mmikka 06.12.2017 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2017 Gałeczki do komody do wózka zapakuj :lol2: Dziewczynki dostają wózki dla lalek, chłopcy zakupowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 06.12.2017 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2017 ogladalam dzis choinki, wezme chyba jodle w donicy 2 m. kupilam tez swiecace drzewko na zewnatrz, w oczy mi tez wlazila choinka stelaz z samych lampek ale sie powstrzymalam) i kupilam 3 dywany, jeden maly do tego sypialnianego i 2 wieksze do salonu takie same jak polozylam w sypialni, najbardziej mi na zywo przypasowaly, zeby bylo zabawniej tego wzoru/koloru w sklepie online nie maja wystawionego. drzewko w sklepie stacjonarnym 109 zł a w internetowym 159 zł przecenione niby ze 199. czyli oplaca sie w stacjonarnym najbardziej. dywany tez byly taniej. o taka brzozke swiateczna kupilam na wejscie przy domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 06.12.2017 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2017 Mój lubi, zakupy, gotowanie, to co mu będę broniła. Niech sie uczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 06.12.2017 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2017 Dziecku trzeba kupować takie zabawki jakie go interesują, nie ma co uszczęśliwiać na siłę. A tak z innej beczki, jakie macie patelnie?Szukam dobrej, oczywiście w rozsądnej cenie. Kupiłam chyba niespełna rok temu bardzo fajną, z powłoką ala kamień, nic się do niej nie przykleja ale niestety powłoka zaczęła odłazić. Pierwszy raz mi coś takiego się stało. Poprzednią miałam kilka lat i nic nie odłaziło tyle że była niespecjalnie dobra, poza trwałością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 06.12.2017 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2017 Tar fajne zakupy, a pokażesz te dywany? Chyba wszystkie patelnie mam jakieś tanie, wolę taką kupić jak coś z niej np zejdzie to nie szkoda. Kiedyś w Ikea były dobre. Mam jedną tylko porządną ala wok z gerlacha, jest super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 06.12.2017 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2017 pokaze jeden bo wszystkie maja ten sam wzor ale nie wczesniej jak w weekend, bo wtedy moge go zrobic w swietle dziennym. w sztucznym nie wychodza kolory. ja mam patelnie z ikei, jestem mega zadowolona, 2 rodzaje takich ktorych nie ma, plus takie: 2 szt. duze, 1 szt. male http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30319134/ oprocz tego mam komplet tych http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50292096/ i taka http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20268762/ korzystam ze wszystkich. te pierwsze maja lepszy poslizg przy mieszaniu od tych drugich (kwestia materialu). patelnie sa grube i dobrze bo szybko sie na nich smazy. grillowa to moja druga, pierwsza zajechalam okrutnie ale smaze na niej i miesa i ryby. ma minus ze nie ma pokrywki ale u Szczepana kupilam podobny garnek z pokrywka wiec problem sie rozwiazal. Doriko ty z okolic to wiesz pewnie co to szczepan ale taniej patelni u niech nie dostaniesz, z kolei garnki jakie chcesz az glowa boli cala hala z garnkami od sufitu po podloge, oczoplas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 06.12.2017 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2017 (edytowane) Moje 2 kamienne 2-gi rok służą bdb. Garnki też mam takie i nawet powidła śliwkowe misię nie przypaliły wreszcie. Pod spodem trochę zaczęła powłoka się ścierać/odpryskiwać, ale w środku wszystko jak nowe. Mam dokładnie z tej serii http://blaumannshop.pl/25-granit-diamond-line tylko kupowałam jak była promocja. Mam też prawdziwą patelinię Tefala i ta też jest pancerna. IKEowskie 2 sztuki w zesłym roku wyrzuciłam, bo poodłaziły, nie mówiąc już o tym, że coś wrednego stało się z powłoką i musiałam myć za każdym razem 2 razy, bo jakieś tłuste było. Zostały mi pokrywki (seria Stabil) od nich. Ciągle wyglądają jak nowe i żal wyrzucić chociaż niepasują do innych garnków. Edytowane 6 Grudnia 2017 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 06.12.2017 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2017 Patelnię mam dużą z Ikea, tą metalową na wysoki połysk z zewnątrz, tylko rączka jest plastikowa. Leci przez zmywarkę już drugi rok i nie ma zarysowań.Jakbym miała nową kupić, to z tej serii na 100% bym brała.Małą ceramiczną Gerlacha, po próbie przyrumienienia na niej, na sucho cebuli trochę jajecznica przywiera. Dostaje od zmywarki na rancie przebarwienia. Jakaś płaska z Kauflanda do naleśników, z dopłatą za punkty bez zarysowań, zmywarkę znosi dzielnie. Tescomy patelnię oddałam, nie ruszyła na indukcji, powłoka nienaruszona, mimo, że na gazie długo ją używaliśmy. Drzewka choinkowego nie kupię, nie mamy miejsca, będzie tylko stroik z gałązek świerkowych wetkniętych w mokrą gąbkę florystyczną.Na schodach przez 3 lata stawialiśmy małego świerka w doniczce, jak posadziliśmy go do gruntu to zdechł.Raz nawet był wypożyczony siostrze M na święta.Od lata mam na schodach w doniczce sosenkę bośniacką, ale światełek na nią nie założę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 06.12.2017 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2017 drzewko chcialam takie juz w zeszlym roku kupic ale wyprzedali, tym razem okazja to wzielam, moje bedzie stalo w wnece wejsciowej na zewnatrz kolo drzwi, specjalnie pod dekoracje swiateczne czy tez kwietnikowe tam zrobione zostalo miejsce. drzewka choinki na ogrodzie mam jeszcze zbyt malutkie by na nich cos wieszac wiec lampki powiesze na brzozie youngii na wyspie i na swierku z drugiej strony (chociaz nie wiem czy tam mam slupek z kablem, chyba elektryk mi nie zdazyl zrobic) chcialam jeszcze taka choinke ale juz mi kasy nie styklo przez te dywany na tym moim koncu swiate gdzie jest ciemno i lesnie i tylko gwiazdy widac a lamp od miasta ani troche to taka choinka robi wrazenie, jakby same lampusie w powietrzu zawieszone. no i weselej jest, bym dolozyla lampek kolorowych straszna sroka ze mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 06.12.2017 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2017 Niestety nie znam Szczepana ale ja napływowa więc może dlatego. A wiecie że ja nieraz patrzyłam na te patelnie w ikea i mnie nie przekonywały ale skoro mówicie że dobre to zanabędę. Swojej patelni nie myłam w zmywarce bo tania nie była i bałam się o nią ale nie pomogło. Pierwszy mały odprysk pojawił się bardzo szybko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 06.12.2017 14:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2017 nigdy garnkow ani patelni z Ikei nie mialam, jakos zaufania do nich nie mialam TAR brzozke drzewko kiedys kupilam i sie okazalo ze brakowalo czesci musialam oddac, do dzis zla jestem , sa swietne. a taka choinke co pokazujesz sama mozesz sobie zrobic, pan Dyskoteka wysoka zbudowal ale moza nizsza. Sa nawet specjakne swiatelka ze leca z gory na dol. dzis chce psa ogolic i uszyc zaslony. aaaa i material kupilam. Jeden mial byc na krzesla do wyspy z czarnego szenilka, okazalo sie ze nie jest czarne a szaro grafitowe i pasuje na krzesla do jadalni. Przyszla tez probka drugiej szenili, z tego sklepu co mialo byc szare a wyglada jak zielone, pamietacie. Napisalam do nich czy ten drugi ciemny tez w zielen wpada - oczywiscie zero odpowiedzi kupilam wiec probke. No i znow zielone ale za to wczoraj znalazlam pistolet do mebli, jak skoncze zaslony wezme sie za M zaglowek. Mam nadzieje. M ma ambitny plan polozyc podloge w mojej syoialni przed swietami, ja mam ambitny plan dla niego polozyc schody skoro sa juz pomalowane, ale co wyjdzie to zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 06.12.2017 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2017 Doriko nie znasz tej hurtowni wszystkiego do domu na elblaskiej? to sie zdziwilam, 3 wielkie hale i mozesz w nich kupic wszystko. taki duzy 1001 drobiazdow i gary i posciel i zastawy, psie, ogrodowe, swieczki, plastkiki, lazienkowe, dywaniki, baniaki na wino, sztuczne kwiaty itd. - wyliczam zebys widzial przekrojowke Maniusia ja nie mam czasu sie bawic w budowanie choinki, ta ktora pokazalam kosztuje 230 zl. wiec przy tej kwocie nie chce mi sie z pierdami bawic. chcialam ja postawic od strony lasu przy oczku, bo tam mam akurat słupek i pieknie by sie prezentowała patrzac z tarasu i sypialni. psy ogole juz raczej po swietach tylko je wykapie zeby pachnace puszki byly, skoro sniegu nie ma to one za sniezynki robic beda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 06.12.2017 14:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2017 ale styknie kija metalowego wbic bo swiatelka na ziemi przyczepione moga byc. albomjak macie duzo drzew albo na plocie gwiazde zrobic, ja zrobie moze na nastepny rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 06.12.2017 14:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2017 kupilam kiedys niebieskiego swierka w donicy , przezyl jedna z ciezszych zim na dworzu w donicy, swiatelka na nim byly, nawet burze lodowa przezyl i -40C w donicy bez owiniecia. Na wiosne zasadzilam i rosnie juz chyba 3 rok w ziemi. Mika dlaczego nie nalozysz swiatelek?? a ja kupilam pare dni temu laserkowe i chromole, caly dom mam oswiecony, swiatla sie albo ruszaja albo stale, ja ustawilam na stale, nie lubie jak mruga zielone z czerwonym, czerwone, niebieskie, niebieskie z czerwonym, rozne kombinacje, trzymam na zielono-czerwonym bo stojac przed domem wyglada jakby dom krysztalkami byl oswiecony, malo tego - nakierowane na drzewka wyglada jakby swiatelka na nich byly w oknie w jadalni mam zaslone ze swiatelek a w kominkowym gwiazdku, pod firankami bo ladniej wyglada kupilam jeszcze punktowki ogrodowe, narazie dwie, zobaczymy jak swieca, jak dobrze to dokupie jeszcze dwie, podswietle od spodu duza choine na froncie TAR ja tez nie czuje swiat. Przewaznie zaczynam czuc w Wigilie jak puszczam koledy i zaczynam pichcic i stol ubieram, i rycze ze odkad wyjechalam ani razu nie spedzilam wigilii w domu w Polsce. A tak swieta sa bo sa sa. Nie ze religijnie bo nie jestem, ale cala atmosfera, taka rodzinna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 06.12.2017 14:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2017 Mika - zobacz czy mozesz nakladke dokupic tak jak do KA mozna. Ja mam bo ta tacka do kitu za mala byla. wszystko sie rozwalalo na boki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 06.12.2017 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2017 (edytowane) moje drzewka jeszcze male za kilka lat sie nadadza. w sumie moglby mezaty na zielonym kijku do trzymania drzewek zrobic lampki, zobaczymy jak bedzie czas i pogoda. TAR ja tez nie czuje swiat. Przewaznie zaczynam czuc w Wigilie jak puszczam koledy i zaczynam pichcic i stol ubieram, i rycze ze odkad wyjechalam ani razu nie spedzilam wigilii w domu w Polsce. A tak swieta sa bo sa sa. Nie ze religijnie bo nie jestem, ale cala atmosfera, taka rodzinna. tez nie jestem religijna, jednak w tym roku u mnie tez rodziny zabraknie, przykro ale co zrobic. zyc trzeba. mam taki laser ale jeszcze nie uzylam Edytowane 6 Grudnia 2017 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 06.12.2017 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2017 Moja sosenka, to może 40 cm popierdółka dopiero. Takich przystawek nie widziałam. Mogliby zerżnąć pomysł od KA, tak jak zerżnęli z głównymi przystawkami. A! Miałam ciebie zapytać, widziałaś wielkość tego "granatu" do obierania cytrusów? Wysoki na 6 gruby na 2,5 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 06.12.2017 14:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2017 widzialam sie nadaje jak Doriko mowila do kolekcji na wystawke za szybke a choinka do cienie?? zobacz , mowilam tez Mlodej zeby taka dzieciom zrobila zeby maluchnie przewrocil a tu na szopie, w przyszlym roku zrobie taka na plocie, chyba ze bedzie cielej to w tym, swiatelek i garland mam od groma, styknie gwozdki wbic w plot TAR zobacz jakie latwe, jeden patyk Mika zaraz mi przyniosa Mlodej maszynke, bede sprawdzac czy wszystko w pudelku to cykne ta tacke na niej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 06.12.2017 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2017 Dzisiaj napisali, że moje przystawki przyślą w ciągu 3 tygodni Jest prezent na Mikołaja dzisiaj jako wiadomość, że dostałam. Doślą przed BN i będzie prezent:) Dwa&jednym:) Choinki ścienne fajne są, ale najbardziej podoba mi się ta na kiju, w ogrodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 06.12.2017 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2017 Doriko nie znasz tej hurtowni wszystkiego do domu na elblaskiej? to sie zdziwilam, 3 wielkie hale i mozesz w nich kupic wszystko. taki duzy 1001 drobiazdow i gary i posciel i zastawy, psie, ogrodowe, swieczki, plastkiki, lazienkowe, dywaniki, baniaki na wino, sztuczne kwiaty itd. - wyliczam zebys widzial przekrojowke [...] No nie znałam, chociaż mieszkałam kilka lat w tamtej okolicy. Ogólnie słabo znam trójmiasto. Może za rok coś przed domem świątecznego wystawię. Miałam nadzieję że w tym roku ogarniemy podjazd ale się nie udało. Ozdabianie domu w takim stanie wygląda karykaturalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts