mania1220 21.11.2017 01:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2017 a teraz skoro juz macie suszarki... u TAR bylo ze kulki sa i papierki, ano sa. kulki so rozne, z tworzywa sztucznego i welniane jakies szmatki mozna zrobic samemu , wode wymieszac z plynem i wilgotne szmatki walnac do suszarki, bo szmatki nie sa niczym innym jak plynem jesli uzywam swojego prszku, pisalam kiedys o nim - nie uzywam NIC, ciuchy wychodza miekkie, napompowane, nie elektryzuja sie i lekki zapach maja ale zapach czystosci. Plynu nie lubie, uzywam jak piore cos w normalnym proszku i mi szmatki "wyjda", osobiscie jak juz cos wole szmatki. kulki - te niebieskie - probowalam i nie lubie. Maja niby rozwalac kotlujace sie ubrania ale mi nie podeszly, wieczne szukanie kulek i wyciaganie je z zakamarkow, np. z nogawek. Kulki welniane - nie probowalam ale wyprobuje, sa fajne bo mozna je spsikac olejkiem zapachwym badz spryskiwaczem do poscieli i recznikow i ciuszki beda pachniec tak jak sie lubie, a nie tak jak jest w pudelku czy w butelce, u nas plyn sie nazywa "linen spray", jak sie po polsku nazywa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 21.11.2017 01:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2017 a teraz ide do wyrka, prysznic i wskok z ksiazka, nadal mam bluzke na lewa strone to sie lenistwo nazywa! rano M jedzie do pracy, wpadla nam dzis niespodziewanie, jak wroci to moze, ale to moze ublagam o szafke na mopy, a ja wkeje fotki z wesela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 21.11.2017 03:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2017 Mam tylko płaskie Viledy i nie znoszę ich. Wiecznie jakiś kłopot z nakładkami. Też mam podobne jak te grube niebieskie, ale wkurza mnie ciągłe zdejmowanie i zakładanie, albo schylanie się bo cholerstwo spadło. Chodziłam wokół obrotowego Viledy i nie zdecydowałam się, bo jakoś tandetnie wyglądał. Sam plastik i to cienki. Takiego bogactwa mopowego u nas nie widziałam. Skręciło mnie z zazdrości Ostatnio wyczaiłam takiego https://mamibot.tech/pl/mopy-hybrydowe/64-10-mopa-380-6970626160140.html?gclid=EAIaIQobChMIjefyid7O1wIV1YgZCh199Q95EAEYASAAEgKIp_D_BwE#/28-gwarancjavip-nie Jeśli rzeczywiście taki jest jak piszą, to byłby dobry do moich podłóg, ale tani nie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 21.11.2017 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2017 (edytowane) nie wiem jak wyglada moje wiadro pod spodem ale sobie sprawdze, w kazdym razie nic nie szoruje. wiadro nie jest takie gowniane jak twoje, co mi przeszkadza, ze jest ciezkie. ale przyznam, ze kupiony mop z wiadrem 3 lata temu ten obrotowy jest lepszej jakosci. swojego mopa uzywam raz na tydzien w pokojach i codziennie lece w kuchni i wiatrołapie. kupilam go na przeprowadzke czyli rok i miesiac temu. nic sie z nim nie dzieje, czysci dobrze wiec nie bede narzekac, bo nie mam na co. mi on styka. dla porownania kupilam jana niezbednego i to jest dopiero badziew, wielkosc mopa - polowa wiledy, zapytałam w sklepie czy to mop dla krasnoludków. kupilam sobie tez mop laifhaita (jakos tak) rozwalil mi sie po 2 myciu a kosztowal wiecej od wiledy. w tym wiledowym lubie to, ze nie musze ciagle nakladac i sciagac szmaty, starczy wode wymieniac. u nas na rynku sa tez profesjonalne zestawy sprzatacza z wozeczkiem, 2 wiadra, polautomaty i takie tam pierdy smerdy ale to juz koszt kilku stowek. Pestka jakie masz klopoty z nakladkami wiledy, bo ja nie mam zadnych. jesli chodzi o same szmaty to trzeba kupowac w promocjach czasem w cenie 1 sa 2, ja swoje tak kupilam. nie cierpie mopow kiedy musze sciagac i zakladac te szmate, wtedy nie bawie sie i lece parownica karchera na niskim parowaniu:cool: a jeszcze sobie zamowilam takie 2 wklady i wiem ze niedługo beda z mikrofibry i chenilowe mam tez takie z wloskami ja te twoje niebieskie jednak wole myc tym z krotkim wlosem. te dlugie uzywam na szybko z płynem jesli chce plamy zetrzec. i wiem ze na ciemna podloge trzeba wiecej sie poswiecic niz na taka jasna jak u mnie. Pestka marudzisz:p Edytowane 21 Listopada 2017 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 21.11.2017 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2017 (edytowane) Mam jakieś bezimienne mopy, ręcznie moczę szmatki. Od jakiegoś czasu lecę po podłodze ręcznikami spranymi, zarzuconymi na miotłę do zamiatania. Żal mi wywalić ręczniki i kupić szmatkę za 30 zł. Podłogi do mycia mam mało, ręcznik przerzucę na drugą stronę w trakcie mycia i od razu do pralki na program 15 minut prania. Napalałam się na ten pedałowy mop viledy, dobrze, że Mania pokazałaś te plastikowe części. Tutaj w sklepie nie widziałam pedałowego mopa i nie mogłam obejrzeć. Moja siostra ma viledę kręciołka bez pedała, tylko ręką kij kręci. Jest zadowolona i mi się nim u niej podłogę dobrze myło. Kiedyś miałam mokre szmatki do podłogi nakładane na mopa. Dobre, bo od razu do śmieci. Mania, pokazałam M waszą wyspę i jojczałam jak masz dobrze, mąż zrobi tobie wszystko co wymyślisz:) O suszarce gdzieś tam pisałam, że się napalam:) Już wymyśliłam, że pierwszą kołdrę 200/200 piorę i suszę W Tar-owy hurt nie wciągnę się, bo w ten weekend wszystko poprałam. Zapomniałam napisać, że BARDZO podoba mi się te niebieskie wiaderko, a jeszcze bardziej to, że można je złożyć. Śliczne jest:) Edytowane 21 Listopada 2017 przez mmikka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 21.11.2017 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2017 Mam taki dwustronny jak Mania pokazała z Jana właśnie, jest świetny, dobra jakość, niestety jest na rzepy. Już raz doszywałam nowe, wkurza mnie bo spadają. U mnie cały czas mopy na tapecie, bo nie mam na górę, a chcę osobny. W piątek w lidlu viledy będą za 59 , muszę zobaczyć dokładnie które. Ale coraz bardziej się zastanawiam nad zakupem np Meridy, porządnego wózka z mopem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 21.11.2017 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2017 :wiggle: Ale malowanie zacznę już chyba jutro, albo nie, dzisiaj malnę primerem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 21.11.2017 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2017 Super są. Maluj, maluj bo czekamy wszystkie na komodę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 21.11.2017 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2017 (edytowane) joana ja kupilam ten plaski obrotowy z jana usmialam sie jak norka jak zobaczylam jego wielkosc. jak zabawka dla dzieci. pewnie, ze mozna kupic mopy profesjonalne dla mnie sa da drogie. ja mam tez ten obrotowy okragly i jest dobry ale wole smigac tym plaskim i jestem z niego zadowolona, dobrze myje, nic nie rysuje, plastik nie peka wiec nie rozumiem na co mialabym narzekac. samych podłóg mam ok. 200 m2 zmywam je minuta osiem. i chyba o to chodzi, mop to nie statek kosmiczny zreszta ze wzgledu na moje problemy skorne od chemii nie widze lepszego rozwiazania. a moczenie i wyciskanie szmat doprowadzalo mnie do szalu, stad ten zakup okraglego wiledy, teraz jak jest płaski to jeszcze lepiej. ten okragly mam 4 lata tez jest plastikowy i dziala bez problemu. wiec chyba troche przesadzacie z ta krytyka szukajac mopow obrotowych bralam tez pod uwage latwosc nakładania, moczenia i wyciskania szmaty. Edytowane 21 Listopada 2017 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 21.11.2017 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2017 (edytowane) Mmikka ja w weekend tez chce koldry sprawdzic jak bedzie suszyc, bo bede robic posciele i przy okazji walne letnie koldry do prania. moja musi wyschnac, bo nie lubie spac pod zimową koldra ale mezaty i psiury zmarzluchy musza juz zimowki dostac Edytowane 21 Listopada 2017 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 21.11.2017 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2017 Sprawdziłam ten mop Viledy w Lidlu, wiaderko jest bezpedałowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 21.11.2017 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2017 Tar zmierzyłam mój mop, ma 40 cm. Już w sumie nie wiem, czy to Jan czy jakiś inny, bo odkąd się wprowadziliśmy wykończyłam kilka tanich. Albo szmaty się podarły, albo kij złamał. My sprzęt do domu kupowaliśmy w saturnie, była wtedy promocja, że ileś tam procent dostaliśmy na ich karcie, zostało na tej karcie jeszcze trochę i myślałam,żeby jakiś lepszy mop kupić. Może się jednak skuszę teraz na tą Viledę w lidlu? A ja już jakiś czas myję podłogi wodą z octem, właśnie ze względu na chemię i nic mi się nie maziaji Dziewczyny tak mnie łamie, że masakra, zatoki chyba też, bo w głowie mi szumi. Mania, czyli co postanowiłaś z tym blatem? Mi się podoba jak byłby taki sam jak na kuchennych meblach. No i po raz kolejny ukłony dla mężatego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 21.11.2017 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2017 (edytowane) a teraz ide do wyrka, prysznic i wskok z ksiazka, nadal mam bluzke na lewa strone to sie lenistwo nazywa! rano M jedzie do pracy, wpadla nam dzis niespodziewanie, jak wroci to moze, ale to moze ublagam o szafke na mopy, a ja wkeje fotki z wesela ostatnio jechałam do telewizji i zorientowalam sie na stacji benzynowej, ze bluzke na lewa strone zalozylam, taka jestem ostatnio umeczona robota, dobrze ze poszlam na stacji do lazienki, bo tak bym pojechala na lewej stronie:cool: Edytowane 21 Listopada 2017 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 21.11.2017 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2017 (edytowane) Tar zmierzyłam mój mop, ma 40 cm. Już w sumie nie wiem, czy to Jan czy jakiś inny, bo odkąd się wprowadziliśmy wykończyłam kilka tanich. Albo szmaty się podarły, albo kij złamał. pisze o tym niezbednym janie obrotowym na pedal, on ma max 25 cm, kupilam go w makro i oddalam jak w domu rozpakowalam to poplakalam sie ze smiechu o tym mowie: wiaderko jak do piaskownicy a mop dla 6-latka, na zdjeciu wyglada na duzy ale taki nie jest paneli nie bardzo moge woda z octem a do kafli mam sprawdzony z biedry ze spirytusem. do paneli mam ten: nic sie nie maziuje Edytowane 21 Listopada 2017 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 21.11.2017 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2017 Nigdy nie miałam tego okrągłego, bałam się ,że do kątów nie dochodzi. Mój ojciec kiedyś robił porządki w butach, wystawił jedne do wyrzucenia, rok w nich chodził, my się patrzymy a one różne, przeszycia były inne, w jednym dwa w drugim trzy. Ojciec wziął je do ręki i śmieje się jak głupi, mówi patrzcie! Dwa różne, nawet pół nr różnicy w rozmiarze, zawsze mnie cholery cisły! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 21.11.2017 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2017 Lubię sidoluxa, na ten z biedry musze spojrzeć. Ja tam myję panele octem, myślisz,że im to szkodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 21.11.2017 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2017 no wiesz ocet to raczej do kafli, umywalek czy wc. nie wiem jak toleruja laminaty. ale wiesz skoro ja czyscilam panele parownica to ty mozesz swoje czyscic octem:lol2: tego sidoluxa rozowego alli one trudno znalezc ja mam jeszcze stary zapas jak u nas za plotem hurtownie likwidowali to kupilam 3 kartony za pol ceny z terminem waznosci 2020. teraz chyba sa tylko te podwojne. zmyc musisz innym i wyblyszczyc tez innym:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 21.11.2017 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2017 A to już za dużo roboty dla mnie chcę zmyć raz a dobrze Pomalowałam flugerem, malutkim pędzelkiem w tych zakamarkach, przy mojej ślepocie brrr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 21.11.2017 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2017 oj tam mozesz do wody wlac płyn czyszczacy i nabłyszczajacy i tez zadziała:lol2: tak mylam w poprzednim domu i bylo git. mycie podlog tez nie nalezy do moich ulubionych zajec :cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 21.11.2017 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2017 Przez ograniczenie miejsca do przechowywania przestałam kupować dedykowane środki do podłogi, leję kapkę płynu do naczyń i podłoga gorzej nie wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts