joana_ 04.12.2017 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2017 napisałam się napisałam i d.......a, zjadło posta Przymierzyłam małe gałeczki, z górnej łazienki odkręciłam wyglądają ładnie ale musi być coś co zasłonie nie małą dziurkę po kluczu Chyba zrobię tak, że założę kluczynkę , tą co pokazywałam albo jakąś tanią czarną. Z nogami chcę zobaczyć jak mój wróci, czy da radę odkręcić całość i wtedy bym sprayem potraktowała. A jak nogi już będą pomalowane wtedy będzie mi łatwiej wybrać docelowe rozwiązanie. Mania już nie mogę się doczekać twoich fotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 04.12.2017 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2017 (edytowane) zanim Mania wklei swoje to na chwile pokaze kuchnie piekarnik i lodowke, w reszcie kuchni byl balagan wiec same rozumiecie widok na spizarnie psia pijalnia nie wiem czemu taka kiszkowata na zdjeciach mi wyszla bo w rzeczywistosci bardzo przestronna jest. i prosze nie krytykowac butelek z olejem, bo juz mi ktos kiedys zwrocil uwage ze tak nie powinno byc, tylko olej powinnam przelewac do specjalnych buteleczek nie mam czasu na takie pierdoly, gotuje czesto i pewne pojemniczki czy buteleczki musze miec pod reka. zreszta to moja kuchnia i to ja mam sie w niej czuc dobrze:D i w sumie tak jest, uwielbiam w niej gotowac, moglam tylko zapalic swiatlo byloby ja lepiej widac Edytowane 12 Grudnia 2017 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 04.12.2017 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2017 Teraz ta komoda bardzo ładnie wygląda. Warto było się męczyć i ją upiększać.Ja chyba na leżąco bym wałeczkiem malowała, bałabym się, że sprayem zacieki porobię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 04.12.2017 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2017 No właśnie miałam pytać Tar czy nie wąsko jest? A ten przybornik na oleje itp to jest takie zagłębienie, szuflada? Ale o co chodzi z olejem? że ma być w ciemnej? czy że ma wygladać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 04.12.2017 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2017 Mmika dzięki, bardzo sie cieszę z tej komody i dziękuję Wam wszystkim, że uczestniczyłyście w procesie jej powstawania I za doping, i Tobie Pestka też dziękuję i wyłaź cholero z krzaków ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 04.12.2017 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2017 Dużaaaaaa Pierwszy raz widzę taką półeczkę na pierdoły, tą co olej masz. Wszystko pod ręką i bez palcowania drzwi Olej przelewam do mniejszej butelki gdy kupię 3 litry. Taką butlą trudno operować przy gorących garach. Zazdroszczę spiżarni. Opiekacz/grill, wolnowar i sokowirówkę upchałam w szafie M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 04.12.2017 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2017 Olej ma wyglądać To już takie czepianie się, jak nie masz do czego, to do butelki się czepniesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 04.12.2017 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2017 (edytowane) Joana nie jest za wasko, jest w sam raz. kuchnia ma niecale 19 m2 a odleglosci sa akurat takie ze dwie osoby swobodnie sie omijaja.w wyspie jest zaglebienie, mialo byc na doniczki z ziolami ale sie nie sprawdzilo, w zaglebieniu jest tez gniazdko podwojne np. do blendera. wyspe wzorowalam na wyspie pinakolady i ona tez mi przeslala wymiary i odleglosci. u mnie sa nieco wieksze. tam gdzie stoi to nieszczesne zdjecie (od roku czekam na powieszenie, zegar tez nie wisi tylko stoi na blacie) chce dorobic stolik scienny ikeowy ktory sie sklada, czasem potrzebuje przysiasc i cos pokroic a plecy mnie troche za mocno bola. tamten kat jest praktycznie nie uzywany, tylko rano przy kawie i herbacie. o butelki chodzilo, ze nieladnie takie plastikowe wygladaja. ja nie bede po kazdym uzyciu chowac oleju bo komus tam sie nie podoba. to nie jest kuchnia od wygladania aaa jeszcze na wolnej scianie ktorej akurat nie ma na zdjeciu (bo balagan) chce powiesic ikeowy reling wlasnie na doniczki ziolowe , recznik papierowy i sztuccownik ociekacz Edytowane 4 Grudnia 2017 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 04.12.2017 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2017 Bardzo fajne jest właśnie to miejsce na olej. Podoba mi się twoja kuchnia. Ja olej też kupuję duży, stoi w spiżarce, mam mniejszą kuchnię i nie daleko do spiżarki:) Ja mam mało rzeczy na wierzchu, ale do niedawna np stała kasza młodego. Nie uśmiechało mi się co wieczór jej chować i wyciągać. Tym bardziej, że mam blokady w szafkach i szufladach( chyba czas je pościągać , bo młody już ogarnięty bardziej) Moja też ciągle nie dopracowana, ale i na nią przyjdzie czas. Jak ją robiliśmy, to miałam pełno doradców co mówili, żeby zlikwidować spiżarkę i zrobić ścianę z szafek, np jak ma Venus. Teraz mam dwa słupki do sufitu i wiem co się dzieje w tych najwyżej położonych szafkach, albo raczej nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 04.12.2017 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2017 (edytowane) ja tez kupuje ten duzy olej i przelewam do malej butelki po kujawskim. ta buteleczka jest w miare sztywna i ma dobry dziubek do lania. moze kiedys jak trafie znowu na te biale szklane pojemniki zakrecane co widac to tam bedzie wiekszy porzadek. teraz jest jak jest, mam wszystko pod reka. w skrzynce po tchibo jest bulka tarta:lol2: wolalabym w tym bialym ale nigdzie ich nie moge dostac a sa swietne Edytowane 4 Grudnia 2017 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 04.12.2017 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2017 Nie wiem czy dobrze widzę, czy ty masz kuchnię , którą w razie czego możeszzamknąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 04.12.2017 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2017 (edytowane) sa tam planowane drzwi w stylu szklarniowym , cos w ten desen ale dwuskrzydłowe lub 4 skrzydłowe harmonik ja bardzo chcialam miec wyspe stad tylko sa konieczne polscianki i szerokie wejscie do kuchni, bodajże 2, 5 metra. czasem jednak halasy dobiegajace z kuchni przeszkadzaja "salonowym" i chcialabym moc kuchnie zamknac jednak nie tracac kontaktu ani nie powodowac klaustrofobii stad pomysl wlasnie na takie drzwi. kolega zrobi mi je z aluminium za 1600 zł. tylko wciaz nie mamy kiedy, jak, itp. musi nabrac mocy urzedowej a i ja muze sie zebrac i rozrysowac ramki tyle, ze chce grafit a nie czarne zaraz przy wyjsciu z kuchni jest jadalnia Edytowane 12 Grudnia 2017 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 04.12.2017 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2017 Puszka po tchibo do lampy idealnie pasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 04.12.2017 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2017 Tar takie drzwi to moje marzenie!! I też mam zrobione takie szerokie otwory z jadalni do kuchni i jeszcze z holu do salonu. 1600 to tanio jak barszcz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 04.12.2017 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2017 Butelki z Ikea, te zamykane, nie są dobre na olej. Cieknie po szyjce po każdym laniu na patelnię. Swoją szklaną mam po oleju, z wyjmowanym plastikowym dziubkiem, ta jest idealna do nalewania i lania. Drzwi fajne, a cena jeszcze bardziej W zasadzie, jak za darmo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 04.12.2017 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2017 w sumie tak w kuchni ma 3 rodzaje oswietlenia: te zółte nad barkiem, tubki metalowe nad blatami i 2 skrzynki szklane pasujace do przyszłych drzwi daja duzo swiatla http://www.eglo.com/eglo_upload/94832_200.png kupilam je w wariancie zewnetrznym bo byly o polowe tansze niz wewnetrzne tylko moze bardziej ramki masywne. do przyszlych drzwi beda pasowac. Joana te drzwi to po kosztach, mam takiego kumpla, ktory zajmuje sie takimi roznymi rzeczami, robil mi brame i furtke a przy okazji wycenil drzwi. i jeszcze troche doradzil jak zrobic by lekko chodzily i nie skrzypialy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 04.12.2017 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2017 Twoja kuchnia jest taka twoja, spójna z tym co piszesz o sobie, nie nadymana, nie na pokaz, ładna i praktyczna, ze też nie wiedziałam o tym patencie na olej, tzn tej półce Już mi mózg buzuje i zapewne kiedyś przy wymianie blatów odgapię. Poszłam sprawdzić po prawej od płyty mam szafkę narożną, z tą wyciąganą, składaną półką, nie wiem jak to się nazywa. No i to druciane nie dochodzi do końca, więc na bank będzie można przerobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 04.12.2017 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2017 Jutro jest Dzień Darmowej Dostawy. Znów będą mnie kusić jakieś laski wanilii czy podobne cuda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 04.12.2017 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2017 (edytowane) Joana dziekuje za tyle komplementów i nie martw sie, to nie moj patent z ta poleczka, ja tez go odgapilam za przyzwoleniem wlascicielki w sumie jak cos jest praktyczne to czemu by nie? a ta polka jest mega praktyczna, przybornik idealny przy gotowaniu. zreszta tego pierdolnika od strony salonu nie widac bo zaslania nadstawka barek na wyspie. a wiecie jak fajnie sie gotuje jak wokol wyspy ludziki stoja. i tv moge tez sobie swobodnie polukac jak gotuje. a jeszcze wam pokaze jaka jestem mega wygodna :D:D nie musze lazic przez pol kuchni obrot i wszystko na miejscu Edytowane 12 Grudnia 2017 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 04.12.2017 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2017 no i nagracilam Mani na watku, potem usune zeby nie bylo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts