Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z dziecinstwa

mania1220

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mania1220

13601

• pestka56

3588

• mmikka

3343

• TAR

3053

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Akurat spodnie z wysokim stanem ostatnio przeprosiłam. Po pierwsze brzuszysko nie wypływa a po drugie jak podciągnę bluzkę karmiąc młodego to jest mi ciepło no i towarzystwu przy okazji daruję tego mało estetycznego widoku.

W szczupłych czasach wolałam biodrówki.

A kurtkę w tym stylu miałam chyba 10 lat temu zimową ze dwa rozmiary za dużą i ja bardzo lubiłam.

Jeśli chodzi o wzory to ta pierwsza jest spoko choć sama bym nie kupiła bo to zdecydowanie nie moja bajka ale jak mania pisała na innych ciuchach inna inszość.

DChBcOb8hFWSq6bA46rXxofNC_9qYPwMPlfFzUdYzliEYzd47a8Uj0o4FR0nez8L-5CxlGZA3for_d2bs2ze-DYie7QOlqpYv989fuIDSfr5F63CYu5hhETsTbJ_EjuK32A5vIOw5N1k4rNwLRJRmm_Xj2kwNHtMQo9b-6rqzmgiQYM9SqYCaaYZaJZDjgqifJJgpdqB60Y4RwYA0mKsOFqQB5ol8pDD_kHoNYJc04X6k1gCes6YKClmmATARZ_3O0QAo2nyLeeh-EXBsnR0rPBezqiEsrbdvmZpUD78ppVjt_PF-LIt0U89t7SXcK8dsiqCBKM9KvWqYs3Vm1cx2pL821QkBio7ZAn5ai_BwqzuKjHLAiZmbhOklNd5sslQ3Z3VpznM4SJUXQDyrM_Uk3dLeIHRbjlInfIX8-pVQCbVg8J-T7uRvTKTiV9OEQ3a7DPc7hg_V0ipU0q-qKkVKNU0sJzkd4_VsIwpQcVA_jUYVRkCfJJXwQvAKDJABr_mnfdrWnRLq1MP6C8Xs7P5xXeqWPMSt9sYuuPQUcLA3XEDbTbyoLsTslCDqX3WoiZjkqQyioHqTrC-z76_WnUSVj6odX9xQ-lmy1BlyiGofyp_JHl6O4-2casJ-chh6UMC8xzaI1FnZhqunM-CT9NWrsqUr02egePYU9Q=w331-h678-no

mi tez te portki sie nie podobaja, sa jeszcze zupelnie waskie i sprawdzaja sie w jednej sytuacji, znaczy ze wygladaja OK, czarne, z biala bluzka a na to zakiecik, ale reszta - to albo dla malolatow z plaskimi brzuchami i biodrami jak u chlopaka, albo dla kogos slepego - widzialam juz dziewczyny z wielkimi tylkami (brazylisjki itp i murzynki) w takich, wygladalo tragedia :cool:

a te szerokie dolem to lata 70te? Woodstock i te sprawy? plus wysoki pas z lat 20-30tych :p

te z fredzelkami dobre, bez butow, moze takie kupie i zamiast kurzolapa wlaczac bede sama rundki po domu robila :lol2:

i jeszcze buty jedne, szpile, z podniesiona pdeszwa ze jest jak koturna na przodzie, widzialam te so called celebrytki i modowe blogerki sie w nich kochaly, zenada. Paskudne te bty ze hej

Doriko, naprawdę fajna dziewuszka z Ciebie. Założę się, że urody ci nie ubyło :)

Jeśli chodzi o te bomberki, to ja takich też nie lubię. Wzory tkanin co innego. Ale wygląda, że jest szał na nie i to nie tylko w PL. Zamówienia przychodzą np. Anglii, Ameryki Płd. Dlatego Cacofonia zaczęła od tego i od bluz oraz T-shirtów. Ale będą inne ciuchy. Firma póki co istnieje dopiero od sierpnia.

Jak macie ochotę to popatrzcie https://www.google.pl/search?q=Cacocfonia&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-b&gfe_rd=cr&dcr=0&ei=48QxWoLXDemkX9LjlYgN

Jeszcze na studiach nosiłam spodnie dzwony i to były biodrówki. Teraz noszę wyłącznie wąskie spodnie i nie znoszę biodrówek. Naswój tyłek nie mogę narzekać, nawet moja córka powiedziała, że ciągle mam lepszy od niej. Natomiast oponka na brzuszku nie toleruje niskiego paska. Poza tym to okropnie niewygodne.

Mania, moda wraca go wszystkiego. Na platformach powykręcałam sobie nogi jako nastolatka, a teraz znowu są modne. Więcej widać tych powrotów w rodzajach tkanin, wzorach, powrocie do koronek. Ale też krój ciuchów ciągle co parę lat robi koło.

Bardzo mi się podobają cieniutkie sweterki w pastelowych kolorach lub czarne z wystającym u dołu podszyciem z delikatniej koronki. Ja niestety źle w tym wyglądam :(

Pestka platformy uwielbiam i mam ich duzo, ale bez tej platformy na przodzie.

koronki mowisz wole co innego - znaczy lubie te z wystajacym ale nie ze koronke ale maja tiul (a la tiul zwal jak zwal) wiesz o cho chodzi, sprobuj to i zobaczysz ze lepiej sie poczujesz niz w koronkach , koronki to dla 20tek bardziej , ja tez w ncih za dobrze nie wygladam. Ale te z materialem cieniutkim uwielbiam, szczegolnie ze sa dluzsze od bluzek i zaslaniaja wszystko :lol2:

waory tkanin ladne sa i ladne nalozylas, ale te kurtki mega brzydkie. Sa i tutaj podobne kurtki ale nie sa to takie jak na zdjeciach ze wzorami co wkleilas, nie takie bomboniaste :cool: bardziej smukle sa i przylegajace, wiesz o co chodzi?

ale prawde mowiac nie widzialam zeby ktos w nich chodzil, jesli bedzie - to alolatki, bo one zaraz mode nazucaja.

nie lubie jednak takich kurtek bo nie cierpie zadnego paska/gumy/sciagacza na dole.

wygralam lampe :wave:

co prawda za wiecej niz bym chciala dac ale i tak o niebo taniej niz bym miala kupic w sklepie. W sklepie za normalna bym nie kupila bo wiecej niz garnek kosztuje .

maly update - M zjadl gulasz i powiedzial ze zarabisty, ze lepszy wyszedl niz jak w normalnych garnkach robilam - czyli nastepne :wave:

Doriko :) masz szatana w oczach :) taki łobuz z Ciebie

Pestka mi się podobają te kurtki, ale bym nie nosiła, nie przy mojej obecnej figurze, ta druga mi się podoba bardziej.

Mania nie mogę dać starych zawisów, bo były na wierzchu, pisałam, takie wąsate kute, rustykalne. Muszę zamontować inaczej niż były, ale już wczoraj sąsiad pożyczył mi dłuto, drewno dosyć miękkie więc dobrze idzie. Zawiasy niestyety musze kupić inne, z kolumienką, te co kupiłam nie mają i nie wygląda to dobrze. Miałam dwa w domu, pomalowałam na czarno i wygląda dobrze, więc muszę dokupić 4 jeszcze.

Mania super z tą lampą, już nie mogę się doczekać jak będzie wyglądała u Ciebie.

Mania, jesteś szczęściara :)

Joana, ja ich też niebędę nosić. Nie moja bajka,choć fason jakośnamnie by uszedł. Co innego bluzy dresowe i T-shirty. Te są okey i nawet niektóre wzory mi odpowiadają, np. Colorfull Jungle, Roses albo Vincent Van Gogh. Reszta to nie moja bajka. Namawiam ich na inne fasony i na sukienki, ale to dopiero będzie możliwe gdzieś w czerwcu, bo firma musi finansowo okrzepnąć.

Zaproponowałam im nieco inne kompozycje na tkaniny. Na razie się zastanawiają nad większością. Nie mogę pokazać jawnie, bo konkurencja nie śpi. Mam zakaz póki nie zostaną wydrukowane i uszyte :(

Też nie lubię tej męskiej mody, która wygląda jak z młodszego brata.

I swoje ciuszki lubię luźne. Tylko spodnie kocham takie wąziutkie.

Jadę dziś po obiedzie do TK-Max :) Może coś fajnego upoluję. Jeden klient się dziś wypłacił :wiggle:

Pestka czekam na oddech finansowy, bo już też tęsknię za tkmaxx, a jak na razie kolejne straty. Zerwał się u nas straszny wiatr, moment trwał, właśnie skończyłam zbierać kawałki domku plastikowego z ogrodu. Parę stówek poszło z wiatrem. A coś mi cholerna intuicja mówiła ostatnio, żeby może go rozebrać i przenieść do nieużywanego pokoju na górze.:bash::bash::bash::bash::bash::bash: Słuchać siebie!!!

Oj, tak, przeczuć należy słuchać.

A my dziś gościliśmy w ogrodzie, który ciągle jest częściowo otwarty, bo ciągle brak około 10 mb ogrodzenia oraz bramy i furtek, koziołkaz parą łań. Wstaję i oczywiście najpierw wyglądam przez okno i... oko w oko ze mną jest pysk koziołka. Cała trójka leżakowała sobie w naszym warzywniko-sadzie pod wisienkami. Myślałam, że się przestraszą i uciekną jak przysunę się z aparatem do szyby. Ale nie, były spokojne. Koziołek dał się obfotografować i nawet pukanie w szybę miał w nosie. Panie uciekły dopiero, gdy wyszłam z domu i byłam w odległości 5 metrów.

Muszę naładować akumulatorki, to wkleję zdjęcia