Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z dziecinstwa

mania1220

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mania1220

13601

• pestka56

3588

• mmikka

3343

• TAR

3053

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kartkę wysyłaliśmy znajomej do Szwecji, u nich numer działki jest numerem domu. Durne to, bo wieś mała, a numer 1903 ma znajoma, a 2407 tam gdzie mieszkaliśmy u znajomego. Jego numer pamiętaliśmy, jej nie. Z wielkiej miłości on mieszka u niej :cool: Przy wejściu na Pocztę powinni powiesić kartkę- znaczki wyszły :cool::cool:

Wczoraj wieczorem patrzyłam po oknach w mieście, tylko w jednym zobaczyłam świecące się lampki choinkowe. Koło domu u nikogo nie widziałam.

Joana, te kobitki musiały nazwisko spisać, żeby ksiądz nie posądził ich że kasę mu podprowadziły. Biedne" księgowość" muszą prowadzić, bo duchowny wiary im nie da, że tak mało nazbierały. Niedawno przeczytałam pod jakimś artykułem, w komentarzach facet napisał, że zawsze daje księdzu chodzącemu po kolędzie kopertę, w środku jest święty obrazek. :D

wiecie co ? ja nie daję koperty, a niby dlaczego? Czy to obowiązek?

Na wsi to chociaż chwilę posiedzi ksiądz pogada, bardziej wypyta, co robisz, gdzie pracujesz:)

W mieście wpadał,ściany pochlapał i wypadał to ma być wizyta??

a ja nie wpuszczam, bo mi czarne pecha zawsze przynosza:cool: sory ale naprawde bardzo mocno sie do nich zrazilam;)

Mania, do twojego fioletowego https://deringhall.com/daily-features/contributors/dering-hall/rooms-with-pops-of-purple?slide=1

Na jednym zdjęciu jest piesprzy kominku. Popatrz na czym leży.

I fajnie zrobione zasłony nad łóżkiem, taka canopy jak chciałaś, ale chyba by lepiej pasowała

Pestka piekne :D pierwsze zdjecie - sie wprowadzam!

duzo pastelowyco-wrzosowych kolorow, jak dywan co kupilam. Cudnie. Granie samymi dodatkami.

piesa widzialam na krzeselku, ogladalam krzeselka lezanki dla psow, niestety za amly mam ten pokuj plus kwadratowa lawe, zagracilabym :cool: a szkoda.

Edytowane przez mania1220

Obojętnie czy pies tarmosi maskotkę łosia, lwa czy kota, to tylko zabawka. Moja tarmosiła piłeczki. Dużo piłeczek :) Dwa dni temu patrzyłam jak Bąbel nosem odbijał balonik.Mówili mi, że kilka dni nim się bawi i balonik nie pęka. Lewkowi kark odgryza, z balonikiem jest delikatny :cool:

Tar, po szczepieniu czy już przed psiaki źle się czuły?

Mikka, po, jakby zle sie czuly przed, nie byloby szczepienia. zreszta przed szczepieniem jest badanie, serducho, oddychanie, uszy, gardlo itp. mamy dobre wetki. na wszelki wypadek podam małemu wapno, nie zaszkodzi a moze mu troche goraczka zejdzie. czyli kolejna szczepionka wykluczona na liscie, juz nie wiem czym za rok beda zaszczepione:bash: kolejna nocka bedzie nieprzespana, bo ja sie zawsze tak denerwuje i bede nasluchiwac jak maly sie czuje. Duzy tez nieswoj ale to normalne, ze samopoczucie takie sobie, oddech w normie, bez rumieni, tylko bączki uskutecznia ;)

zobaczymy jak po nocy bedzie.

jest dobrze, wapno zdecydowanie pomoglo. mialam takie plynne to chwile po podaniu czeerwonosc ustapila, zaczal normalnie oddychac. chyba ma na te szczepionke uczulenie. ale juz 3 lata te sama dostawal i dopiero teraz zonk. drugi ma z kolei na inna uczulenie. i tak wkolo macieju jak nie urok to przemarsz ruskich:bash: najwazniejsze ze malutki juz dobrze sie czuje i broi jak zawsze. ciezko patrzec jak pies przelewa ci sie przez rece i nie wiadomo co robic. na szczescie w domu mam jeszcze adrenaline dla siebie wiec jakby wapno nie pomoglo to bym zastrzyk mu zrobila.

Kota Maniusiowi do zabawy kupiłaś :) Mnie to nie przeraża, niech tarmosi kota zabawkę. A tak a propos kotów, nasz goni kota sąsiadów z za ściany. Nawet na ulicy goni, a z ogródka w szczególności. Przychodzi też inny młody kot i tego lubi. Młody stołuje się u nas. Nie wyśledziłam jeszcze czyj on jest.

Nie mogę pozwolić sobie na psa, ale na 100% wolałabym mieć psa. Moja mama oswaja kota znajdę, już ze 2 miesiące mieszka na podwórku, ale do domu boi się wejść. Je chętnie, ale pogłaskać dała się może po miesiącu.Musiała mieć ciężkie przejście z człowiekiem w swoim życiu.

Prezent niespodziankę dzisiaj dostał nasz kot, mama M dała maskotkę, białego, szczekającego pieska :lol2: Powąchał i na razie maskotkę ignoruje, szczekania nie włączałam, bo po co ma się bać.

Edytowane przez mmikka