Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z dziecinstwa

mania1220

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mania1220

13601

• pestka56

3588

• mmikka

3343

• TAR

3053

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

bo pralnia to i "kotlownia" gdzie jest piec gazowy, bojler itp i skladzik na farby :p teraz tez mam tylko z Ikei. Od pieca tam duzo kurzu sie zbiera i najwiecej "kotow" sie na plaskim zbiera, nie lubie tak lazic po pustym , no i - jakby tak patrzec, wygralam za bezcen, jakby to powiedziec : 40zl za nowy dywanik, wiec szkoda nie brac :p

niestety stac mnie tylko na te powzysze fotele :sick: M mi nie da na ten fajny :no:

a moze byc i na gore na korytarz, czemu nie Pestka! byl tani jak pisalam wiec miejsce sie znajdzie!

TAR odbijaja sie guziki jesli material jest zly, na wszelakich aksamitach itp sie nie odbije, ja uwielbiam pikowance :p

po rozmowie wczoraj z M doszlam do wniosku ze moze juz czas na zmiane mojego materaca, no i byl fajny...niestety przegralam z kretesem :sick:

czaje sie na nastepny

ten za 80$ 9miejcie na uwadze ze te fotele nowe ceny sie zaczynaja od 300 w gore a ja i tak chce material zmienic zeby pasowalo do reszty wiec nie ma sensu nowego kupowac)

tylko nie wiem czy jeszcze jest, napisalam do niego, ale ponad 1300 osob patrzylo, podoba mi sie bo jest podobny do tego na ktorym teraz siedze przed compem - ma wyzsze oparcie...o shit, pisze tu a facet wlasnie mi odpisal ze fotel jest

image.jpg

a to jest za darmo, zjechany przez koty jak widac

image.jpg

image.jpg

problem? - pozyczylam Mlodej swoj samochod a do M przeciez nie wejdzie :mad:

teraz wszystko zalezy od Jerrego czy sie zgodzi jechac bo niestey oba sa kawalek od nas, nie u nas w miesicie ale gdzies na jakichs wioskach

krzeslo wybrane, wybralam to co bylo za kase, ale spuscil mi 20$, juz mu zaplacilam, albo pojedziemy z Jerrym jutro albo musze czekac az Mloda odda mi samochod za pare dni.

TAR dokupilam te poduszki. No i poszukalam ich na necie, okazalo sie ze maja 3 rodzaje - mniej wkladu, wiecej wkladu i duzo wkladu. Ja kupilam te z mniej wkladu temu sie mi tak rozlazily jak pierzyna:cool: Dokupilam dwie te same wiec je napcham.

Udalo mi sie znow za 11$ kupic :lol2: no zamiast prawie 100$ to warto rozpruc i nawsadzac.

maja zalete jedna - maja dodatkowe poszewki bambusowe, grube i miekkie i az milo glowe polozyc.

Poduszki zostawilam w lesie, te poszewki przywiozlam. na wypadek gdyby mi sie jaka myszla dostala do srodka i miala zgryzc.

takie wypatzrylam do jadalni , niestety nie mam kasy teraz a sa kurde na przecenie o polowe, a ja ich 8 potrzebuje , ale mi sie podobaja i mozna z tylu te kolatki mozna wsadzic

LAUREN-_GR-2_1024x1024.jpg

LAUREN-_GR-4_1024x1024.jpg

albo takie tylko juz bez kolatek musza byc ale tez mi sie podobaja

image.jpg

R-1355-_Fabric2-chairs-with-_Table.jpg

no coz! pomarzyc mozna, ale o cos takiego mi chodzi - maja byc cale z materialu.

ten fotel tez mi sie podoba, niestety za drogi

SO2172_1.png

umowilam sie z nim ze przyjade jak Mloda mi saochod odda, bo M powiedzial ze Jerry nie pojedzie (co nie zmienia faktu ze my jechalismy daleko jak kluczyki zatrzasnal, ale M zna go lepiej i wie jaki jest - ludzie nie??:cool:)

wiec rozowy fotel bedzie w przyszlym tygodniu.

Podloge M w mojej sypialni bedzie kladl po weekendzie bo w niedziele pracuje ale jutro mimo ze wolne to mu sie nie chce - reka go boli po robieniu lazienki na dole :cool: no chyba ze go namowie na kawalek chociaz??

sluchajcie, dwa dni ciepla i snieg stopnial, widac trawe, rabaty, kamyki na rabatach. Dzis juz koniec dobrego, lodowy deszcz zaczal padac, potem snieg ma padac a w nocy bedzie -27C :cool: ale chociaz snieg stopnial bo juz zucac nie mialam gdzie!

deszcz taki zamrozony ze wali o szyby jak grad

Pestka zdjecie moze byc zludne. Ten co na nim siedze jest tak samo zrobiony i siedze z nogami na nim.

Ten drugi za darmo zrezygnowalam bo facet napisal ze nie dosc ze poszarpany przez koty to jest zaznaczony przez koty - znaczy zasikany. Wiesz co to osnacza? nie tylko ze cala gabka do wymiany ale i drzewo moze smierdziec i w zyciu tego nie wyczyszcze :cool:

mowie ze zludne zdjecie moze byc bo fotel ktory mam w sypialni jest taki i jest duzo mniejszy. Wezszy, nizszy itp. A sama mowilas ze tam kolo kominka duzy, nawet wiekszy nz ten co mam.

zobaczymy jak przywioze, zawsze moge zamianke strzelic i ten sprzed compa dac do komnkowego a ten tutaj.

No i - tam nikt nie siedzi nigdy oprocz swiat. Kazdy przy wyspie siada albo my - na kanapie. Ma stac i ladnie wygladac i byc jako dodatkowe siedzenie "na wypadek", my siadamy na kanapie. Jak rozebralam choinke okazalo sie ze jest za pusto w tym kacie.

znalazlam te kudlate krzeselka co myslalam, podobne do takich jak myslalam, ale okazalo sie ze sa za niskie i za male, w dwoch sklepach byly rozne i nie szlo by.Wiec stanelo na fotelu.

no wlasnie mialam ci pisac czy ten po kotach nie jest zasikany. ale juz wiesz ze jest :)

z poduszkami fajnie ze sie udalo, ja swoja bardzo lubie i tez ma niezla poszewke, w niej dopiero jest wklad w takiej siateczce, wiec sama poszewke moge prac. ale to druga najlepsza poduszka w moim zyciu, pierwsza usypala i uszyla mi moja s.p. babcia. nadal ja mam w skrzyni :)

tez choruje by fotele w jadalni zmienic ja bym chciala cos w ten desen

krzeslo-oslo-tapicerowane-w-stylu-skandynawskim-nogi-debowe.jpg

krzeslo-berta-grey-z-podlokietnikami-.jpg

krzeslo-ben-grey-krzesla-szare-filcowe-skandynawskie.jpg

krzeslo-scandy-styl-skandynawski-z-tkaniny-na-drewnianych-nogach.jpg

w planach mam zakup 3 szarych lub granatowych i 3 kazdy w innym kolorze (znudzily mi sie wzystkie takie same i koloru potrzebuje w salonie)

a fotel moich marzen to ten,

michael_chair_moma_studio-moma.jpg

za fotel z podnozkiem ok. 5 tys. trzeba zabulic wiec chwilowo odpuscilam, ale jest to najwygodniejszy mebel, na jakim kiedykolwiek siedzialam, zarowno do poczytania sobie jak i do ogladania tv albo małego przykimania - jest obledny jesli chodzi o wygode

to chyba laski powinnysmy po tych samych skleoach polazic, podobne zainteresowania :lol2:

moje krzesla sa dobre, nadal je lubie i nadal ladnie wygladaja w jadalni, ale sie mi znudzily. Nie bede plakac po nich jak w koncu kupie nowe - chociaz predko to nie bedzie, kupilam je z drugiej reki i bardzo latwo sprzedam.

nie moge sie zebrac ale ide zaraz rozkladam material, potne na zaslony, jak mam nici to moze i uszyje dzisiaj. Zobacze ile zostanie , drugi kawalek mam na styk zeby fotel zrobic wiec kazdy kawalek na wage zlota. A material jest nie do kupienia w sklepach dla "smiertelnikow" jak ja wiec nie ma mowy o dokupieniu. Jakby nie starczylo najwyzej tyl zrobie inny.

a za oknem prosze pan zadyma! pada, gwizda, dmucha i znow bialo :mad:

pokaze wam jeszcze stol ktory ogladalismy przed swietami.

aha, TAR - widac ze ten fotel wygodny - bo pomijajac oparcie ktore jest pod ukosem - siedzenie jest jest pod ukosem, w takim czyms jak sie zapadnie to napewno sie ruszac nie chce. No niestety, takie fotele - a niby proste - sa bardzo drogie, tutaj tez :sick:

krzeselka do jadalni tez ladne

a swoja droga, jak w Polsce okreslaja materialy? na ciezkosc? na ilosc "przecieran" ?

a mialam napisac i zapomnialam...z tym syfieniem w lazience nie wiem co M wyrabia, nie robil tego nigdy :sick: dwa lata temu zaczal :mad:

czyzby na starosc "olewal" wszystko? Wczoraj jeszcze z ni gadalam, jeszcze raz nawkladalam do glowy, poki co wszystkie kibelki czyste czyli - jak sie chce to sie da!:mad:

powiedzialam mu ze jak jeszcze raz zobacze to nie bede myc i sam bedzie to robil bo to jest obrzydliwe :mad:

a ja - nadal kroka robie w lazience :lol2: