Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z dziecinstwa

mania1220

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mania1220

13601

• pestka56

3588

• mmikka

3343

• TAR

3053

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

no to zwroc swoje i kup drugi raz te same z rabatem, juz tak kiedys robilam. no chyba ze twoje juz wisza. bo u mnie wszystko musi swoje odczekac wiec na pewno po 3 tygodniach nawet by nie byly z siatki wyciagniete. niestety ostatnio oboje mamy takie niechcieje. ja zrobilam zakupy w ikei we wrzesniu jakies patelnie, reczniki, posciel i ostatnio sie zastanawialam gdzie te zakupy odlozylam:bash: bo akurat patelnia mi byla potrzebna

a jak kupilam rolety w necie to mezaty po miesiacu je odpakowal, choc mu mowilam zeby wszystko sprawdzil bo przez neta i mozna oddac. to nie sprawdzil i sie okazalo ze jakichs elementow brakuje. na szczescie firma uczciwie doslala.

Edytowane przez TAR

Powiesiłam "na gorąco", tego samego dnia. Chciałam sprawdzić czy pasują. Opakowanie poszło do śmieci.

Rolety mamie kupiłam, wysłane na adres siostry. Nim ta wrzuciła je do samochodu i mamie zawiozła, to już jesień była. Mama stwierdziła, że na przyszłą wiosnę zawisną, bo ją od słońca miały chronić. Jak czegoś brakuje, to już będzie za późno na reklamacje.

My tak kilka dni szukaliśmy takera, Ta nasza skleroza też dobijająca jest.

Miałam was zapytać, czy można suszyć kurtkę p/c deszczową. Nie jest to sztormiak gumowy, tylko zwykła kurtka z siateczką pod spodem. Jak deszcz pada, to nie przemaka.

a ja nie mam nic przeciwko prezentom do domu, szczegolnie jak cos chce , moga byc garnki, odkurzacz a nawet dywanik do lazienki.

Jedyne czego nie lubie i nigdy nie daje - doroslym - to sa majtki, skarpery i pizamy. Chyba ze np. to bylaby jakas markowa bielizna, komplet. U Ricka i Kathy maja w zwyczaju dawac wszystkim skarpety i majty i pizamy wlasnie. Nic konkretnego, zadnej nawet dupereli. No ja bym nie chciala akurat takiego prezentu dostac, bo majty itp to sama sobie kupic i nikt nie musi kolo choinki widziec jaki rozmiar nosze :lol2:

Joana nie pisalam pod moim katem z pajaczkiem, to jasne ze jednemu sie pajaczek podoba a drugiemu ptaszek a komus nic, chodzilo o to ze zrobili cos fajnego co przewaznie kojarzy nam sie ehmmm zniczym specjalnym. I jak Ave pisala - to jest bardziej kolekcjonerskie.

co do stoleczka Doriko napisala, sa niezamykane - dlatego ze tapicerke trzeba co jakis czas wymienc i takie zamkniete bys nie wyciagla, sa tez dlugasne bo przewazne wchodza gleboko w deske i musza trzymac pod napieciem czasem ciezki material, zamykany nie wbilby sie tak gleboko i nie jest przeznaczony do materialow.

ALE, sa te spinacze tez ze sa krotsze - tylko nie wiem czy utrzyma material i gabke i syna , moga wyleciec od przesuwania sie. Deska za cienka nie przystosowana do wbijania.

Jest jeszcze jedno ALE - sa zszywki ktore sie wyginaja na boki do cienkich desek badz plastykow itp

pib_V21_0.jpg

HVAC223_sealedinsulatedfiberboardducts6_DS_1-11-13.jpg

wyglada tak samo ale wbija ze je wygina tylko czy oplaca sie kupoeac na jeden maly stoleczek?

zrobilas juz ten stoleczek?? a gabke na siedzeniu podkleilas? klejem w sprayu?

wyszly od spodem ale w ktorym miejscu? mozesz fotke cyknac???

a zeby nie odlecialo jak zakleisz, klei sie na goracy klej z pistoletu. Pokaz fotke w ktorym miejscu to jest

Mika suszylam taka kurtke ale na slabym suszeniu tylko po to zeby sie "wyprasowala" po praniu, wyciagnelam jeszcze lekko wilgotne i powiesilam. Te kurtki sa z nieprzemakalnego ale tez sa powlekane czyms i lepiej nie ryzykowac ze to cos sie stopi badz od goraca popeka, nawet jesli nie widac, potem moze przemakac.

MMika, ależ ja z chęcią takie prezenty przygarnęłabym :p Temperówka jest boska i ptaszek magnetyczny też.

tak samo kiedyś marzyłam o KA. Najpierw nie mogłam zdecydować się na kolor, apotem kasa się rozeszła i stanęło na Boschu :rolleyes:

I Mania, odrobina snobizmu nie jest szkodliwa a jak ubarwia życie :p

zdjecia??? ja sie ciesze ze w ogole dalam rade isc ;) ale jak chcesz to specjalnie ci jakies porobie bo zima i jesienia w sopocie jestesmy akurat czesto. ja tez juz wiem co dostane/dostalam od mezatego, nowego laptoka ze stacja dokujaca, skorzany portfel aaaa i suszarke :D

on dostal ode mnie łózko, nowy ekstra materacyk, do tego komplet nowych poduch i koldre. a do tego wszystkiego jako dodatek dostanie nowa pizame:lol: bo te akurat chce i sam sobie nie kupi:rolleyes:

czyli ja pod choinka znajde portfel a on pizame, bo reszty juz uzywamy:lol2: w pewnym wieku i stażu zostaja tylko prezenty drobiazgi, no bo co, raczej juz sie kupuje wspolne to co jest potrzebne. bielizny nie lubie ani dawac ani dostawac. jedynym wyjatkiem byla babcia ktora chciala zawsze gatki, rajstopy i koszulki. ale i tak jej jeszcze cos ekstra dokladalam a to zapaszek, a to kremik albo biowital albo jeszcze jakis inny drobiazg. moja babcia byla super:wiggle:

to porob, nad Baltykiem juz pisalam bylam raz za dziecka, a w zimie to juz wcale

ja mojemy pizamy nie musze, moj goracy chlopak, spi zawsze w samych majtach bo mu zawsze goraco

ja chce nowego compa. Ale juz nie na swieta bo drogi, moze na urodziny wycyganie? lapa mam, chce wiekszego imaca, M nie ma nic przeciwko ale przydusze go jak pokonczymy co jest do pokonczenia.

TAR co znaczy "ze stajaca dokujaca"???ten laptop.

Doriko dzięki:) Głupol ze mnie :)

Mania nie pokaże, bo zrobiłam próbę tylko na zszywki. Czyli zrobiłam wszystko jak trzeba, ale gąbki nie kleiłam, no i wylazły góra. Może młodemu by się w dupsko nie wbiły, ale mi już tak :) Przypomniało mi się , że mam klej w sprayu, do tapicerki samochodowej min. Powinien zdać egzamin, nie będę cudowała jeszcze chwilę w tym posiedzi, a potem na oddanie albo olx pójdzie.

Mówiłam Wam,że z Ażurove ( ci od paneli) dostałam klej do przyklejenia paneli, no ale Mania napisała,że taśmą to taśmą :) Napisałam do babki, bo na str mieli napisane że i to i to wysyłają. No ale ona mówi,że zawsze albo klej albo taśma, ale jak chce taśmę to w takim razie dosyła listem. :) Jutro młody przyjedzie chyba to wstawimy ją do niepomalowanego :p salonu.

sluchajcie, postawilam choinke i zbta dupa - pol swiatelek nie dziala, nawet nie wiem gdzie sie przepalily, za duzo ich a nawet zaroweczek nie mam zapasowych. Musze dokupic, ledy najlepsze bo nie jaraja sie tak szybko :sick: No i nici z ubierania :sick:

ide zobaczyc czy mam jakie w garazu ale watpie, sa ale z bialymi kablami bo na snieg byly:sick: