czesc kudlata jest rewelka jak mowicie.

IMG_5526.jpg

IMG_5527.jpg

mop drugi to ten co TAR tez ma

mop nr trzeci ma psikawke mala....

tu widac oba z gory, glowice maja identyczne, uzywaja tych samych szmatek i oba mozna wsadzac do tego samego wiaderka i wyciskac

IMG_5528.jpg

IMG_5529.jpg

IMG_5531.jpg

bo mi tamten zaczal cienkac , a nigdy calego pojemnika wody nie uzywalam bo podlog zamoczyc nie mozna i bo chcialam na szybkie plamy miedzy myciem (np.pies i slady po blocie) ten sie moze sprawdzic super tez. Jeszcze nie sprawdzalam. Pojemniczek w sam raz malutki i podobno nie cieknie.

ale cos czuje ze najwiecej bede jezdzic na tym bialo-niebieskim bo sie sprawdza na 100%

oprocz tego zwyklego swiffera kupilam na suche i mokre szmatki

6000196967102.jpg

tego wzielam jak mi sie nie bedzie chcialo wyciagac mopow i bawic w wielkie sprzatanko, tylko sru i szmatka w smieci

Mimo to Vileda jaosciowo stoi i piszczy cieeeennnkkkooooo. Ta Vileda co mi cieknac zaczela jest lepiej zrobiona, grubszy plastyk, a te ehhh. Wstydziliby sie.

temat szmatek - do kazdego mam po dwie, a ze tamte dwa uzywaja takich samych to 4. TAR czy mowilas ze masz 7??

sprawdzi sie, jedna na dzien i na weekend wszystkie wyprac.

Mika mysle ze po trochu po sztuce kupowac i sie uzbiera. Dokupie jeszcze zeby miec na caly tydzien a mozna je prac do 100x w pralce wiec policz sobie - 100 tygodni, a jak sie ma kilka to dosc dlugo wytrzymaja, podejrzewam ze dluzej niz same mopy, a w rekach tez mozna wyprac jak podloga lekko byla brudna a nie utytlana, a czasem nie codziennie sie wyciera tez.