pestka56 09.01.2018 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2018 Kto gdzie śpi, Joana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 09.01.2018 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2018 Kulki chciałam powiesić na 6 ramionach żyrandola. Tego na złoto wypolerowanego mosiężnego(już nie lśni tak, spatynował się kolorek)No i dupa blada, słońce tam nie dochodzi i nie ma efektu zajączków. Jak będę miała drabinę, albo znów ławę przytargam, na nią krzesło, to spróbuję na rurce od zasłony w oknie balkonowym. Mam starą kuleczkę 1 cm. ta dawała milion refleksów, te duże tyle nie dają. Zawartość ołowiu ok. 30% mają. Pestka, oni dopiero kupują to mieszkanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 09.01.2018 16:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2018 ale napisalam, mialo byc ze maja 4cm srednicy w zyrandolach Mika a to dziwne, bo moje wszystkie maja 30% i sie swieca, kiedys nawet wklejalam z sypialni te zajaczki jak pisalas. Teraz to slonca nie ma ale nadal sie swieca od samego swiatla. W duzym mam wymieszane ze Svarowskim Strassem a one maja 32% - roznicy w sumie nie widac. Male ma mniejsze zalamania to lepiej widac. Ale duzy dziala tak samo jak diament - musi na niego padac swiatlo, inaczej nie swieci, czyli od swiatla w lampie tez sie bedzie swiecic i jak z diamentem - swiatlo powinno padac na niego - niestety w lampach to zadko jest sprubuje potem moje cyknac, teraz musze sie isc ubrac i zaczac wywlekac smieciory do kontenera, nie usmicha mi sie pada snieg, ale chociaz zimno nie jest, jakies -3C, M jutro ma wolne to bedziemy zdzierac wykladzine w mojej sypialni, musze couchy z szafy powynosic i M musi szafe rozebrac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 09.01.2018 16:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2018 Mika a gdzie sa robione? przez kogo??? czy wiesz? bo moze nie maja calego 30%..??zeby byc pewnym ze maja powinny byc Asfour, bo prowadzace na liscie sa dwie firmy - Svarowski 32% a zaraz po iej Asfour 30% i te sa najpewniejsze. Ja wlasnie mam Asfoura. Innych nie kupuje bo mialam i wlasnie nie swiecily, teraz sobie przypominalam jak zmienialam na innym zyrandolu i sie nacielam, mialy moze 24% a te K9 juz zupelnie do kitu jak szklo. ja tu mam sklep w Montrealu, od nich sobie kupuje bo sa pewni, same krysztaly sprzedaja do zyrandoli i sieczi nie wciskaja, lepsze Asfoury maja laserowe logo w srodku jak Swarovski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 09.01.2018 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2018 Wiem, że mieszkanie jest dopiero kupowane, ale już chyba mają pojęcie, kto gdzie. Od tego sporo zależy jeśli chodzi o rozplanowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 09.01.2018 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2018 Mania, a są u ciebie Preciosa? To dawny Jablonex. Zawsze ładnieświeciły. W Łodzi jest firma, która importuje je z Czech.W katalogu produktów mają nie tylko drobnicę, ale też kulki do 51 mmhttp://ika-biernat.pl/produkty/krysztalki-i-komponenty/krysztalki/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 09.01.2018 16:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2018 nie znam, pewno i sa, ale tutaj najbardziej popuarne sa Svarowski i Asfour, a to co wyczytalam o tym co piszesz: "Preciosa crystals have been manufactured by the Preciosa company since 1915. Located in Kamenicky Senov, Czech Republic, the company is famously known for its Preciosa glass crystal. Until recently, Preciosa manufactured crystal that contained 30 percent lead to maximize each piece's light refraction. In 2013, the company decided to only manufacture crystal that is 100 percent lead free. Despite the removal of lead from the products, Preciosa glass still retains its dazzling sparkle in each chandelier" czyli tak jak Swarovski, zaczeli rezygnowac ze szkla z olowiem , w Swarovskim jest to tzw Spectra. Nie posiadam zadnej Spectry, same Strass'y , podobno tez swieca ale nie tak jak te z olowiem. Coraz wiecej jednak robia Spectry (rozne przepisy, np tak jak UNIA ma). maja i duze bo 10cm ale nadal mozna je kupic, tak samo jak Asfora a Precosia pisza ze juz prestali z olowiem robic. porownanie tez bylo ale do rhinestones (takie jak guziczki np, porownanie na AB bylo) oba siwecily slicznie (Swarovski i Precosia) i roznicy nie bylo widac dopki sie nie popatrzylo z bliska bardzo, Swarovski podobno czysciejszy byl. To takie tylko z neta co znalazlam porownania. co nie znaczy ze inne sa zle, Swarovski jest drozszy bo wiadomo - reklama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 09.01.2018 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2018 Opis jest taki: "Kryształowa kula, szerokość 40 mm Szlifowane kryształy (PbO30%) idealnie przejrzyste, pięknie załamują światło tworząc niesamowity efekt tęczy. Każda kula posiada jeden otwór do zamocowania spinki."Nie wiem gdzie produkowane. Zawiesiłam na nitce(nie mam żyłki) na żyrandolu i światło w nich załamuje się ładnie, ale efekt zajączków widać tylko w ramkach obrazków, na szybie widać tęczę. Zważyłam kulkę, jedna 100gram waży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 09.01.2018 17:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2018 to na bank masz 30% zwazylam swoja Asfora ,( na wadze do bizuterii, bardzo dokladna ) wazy 90gr nawet nie 100 musisz poczekac na wiosne i slonce, uwierz ze bez slonca wygladaja "sobie tak sobie", widac odbicia ale na nich kolorowe, nie ma zajaczkow na sufitach bez swiatla padajacego na nie. nie moge sie wyzbierac do tego garazu krzyz mnie napitala, zle spalam chyba, na dodatek po naogladaniu sie filmow snilo mi sie dzis ze bylam w 13 wieku i bardzo mi sie to nie podobalo chcialam bardzo wrocic w swoje czasy ha ha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 09.01.2018 17:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2018 40mm swarovskiego nie mam to nie zwaze, sprzedalam razem z moim czarnym zyrandolem bo nie mialam nic na zamianke na duzym mam mniejsze swary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 09.01.2018 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2018 Kumpela w salonie, mama pokój z balkonem przy łazience i młody koniecznie pokój bez balkonu. Ściany można jeszcze przestawiać, będę jej pomagała w urządzaniu, łazienke chce zmniejszyć, nie potrzebna jej taka duża. Dziewczyny tracę siły, znowu mnie coś rozkłada, a dziś jeszcze zwariowany dzień, mechanik , zakupy i niedawno wróciłam z młodym z zajęć w bibliotece. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 09.01.2018 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2018 Kupiłam dziś takie pojemniki w pepco, za całe 4,50 za szt. Szukam cały czas czegoś na kosmetyki pod prysznic, dopóki nie znajdę czegoś co mi sie spodoba będą te. Lepsze to niż plastikowe pojemniki na żywność Jeden dla mnie jeden dla M, żeby wstawić podstawowe, szampon żel i odżywka. Trzymam w szafce i zawsze to poręczniej w czymś pod prysznic zabierać niż pojedynczo w garści Tak, wiem zamazało zdjęcie ale nie mam moc juz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 09.01.2018 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2018 Joana no wlasnie tak to jest z wirusem, trzeba go przelezec. Zebys ty kobieto nie skonczyla z zapaleniem oskrzeli albo co gorsze zap. pluc:eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 09.01.2018 17:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2018 tak to jest jak meza nie ma w domu ani nie rozgrzeje ani nie pojele kielicha nie wyleczylas ale zaleczylas i znow wraca a te pojemniki nie zerdzewieja jak sie zmocza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 09.01.2018 17:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2018 a ja tez kupilam dla M zaglowek do jaskini (nie chcialo mi sie robic) nowka nie smigana, wygrana w moim sklepie na aukcji, zamiast dawac 350 w sklepie (sprawdzoen w kilku) wygralam za 65 i taki telefon sieklam dziala, ale ja go jako dekoracje, zamiast 100 wygralam za 22. Tez noweczka. jutro jeszcze cos mam na oku co schodzi zobaczymy czy sie uda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 09.01.2018 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2018 I czym ja się tu chwalę Super zakupy Mania! A niech rdzewieją, nie będzie mi bardzo szkoda Wyleżę jak mój wróci i tak dużo już rzeczy odpuszczam co niestety doprowadza mnie do frustracji i tak kółko się zamyka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 09.01.2018 18:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2018 koszyczkiem sie chwalisz, a kazda pierdola cieszy pamietam jak szukalam koszyczkow do lazienki pod szafke ze zlewem, kilka sklepow zjezdzilam zanim znalazlam i sie cieszylam jak glupia ze znalazlam to co chce i na wymiar, wiec wiem jak glupi koszyczek potrafi cieszyc a wiecie co? pamietacie moja pufke z barana? No wiec Nikus na niej uzedowal caly czas jak tu byli...wysiedzial dziure w niej i sie splaszczyla myslalam ze bede beczec ale nie!! okazalo sie - co nie zauwazylam na poczatku - pod spodem ma zamek. Sie go odpina i jest wkladka - tez na zamek! a w srodku "chrupki". wiec wystarczy dosypac, szkoda ze nie wiedzialam bo mialam z jakiejs paczki, co prawda te drobniuskie jak 1/4 groszku ale wymieszac moglabym z wiekszymi, kazalam M pilnowac czy gdzie w pracy sie nie trafia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 09.01.2018 18:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2018 aha, kupilam jeszcze dwie gabki, te co sie formuja pod cialem, jedna dla M do jaskini na 10cm - bo jednak doszedl do wniosku (AHA!!!) ze materac z Ikei do dupy jest, a druga na 5 na materac do lasu. Juz jedna mam ale jeszcze jedna chcialam na gore. ja musze miec miekko. zbieram po worku po calej chalupie co nie ptrzebuje i juz nie chce, skad sie tego bierze? ale sil nie mam. normalnie jak flaki z olejem mi idzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 09.01.2018 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2018 Świetny ten zagłówek. Taniej byś nie zrobiła nowego.Wczoraj byłam w Pepco, przestawiali towar, puste półki były, albo na podłodze coś się walało. Nic nie kupiłam.W czwartek jedziemy do Krakowa, wreszcie do tkmaxx się wybiorę. Żałuję, że nie kupiłam kulki 5cm, do świecznika bym wpakowała, jak ty swoją. Teraz żal mi domawiać, bo znów za przesyłkę trzeba płacić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 09.01.2018 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2018 MMika ja mojemu powiedziałam,że zaraz w pierwszy dzień jego pobytu jadę do tkmaxxa potem dwa dni z łóżka nie wychodzę, obłożę się książkami, gdzieś tam po drodze młodemu przyjęcie małe urodzinowe robimy i z koleżanką jestem umówiona, jadę do niej z zimną finlandią No cieszą mnie Mania te koszyczki, bo taka pierdoła ale już nie mogłam patrzeć na te plastiki, a ni w szafce ani pod prysznicem ładnie nie wyglądały. Ściany w salonie niepomalowane mnie tak nie wkurzały jak te pojemniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts