mania1220 08.12.2017 14:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2017 musze pomierzyc dol, u M w jaskini w sypialni, mam dwa kawalki kremowego, nie wiem czy starczy na 4 zaslonki, nie mam 4 zaslon w domu juz. Jak nie starczy trzeba bedzie kupic, poki co na swieta mu zawiesze te szare stad. Ale firanek tez juz nie mam, ostatnie bezkolkowe powiesilam w Fioletowym i u mnie w tv pokoju, reszta same kolka. A Mlody jak wzial swoje to mu je kot zdewastowal, wlazi po firankach do gory:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 08.12.2017 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2017 Pestko ale tu nie o brak staranności chodzi. I nie o to że mi mało płacą to pracuję byle jak. Praca nie jest zrobiona jak trzeba bo programista dostaje za mało czasu na zrobienie danego zadania. A to nie programista gada z klientem. A do tego klient wie lepiej więc często ma to co chce za cenę jakości. Możesz wierzyć lub nie ale programista to tylko mały trybik i ma mało do powiedzenia. Oczywiście zdarza się że nawali a jak nawali to ponosi konsekwencje. Nie mówię że nie masz racji, denerwując się na błędy i złe działanie programów bo masz ALE Pomstujesz na programistę a winna jest firma bo ma zły proces. Dziwi mnie że to ty tak podchodzisz do sprawy bo sama wiesz jak trudno jest tworzyć coś dla kogoś i pewnie wielokrotnie dostało ci się za coś na co wpływu nie masz. Albo za to że klient się przy czymś upierał. A wyobraź sobie że masz stu albo i więcej zleceniodawców do jednego zlecenia. Dasz radę zadowolić wszystkich? "Jeśli przyjmuję od klienta pracę, to zgadzam się na określone wynagrodzenie."okej, ale jak wynajmujesz studenciaka do zrobienia strony za 500zł to nie wymagaj żeby ona była zrobiona jak w firmie gdzie będzie nad nią pracował cały sztab ludzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 08.12.2017 17:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2017 zeby Pestka znow nie marudzila poszlam na gore, zamienie firanki, na gorze mam czyste. problem jest taki ze na dole mam pojedyncze karnisze bo firanek nie ma tutaj wiec nie chcialam dwoch karniszy. Na gorze w Granatowym i Brazowym sa podwojne, w Fioletowym nie. a u mnie w sypialni wcale nic nie ma. Jak sa dwa karnisze kolka na zaslonach i firanki bez wygladaja OK, bo jest karnisz z przodu. Jak jest jeden karnisz tylko - lepiej wygladaja zaslony i franki tak samo zrobione. no i wszystko widaomo po tej tej inspekcji :P czekam na modem, w koncu szybciej mi ten net bedzie smigal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 08.12.2017 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2017 Pestko ale tu nie o brak staranności chodzi. I nie o to że mi mało płacą to pracuję byle jak. Praca nie jest zrobiona jak trzeba bo programista dostaje za mało czasu na zrobienie danego zadania. A to nie programista gada z klientem. A do tego klient wie lepiej więc często ma to co chce za cenę jakości. Możesz wierzyć lub nie ale programista to tylko mały trybik i ma mało do powiedzenia. Oczywiście zdarza się że nawali a jak nawali to ponosi konsekwencje. Nie mówię że nie masz racji, denerwując się na błędy i złe działanie programów bo masz ALE Pomstujesz na programistę a winna jest firma bo ma zły proces. Dziwi mnie że to ty tak podchodzisz do sprawy bo sama wiesz jak trudno jest tworzyć coś dla kogoś i pewnie wielokrotnie dostało ci się za coś na co wpływu nie masz. Albo za to że klient się przy czymś upierał. A wyobraź sobie że masz stu albo i więcej zleceniodawców do jednego zlecenia. Dasz radę zadowolić wszystkich? "Jeśli przyjmuję od klienta pracę, to zgadzam się na określone wynagrodzenie." okej, ale jak wynajmujesz studenciaka do zrobienia strony za 500zł to nie wymagaj żeby ona była zrobiona jak w firmie gdzie będzie nad nią pracował cały sztab ludzi. zgodzam sie z tym Doriko, jednak tak jest we wszystkich branzach, w mojej tez. a wiesz co mnie najbardziej zżyma? ludzie ktorzy g.... wiedza na dany temat ale cos w googlach przeczytali i alfy i omegi wszystkie rozumy pozjadane. ja tak bynajmniej mam w swojej branzy. jak czasem przypadkiem trafie na dany watek na muratorze to az mnie trzesie. geniusie......same jednak w swojej branzy sie tu nie udzielam, bo mi zwyczajnie szkoda czasu na prostowanie bredni i pisanie bez sensu. naprawde rzadko sie zdarzy glos madry i rozsadny. ale to taki moj oftopic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 08.12.2017 18:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2017 ale wujek google sie przydaje gdyby nie on w zyciu bym nie wpadla jak przelaczyc piekarnik z F na C :lol2: sa ludzie i ludziska w kazdej firmie, pamietam jak moj brat obrazil sie ze nie chcialam mu wiecej placic, chcial byc wynagrodzony WIECEJ niz moj syn. a roznica jaka byla? Mlody systemy skladal braciszek - rozcinal pudelka nozem i nie szlo dotrzec do niego ze wiecej dostanie jak sie nauczy i zdobedzie doswiadczenie, obrazil sie, pyszczyl , no i efektem bylo ze wlasnego brata pogonilam i zwolnilam, taka swinia bylam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 08.12.2017 18:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2017 TAR ze jestesmy psiary wkleje potem co moj pieso wyrabia , juz dawno temu mialam to wkleic ale dopiero wczoraj go cyklam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 08.12.2017 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2017 owszem przydaje sie ale trzeba tez umiec rozroznic chlam od pozytecznej informacji. ba, trzeba ja jeszcze zrozumiec:lol2: wklejaj, piesa zawsze chetnie poogladam, my jutro jedziemy na szczepienie coroczne na choroby zakazne, wscieka mielismy 2 tygodnie temu. strasznie sie ostatnio trzeslam zeby zaden sie nie przeziebil, bo wtedy szczepic nie mozna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 09.12.2017 02:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2017 Manius i Panda panda zostala po seniorze. Nie lubial jej bo za duza uwazal. Ze jest. Wiec sobie tak lezala. Manius Junior odrazu ja polubll, mimo ze na poczatku byla wieksza od niego prawie ale staral sie robic jedno z nia, od poczatku. ucho w paszcze i spi tak spanie z nia w paszczy to nic. Robi lepszy numer - minimum 2x na dzien, ale codziennie to robi. to bylo wczoraj a to dzis znow go ulapalam a na koniec robi to: SPI........ zeby bylo jasne - niewiem jak to robi ale sadza pande na dupie i sam siada. Tzryma ja za ucho i tak siedzi, siedzi i siedzi az usypia - na siedzaco, z siedzaca panda rozwala mnie tym! strzela komara. Ale jak skubany za kazdym razem ja sadza to nie wiem. Z uszu juz malo co zostalo ale ambitnie ja dwa razy sadza i trzymanko i spanko odstawia :lol2::lol2: TAR czy Bialasy kiedys taki numer odstawily? drugie co wymyslil pare dni temu - uznal ze nie bedzie jesc z miseczki i kaze sie karmic z reki siedze jak ten debil i karmie bo nic caly dzien nie zje a jak go zlewam zeby na sile tam sam poszedl jak zglodnieje to tyle mi szczeka kolo nog ze juz mam dosc. No i ide i karmie lobuza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 09.12.2017 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2017 Mały cwaniaczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 09.12.2017 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2017 maly nie - na szczescie wetka nam w pore powiedziala o co z tym chodzi, starszy Kasti mial nie pande ale tygryska 3 razy wiekszego od niego i na poczatku tylko za uszko, potem posuwal a na koniec dostawal do glowy i plakal, kladl sie na tygrysku i zawodzil az serce mnie bolalo i lapal agresora. nasza wetka kazala jak najszybciej wyrzucic tygryska, bo Kasti rozwijal w sobie lek separacyjny maskotka. piesio tesknil "za swoimi". na szczescie potem pojawiL sie Wicio i sie poprawilo. tak wiec Mania bacznie obserwuj pieska zeby sie nie skrzywil. i kochana zrezygnuj z karmienia reka, tez to przechodzilam. twarda musisz byc niech szczeka, wtedy go zignoruj to predzej czy pozniej przestanie. tylko wytrzymaj wymyslilam choinki na ogrodzie, jutro bede je robic i zobaczysz co wymodzilam. w sumie za 200 zł. bedzie ich 4 a w leroy ta jedna byla za 236 zł. i pomyslec ze wszystko do zrobienia mialam w domu:cool: kupione na pnacza nawet nie poskrecalam:rolleyes: choinke kupilismy, jodle w donicy 140 cm. styknie, bedzie na 30 cm. podescie to prawie 170 plus czubek, ladna, gesciutka i pachnaca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 09.12.2017 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2017 Siostry M Shih tzu ma większego od siebie tygryska, zanosi go na łóżko, z łóżka na parapet i tam go usadza i każe na ulicę patrzeć. Mi nigdy nie da tygryska dotknąć, warczy na mnie. Jak siedzę na kanapie, to podbiega żeby go głaskać, ale bez tygryska. Jak tygrysek jest w pralce, to siedzi przed pralką i patrzy jak się kręci w bębnie. Dzisiaj na Poczcie zamurowało mnie. odczekałam swoje w kolejce, żeby przy okienku usłyszeć, że nie mają znaczków pocztowych. Pojechaliśmy na inną pocztę, odczekałam swoje w kolejce, kupiłam znaczek i zobaczyłam, że M adresując nie wpisał numeru domu. Dobrze, że już kolejna wyprawa z listem będzie bez czekania w kolejce, tylko wrzucenie do skrzynki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 09.12.2017 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2017 ooo pokaze wam co wymodzilam, kupilam takie stozki z wikliny za 30 zł. i owine je lampkami, do tego mam stozki metalowe piramidki do clemkow, tez je owine lampkami i bedzie gicior. stozki wiklinowe maja 160 zm a piramidy 2 m. mam 2 wiklinowe i 4 piramidki. ale w sumie nie mam tylu lampek wiec beda 3 choinki na zewnatrz i 1 na tarasie. na stozkach bedzie latwo powiesic lampki i wyjda piekne eco choinki , jedna postawie przy oczku http://www.koszyki.net.pl/images/foto_sklep/kosze_do_ogrodu/TZ159.80/1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 09.12.2017 14:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2017 TAR on nie placze, jak tarmosi pande, to jego zabawka, a nawet TA zabawka jak wiecie o co chodzi pomysl z drzewkiem - no widzisz! masz cos w domu tylko swiatelka trzeba, po co kasiore wydawac i bedziesz miala wiecej niz jedna mialam wtedy pisac ze nadaja sie tez kratki na pomidory ale popatrzylam na moje i az tak wysokie nie da, przynajmniej te co mam w domu. Juz widze ze to co zrobisz bedzie swietnie wygladac wiec rob szybciorem i pokazuj Mika znaczy wychodzi na to ze te Shih Tzu cos maja z tymi zabawkami, ale chcialabym zobaczyc jak ten co piszesz tarmosi go na parapet znaczki wyszly im??? a to wstyd dla poczty. List bez numeru? ciekawe czy by doszlo, czasem dochodzi jak listonosz zna ludzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 09.12.2017 14:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2017 mnie dzis czeka pakowanie, wczoraj pojechalismy dokupic zabawek dzieciom, juz mam wszystko z glowy. Dzieci znaczy. Jeszcze Mlodemu cos musze wymyslec, M ma zobaczyc ile by chcieli za fotel do komputera w pracy. A dzis - dokonczenie zaslon - juz mam w jadalni. naciagniecie plotna na ramki - M musi ramki zrobic.zawieszenie dwoch zyrandoli. poki co sie dobudzam, M tez. I narazie nic sie nie chce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 09.12.2017 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2017 (edytowane) Tar fajnie to wymyśliłaś, pokazuj koniecznie. Ja dziś umyłam lodówkę, chodziły baby z opłatkiem, mówię , że mam tylko grosiki w portfelu, a ona , że ksiądz powiedział, że jak ktoś pieniędzy nie ma to też zostawić. No to wziełam, a ona do mnie: nazwisko??? I na listę mnie, noż kuźwa miałam ochotę oddać. Z młodym u okulisty byłam, skierowanie do poradni leczenia zeza dostaliśmy, a tak pozatym mam leni. Idą zawiasy do szafki, będą w poniedziałek Edytowane 9 Grudnia 2017 przez joana_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 09.12.2017 14:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2017 ohhh zapomnialam!!! protezy trzeba powiesic wyciaglam, przygotowalam, rozlozylam ladnie dla M na dywanie, a M wzial i zamiast je powiesic - wsunal pod lawe. wydaje nam sie ze swiatelka tam sa za slabe. Na schodach w lesie takie jasne a tutaj ledwo ledwo. Nie wiem czy nie zienie na te drugie. Jeszcze sciany nie skonczone to by trzeba sciane rozwalic na gorze. Ale to po swietach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 09.12.2017 14:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2017 Joana he he teraz zawisniesz na scianie w zakrystii :lol2: moze zapisac chcieli zeby wiedziec ilu "wiernych" wigilie obchodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 09.12.2017 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2017 Mania, no na poczatku tez nie skamlal, dopiero jak dorastac zaczal ok. 2 lat. a tygryska posuwal jak stary ale ma tez swoja zabaweczke z ktora spi to taki reniferek z jyska kiedys dawali za free przed swietami, Witusia ulubiona jest jezyk z ikei taki: http://www.ikea.com/pl/pl/images/products/vandring-igelkott-piszczaca-zabawka__0135070_PE291812_S4.JPG ale tez czasem Kastusiowi podbiera reniferka:cool: u nas tez spisuja te babki, ktore nosza oplatek i w zeszyt ile kto dal, u mnie to maz zawsze otwiera i podaje a ja mu glowe zmywam, ze po co, potem beda przylazic i inne zbiorki koscielne robic. no i mialam racje, latem lazily na zbiorke nowych okien, trafily na mnie i je odeslalam do rydzola. bylam zla, bo akurat w wiadomosciach mowili ze 34 miliony dostal za nic, niech sie podzieli aaa jeszcze kupilam tez dzis takiego fajnego skrzacika zimowego i pare zawieszek za 88 gr. wiecie ze w leroy nowe ozdoby (drozyzna) sa z przodu a w dziale kwiatow (zima malo kto zaglada) sa resztki z ubieglego roku za grosze? a jutro przyjezdza babka po sofe z goscinnego i bede mogla kuic nowa albo narozniczek ikeowy - co mi bardziej pasuje bo latem chce go na tarasik a do goscinnego nowe cos znowu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 09.12.2017 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2017 sluchajcie, jesli to prawda to jest to kolejny popierdzielony pomysl naszych rzadzacych, po prostu az sie cos mi cisnie na usta, normalni debile. http://fakty.interia.pl/polska/news-strzelnica-w-kazdym-powiecie-od-stycznia-2018-r,nId,2475614za chwile dadza dostep kazdemu do ostrej:bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 09.12.2017 16:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2017 kubraczek mam na swieta po Seniorze, ciekawe czy nie bedzie za duzy, musze go poszukac. Ten wszystkie pluszaki roplacelowuje, wszystkie paprochy wyciaga i kazda piskalke ze srodka. Juz same zezwloki zostaly z tych wiekszych. Na swieta pod choinke dostanie nowe. TAR swietne te mikolajki! wszystkie 3 masz?? strzelnice otwierac??? chce zeby sie strzelali jak w US? nastepna latwa dostepnosc do broni? co za chory pomysl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts