Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z dziecinstwa

mania1220

Recommended Posts

te pierwsze co pokazalam sa podobne do moich obecnych, tyle ze teraz mam z balej skory i mi sie juz znudzily a sprzedac mi szkoda bo kasy nie styknie na nowe ani te mi sie nie zwroca. mysle czy by samemu ich nie otapicerowac na skorze, dalabym tylko gabki wyzsze na siedzisku

co do facetow i ich brudzenia masz racje moj mezaty tez mial chwile slabosci ale dostal kilka razy porzadny opiernicz i juz znowu dba o swoja lazienke. jego lazienka jest tez ogolnodostepna dla gosci i dla mnie jak w salonie jestem wiec musi tam zachowywac czystosc:cool:

• Odpowiedzi 31,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mania1220

13601

• pestka56

3588

• mmikka

3343

• TAR

3053

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

pisalam o tych "pinezkach" ze chce na bibliotece, na stole tez mi sie podobaja

tu na lawie

IMG_5847.jpg

IMG_5846.jpg

tu stol ktory jest za maly, no i kolor zupalnie nie pasujacy u mnie

IMG_6173.jpg

IMG_6157.jpg

okragly

IMG_6171.jpg

a ten stol sie nam podobal i by pasowal najbardziej

IMG_6144.jpg

i biblioteka z nimi

billy-bookcase-hack-with-library-ladder-the-lilypad-cottage-shel.jpg

swoja droga wypadaloby zaczac juz myslec o budowie biblioteki. Myslec. Bo robic poczekac trzeba do wiosny az sie cieplo zrobi zeby M mogl rznac w garazu

poki co ide rznac material

tak chce, bo nie mam jakimi dodatkami grac, nie lubie durnostojek na meblach, a reszta to bialo-szara, troche drewna i w kolorze mam tylko sofy granatowy navy i żółta lampa stojaca. i planuje 3 szare i 3 inne np. granat, turkus, zółty albo inna konfiguracje. albo 3 pary po 2 kolory. jeszcze pomysle.:cool:

egg nie umywa sie do tego fotela :) egg jest wyzszy, bardziej wygiety i ma konskie klapki, dla mojego kregoslupa zbyt wymyslne

michel jest doskonale zbalansowany pod kątem ustawienia oparci i wysokoscia, nie jest tez uszaty. Mania od razu wylapala odchylenie oparcia i siedziska - to wlasnie te elementy stanowia o jego wygodzie.

Edytowane przez TAR

No, to się zdziwiłam niebotycznie tymi stołami :o One bardzo rustykalno-industrialne. Nie ta bajka wg mnie.

TAR, a może nie każdy fotel/krzesło w innym kolorze, tylko max 2-3 kolory. Zawsze możesz zrobić kolorowe poduchy do rzucenia na kanapy, zasłony z odrobiną koloru, albo duży obraz na ścianę nawet bardzo agresywny kolorystycznie. Z dywanem też można poszaleć.

blaty tak, by pasowaly - u mnie nie ma jednej bajki, u mnie jest kilka wymieszanch, niestety nie kazdy stol mial odpowiednie nogi, tu sie rozbijalam.

ucielam material, latwo nie bylo, nie dosc ze ponad 11 metrow i trzeba bylo na podlodze - to mialam przeszkadzacza - Manius przylazil ze swoja Panda-przyjaciolka i ROZNE dzienw rzeczy z nia wyprawial psujac mi caly plaski uklad materialu. Nie dalo sie zgonic - wracal!

z szycia nici..bo sie okazalo ze nie mam nici. Zostalay same granatowe i biale, czarne mi wyszly i szare tysz wyszly, kupie jutro jak do rezerwatu pojedziemy.

Pestka a ile byloby wg. ciebie kolorów jesli zrobilabym 6 krzeseł na pol po 2 krzesla na kolor albo wiekszosc szare i 2-3 dodatkowe :lol2: no przeciez nigdzie nie napisaam ze kazde krzeslo inne ma byc. zreszta na razie kasy nie mam wiec sie zbytnio nad tym nie glowie ;) bardziej o ogrodzie juz mysle wiosennie :D

ten drugi stol na focie bardzo industrialny, bardzo mi sie podoba klimatowo. czy u Mani pasuje? nie wiem, widze tylko elementy domu wiec sie nie wypowiadam :)

W poście 17775 podałaś jedną kombinację 4-kolorową. Ta druga jakoś mi umknęła :)

Te stoły są ogromnie ciężkie z wyglądu. U Mani mimo dużej ilości różnych elementów jest lekko. Dlatego nie pasują wg mnie.

Ja też sie zdziwiłam tymi stołami, ale jak już kiedyś pisałam, moja wyobraźnia wnętrzarska jest daleko daleko za Manią :)

Tar co planujesz ogrodowo?Ja bym chciała założyć w tym roku żywopłot grabowy, może uda się w trakcie tego pobytu mojego w domu, w tamtym roku już byliśmy umówieni z leśniczym, ale mój maila dostał i jechał do roboty.

Pestka spoko nie zrozumialysmy sie pewnie :)

Joana mam puste rabaty i w tym roku planuje zrobic kolejne 2 lub 3 ale nie zamierzam przesadzac z praca, bo cala wiosne lato i jesien dlubalam w ogrodzie i siadly mi rece i kregoslup. chce na spokojnie robic tyle co moge. i duzo odpoczywac i korzystac jednak z ogrodu.