TAR 21.11.2017 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2017 cala chemie, mopy itp. trzymam w szafce w pralni przy lazience. mam tez jeszcze sporo miejsca w garazu na regalach i w szafkach po ostatnich porzadkach, mezaty nie zdazyl nagracic i zajac. no i duzo miejsca na strychu ale tam nie lubie chodzic, bo trzeba sie wspiac po schodach strychowych a mnie sie w glowie kolebie.ooo jeszcze w kotlowni sa puste szafki. po przeprowadzce z poprzedniego domu mialam w jednym pokoju meble takie proste komody jak biurowe szafki i one mi sie nie podobały. ale stwierdzilam ze szkoda wywalac czy oddawac i je porozstawiałam wzdłuz sciany w garazu i w kotłowni. pasuja idealnie. w szufladach trzymam nasiona i duperele ogrodowe, chemie, sznurki, itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 21.11.2017 13:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2017 Blat bedzie jasny, jak w calej kuchni, tak jak pokazywalam na fotkach, sprawa sie rozwiazala po wyborze koloru obicia wyspy. Joana a mniejszego zdjecia nie dalo sie wkleic musialam do kuchni po lupe leciec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 21.11.2017 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2017 z bialym bedzie bardzo ladnie tylko glupek bedzie ci sie przyczepial do koloru wyspy:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 21.11.2017 13:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2017 TAR ja nie pisalam o jakosci mycia Vileda ale o jakosci wykonania bo caly czas porownywalam do moich zielonkawych i jakosciowo wypadl bardzo blado. Jak juz cos zaczynaja robic na skale miedzynarodowa wtedy jakosc zawsze spada, zawsze tak bylo i zawsze tak jest. Vileda ktora mi przeciekac zaczela - pisalam ze ja lubie. Dobrze sie nia mylo, jest na rzepa i ano razu mi nie spadla , schylac sie tez nie musialam zeby sciagac, tylko zeby podniesc - noga stawalam i sie odczepial, zucalam drugi czysty i przyczepialam, rzepy zrobili dobre. Niebieski jest z microfibry dlatego pisalam ze jest genialny. Mikrofiber cokolwiek to jest uwielbiam, myje nimi nawet okna - bez plynow, sama woda, wychodza super czyste, to samo z tym niebieskim mopem. Dobre wchlanianie i wycieranie do sucha. Moje zielonkawe mopy - sa tez z micro, pomijajac fakt ze sa lepiej zrobione to w komplecie szly z dwoma mopami (noga sie je sciagalo) , z podwojnym wiaderkiem super sprawa bo brudna wycisnieta woda zostaje w jednej polowie a czysta w drugiej. Dlatego na krecone Viledy bym ich nie zamienila. No i koszt - tansze byly niz ten wczorajszy wyciskany Viledy wyciskanego i psikanego dzis bede testowac, jak chalupe ogarne po wczorajszym bajzlu wyspowym. Zobaczymy jak dzialaja te na guziczki mopy. Tych nakladek co pokazalas nie widzialam tutaj albo zle szukalam ale wole moj niebieski z micro. No niestety, bo mam ciemna podloge musze kawalkami myc i do sucha wycierac. Ocet na panele nie wiem czy mozna, wiem ze na drewniane odradzaja, tak samo parownice. Nawet na najmniejszym bym parowo nie czyscila drewna, a panele mi parowe tez odbarwilo, moja parownica super czyscila, pokazywalam kiedys, ale nadawala sie na linoleum i kafelki, oddalam Mlodej. Ja nablyszczaczy nie uzywam bo mam satynowe, prawie matowe wykonczenie, pamietajcie ze kazdy nablyszczacz buduje film na podlodze ktory zostaje. Mnie by to wnerwialo. Ale znow, na jasnych tak sie nie zuca na ciemnych tak, potraktowalam panele nablyszczaczem i tam gdzie go nie bylo - zostalo inaczej na kilka lat i nie mozna tego bylo domyc Przewaznie myje sama woda, a jak juz musze pozadnie dodaje kropelke Dove bo jest bezpieczny, ale kupilam profesjonalny plyn ze ani nic za soba nie zostawia ani nie zmienia koloru podlogi. Sek w tym ze drewnianch podlog nie powinno sie moczyc a myc wilgotnym bo jak nasiaknie miedzy deskami moze spuchnac i kaput. Mika ten ostatni mopik mam wlasnie na szmatki co sie wyzuca. Joana okragly dochodzi do katow bo ma dlugie kudly, ja katy swoim bez problemu mylam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 21.11.2017 13:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2017 TAR mowisz o Ricku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 21.11.2017 13:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2017 aaa ten niebieski z micro, jedna polowa jest zszyta a druga na rzepa, tez mi ani razu nie spadl i sie nie odczepil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 21.11.2017 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2017 spoko, u nas nie ma tych podwojnych. co do jakosci to masz racje, tak jest ze wszystkimi sprzetami. kiedy wchodzil na rynek klimatyzacji sprzet marki "X" to jakosc jego byla sto razy wyzsza niz obecnie, po kilku latach kiedy i sprzedaz jest wysoka. moj mop kupiony jakis czas temu ten obrotowy oprocz plastiku ma tez gumowe nakładkizeby reka sie nie slizgała a i wiadro inaczej wyglada. pewnie produkcje przeniesli do 3 swiata ten srodek co pokazalam wlasnie dlatego byl fajny ze nie robil filmu, lakieru a daje taki efekt satyny. podloga nie swieci sie jak psu jajka tylko ma ladne wykonczenie. bardzo lubie nim myc i do tego slicznie pachnie. ale powiem wam ze przerzucam sie powoli na chemie profesjonalna do sprzatania, rok temu kupilam litr plynu do mycia okien daje nakretke na wielkie wiadro a plyn genialny, czysci wszystko. starczy mi na kolejne 10 lat koszt niewiele wiekszy niz spraye. kiedys czyscilam tez woda z denaturatem, kona byly dlugo czyste i sie nie maziały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 21.11.2017 13:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2017 i do niebieskiego mopa jest inna glowica, widzialyscie ze jest wiekszy, glowa sie obraca na obie strony dlatego moge odrazu myc i wycierac za jednym razem bez zmiany mopa, tylko odwracajac go, jak macie takie to go polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 21.11.2017 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2017 TAR mowisz o Ricku? oczywiscie, bo to głupek wsiowy jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 21.11.2017 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2017 Mam pralnię dosyć małą, i jeszcze nie urządzoną, ale tam mam miejsce, a u góry w jednej szafce w łazience mam miejsce na mopa. Na strychu trzymam choinkę sztuczną, ozdoby świąteczne itp i też nie lubię tam chodzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 21.11.2017 14:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2017 dzisiaj w koncu wyciagne moje roboty do odkurzania, od maja jak przywiezlismy podlogi byly odlaczone bo wszystko zawalone bylo i sensu nie bylo. Teraz mowie Alleluja - ze je kupilam, szczegolnie na ta ciemna podloge. Kazdy paproch na niej widac, z robotem nie bede musiala latac codziennie z odkurzaczem dwa razy dziennie, wlacze robota i nich zbiera, odkurzanie gruntowne raz na tydzien. Ale baterie ma dobra bo go sprawdzilam dzisiaj (robota) i po pol roku nie wyczerpana i dziala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 21.11.2017 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2017 (edytowane) Mania w takim razie mój ten mop niebieski jest jak twój z tą różnicą, że rzep jest do dupy też małe chyba, ale lepiej widać Edytowane 21 Listopada 2017 przez joana_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 21.11.2017 14:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2017 TAR po weselu jak mnie Boy Georgerm nazwal powiedzialam M ze im starszy sie robi tym bardziej zzedliwy, moze u niego to z wiekiem idzie? jak znow bedzie sie plul z moja wyspa to mu powiem ze kuchnie tez na Boy Georga zrobilam wkurza sie bo robimy inaczej niz on ma wyobrazenie i robimy po swojemu i wychodzi nam ladniej, wiec wszystko musi byc na NIE. Jak dziecko. ja miejsca nie mam zadnego na parterze na nic, temu M mi zrobi wydzielone miejsce w szafie - ktora tez mam malutka niestety ale sie zmiesci, zeby nie latac z mopami po 3 podlogach. Pralnia na dole to ok, na gorze mam szafe specjalna na rozne takie w korytazu tylko tutaj nic. Male pralnie?? no chyba moja jest mala! napewno mniejsza niz wasze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 21.11.2017 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2017 Mania u mnie przy podlogowce to nawet nie musze na sucho bo jak zaczynam w jednym kacie i dochodze do konca pokoju to juz podłoga sucha a ten srodek co go pokazalam to nie mazia. generalnie uwazam ze sidolux ma lepsze produkty niz pronto jesl chodzi o podlogi. jednak jesli chodzi o spraye na kurz to wole te z pronta bo nie robia takiego tłustego osadu. i nie mowie tu o meczku tylko o takim plynie niebieskim do wszystkiego, mebli, luster itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 21.11.2017 14:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2017 a sprawa gniazdka w tej szafie zeby podlaczyc Dysona do ladowania tez sie rozwiazala - szafa wchodzi dupa do garazu i tam jest kontakt, M powiedzial ze stamtad mi pociagnie prad i bede miec gniazdko w szafie, przedtem ten odkurzacz lezal mi na podlodze za duzym lustrem w jadalni i sie ladowal, na samym kabelku, teraz go schowam na wiszaco na ladowarke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 21.11.2017 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2017 moja pralnia ma ok. 3 m2 i stoi tam wanna dla psow, szafka brudownik na biale i kolorowe, szafka na chemie, wiszaca szafka na psie kosmetyki i suszarki, grzebienie, maszynki itp. pralka i suszarka (psia szafka wisi własnie nad nimi) planuje jeszcze jamnika powiesic nad wanna jakby mi malo miejsca bylo. dodatkowo stoi tam złozony stol groomerski, plastykowy pojemnik na pranie w ktorym trzymam wszystkie szmaty od mopow i 2 wiadra z mopami. na pralkach stoja tez kosze na pranie po praniu chyba w miare dobrze to rozplanowalam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 21.11.2017 14:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2017 TAR na temat srodkow do czyszczenia sie nie wypowiem bo macie inne my Meble zadko czyms przecieram "na mokro", jedynie te ktore sie uzywa zeby brud z paluchow zmyc, a reszte tylko na sucho no i czasem na mokro na wieksze pozadki. A to czasem najczesciej na wiosne jak mam pylenie bo w domu mam zolto i nawet siatki nie pomagaja. Ja podlogowki nie mam ale tez na ciemnych podlogach maziaje nawet z wody widac wiec mus do sucha mam wiecej roboty ale nadal kocham te podlogi. Joana ale sa rzepy i rzepy, szukalas super mocnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 21.11.2017 14:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2017 az pojde zmierzyc moja pralnie, gdzie ta miarka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 21.11.2017 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2017 apropo chemii mnie kiedys kolezanka namowilam na amwaya, o matyldo zalowalam jak nigdy, zniszczylam sobie tym badziewiem kabine od prysznica. nigdy wiecej. wyrzucilam wszystko w diably Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 21.11.2017 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2017 Mania jak mi się przestał czepiać ten fabryczny, przyszyłam taki jaki miałam w domu, najwidoczniej nie za mocny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts