Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z dziecinstwa

mania1220

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mania1220

13601

• pestka56

3588

• mmikka

3343

• TAR

3053

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

to tym bardziej jak masz dolaczony program do obrobki fot, to korzystaj. ja mialam kiedys mega ekstra program do obrabiania fotek fuji - byl genialny, prosty, w pip funkcji niestety nie zapisywal w jpg i formaty zawsze po kilka mega robil :sick: ale poza tym swietny

nikonowski zapisuje w kilku formatach, jpg tez. Ale ostatni raz uzywalam go w lesie a na lapie nie mialam zainstalowanego.

TAR nie chce juz mi sie obrabiac fotek bo 90% juz cykam telefonem, jak widac zdjecia wychodza bardzo ladne i jakbym nie powiedziala ze zz telefonu to ktos by myslal ze z aparatu :D

qrde pestka ale wez ty z nami rozmawiaj jak z ludzmi, jestes grafikiem to wiadomo masz inny sprzet i mozliwosci, moze masz i lepsze oko. my szare ludziki widzimy szary, nie odczuwamy 5% zielonosci, ktora ty widzisz :lol2:. no i wiadomo w roznym oswietleniu z roznymi dodatkami kolor moze przeklamac a tym bardziej fota z komorki ;) moze z aparatu wyszloby lepiej. musisz wziac na to poprawki.

Oj, ja jak ten zajączek co sobie w lesie p...dalał i spotkał misia :rotfl: Marudzę, ale dlatego, żebyście podejmowały decyzje i nie żałowały tego później. Jakmnie ktośtak podpowiada, to jestem zadowolona. Ale jak mam się zamknąć, to okey.

Mania, a czemu nie zrobiłaś schowanych karniszy? Tak przez ciekawość pytam. Lubię rureczki, ale Ty masz listwy przy sufitowe i jak bym u siebie tak miała, to poszłabym w zasłonięcie góry zasłon.

4c8824e65bc3d64c5a23339cb9a06156.jpg

A na poważnie, zawsze się zastanawiałam czy jest trudno powiesić zasłonę w tej małej dziurze?

ooo to to wlasnie. ja mam szyny sufitowe, mialam dokupic listewy ozdobne ale skonczyli produkowac wiec nie mam. do rurek sie zrazilam w poprzednim domu, nie dosc ze ciagle mi spadaly (sciany z porothermu) to jeszcze byly metalowe anodowane i po pewnym czasie te anody sie starly i firany byly non stop brudne od metalu czarnego bleeee. plus taki ze moglabym na kolkach gotowce wieszac. no i jeszcze szerokosci u mnie musza byc ok. 6 m to bez lacznikow by sie nie obylo a to by psulo caly efekt i trodno by bylo je zasuwac

Jak robisz takie wnęki w suficie to mają 5-8 cm głębokości, a szerokość ustalasz 10-12 cm. Wtedy na suficie jest szyna. W rodziców tak było zrobione, że deski 20-25 cm szeroka szła przez całe sciany okienne. Tato ustalał szerokość na podwójną szynę + ręka. Całe dorosłe życie wieszałam i zdejmowałam firanki i zasłony. Nie było problemu.

Przyjrzyj się na tym zdjęciu 01-Andersa_POKOJ-16mk_panorama1a(w).jpg

TAR, to jedna deska, ściana ma 4 mb.

mam tak zrobione w bibliotece, mam tam szyne sufitowa ale kiedys mialam tam zaslony, zanim shutters zalozylam Nie uzywam tego w bibliotece juz.

ta sama listwa, ale ze scianka dluzsza.

Pestka nie robilam z kilku powodow -

raz ze M sie nie chcialo.

Dwa ze takie zabudowane podobaja mi sie tyko w ukladzie gdzie sa dwie sciany z boku - jak na tym zdjeciu co wkleilas , tak jak mam w bibliotece i tak jak mam sciany w jadalni (od slupka do sciany). W kominkowym sie to nie sprawdzi bo sciana leci az do kuchni otwarta i by mi takie cudo pudelkowe wisialo nad glowa, dalej mam drzwi na taras i okno w kuchni, 3 pudelka????? tymbardziej ze nad drzwiami i w kuchni nie ma i nie bedzie nigdy nic, same shutters.

3 ze nie po to zakladalam shutters zeby miec pudelka nad nimi, jak sie ma shutters nie zaklada sie firanek. Dlatego mam same zaslony. Na gorze zalozylam bo pokoje przytulniejsze i tam mi nie zalezy.

4 shutters mam zewnetrzne bo mam okna na korbki i wewnetrzne by sie nie otwarly - pudlo by musialao daleko wystawac. Zewnetrzne tez mam bo powiekszaja okna.

5 firanki wisza tylko na swieta na dole.

a jesli sa listwy sufitowe nigdy sie nie zaklada zaslon do sufitu zeby je zaslonic bo wyglada to debilnie :p Zawsze sie wiesza pod. Listwy sufitowe nie maj nic wspolnego z zaslonami czy firanami, shutters juz jednak maja :p

z radami to roznie bywa, napisalas : "Czy te szare ściany to ciepły kolor? Bo do granatu lepsze byłyby zimne, takie szare-szare" to tak jakbys sugerowala ze powinnam sciany przemalowac? :lol2: pod zaslony :p

zaslony wisza tylko na swieta, po swietach zjada i beda spowrotem szare i bez firanek. Lepiej wyglada karnisz sam niz wiszace puste pudelko.

Mika moje jest szerokie w bibliotece. glowe moge wsadzic :D

TAR nie mialas kolkow badz mialas zle skoro spadaly :cool:

ja mam puste sciany i bez kolkow ani rusz tez. Nie ma prawa nic spasc z kolkami znikad, tylko odpowiednie musza byc.

Wyobraz sobie moje wielkie lustro nad schodami. Bez kolkow nie dosc ze dawno by spadlo to wyrwaloby cala sciane .

a rurki jakies kitowe tez skoro zlazila farba :(

TAR nie mialas kolkow badz mialas zle skoro spadaly :cool:

ja mam puste sciany i bez kolkow ani rusz tez. Nie ma prawa nic spasc z kolkami znikad, tylko odpowiednie musza byc.

Wyobraz sobie moje wielkie lustro nad schodami. Bez kolkow nie dosc ze dawno by spadlo to wyrwaloby cala sciane .

a rurki jakies kitowe tez skoro zlazila farba :(

no teraz mi dowalilas:cool: generalnie ja cala jestem do kitu ;)

kolki byly i odpowiedniej dlugosci jednak pootherm jest gownianym materialem by cos na nim powiesic. a co do jakosci metalu nie mam rtg w oczach i bym nie przypuszczala ze sie zetra takiej jakosci teraz mamy towary:cool: