TAR 11.12.2017 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 u mnie na compie tez sa szare jak swiatlo nad stolem sie palilo bylo cieplej ale farba jest zimny szary a reszta sprzetow kolorystycznie jest podobna? bo granat wylazl bardzo ladny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 11.12.2017 14:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 ani jednego ani drugiego nie mam, musze sprawdzic moj Nikonowski, dawno nie uzywalam, to sa zdjecia z telefonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 11.12.2017 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 to tym bardziej jak masz dolaczony program do obrobki fot, to korzystaj. ja mialam kiedys mega ekstra program do obrabiania fotek fuji - byl genialny, prosty, w pip funkcji niestety nie zapisywal w jpg i formaty zawsze po kilka mega robil ale poza tym swietny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 11.12.2017 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 Na tym ostatnim zdjęciu szary jest szary. Różnice są subtelne, ale ja widzę nawet 5%-towe. Ja mam kalibrowany monitor. Muszę, bo inaczej z torbami bym poszła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 11.12.2017 14:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 nie jest tylko podobna ale dokladnie taka jak jest, wliczajac odkurzacz na podlodze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 11.12.2017 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 Możesz ściągnąć z netu photoshopa dla fotografów, jeśli nie masz dołączonego do kamerki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 11.12.2017 14:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 nikonowski zapisuje w kilku formatach, jpg tez. Ale ostatni raz uzywalam go w lesie a na lapie nie mialam zainstalowanego. TAR nie chce juz mi sie obrabiac fotek bo 90% juz cykam telefonem, jak widac zdjecia wychodza bardzo ladne i jakbym nie powiedziala ze zz telefonu to ktos by myslal ze z aparatu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 11.12.2017 15:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 Nikonowski nie jest dolaczony do aparatu, od nich ze strony sie sciaga go, za darmo. Przynajmniej byl jak sciagalam kilka lat temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 11.12.2017 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 qrde pestka ale wez ty z nami rozmawiaj jak z ludzmi, jestes grafikiem to wiadomo masz inny sprzet i mozliwosci, moze masz i lepsze oko. my szare ludziki widzimy szary, nie odczuwamy 5% zielonosci, ktora ty widzisz . no i wiadomo w roznym oswietleniu z roznymi dodatkami kolor moze przeklamac a tym bardziej fota z komorki moze z aparatu wyszloby lepiej. musisz wziac na to poprawki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 11.12.2017 15:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 nie bawie sie az tak fotkami bo sie nie zajmuje grafika, Photoshop mnie wykonczyl jak raz mialam, za duzo roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 11.12.2017 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 dlatego ja na szybko w picasie zrobilam, swoje tez tak robie bo czesto wylaza za zolte czy niebieskie a tak jeden klik i sa wzglednie naturalne tak jak je moje oko wychwytuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 11.12.2017 15:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 ehh nie robie fotek do albumow na szczescie, wklejam jak cos pokazuje wiec nie przywiazuje uwagi, call me lazy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 11.12.2017 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 Oj, ja jak ten zajączek co sobie w lesie p...dalał i spotkał misia Marudzę, ale dlatego, żebyście podejmowały decyzje i nie żałowały tego później. Jakmnie ktośtak podpowiada, to jestem zadowolona. Ale jak mam się zamknąć, to okey. Mania, a czemu nie zrobiłaś schowanych karniszy? Tak przez ciekawość pytam. Lubię rureczki, ale Ty masz listwy przy sufitowe i jak bym u siebie tak miała, to poszłabym w zasłonięcie góry zasłon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 11.12.2017 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 Szeroką listwę musiałaby mieć? Wieszając listwy nie zakładała, że kiedykolwiek powiesi zasłony? Tak gdybam sobie. A na poważnie, zawsze się zastanawiałam czy jest trudno powiesić zasłonę w tej małej dziurze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 11.12.2017 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 A na poważnie, zawsze się zastanawiałam czy jest trudno powiesić zasłonę w tej małej dziurze? ooo to to wlasnie. ja mam szyny sufitowe, mialam dokupic listewy ozdobne ale skonczyli produkowac wiec nie mam. do rurek sie zrazilam w poprzednim domu, nie dosc ze ciagle mi spadaly (sciany z porothermu) to jeszcze byly metalowe anodowane i po pewnym czasie te anody sie starly i firany byly non stop brudne od metalu czarnego bleeee. plus taki ze moglabym na kolkach gotowce wieszac. no i jeszcze szerokosci u mnie musza byc ok. 6 m to bez lacznikow by sie nie obylo a to by psulo caly efekt i trodno by bylo je zasuwac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 11.12.2017 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 Jak robisz takie wnęki w suficie to mają 5-8 cm głębokości, a szerokość ustalasz 10-12 cm. Wtedy na suficie jest szyna. W rodziców tak było zrobione, że deski 20-25 cm szeroka szła przez całe sciany okienne. Tato ustalał szerokość na podwójną szynę + ręka. Całe dorosłe życie wieszałam i zdejmowałam firanki i zasłony. Nie było problemu. Przyjrzyj się na tym zdjęciu TAR, to jedna deska, ściana ma 4 mb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 11.12.2017 17:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 mam tak zrobione w bibliotece, mam tam szyne sufitowa ale kiedys mialam tam zaslony, zanim shutters zalozylam Nie uzywam tego w bibliotece juz. ta sama listwa, ale ze scianka dluzsza. Pestka nie robilam z kilku powodow - raz ze M sie nie chcialo. Dwa ze takie zabudowane podobaja mi sie tyko w ukladzie gdzie sa dwie sciany z boku - jak na tym zdjeciu co wkleilas , tak jak mam w bibliotece i tak jak mam sciany w jadalni (od slupka do sciany). W kominkowym sie to nie sprawdzi bo sciana leci az do kuchni otwarta i by mi takie cudo pudelkowe wisialo nad glowa, dalej mam drzwi na taras i okno w kuchni, 3 pudelka????? tymbardziej ze nad drzwiami i w kuchni nie ma i nie bedzie nigdy nic, same shutters. 3 ze nie po to zakladalam shutters zeby miec pudelka nad nimi, jak sie ma shutters nie zaklada sie firanek. Dlatego mam same zaslony. Na gorze zalozylam bo pokoje przytulniejsze i tam mi nie zalezy. 4 shutters mam zewnetrzne bo mam okna na korbki i wewnetrzne by sie nie otwarly - pudlo by musialao daleko wystawac. Zewnetrzne tez mam bo powiekszaja okna. 5 firanki wisza tylko na swieta na dole. a jesli sa listwy sufitowe nigdy sie nie zaklada zaslon do sufitu zeby je zaslonic bo wyglada to debilnie Zawsze sie wiesza pod. Listwy sufitowe nie maj nic wspolnego z zaslonami czy firanami, shutters juz jednak maja z radami to roznie bywa, napisalas : "Czy te szare ściany to ciepły kolor? Bo do granatu lepsze byłyby zimne, takie szare-szare" to tak jakbys sugerowala ze powinnam sciany przemalowac? pod zaslony zaslony wisza tylko na swieta, po swietach zjada i beda spowrotem szare i bez firanek. Lepiej wyglada karnisz sam niz wiszace puste pudelko. Mika moje jest szerokie w bibliotece. glowe moge wsadzic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 11.12.2017 18:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 TAR nie mialas kolkow badz mialas zle skoro spadaly ja mam puste sciany i bez kolkow ani rusz tez. Nie ma prawa nic spasc z kolkami znikad, tylko odpowiednie musza byc. Wyobraz sobie moje wielkie lustro nad schodami. Bez kolkow nie dosc ze dawno by spadlo to wyrwaloby cala sciane . a rurki jakies kitowe tez skoro zlazila farba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 11.12.2017 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 Pestka ja wiem jak zrobic te oslony ale nam sie juz nie chce , to nie jest dla mnie koniec swiata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 11.12.2017 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 TAR nie mialas kolkow badz mialas zle skoro spadaly ja mam puste sciany i bez kolkow ani rusz tez. Nie ma prawa nic spasc z kolkami znikad, tylko odpowiednie musza byc. Wyobraz sobie moje wielkie lustro nad schodami. Bez kolkow nie dosc ze dawno by spadlo to wyrwaloby cala sciane . a rurki jakies kitowe tez skoro zlazila farba no teraz mi dowalilas:cool: generalnie ja cala jestem do kitu kolki byly i odpowiedniej dlugosci jednak pootherm jest gownianym materialem by cos na nim powiesic. a co do jakosci metalu nie mam rtg w oczach i bym nie przypuszczala ze sie zetra takiej jakosci teraz mamy towary:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts