Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z dziecinstwa

mania1220

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mania1220

13601

• pestka56

3588

• mmikka

3343

• TAR

3053

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Tar masz race, że bez nóżek kloc by był, ale że ty proponujesz złoto ??? :)

wbrew pozorom mam bardzo otwarty umysl :lol2: to ze nie zrobilabym u siebie nie oznacza automatycznie, ze u innych nie docenie :D

u ciebie widzialabym cos podobnego jak na tej feldze, nie swiecace jak psu jajka ale dyskretne matowe ugrzecznione

http://prentki-blog.pl/wp-content/uploads/2013/10/a4.jpg

ja nie mowilam o sciagnieciu nozek, bo jak sie nie da to wlasnie mozna pomalowac (Joany maz nie w domu a ona tego nie zrobi)

dlatego pisalam zeby zrobila wxperyment jak zobaczylam wkladke na klucz, a najszybciej miec pod reka folie do pieczenia - Joana zawin te nozki folia i pstryknij fotke, obok masz fotel z metalowymi nozkami, zobaczymy jak bedzie wygladac, a potem je pomalowac na zloto czy srebro to pikus, nie tak dawno temu wklejalam wlasnie z pomalowanymi nogami na zloto. Jak byla mowa o pestki stole z krzeslami, ze nie musza byc metalowe.

a to robota mojego M :sick:

IMG_5782.jpg

IMG_5783.jpg

widzita ile dziur narabal?? :sick:

a czemu???? bo mowie mu - wymierz dziurki i zaznacz bo maja byc nogi tak samo pod ta wyspa, ale gdzie, po co bedzie mnie sie sluchal, meskie EGO sie odezwalo (cos w stylu - wole zabladzic niz o droge spytac w erze przed-gps-owym). N i tak wiercil na oko, a ja stalam i prosilam, w koncu zjebke dalam ale nici z tego - on wie lepiej ;)

powiedzialam mu ze jakbym miala miec szafki otwarte, musialabym zaiwaniac do Ikei i wydawac na darmo kase zeby kupic extra polke zeby ja na dole polozyc zeby zakryc dziury i ze jakby u Ricka robil to tasmy, katowniki i nawet laser by ruch poszedl, ale u siebie w domu sie niechce! wiec jak zjebki nie dac??

i wiecie co? te z tylu sa glebiej pod wyspa nadal wiec znow bedzie wiercil - jeszcze o tym nie wie, ale siade dzis na nim jak jo rozparceluje.

na dodatek dochodzi 1pm, nie wywiercil ZADNEJ dziury w suficie na swiatla a Chris ma przyjechac. Powinien ruszyc tylek i otwory zrobic zeby swiatla wsadzic (kable juz poprowadzone). No i? lezy na gorze. Tv leci. A ja slysze chrapie :sick:

nie mam sily rece opadaja

TAR no wiec w sprawie peikarnika.

aha, wiem ze masz plyte w wyspie a piekarnik nie, pokaz ten okap tez

macie inne te Samsungi, malo tego macie ich wiecej.

u nas czarnych nie ma, sa ciemno-grafitowe

na fotce nizej przyklad roznicy koloru, moja lodowka jest ta ama co ta ciemna po prawej tylko ze ja mam wlasnie ze srebrnej nierdzewki i mam wiekszy rozmiar - jak ta po lewej

IMG_5830.jpg

swoja droga piekne ceny - sa na przecenach teraz.

NIESTETY moj piekarnik tez na przecenie ale i tak kasy nie mam teraz.

tutaj sa te dwa nad ktorymi dumalam

IMG_5841.jpg

grafitowy ma pokretla, srebrny nie

wybralam srebrny bo wszystko mam w srebrze i bardziej pasuje tez do reszty (okap pod spodem, raczka na okapie, kran na scianie, kran do zlewu i raczki na drzwiczkach)

IMG_5831.jpg

tak jak ten co masz dotykowy i sama godzina sie bedzie wyswietlac.

roznica - ten nie jest dual cook, ten grafitowy z pokretlami jest ale widzialas cene? do kazdej ceny trzeba jeszcze dodac 13% podatku plus oplate za to ze to cos elektroniczne.

ale ja tez nie gotuje tyle zebym ta funkcje potrzebowala.

czyszczenia ma hybrydowe (parowe i pyroliza)

ma dwa wiatraki do konwekcji w srodku zamiast jednego

ca-electric-oven-nv51k6650ss-aa-nv51k6650ss-aa-003-front-open-si.jpg

no i ma obie opcje pieczenia i grilowania - normalne i parowe

ca-electric-oven-nv51k6650ss-aa-nv51k6650ss-aa-011-detail-silver.jpg

sam sobe tez odkamienianie robi.

no i jak EMI - moge spod kosciola kurczaka wlaczyc bo ma Wi-fi. To akurat odkrylam niedawno chociaz laze za nim juz 2 lata.

jest jeszcze jedna roznica - moje piekarniki sa wielkie. Ten co w wsypie mam tez, temu taka ta wyspa mala sie wydaje. pojemnosci mamy zawsze ponad 144 litrow.

no wielkiego indyka w maly bym nie wsadzila.

male ciezko kupic, znaczy tutaj sa dla nas male bo zawsze sie duze wklada. Moja kumpela z Montrealu ma problem znalezc za konkretna cene maly, znaczy normalny jak w Polsce macie. najwiecej ma Bosch ale drogie .

a ja nie chce Boscha bo sie nie umywa do funkcji Samsunga co ma, przynajmniej te u nas.

moj samsung tez ma opcje rosniecia ciasta co dla mnie jest wazne (mialam w kazdym piekarniku) bo u mnie czeste przeciagi i cos pootwierane wiec nic by mi nie wyroslo na blacie.

moj - jeszcze nie moj, ale w koncu bedzie moj. Niech tylko wyjde na prosta.

ogladalismy dzis znow ta indukcje Samsunga na ktora choruje , M powiedzial ze jak wpadnie kasa to mi ja kupi. Gazowa kuchenke zapakuje i schowam. Jakby mi indukcja siadla moge podlaczyc bo gaz pociagniety. Wiec zapasowa bedzie.

tu przyklad duzych widac ladnie w slupku i pod plyta

ca-cooking-appliances_premium-look-premium-results-pcv.jpg

ten z pokretlami tez maja w srebrze jak widac ale jest jedno ALE. I dobrze ze lodowki nie wzielam w graficie - piekne to wykonczenie, ale jest problem ze jak zarysujesz to wylazi srebrne spod spodu i bedzie widac. A ja ryzykowac nie moge z mlodymi. Na srebrnym tak nie widac.

pokretel tez nie chce ze wzgledu na nich, zawsze mi majstrowali rzy mikrofali z pokretlem a piekarnika bym sie bala zeby ruszali, niby zabezpieczenie jest ale czlowiek zapomni zablokowac i nieszczescie gotowe.

a ten co teraz mam jest Kenmora, nie wiem czy znacie ta forme i bylam mile zaskoczona - Made in Canada :p czyli niejakis chinski stwor. Na amerykanski rynek robione sa te kenmory w Meksyku, chociaz moja lodowka w Meksyku tez zrobiona i galki dzis przyszly tez w meksyku. Milej widziec niz made in China

To jesteśmy w domu :)

Czort mi z kadru nie chciał zejść :) zaraz usunę

20171201_192939[1].jpg

Niestety fusion nie ma złotej u nas, bynajmniej w dwóch sklepach które znalazłam. Będzie złote, takie jak Mani gałki, albo Tar felga :) co Wy na to?

Poszukiwania farby muszę zacząć

Edytowane przez joana_