Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z dziecinstwa

mania1220

Recommended Posts

sorry, zwierzaki byly lamy

od alpaki latwo odroznic - maja tzw Bananowe uszy, zwrocone do srodka, tylko na moich fotkach nie widac bo strzygly uszami na marchewki, maja gladsze pyski (alpaki maja furerko) i sa wieksze od alpak

i lamy maja dluzsze pyszczki

Edytowane przez mania1220

• Odpowiedzi 31,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mania1220

13601

• pestka56

3588

• mmikka

3343

• TAR

3053

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

tu na muratorze jest forumka, ktora hoduje Alpaki, chociaz dawno nie zagladala ale ma swojego bloga. bardzo pozytywnie zakrecona na punkcie zwierzakow. ma juz spore stadko i moze sie pochwalic duzym przyrostem mlodziakow. a alpasie ma bardzo wyciumkane :)

dobra, zdecydowalam ze M nie bedzie narazie robil scian bo z kurzu nie wyjde przez nastene 2 miesiace, zrobi to po swietach jak sie wszyscy do domu od nas zwina, tak czy siak sciany sa, moze pociagnie podkladowka bo kilka jest niebieskich, a podkladowka jest scieralna, zobaczymy. Sciaglismy wiec papier, bo po wycinaniu dziur na swiatla bylo tyle kurzu ze szok, a papieru na mokro niezbyt myc nie? wiec poszlo w smieci. Rozlozylismy dywan, zagonilam M do skrecenia lawy i on gotowy sie wprowadzic, fotki robilam wczoraj po skonczeniu, dzis za dnia jeszcze tam nie bylam, chociaz M prosil zebym mu lozko juz poscielila :p

jutro tv przywoza wiec na bank jutri sie wyprowadza z gory! w koncu! he he

sypialka - nie chcial nic tylko podstawe, mowilam mu ze za nisko ale sie uparl, ale sie przekonal ze jednak za nisko wiec trzeba stelaz dokupic

IMG_6189.jpg

IMG_6200.jpg

sypialnia wyszla spora, nie stalam do konca, za mna jeszcze komoda jest i nie widac okna drugiego. Dywan tymczasowy , stary jaki mialam, musze nowy kupic.

w lazience w koncu zobaczylam jak swiatla swieca!!

czekalam na to jak na zbawienie bo w suficie zero swiatla - znaczy tylko jedno w prysznicu, bo za duzo rur od ppieca, suszarki i diabli wiedza czego, ale super swieci, jest dobrze, plus okno

IMG_6199.jpg

IMG_6198.jpg

reszte lazienki nie pokaze bo syf i skladzik, dzis to musze sprzatnac.

jego salon - moj syf i makabra, wszystko tam stoi, ale chociaz jego nabral wygladu teraz

IMG_6190.jpg

IMG_6209.jpg

IMG_6215.jpg

IMG_6213.jpg

IMG_6221.jpg

IMG_6217.jpg

no wiec doszlismy do wniosku ze tej polki co byla w planie pod kominkiem na cala dlugosc sciany - nie bedzie. Bedzie tak jak teraz.

zostanie tylko kwestia namyslenia sie czy klasc ten lupek co mamy czy kupic tamten z marmuru. Temu narazie sciana bedzie taka, oh, a la beton

mmika jutro mają darmową dostawę, to czekam do jutra. Ceny spisałam :) no i wiem, że blisko, taki mam nawyk, że zawsze sprawdzam zakładkę kontakt, nie wiem dlaczego :)

Raz wystarczy być oszukanym, potem się węszy :lol2: A tak na prawdę, to sprawdzam kontakt, jak blisko, to ew. można podjechać i pomacać.

Chociaż spotykałam sprzedawców bez odbioru osobistego, tylko wysyłka wchodziła w grę.

bombki nie zjadl, rozwalil, pogryzl i zostawil na dywanie, drugiej dzis nie ruszyl

musial sie jednak troche pokaleczyc skoro dzis nie ruszyl :) duzy bialasek tak zrobil w pierwszym roku choinkowym, od tamtej pory bombek do paszczy nie bierze ale sciagac z choinki lubi:rolleyes:

Tar no jaskinia to piwnica :lol2:

to jest w ziemi, ziemia sie zaczyna tak jak spod okien, okna dlatego male i wysoko. Jak wyciagne reke dostane sufitu. na gorze nawet jak podskocze nie dostane, mimo ze jest nizej niz macie w swoich domach.

smieje sie ze beton bo pluty betonowe sa pod kafle nalozone. Beton gajny ale nie bedzie mi tam pasowal. Nie do wykonczenia scian.

no ja wiem ze u ciebie nie bedzie pasowac, u mnie jest na miejscu patrzac po kuchni, zaraz ci pokaze jak moj malutki sie wyleguje na fotelu ikeowym w salonie, jak tylko fotel przywloklam to maly go zaanektowal, ostatnio przeganial z niego naszego kolege amerykanca:lol2:

widzisz to spojrzenie, juz myslal ze chce go przegonic :D

Edytowane przez TAR