Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z dziecinstwa

mania1220

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mania1220

13601

• pestka56

3588

• mmikka

3343

• TAR

3053

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Realizacji wszystkich planów,szczęścia i miłości w 2018 roku!

Pestka,szkoda, że tak mało swojego domu pokazujesz, jest bardzo klimatyczny, od patrzenia odpoczywam :)

Mmika, poczytałam i masz rację chyba powinnam zrobić to badanie, bo i się przeziębiam i zmęczona jestem i schudnąć nie mogę, mój wróci do podjadę do jakiegoś laboratorium.

Mania kawę kupiłaś??:):)

Wkurzają mnie fajerwerki,napierdzielali wczoraj strasznie,zawsze wtedy myślę o zwierzętach jak bardzo się boją. U mnie wczoraj ok godz jeszcze po pólnocy słychać było, elektroniczna niania mi łapała i trzeszczała nad uchem mimo, ze młody spał

Wyszliśmy z życiem z okrążenia fajerwerkowego. Strzelało chyba wszystko co żyło naokoło i tylko nad nami była czarna dziura na niebie. Koty na szczęście, doświadczone bestie, olały sprawę, a Spinoza nawet wyszła z nami przed dom rozejrzeć się. Zresztą w domu nie bardzo było słychać bo leciał z projektora koncert Led Zeppelin sprzed 3 lat.

A teraz słucham sobie Topu Wszech Czasów w Trójce i wspominam, wspominam... To moja muzyka, moje najlepsze lata

https://www.polskieradio.pl/9,Trojka

Joana, nie za bardzo mam się czym chwalić w domu, więc nie pokazuję :( Dzięki za miłą ocenę fotki

Joana kupilam, bo to co mialam wychlalam :cool: bo kupilam maszyne do kawy nowa.

moj pieso mial za nic fajerwerki, jak zaczeli strzelac - a puszczali piekne u mnie na osiedlu - kazal sie wypuscic na ogrodek bo ciekawy byl co to. Poki co nic sie nie boi, Senior juz w porach mial i sie chowal :cool:

Pestka co znaczy Olympus? masz iphona ktory zrobi 100x lepsze zdjecie wieczorem , strzel poprawke.

nowe nabytki po swietach :rolleyes:

IMG_7135.jpg

IMG_7136.jpg

ze smakowych najlepsza z nutka pomaranczy i czekolady

IMG_7137.jpg

IMG_7041.jpg

perfekt lungo

IMG_7146.jpg

podwojne czkoladowe espresso

IMG_7143.jpg

IMG_7068.jpg

IMG_7069.jpg

IMG_7071.jpg

mialam dwa wyjscia - espresso maszyne badz nespresso. Wiedzialam ze jak kupie maszyne duza to nie bedzie to taka jak chce, wiec po cwaniackiej mysli doszlam do wniosku ze wezme nespresso a maszyne i tak bede musiala kupic , nespresso za to spokojnie moge zabierac do lasu ze mna.

Kawy sa bezbledne, smaki niesamowite. Jest tak blisko prawdziwych ze jak ktos sie nie zna to z rozpedu mozna oszukac. Tylko barista sie polapie.

Zalezalo mi zeby robilo espresso i lungo. jak juz mam robic latte albo macchiato zeby pojemnik byl wliczony w maszyne, byl sciagany i wkladany do lodowki i zeby mial opcje czyszczenia rurek - ta maszyna ma wszystko w sobie. No i zalezalo mi zeby miec COS co zabiore do lasu i zeby bylo pelno automatyczne, bez zabaw w ubijanie, stanie i kombinowanie.

Najlepszy zakup po swietach :rolleyes: Kawusie sa genialne. Podoba mi sie to ze maja sporawa game kaw smakowych i kazde sa inaczej mielone. Kapsulki sa aluminiowe wiec nie ma plastykowego smaku.

Mika bylam sprawdzic na polskiej stronie i jak chcesz super kawy i sie pobawic zobacz przepisy, az slinka leci i mozna to zrobic z kazda maszyna bo chodzi o dodatki

https://www.nespresso.com/recipes/pl/pl/nespresso-recipes.html

jesli z takiej malej maszyny mozna tyle cudow zrobic - spokojnie moge poczekac na duza maszyne.

woda sodowa, ta maszyna co kupilam M

IMG_7151.jpg

IMG_7153.jpg

IMG_7155.jpg

nie uzywa pradu, sama butla cisnienie robi, naciska sie i sa 3 rodzaje mocy bombelkow :rolleyes:

mozna dodac smaczki do tego, cola podobno jak cola wyszla, ale mozna np. polski soczek z butelki ten taki syropowy.

Jak nie lubie gazowanych napoi i nie pijam tak ta woda mi smakuje. Pewno dlatego ze zero cukru.

pamietacie jak pojechalam po moja sofe i potem do roboty? i pamietacie jak M sie rozgladal zamiast szukac parkingu??

IMG_2850.jpg

dostalam :popcorn: cala 100tke :popcorn:

IMG_6981_2.jpg

zapach jest niesamowity, odrazu wpadlam jak sliwka w kompot. Dla tych co perfumy lubia. Pisze to. Slabsze nic Coco i mademoiselle, oczywiscie slabsze duzo niz 5 czy Noir. Sa piekne! delikatne.

no, M sie postaral :) i ze pamietal? bo ja juz zapomnialam. Mowil ze pojechal do sklepu a ona mu na lade zaczela wyciagac wszystkie co juz mam, wiec powiedzial ze chce "te najnowsze" bo nie pamietal jak sie nazywaly.

2 Dysony + wielkie chanelki no no, moj M przeszedl sam siebie w tym roku.

Ja kawę robię ręcznie, ale wymyślnie. Dodaję czekoladę gorzką i chili, albo imbir. Bita śmietanka na wierzch jak już jest w filiżance. A dziś J dostał kawę z czekoladą i pomarańczą. Jutro będzie z kroplą syropu miętowego :D

Pestka ta czekoladowa i pomaranczowa nie sa mocne, maja tylko lekka nutke, zeby byl mocniejszy smak dodaje sie jeszcze czekolade badz syrop badz np. wiorki ze skorki. Jeszcze sie nie bawilam, pilam same czarne i super byly, wczoraj kupilam pomarancze to dzis sie pobawie.

ale wizualnie tam w przepisach widac co moze wyjsc i naprawde warto zmalpowac na kazda kawe

dobra, to teraz powrot do Dysona.

Mika pytalas to odpowiadam - tak, niestey, nadal trzeba przyciskac, ale w porownaniu z moim starym ten przycisk teraz jest bardzo czuly i nie czuc pod dlonia ze sie przyciska, normalnie jakbys trzymala odkurzacz.

7 i 8 sa wlasciwie tej samej wielkosci tylko 8 ma jeszcze jeden filter hepa z tylu, przez co dupka jest dluzsza

IMG_6826.jpg

a tu sa wsie 3 jakie mam, ten ze srebrna rura jest stary

IMG_6807.jpg

roznice widac w glowicach, stara ma naprawde mala

IMG_6809.jpg

a tu sa te nowe glowice, do podlogi i do dywanow

IMG_6772.jpg

obie pasuja na oba modele - nie pasuja juz jednak na moj stary i na duzy - szkoda!

Pestka i Doriko, nie podobaja siw wam kolory.

No coz, pojechali po bandzie z kolorami, rura mogla zostac szaro-srebrna jak na moim starym, moze chceli oznaczyc roznice bo sa podobne? Nie kazdy facet tez wzialby do reki rozowy :lol2: Ale trzeba przyznac - roznia sie od wszystkich innych, moze tez o to chodzilo? Umowmy sie - malo kto lubi odkurzac! z kolorkiem moze byc "weselej". Pozatym patrzac trzezwym okiem - a KTO teraz nie robi kolorowych gadzetow? Ile kolorow ma Miele odkurzacz? ile kolorw robi KA w swoich robotach? Dyson sie chowa. o ile odkurzacz w kolorze przelykam tak juz KA bym nie przlknela we wscieklym kolorze, nawet w czerwonym. Maszyne do kawy tak, robota juz nie. To sa juz takie personale wybory i gusta.

Pestka, to NIE JEST KWIATEK :lol2::lol2::lol2::lol2::lol2:

Odkurzac zdziala na zasadzie turbiny i taki ma wyglad, to jest turbina. Chyba malo im sie przyjrzalas

IMG_6805.jpg

IMG_6797.jpg

a tu sa oba i co z nimi idzie

IMG_6787.jpg

IMG_6790.jpg

IMG_6780.jpg

8 Absolute idzie z 3 glowicami, dwie duze - do dywanow i podlog plus mala - te 3 sa "zmotoryzowane"

tu jest ta mala

IMG_6774.jpg

a tu porownanie z duza

IMG_6775.jpg

IMG_6792.jpg

IMG_6779.jpg

Mika nie lubi duzych a ja go uwielbiam, odkurzacz jest nie do wyje****, serio, mam go juz ohhh 5 rok i dalej ma takie ssanie ze musze czasem popuszczac powietrze zeby sie od dywanow oderwal

IMG_6827.jpg

test od swiat - nie widze w sumie roznicy w ciagnieciu miedzy 7 a 8. Ciagna tak samo i tak samo jak duzego musze odrywac wiele razy od dywanu tak ciagna.

Gwarancje by mogli dac dluzsza, na dy=uze jest 5 lat a na te tylko 2 lata :cool: Moze temu ze jak iPhony co rusz nowe modele wychodza i sa mocniejsze i ludzie zmieniaja.

W kazdym badz razie - Mloda powiedziala (bo odkurza tu nimi po swoim balaganie ) ze juz nie chce mojego starego bo sie nie umywa do tych nowych i go nie bierze. W taki wiec sposob stary wyladuje w lesie w domku bo tam styknie a te dwa tutaj, jeden na dole u M w jaskini.

Jestem zadowlona i uwazam za nastepny udany zakup w hmmm juz w zeszlym roku.

przejechalam i jednym i drugim dywany po kilku dniach nie odkurzania - uwierzyc nie moglam ile paprochow wyciaglo.

moga sie nie podobac jednak dzialaja. I woleje od samsugnga ktore mi Star Wars przypominaja :cool:

power_stick_pro_6_0.jpg

POWERstick-_PRO-_Design-_Story_main-1.jpg

Samsung-_POWERstick-_PRO-4.jpg

power_stick_pro_7_0.jpg

design musieli inny wymyslec bo juz Dyson ich sadzil i samsung po dupie dostal za kopiowanie, mimo to jak sie przyjrzec - dostawki wygladaja identycznie

LG tez dziwnie wyglada

LG-_Cord_Zero-_Handstick-011-1024x1024.jpg

nie wiem, ale moim zdaniem Dysony maja to "cos" w sobie ze specyficzne jak KA roboty.

Częściej kawę wymyślną robiłam jak ekspresu nie miałam, w tygielku parzyłam i dodawałam różności. Ostatnio tylko czarną, mleko przestało mi służyć, no i latem frappe i tylko do tego celu kupuję rozpuszczalną raz do roku.

Maszyna do wody mi się podoba, poszukam czy u nas takie są i jak mój zasłuży to kupię :) Kołatki bardzo ładne, ciężkie? Mam taką manię że każde takie okucie, ważę w dłoni , musi być czuć cieżar :)

Wiecie,ze ja nigdy nie miałam żadnych Chanelek? Podchody robiłam do kilku, ale na kimś ładne, na mnie jak na babci pachniały, tej twojej nie wąchałam, z młodym nie wchodzę do takich sklepów.

Jak byliśmy w Szwecji, znajomy nas poprosił żebyśmy podjechali do sklepu wymienić tę butlę z gazem. Tyle dobrego, że w małej wsi w sieciowym sklepie są dostępne te butle. Nie pamiętam dokładnie, ale na złotówki to trochę poniżej stówy taka wymiana kosztowała. Drogo w sumie.

Dawno temu miałam syfon, naboje w warzywniaku się kupowało. Teraz nie widzę żeby ktoś wymieniał.

Odkurzacze mnie nie kuszą, ale cały czas jestem pod wrażeniem ilości kłaczków w filtrze suszarki. :yes: Bardzo polubiłam tę maszynę :lol2: