Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z dziecinstwa

mania1220

Recommended Posts

Na prezent. Mnie się podobają te kryształowe, ale nie bardzo u mnie pasują.

Prezent miał być cokolwiek złośliwie zmuszający mojego brata ciotecznego do wykończenia kuchni. Jakoś mu nie idzie, a jego żona już przestała nawet narzekać.

• Odpowiedzi 31,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mania1220

13601

• pestka56

3588

• mmikka

3343

• TAR

3053

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kluczynkę dam jednak, ale czarna będzie, ale teraz wpadł mi pomysł kupić drewnianą ( jeśli taką małą znajdę) i pomalować na kolor szafki. Kiedyś jak znajdę ładne ,zrobię gałki. Teraz szafka zostaje w salonie i będą w niej dokumenty, więc zamykanie na klucz mi pasuje

Mania chcesz zdjęcie mojej lodówki? pogubiłam się :)

20171216_145855[1].jpg

Takiego gościa jednorożnego mieliśmy 2 dni temu. Zdjęcie zrobiłam z okna w kuchni siedząc na blacie z obiektywem przytulonym do szyby. Dosłownie o metr ode mnie był.

2017_12-14grudzien_wizyta KOZIOLKA-P1010025w.jpg

A te gałeczki kupiłam sobie. Będą przy wiszących szfkach w kuchni. Zdjęcie marne, bo chyba wysiadł mi ostatecznie aparat i w ogóle nie ostrzy zbliżeń :( ale gałeczki są szklane z bąbelkami w środku

P1010026.jpg

Mam nadzieję, że szybko nadejdzie taki czas, gdy kretyni, którzy nami rządzą trafią na wiele latdo więzienia

http://pracownia.org.pl/pracownia-aktualnosci/418-mysliwi-pod-oslona-prawa-i-sprawiedliwosci-forsuja-swoje-prawo

Joana no jak krzyczysz ze masz zabudowe lodowki a wyskoczylas z tym nagle i bez zapowiedzi to jasne ze fotka musi byc :p

ooo zalapalam, ze nie da sie na magnes zakupow na lodowce he he cos nie kojarze dzis, to przez ten snieg :lol2:

ale masz piekarnik i mikrofale obok to chwyci! albo kup sobie magnesowa tablice i zaloz na bok lodowki, ten ukryty, a najlepiej - rob taka wazna liste na compie a potem wydrukuj na koncu :lol2:

w ciekawym miejscu masz te pstryczki :p

galki ciemne ale zawiasy tez, zawiasy musza sie zgubic

przeczytalam, nie bede nawet komentowac bo sie flaki przewracaja :sick:

pomijajac rzad i te glupie przepisy to ja bym dstrzelila kazdego lowczego, czasy epoki kamienia lupanego dawno temu minely gdzie zabijanie zwierzat bylo potrzebne bo trzeba bylo cos jesc, teraz dla rozrywki zabijaja bezbronne zwierzeta, meskie EGO jest beznadziejne DURNE!!!

niestety nie ma nic gorszego niz lobby, jakiekolwiek. Maja potezna sile i kontakty.

fuj

zaplacilam za lampe, myslalam ze sie wyrobimy jechac ale nie da rady - odebrac, bo mam tam wiecej wygranych, i pewno po swietach pojedziemy bo jeszcze sie czaje na kilka zeczy , wiec zaplacilam i mam nadzieje ze dojdzie do konca tygodnia, jak sie wezma i zbiora i posla w poniedzialek jest szansa ze przyjdzie.

wygralam jeszcze lampe do lazienki ze warto wspomniec.

odsniezylam schody, przed drzwiami garazu i z samochodu, dzwonie do M i pytam sie jak sie wlacza ta maszyne bo nie dam rady lopata, za duzo, za ciezkie:sick:

kazal zostawic, ze zrobi jak wroci z pracy, powiedzial ze zrobie sobie krzywde. :sick:

no kurna jak dba o mnie.

Mloda jednak nie zjawi sie teraz, M dopiero ja przywiezie za tyzien w sobote chyba. Bo ona swoim samochodem nie da rady, bo nie mam miejsca. garaz zawalony, oba samochody na podjezdzie, na trzeci nie ma miejsca, na ulicy juz parkowac nie mozna bo zima.

Pestka, pokaż jeszcze co kupiłaś :popcorn:

Chciałam namówić M, żeby pojechał i makowiec kupił. Rozleniwił się tak, że szybciej upiekłam. Z 1/3 składników. https://www.domowe-wypieki.pl/przepisy/ciasta/109-makowiec-zawijany Pyszny, tylko papier mi się rozwinął i trochę popękał.

Joana, cudnie komoda wygląda :wiggle:

Mania, u was jest sprzedaż artykułów na pokazach? Wiecie co, od kilku dni się zastanawiam, czy podczas takich pokazów w poczęstunku nie ma jakiegoś dodatku, że ludzie głupieją i kupują te cholernie drogie przedmioty. Siostra mi mówiła, że taka pani podpisała kredyt na zestaw garnków+ śpiwór gratis, z prowizją bankową 12 000zł :jawdrop: Bratowa mi mówiła, że po śmierci taty w jego szafie znalazła 5 kompletów kołder z wełny + pod szóstą spał. Gary philipiaka w szafie z kuchenką indukcyjną. Dziadek chyba za gotówkę kupował, ale ci starsi ludzie umierają i w spadku długi zostają. Sprawdziłam na olx, 2 strony sprzedaży tych garnków, średnia od 2 do ponad 4 tysiaków. Czyli na pokazie droższe.

sprzedaja, ale to sie Mika nazywa "naiwnosc kupujacych i pranie mozgow przez sprzedajacych " :lol2:

zwykla psychologia , nie kazdy nadaje sie na takie wciskanie kitow :lol2:

nie mamy jednak takich fenomenow koldrowych i garnkowych jak macie w Polsce. Ludzie sie tak latwo nie daja, tutaj na czym innym oszukuja. A na to sie nabieraja bo sie boja - dzwonia badz @ sla ze ktos zalega z podatkami i kaza zaplacic. Wiec ludzie placa, ciezkie pieniadze, nawet sie zdazaly przypadki 100-200 tys $ potem sie okazuje ze w konia zostali zrobeni bo Canada Revenue Agency ( CRA ) nigdy nie dzwoni i nie podaje danych przez teefon do wplaty bo musi byc papier wyslany i sie w banku placi i nigdy @ nie wysylaja takich. Niestety ludzi sie duzo nabralo - zamiast zadzwonic do CRA i potwierdzic ze to prawda. Nikt nie dzwonil.

A ostatnio, tydzien temu, M mial wiadomosc na tele, odsluchal - a tam CRA wiadomosc zostawila ze ma sie zglosic bo zalega z podatkami i jesli sie nie odezwie to wyslany zostanie list gonczy za nim i go zaaresztuja :sick: Wiec M dawaj i dzwoni do nich - to byl akurat PRAWDZIWY telefon od nich. No bo za co w kajdany???

okazalo sie ze pomylili numery telefonow :lol2: napedzili M stracha :lol2:

ale wracajac do szustw podatkowych, jak ktos zostanie nabrany i okradziony zaraz komunikaty sa w tv i gazetach przez policje i przez rzad, wysylaja tez rzadowe list do wszystkich zeby sie nie nabierali. A ze kazdy musi sie rozliczac wiec kazdy dostaje ostrzezenie. Niestety nie kazdy czyta!