Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z dziecinstwa

mania1220

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mania1220

13601

• pestka56

3588

• mmikka

3343

• TAR

3053

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

wstalam, wypilam dwie kawy, pokrecilam sie po domu, dczolgalam sie do compa. Wieje jak w kieleckim, glowa boli:cool:

wcziraj tak bylo cieplo ze lazilam troche w klapkach po dworzu ale poszlam do ogrodka i musialam jak Doriko gumiaki nalozyc bo trawa po sniegu jak gabka.

nie wiem co dzis bedziemy dzialac, bo jak powtorzylam M to zrobil dziwna mine :D dzis nie pracuje. Ale wczoraj po pracy pojechal do Ricka. No i sobie drinkneli.

Nie wiem czy ma kaca czy co ale zagonie do jakiej roboty, nie ma to tamto. Karnisze przyszly do Fioletowego wczoraj - bo jednak nie znalazlam starych :cool: zagonie powiesic. Moze wyspe obic?? i Blat przykrecic bo tylko lezy i M juz 3x sie na nim oparl az wszystko podskoczylo.

Poki co - nadal sie budze, siedzialam do 2 w nocy filmy ogladalam.

a wczoraj postawilam jelonki, sero sniegu jak to wyglada :cool:

IMG_5733.jpg

w zeszlym roku jak je zasypalo to temu lezacemu tylko rogi wystawalay i mialam plan je powiesic na scianie od garazu, no ale jak widac nie powiesilam.

a jak stawialam, Pan Dyskoteka tez podlaczal swoje

IMG_5735.jpg

tu szybko sie stawia - w srodku tez, bo sie rozbiera po Nowym Roku, wiec miesiac trza sie nacieszyc. w Polsce macie dlugo po Nowym Roku, tu nie ma tyle swiat co macie, Trzech Kroli nie ma

sluchajcie, zawzielam sie zeby miec piekarnik na swieta, niestety nie mam teraz ponad 4 tysiecy zeby kupic bo M kupil tv i kanape i mi odkurzacz :cool: wymyslilam ze kupie uzywany, narazie, a potem zmienie na nowy ten co chce. Nie chce brac na raty, chce za gotowke kupic. Wiec dzis z rana szukalam na lokalnych i znalazlam za jedyne 100$ :D

nic specjalnego, wazne ze dziala i na swieta bedzie a ja tez dziury miec nie bede w szafce, a Chris w piatek przyjezdza robic swiatla to odrazu pociagnie kabel i ja podlaczy, nie bedzie musial 2x jezdzic

jedziemy za godzinke , niecale 50km

Lubię mieć błysk ale jak pisałam nie będę stawać na głowie by go osiągnąć a dużo mnie to kosztuje. Nie jestem taka energiczna jak np Mania. Jestem ślamazara totalna ale przede wszystkim brakuje mi takiej energii do działania, szczególnie gdy czegoś robić nie lubię.

O pomoc męża też już nie mam siły walczyć. Poza tym że najchętniej zrobiłby ze mnie gosposię (oczywiście po pracy zawodowej) to spoko facet i widzę postępy. Będę pracować ale wojny nie chcę.

Pestko z tego co piałaś wnioskuję że nawet jakbyście się nie rozwiedli to twoja córka nie miała by kontaktu zbyt dużego z ojcem. To że by razem mieszkali pewnie niewiele by zmieniło. Mój na szczęście jest dobrym ojcem, nie idealnym ale dobrym na pewno.

W grudniu idę na firmową wigilię. Moje pierwsze wychodne od narodzin Antosia. Mam nadzieję że da radę ogarnąć młodego przez te 3h.

Zapomniałabym Pestko, gdzie ten kredens!

Spoko, będzie kredens :) Fotki zrobiłam

Doriko, słusznie, nie rób wojny, ale też nie daj się zapędzać w gosposiowanie. Małżeństwo to sztuka kompromisów i wzajemne robienie sobie nawet drobnych tylko przyjemności. Trzeba czuć, że jest się potrzebną i kochaną, a wtedy energia też się znajdzie.

Ja też nie z tych co to tryskają energią. Szczególnie, że praca czasem wypruwa ze mnie wszystkie siły. Ale wtedy J rano robi śniadanko i przynosi mi podwójną herbatę (kawy nie piję) do łóżka. Ja się na niego wściekam za bałaganienie, buty rozp...lone po całym wiatrołapie i takie tam, ale żaden facet, z którym byłam jakoś związana nie patrzył na mnie z taką troskliwością jak on potrafi.

Najlepiej nam wychodzi nawet najcięższa praca, gdy robimy ją razem. Ostatnio we dwoje wtargaliśmy na poddasze częściowo wpychając po deskach ułożonych na schodach, a częściowo z pomocą bloczków na linach przeciągniętych przez belki więźby, ważący dobrze ponad 130 kg pieco-kominek. 6 godzin nam zajęło, a potem wypiliśmy butelkę wina :)

W grudniu idę na firmową wigilię. Moje pierwsze wychodne od narodzin Antosia. Mam nadzieję że da radę ogarnąć młodego przez te 3h.

Jak moja Kaśka miała jakieś 8 miesięcy zrobiłam niezły numer. Mój były spóźnił się z pracy. Ja byłam po 2 niespanych nocach, bo miałam pilną pracę i padałam na nos. Wiedział o tym, bo specjalnie prosiłam, żeby wrócił jak na jwcześniej. Obiecał mi to. No, i oczywiście olał mnie. Ze 2 godziny, się spóźnił. Jak usłyszałam, że podjeżdża podjeżdża samochodem, sprawdziłam, że to on, a Kasia spała, ubrałam się i wyszłam z mieszkaniana klatkę schodową. Poszłam piętro wyżej. Poczekałam aż wejdzie do mieszkania i zwiałam z domu. Musiał się sam dzieckiem zająć. Onasię podobno rozpłakała jaksię obudziła. Zadzwonił po moją mamę. Mama dotarła po godzinie i zastała go z Kasią na rękach spanikowanego do cna. A ja posiedziałam w kafejce i wróciłam po 4 godzinach.

wsadzilismy

IMG_5751.jpg

wszystko pieknie ladnie ale nam wizualnie za duzo tego , a jak jeszcze szuflade zalozymy to juz bedzie nieciekawie.

wiec wymyslilam tak :

wypitolic mikrofale totalnie, musze nowa kupic i tak bo tej staruszce juz sie drzwi zacinaja, kupic duzo mniejsza i ja wsadzic w szafke - w ta kolo lodowki na gore co kiedys kombinowalam jak kuchnie panowalam. Ale wsadzic ja za drzwi, otwierac poprostu jak sie bedzie uzywac.

a w wyspie zrobic cos takiego

oven.jpg

image.jpg

image.jpg

co i jak to juz szczegol sie zastanowic, ale zeby piekarnik na srodek i dwie szafki po boku.

czy dobrze kombinuje? bedzie lepiej?????

szybko gadajcie bo M kazal wolac, jesli tak to jedziemy o szafki do Ikei, musimy to dzis zrobic bo szafki musza byc jak Chris w piatek przyjedzie.

Z piekarnikiem, to może tylko kwestia opatrzenia się i przyzwyczajenia. Z szufladami wygląda lżej.

Sama mam schowaną mikrofalę za drzwiami. Kiedyś pisałam, że nawet bardzo wysoko, bo nad lodówka :rolleyes:

Używamy jej bardzo rzadko i nie przeszkadza mi to, że muszę na krzesło stanąć żeby wyjąć podgrzaną miseczkę z kocim mlekiem :p M nie musi, bo jest wysoki:)

wlasnie Mika tez kombinowalam nad lodowka ale wysoko jak diabli i tez stanac bym musiala na czyms, jak nie znajde mikrofalo tak malej a minimum 1200 watow do szafki to wtedy wsadze nad lodowke wieksza, zadko uzywam wiec tez moge na stoleczek wlezc, no to jade wiara, a jak wroce popisze wiecej, dupa mi dzis od tych jazd odleci, Ikea teraz daleko dla mnie, ale oplacalo sie jechac po piekarnik!!!! byle dzialal, trzymajcie kciuki za niego bo jak za darmo byl w porownaniu z cenami w sklepie