mania1220 12.03.2012 20:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 i moj White Room.Co sie okazalo...wzielam miarke i sie wokazalo ze ten Bialy ma te same wymiary (dokladnie te same!) co teraz mojego M jaskinia. Tyle ze tu jest tylko jedno wejscie a tam beda trzy - do lazienki, do naszej sypialni i na balkon. I tak stanelam w jaskini M i...doszlam do wniosku ze najlepsze wyjscie ze najaldniej wyglada - zrobic identycznie jak tu. Oczywiscie z malymi poprawkami bo za duzo drzwi. Ale jak pamietacie jak wyglada to bedziecie wiedzialy o co chodzi. Wyszlo tak: http://i1201.photobucket.com/albums/bb346/szara6/Unknown-11.png A pod spod kanapa rozkladana jak teraz w Jaskini.Powiem odrazu - lozko z Ikei to co chcialam Hemnesa - odpadlo. Za duzo miejsca zajmuje, a wlasciwie boki zajmuja i sie gryza. Kupi sie to samo albo takie samo jak tutaj mamy. Zrobilam malutkie szybkie wizualki, nie bawilam sie za duzo. Wiadomo maja tam byc deski na scianach a raczej sa. Moze ktores ze scian obloze regipsem, obaczy sie. Maszyna ma stac oczywiscie, blat na bialy sie zmieni i tv na scianie. I bedzie ok. http://i1201.photobucket.com/albums/bb346/szara6/zgmcq3t5stv5ebzm.jpg http://i1201.photobucket.com/albums/bb346/szara6/n5p3cyjg7furobn3.jpg http://i1201.photobucket.com/albums/bb346/szara6/d3kzeiccg7xmqcfs.jpg Co prawda moje drzwi na balkon sa pol szyby pol drzwi ale nie mieli takich na programie, ale jak dojde do wniosku ze wole cale szyby drzwi zmienie i juz.Maly Bialy Pokoik. Dla gosci starczy. I tam wykladzina nie bedzie szla, tam malujemy dechy na podlodze ktore sa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zosik 12.03.2012 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 aha, to mnie troszkę uspokoiłaś, bo ja zęby też mam słabe, ale na górze. A poza tym dentystyczny panikarz ze mnie no się boję i nic nie poradzę... wykładzina fajna,bo cieplutka jak mówisz, tylko ja bym się nad plamami rozklejała. Nie mam u siebie żadnego dywanu i mieć nie chcę właśnie przez czyszczenie. Pamiętam jak mama najpierw na trzepak wynosiła a później na kolanach ze szczotą ryżową w ręce szorowała. Umordowana, upocona. I jakoś mam odrzut od dywanów maści wszelakiej A ten biały widziałam kiedyś w gazecie łaaadny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zosik 12.03.2012 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 A tam nie miały być szafy?? Pomieścisz wszystko w sypialni i tych kilku tutaj? Bo poza tym fajnie Będzie gdzie eMa pogonić jak będzie chrapał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 12.03.2012 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 ja przed remontem miałam w 2 pokojach wykładziny na cała podlogę - nigdy wiecej!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 13.03.2012 04:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Gosik hihi...:)........z wykladzina trzeba wiedziec co i jak. Ale...po pierwsze ja dzieci malych nie bede miala. Po drugie to tylko w sypialni, a tam sie nie je, sie nie pije, sie w butach nie chodzi wiec nie ma co wylac. Po trzecie wykladzina dobrej jakosci bardzo trudno sie brudzi bo ma specjalna powloke. Zosik wole odkurzyc wykladzine niz wymiatac "koty" spod lozka a na podlodze sie predzej robi niz na wykladzinie/dywanie. Nie lubie golych podlog to tez. Zawsze cos musi lezec. Chodze na bosaka, M tez, nie lubimy kapci, papci itp. Mialy byc szafy i nie mialy byc No wlasnie sie bilam ciagle z tym, ale wygralo lozko - dla M jak bedzie chrapac wlasnie ze wygonie, albo dla mnie jak sama sie wygonie bo chrapie, albo dla jego rodzinki jak przyjedzie. Nie chce zeby mi spali na kanapach na dole. Ale poszlam i sprawdzilam jego zawartosc szafy......CALE 5 wieszkow! Nie nosi koszul, gajerek ma jeden, jedne spodnie wyjsciowe w "kantke". Serio 5 wieszakow z ciuchami ma. reszta w szafie i komodach poskladana, wiec dostanie kawalek szafy w sypialni na wisielca a reszte w komody i szafy poukladane. ja juz tez wyroslam z kupowania ciuchow jak za mlodu bylo...spokojnie wlezie. A wykladzina.......to tylko opcja. nad ktora sie zastanawiamy. Nie bedzie powiedziane ze bedzie. Ale jak bedzie to bedzie ciemno-szara jak na ostatnich zdjeciach co wklejalam. I nie petelkowa a kudlata. Zobaczymy. Teraz mam jasna, lezy jakies 4 lata, nie ma plam ani zabrudzen. Nie ma wydeptanych sciezek. A noga wlasnie fajnie stanac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niemodna 13.03.2012 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Jeśli chodzi o wykładziny to jak najbardziej polecam,też, jeśli znajdę odpowiednią i w odpowiedniej cenie myślimy o wykładzinie na całe poddasze... eM dawniej kładł wykładziny przemysłowe...myślicie, że dlaczego w biurach są wykładziny, a nie coś innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 13.03.2012 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Mi wykładziny się podobają, sama rozważam do pokoju dziecka i biblioteki. Co do względów praktycznych nie wiem bo nigdy nie miałam. Ale jak sprzątałam w angielskich domach to tam były dość popularne i nie było z nimi jakiegoś szczególnego problemu. W holach np mieli i nie było plam od butów. Może to od wykładziny zależy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zosik 13.03.2012 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Moniś, jakieś współodczuwanie na fm jest. Dentystka po wyrwaniu eMowi 8 uprzedziła go, że może mu się paszcza zakleszczać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 13.03.2012 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Maniu... moje wykładziny leżały jakieś 8 lat to miały prawo mi sie znudzić, ale gdy je zakładałam kierowałam sie dokładnie tym samym co napisałaś wyżej (chodzenie bez kapci, wygodniejsze sprzątanie , itd.) i wszystko było dobrze póki nie było dzieci... a gdy do sypialni wprowadziło się niemowlę to... spadła mi oliwka z komody (przewijaka), dziecko miało lekka niestrawność, potem nie chciało syropku, itd... drugą wykładzine miałam w pokoju "dziennym" czyli tam gdzie było moje miejsce do pracy a potem również zabawki dzieci czyli tam gdzie dzieci spedzały najwiecej czasu jesli nie spały;) ... efekty nie trudno sobie wyobrazić...a co za tym idzie samo odkurzanie nie wystarczyło i trzeba było szorować na kolanach po każdym "wypadku" ... ale u was .... małych dzieci nie będzie to może wcale nie jest to taki zły pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 15.03.2012 18:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 na szczescie dzieci nie mam...a raczej mam ale tam ich nie bedzie :) Inaczej to normalka ze bym nie chciala wykladzin. Ano zakladane Niemodna sa w biurach dla wygluszenia coby paniusie na szpilkach latajac w te i we-wte nie przeszkadzaly stukajac obcasikami Dziewczyny GOOD NEWS!! Wiosna na zakrecie. Puscily paki na drzewach. Posciagalam dzisiaj pokrowce z mojego balkonowego zielepastwa, popodlewalam. Dzis juz z golymi nogami latalam w samych sandalkach - cudownie! Wyciaglam M do Ikei. Kupilam plyn do desek zeby je zaimpregnowac, nowy abazur na moja lampke i takie cudo polkowe dla M do szafy. Obejrzelismy jeszcze raz szafy i na tutaj ogladalismy biurowe meble. Potrzeba mi cos na papiery jak file cabinet. Musze pomyslec. Niestety szufladek na bizuterie juz nie ma Te co pokazywalam Juz ich nie sprzedaja...bynajmniej tutaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 16.03.2012 16:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 Normalnie na zewnatrz jest 17C. Ale u mnie na tej gorce inaczej jest w sloncu. W domu mam juz +27C, w oknie u M w Jaskini (nie na szybie, w otwartym oknie) +40C..M koezysta z wolnego i zabral sie za balkon. Czyli wczoraj posciagnie, dzis mycie i bedzie malowal dechy. Bo je przeciez pomalowalam na srebrno jak malowalam rame Dobrze, zeby mu sie nie nudzilo. Od przyszlego tygodnia bedzie zajety. Ja jutro maluje framugi zeby zycia nabraly. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 17.03.2012 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2012 U nas też pogoda się poprawiła ale takich upałów jeszcze niet. U nas ok 10 stopni. A mężulek to chyba odpocząć powinien skoro niedługo mnóstwo zleceń mu się szykuje. Podjęliście już jakąś decyzję z betonem? - ciemny czy jasny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 17.03.2012 14:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2012 Na szczescie dostal duzo zlecen. Dzis juz zaczyna sie okazalo. A ze ma dzis prace na ulicy gdzie sie poznalizmy....jade z nim. Powspominac gdzie sie poznalismy, gdzie mieszkalismy, gdzie sie nasze dzieci urodzily. Bylismy tam kilka dni temu, miejsce w ktorym sie poznalismy...ma nowe sciany zewnatrzne, to sie chyba elewacja nazywa? Ale i tak bylo milo...ehhh jak szybko latka zlecialy A beton? Mowisz o betonie do kuchni czy o plytkach do salonu? Bo w kuchni jasniutki a w salonie plytki - nadal nie wiemy. M powiedzial ze odemnie zalezy, mam sobie sama wybrac. A ja sama nie wiem. Oba mi sie podobaja. Mam zapalki ciagnac? Ktos ma pomysl jak odgonic szpaki? Upodobaly sobie moj balkon, pies szaleje a ja je gonie bo mi obsrywaja wsio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zosik 18.03.2012 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 A u nas w sobotę było 21!! Jak ja kocham zachodnią Polskę hihi, dzisiaj już ciut większy wiaterek, ale nadal ciepełko, w przed chwilą burza z piorunami Lato idzie hihihi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 18.03.2012 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 Maniu o salon pytam bo pamiętam wasze wątpliwości. Zosik temp zazdroszczę. My w sobotę pierwszy raz w tym roku byliśmy nad zalewem. Jeszcze trochę lodu było na wodzie ale już czuć wiosnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 18.03.2012 19:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 kur...MAC........tyle sie opisalam i dostalam chwilowego kopa z netu jak nacislam WYSLIJ Ja mam dzis w cieniu 24C :) M rozebrany sie opala...przy malowaniu balkonu. dechy pomalowal kilka dni temu, dzisiaj maluje barierke itp. Jeszcze kilka dni takiego ciepelka a potem znow spadnie do kilku stopni, a juz mialam wsadzic klimatyzacje w okna i guzik. Tez mam miec burze wieczorem. A wczoraj byla taka mgla ze az do samej ziemi. Nic widac nie bylo. Kolo 11 w nocy mialam isc do sklepu i mimo ze na druga strone ulicy sie balam (przez ta mgle) wyciagnac musialam M . Pszczolka nie wiem nadal z kaflami. Narazie mysle o schodach. Zdecydowalismy sie zrobic debowe. Lepiej dolozyc i byc happy niz potem zalowac. A przewaznie sie zaluje jak cos sie nie zrobi. najwyzej narazie lozka nie kupie. No chyba ze sie wyrobie. Ale juz na 100% beda debowe. Tak ze po Wielkanocy pisze do stolarza i go poganiam zeby jechal kombinowac i robic. Wczoraj tez napisalam do sklepu co z moimi lustrami. Mialy byc do konca stycznia, dostalam @ ze opozniony kontener ze beda na koniec lutego. OK...mamy dzis 18 marzec a ja ani luster ani nastepnej wiadomosci. Zaliczke wplacilam w pazdzierniku. Zapomnieli o mnie???!!! jak nie odpisza do srody to dzwonie do nich. Dziewczynki!!!!!!!!.......moje eMo zrobilo mi wczoraj piekny prezent - bez okazji ! czekalam 7 miesiecy na to i MAM :) Dzis o 7pm jedziemy odebrac. Doczekac sie nie moge, nogami zacieram i robie co sie da zeby czas zabic bo dopiero czwarta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 18.03.2012 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 A co to za prezent???????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 19.03.2012 04:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 Przedtem mialam mniejsza/slabsza wersje Artisan'a. http://i1201.photobucket.com/albums/bb346/szara6/410YizTqcqL_SL500_AA300_.jpg Opylilam go przed Polska. Dostalam wymarzona 6-steczke :) to jest moj prezent :wave: http://i1201.photobucket.com/albums/bb346/szara6/DSC_0003-11.jpg http://i1201.photobucket.com/albums/bb346/szara6/DSC_0004-6.jpg http://i1201.photobucket.com/albums/bb346/szara6/DSC_0008-8.jpg Komplet (yeap, srebrny!) do blendera ktorego juz mam i do malego recznego mikserka. Jak dozyje to go zabiore do PL, jak nie kupie nowy. Wiem jedno - innego nie chce. Mial stac tak jak stary - w kacie pod szafkami (tam gdzie teraz mam trzy biale pojemiki). Niestety NIE WLAZL Wiedzialam ze jest wyzszy od Artisan'a ale nie wiedzialam ze blat ktory nalozylismy jest grubszy. I musi stac tu gdzie widzicie. Bo tam mam za nisko szafki. Ale jeeesttt...i cieszy moje oko :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zosik 19.03.2012 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 No przepięknie się prezentuje!! Naprawdę szkoda chować takie cudo w szafce A jeszcze jak Ci pomaga w kuchni to już same plusy A jak balkon wygląda?? Odżywa powoli? My już na naszym nic nie robimy, część roślinek mi zmarzła - trudno. Na wieś i tak bym ich nie brała, bo już widzę szczęśliwą minę eMa na wieść o noszeniu doniczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 19.03.2012 12:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 Jego sie nie chowa On ma stac na wierzchu Zreszta wez go i podnies...za ciezki, caly cast iron, nie da rady ruszyc. Zawsze go duzo uzywalam, do ciast, do mielenia miesa, kapuchy, szatkowania warzyw itp itd (zaklada sie nakladkie specjalne). Balkon gotowy! A wiesz, drzewka zyja. Ale mialam je zawiniete cala zime. Jedno do wymiany ale zaczelo padac juz w lecie rok temu. Reszta widze juz zielone nowe koncowki ma. Oczywiscie na dzien dobry dzisiaj juz szpak sie szykowal. Obsrac mi ten nowo pomalowany balkon. Jakby nie mogly siadac wyzej na dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts