Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z dziecinstwa

mania1220

Recommended Posts

garnek u nas kupilam, ale wiezy do mieszania nie moglam znalezc, a jak znalazlam to za iebotyczna cene, zreszta garnek tez tani nie jest. Mowilam ze wiezyczke dokupie potem, ale wypatrzylam na ebay'u w US za tanioche - 49$ :D Noweczka w orginalnym pudle. Problem tylko taki byl ze inny kolor bo czarna, ale na blacie trzymac nie bede tego gara tylko wyciagac do pichcenia wiec nie gralo mi roznicy. Wazne bylo zeby taniej bylo.

Te garnki sa sprzedawane jako koplet z mieszadlem badz bez. Bo pichcac w tym garnku mozna jak w zwyklym tego typu. I jest jak z prezerwatywa - mozna z albo bez (mieszadla). Ale chcialam bo wtedy nie musze pamietac zeby mieszac lycha co jakis czas.

IMG_6597.jpg

IMG_6608.jpg

IMG_6599.jpg

IMG_6606.jpg

IMG_6600.jpg

IMG_6601.jpg

IMG_6602.jpg

IMG_6603.jpg

z tylu widac robota to mozna porownac

a to metalowe to wkladka, jest na dwie strony, w jedna manke jest na sztuke miesa a w druga na robienie na parze - jeszcze nie dotarlam do instrukcji wiec nie wiem co z czym.

IMG_6609.jpg

IMG_6613.jpg

IMG_6637.jpg

IMG_6632.jpg

IMG_6611.jpg

IMG_6612.jpg

zaczepiaja sie pod spodem

IMG_6635.jpg

IMG_6633.jpg

IMG_6628.jpg

IMG_6616.jpg

IMG_6614.jpg

IMG_6629.jpg

przykrywka sie robi bardzo goraca , na raczcce jest guma pod spodem - na szczescie

IMG_6630.jpg

garnek ze srodka tez goracy, do niego trzeba scierke jakby sie chcialo wyciagnac

IMG_6634.jpg

bo mozna wyciagnac i na stole postawic

IMG_6636.jpg

opcje mieszania sa super bo mozna 3 rozne predkosci nastawic i jak czesto.

jedno mi sie nie podoba. Zaczeli teraz robic z tej nierdzewki, nie ma tej takiej powloki jak maja roboty i moj czajnik. Chcialam drugi czajnik dokupic to nie ma, jest tylko ta szczotkowana nierdzewka. Fuj. Paluchy zostaja. Latwo zarysowac .

TAR i jak?

ja nie zaluje zakupu. Zaraz go wyszoruje bo narazie sama wode grzalo i smierdzi w domu nowoscia, cos dzisiaj upichce. Juz wiem, gulasz.

• Odpowiedzi 31,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mania1220

13601

• pestka56

3588

• mmikka

3343

• TAR

3053

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Sprawdziłam u nas, ten garnek + mieszadło prawie 2000 zł kosztuje. Bardzo drogi.

Rób ten gulasz i niech się miesza:)

Kiedyś piasałam, że kupiłam wolnowar, robiłam polędwiczkę i spaliłam ją dokumentnie :sleep: Zapomniałam, że miałam w sezonie śliwkowym powidła zrobić.

Kilka dni temu dusiłam w nim mięsa na pasztet, super wyszły. W sumie, to niepotrzebnie go kupiłam. Miejsca nie mam do przechowywania gadżetów.

wiem Mika, sprawdzalam ceny w Polsce, mina mi zzedla :o

cena tutaj u mnie za sam garnek 350-399, teraz jest na przecenie za 269 (wszystko plus podatek jeszcze), wiezyczki nie ma NIGDZIE, nie znalazlam tez kompletu, nawet w KA na stronie, tylko na amerykanskim rynku.

ich normalne wolnowary sa o polowe tansze. No ale wolnowar nie zrobi to co ten garnek, w tym roznica. I ne maja mieszadel.

Mika jak to spalilas? nie ustawilas sobie czsu i temperatury?

jak to niepotrzebnie jak zrobilas miecho na pasztet?? :rolleyes:

Spaliłam, bo dałam za długi czas. Na jedną polędwiczkę wieprzową nastawiłam jak na szynkę, ze słusznej wielkości świnki:)

Urządzenie kupiłam wiosną, użyłam 2 razy. Kupowałam z myślą, że pojedzie z nami na Mazury, na agroturystykę. Planowy wyjazd z siostrą i koleżankami musieliśmy odwołać. Później pojechaliśmy tam tylko z siostrą na weekend. Do tej pory mamy ubaw z koleżanki, podczas pobytu z moją siostrą, czajnik elektryczny postawiła na gazie i musiała odkupić.

dwa tygodnie - chcialabym tak ;)

ja mam 9 tygodni ;)

Mika tak mialam w polskim sklepie. Znamy ich. czasem sie spotykamy. gadal i gadal i gadal, japaczka mu sie nie zamykala i tak policzyl ze za alo policzyl. nawet by nie wiedzial kiedy i jak sam sobie manko zrobil , a ze patrze zawsze jak wbijaja ceny to mu zwrocilam uwage. No nie bede znajomego oszukiwac :rolleyes:

garnek gotuje genialnie :rolleyes:

w kuchni mam czysciej i na kuchence niz jak robie gulasz w garnku na kuchence. strzal w 10tke nawet jesli jest to rozpuszczony zakup jak to pestka mowi :p

no ale ja jestem rozpuszczona :rolleyes:

dzis bede walczyc o lampe. Wczoraj cos fajnego stracilam na licytacji bo chcialam byc cheap - mimo ze wiedzialam ile to kosztuje :bash:

dzis sie nie dam

Mania, jak kraść, to miliony :lol2: Wyobrażam sobie, jakby mi było głupio, gdyby do mnie napisali żebym im kasę oddała. A mogłoby tak być, bo nieraz nie zaglądam na konto 2-3 tygodnie. Mój pan oszust od robota się przypomniał, też zuczciwiał ostatecznie:)

Robisz gulasz? Czytam, że robisz i masz czysto:)

To jest szczyt mody na wybiegach. Popatrz na runwayu Vogue, najlepsi krawcy takie robią. Idzie jak świeże bułeczki.

Ale te nie są przeze mnie wymyślone.

https://www.vogue.com/fashion-shows/spring-2018-menswear/paul-smith/slideshow/collection#25 ta i następne

nie chodzi mi o wzory u raperow, bo wzory sa ladne, chodzi mi o kurtke bombke.

nie mow, teraz cala Polska na bazarach bedzie obwieszona w takich kurtkach?? :cool:

kiedys tez takie bombery ze skory byly modne. Tutaj jak sie widzi kogos w takiej skorzanej wiadomo ze albo Polak albo Rusek. Serio.

celebrytki i blogierki to akurat sie na modzie znaja :rotfl:

lepiej podsun temu komus pomysl na ciuchy w takie wzory a nie te kurtki :p