TAR 09.01.2018 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2018 aha, kupilam jeszcze dwie gabki, te co sie formuja pod cialem, jedna dla M do jaskini na 10cm - bo jednak doszedl do wniosku (AHA!!!) ze materac z Ikei do dupy jest, a druga na 5 na materac do lasu. Juz jedna mam ale jeszcze jedna chcialam na gore. ja musze miec miekko. zbieram po worku po calej chalupie co nie ptrzebuje i juz nie chce, skad sie tego bierze? ale sil nie mam. normalnie jak flaki z olejem mi idzie ja mam materac gdzie tej pianki jest 8 cm i to tej dobrej jakosciowo, gestej. bo sa roznej gestosci te termoelastyki. stad tez cena materacy czasem. a oprocz tego tez mam nawierzchniowy 4 i 6 cm dla gosci jak przyjezdzaja i klade im na łóżko zeby wygodniej mieli:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 09.01.2018 19:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2018 Mika ano bym nie zrobila! zszywki mam, ale tasmy, "pinezki" i cala reszta. material niby mam ale sie mi nie widzial, wiec nie, zdecydowanie musialabym wiecej dac - temu jak go wczoraj wygralam M wzial i deske ktora mi przygotowal na zaglowek - wzucil do kontenera. Zimna finladia a te tkmaxx co macie, u nas sa dwa ( w US wiecej), jeden mamy Marshall a drugi Winners, oprocz tego glowny HomeSense. na swieta dostalam dwa kupony , jeden od Mlodej drugi od Mlodego. Niedzo bo na 150 razem ale juz mozna kupic sporo za to bylam, ale nic mi w oko nie wpadlo. Do tych 3 sklepow jest i nie wygasa. Moze za jaki miesiac podjade, akurat wsie 3 mam kolo samego domu. No to byl ewemenet bo pojechalam i zeby NIC mi sie do reki nie przykleilo?? znaczy cos tam wzielam ale zaplacilam swoja kasa bo szkoda mi kart bylo. Tak w zeszle tez od Mlodej dostalam, kupilam lustro do lazienki, wiecie ze dalej niepowieszone?? juz M dziure wierce ze trzeba zrobic zamianke i powiesic:cool: TAR masz gabke wbudowana w materac? ja nie lubie wbudowanych, niezaleznie "jak jest dobra" sie wyrabia po czasie, ja wole nakladane, materace czesto przewracam (raz na miesiac) a taka gabka zawsze jest z jednej strony. Moje lozko tfu, materac kupilam w 1997 Czyli mam go 21 lat. Gwarancja na materac jest na 25 lat. I bys w zyciu nie wiedziala ze taaaaki stary, nadal jak nowka wyglada. Ale kosztowal tez reke i noge. gabki tez kupuje dobre. Ta co mam juz jakies 6 lat mam i nadal sie nie odksztalcila. Mowia ze twarde najlepsze na kregoslup jak sa prpblemy, dla mnie guzik nie twarde, z twardego wstac nie moglam i z bolu sie budzilam codziennie, odkad gabke mam wstaje polamana tylko jak krzywo usne, bo jak spie to sie nie ruszam, druga strona lozka nieruszona. Ale fakt, zanim sie plecy przyzwyczaily do spania na takiej gabce przez tydzien z bolem wstawalam i to gorszym, [otem jak reka odjal, przez co moja morfinka odjechala w glab szafki. Nie musze juz tyle brac jak napitala mnie. Wlasciwie nie pamietam kiedy ostatnio bralam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 09.01.2018 19:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2018 a ten sklep Pepco to co? co tam sprzedaja? nie pamietam tego sklepu z wyjazdow do Polski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 09.01.2018 19:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2018 "Ściany w salonie niepomalowane mnie tak nie wkurzały jak te pojemniki " Joana juz kilka razy pisalam ze mala pierdola potrafi mnie wnerwiac bardziej od duzej, wiec mamy tak samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 09.01.2018 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2018 mam dwupiankowy na dole twarda pianka elastyczna a u gory termo. tez ma 5 lat i sie nie odksztalcil, co prawda gwarancja tylko na 15 lat ale ja ten moj za jakies 5 lat i tak bede wymieniac. i to polski materac seria limitowana a jakosc jak perdormire. choc wcale niemalo kosztowal wtedy to i tak mniej niz perdormire. nie lubie nawierzchniowych. moj jest twardy i spi mi sie na nim mega dobrze. przez to ze pianka jest bardzo gesta 80 kg/m3 jest i wygodny i trwaly. w jyskach pianka ma ledwo 35 kg/m3 a w innych firmach co widzialam to bylo 50-60 kg/m3 ale juz w cene ida. mnie sie udalo jakims dziwnym psim swedem wtedy cacko kupic. jestem mega zadowolona. mezaty ma hildinga i tam pianke 60 kg/m3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 09.01.2018 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2018 a ten sklep Pepco to co? co tam sprzedaja? nie pamietam tego sklepu z wyjazdow do Polski ta siec sklepow jest u nas stosunkowo od niedawna a ich ilosc mnozy sie jak grzyby po deszczu "Ściany w salonie niepomalowane mnie tak nie wkurzały jak te pojemniki " Joana juz kilka razy pisalam ze mala pierdola potrafi mnie wnerwiac bardziej od duzej, wiec mamy tak samo tez tak mam nie rozumiem natomiast co wy tak lubicie w tkmaxach, jak dla mnie tam sam badziew widzialam, ciuchy niewymiarowe i wieczny burdel:cool: ale fakt dosc dawno bylam, jak raz sie zrazilam to wiecej nie poszlam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 09.01.2018 19:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2018 to jak sie ta po polsku nazywa co sie uksztalca? termo???tutaj memory foam (pianka pamieciowa jakby tlumaczyc). ja wole w materac inwestowac a pianke zmieniac co kilka lat jak sie zjedzie,poki co nie musialam. Podziwiam ze mozesz na twardym spac. Poduszki - tez spie na tych piankowych, mniej mnie ten kark boli. Ale na jedna trafilam na sieczke musialam wywalic. Na poduszke. M na tych poduszkach spac nie umie i nie lubi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 09.01.2018 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2018 Pepco, to taki tani sklep z ciuchami i pierdółkami do domu. Zwłaszcza te pierdółki, to "młodsze siostry" modnych elementów wystroju wnętrz. Np te flakony były złote, srebrne i miedziane po 20 zł, wczoraj widziałam złote i miedziane przecenione na15. Srebrne wyszły, a bym kupiła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 09.01.2018 19:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2018 niestety nie wypowiem sie na temat tmaxow co macie, nie widzialam, nie bylam. U mnie sa te same zeczy co w sklepach, bo oni biora je z innych sklepow jak tamte je wymieniaja, maja nadmiar it.Pamietacie te poduszki co pokazywalam w kolorach teczy? to bylo wlasnie w tym sklepie. Ciuchy mamy tutaj markowe w tych sklepach, oczywiscie sieczka tez sie trafia. Tylko ciuchow ja nie lubie tam kupowac - za duzo tego, nie mam cierpliwosci szukac. Ale do domu rzeczy jak najbardziej.Przy okazji wybycia do Polski obejrze co macie, ciekawe czy jest jakis w Lublinie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 09.01.2018 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2018 u nas tez memory foam, po polsku potocznie zwana pianka termoelastyczna. mam tez poduche z tej pianki z chlodzacym zelem. jak ja kupilam przez 2 tygodnie sie przyzwyczjalam ale jest mega zajebiaszcza i ma normalny wymiar jak poduszki ikeowe 50x60 wiec pasuje do poszewek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 09.01.2018 19:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2018 ladny flakonik, mozna samemu taki zrobic (pomalowac) ale za 15zl to sie nawet nie oplaca, lepiej kupic pewno taniej niz pozadna srebrna farba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 09.01.2018 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2018 Mania a jaki masz materac? Ja bylam u spacjalisty materacowego od kregoslupa i myslalam ze najlepszym bedzie sprezynowy a tu wcale nie, bo piankowy i dlatego mam mieszany memory + wysokoelastyczna - jest idealny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 09.01.2018 19:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2018 no wlasnie chcialam kupic ta z zelem chlodzacym, nie wiedzialam czy serio dziala, mowisz ze tak? to musze sprobowac. nie mam zadnej poscieli z Ikei, kiedys mialam ale nawet nie pamietam czy sa te same rozmiary co w Polsce? az musze sprawdzic. teraz 90% mam bambusowej poscieli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 09.01.2018 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2018 a z tym pepkiem to ja sie czasem zastanawiam ile olowiu i toksyn zawieraja te ich towary, bo sa naprawde tanie. wiadomo ze wszycho chinszczyzna/malezja itp. truciciele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 09.01.2018 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2018 lubie posciel ikeowa bo ma rozsadne ceny i jakosciowo dosc dobra.z kolei nie cierpie poscieli satynowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 09.01.2018 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2018 o mam taka poduche, jest miodziohttps://jysk.pl/sypialnia/poduszki/poduszki-specjalist/gold/poduszka-wellpur-tynset-48x58x15cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 09.01.2018 19:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2018 TAR dyski w kregoslupie mi poszly po kupnie materaca. Materac jest z dodatkowymi poduchami na wierzchu, z obu stron te poduchy sa. I ta poducha najwazniejsza jest. Myslisz ze pamietam z czego jest? po tylu latach to ja nawet nie pamietam jaki rozmiar majtek nosilam wtedy sek w tym ze zaden lekarz mi nie powiedzial zeby spac na piance, mowili "twardy" wiec sie przenioslam na inne lozko i bylo jeszcze gorzej, poszlam wiec kupilam pianke i walnelam na lozko i sie problemy skonczyly. Na tyle na ile bo mam nieoperacyjny problem niestety ale o niebo lepiej - moge przespac cala noc bez budzenia sie z bolu. Wiec pewno na kazdego co innego dziala. Napewno nie mam sprezyn w materacu co w tamtych czasach bylo poularne. Przynajmniej tutaj. Jak go bede wywalac kiedys to go rozpruje i zajrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 09.01.2018 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2018 od czasu jak spie na piankowym moge sama wstac z lozka czy bez problemu sie obrocic na drugi boczek a nawet spac na wznak. a w sprezynowce bylo to ekstra wyczynem. na szczescie szybko zachcialo mi sie zmienic "sprzet" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 09.01.2018 19:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2018 tez satynowej nie lubie, czuje sie jak na lodowisku i sie "slizgam" hmmm, masz ta gabke z kawalkow jak pierza? bo kupilam takie dwie do domku w lesie zeby swoich nie targac i kurna na nich spac nie moge bo mi sie ta gabka rozlazi, dokladnie jak pierzow i spie "na niczym":mad: byc moze gorsza jakosc niz co masz trafilam ale wole jednak po calosci w jednym kawalku w domu spie na dwoch rodzajach, ale kazda z calego kawalka gabki a druga jest z wycieciem bo ja spie na boku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 09.01.2018 19:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2018 no wlasnie, na jednym z lozek do goscinnego sprezynowca zucilam (tani byl a co) i nie dalo rady, nie chcialam nikogo maltretowac nalozylam tez ta gabke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts