Doriko 14.01.2018 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2018 Może jutro pokaże tak na surowo. Też nic wielkiego ot pomalowane ściany i panele na podłodze. Został ostatni pokój do skończenia, może za rok się doczekam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 14.01.2018 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2018 To będę zaglądała jutro, Antek ma pomalowany pokój, boazerie angielską i tapetę tablicową, ale oprócz łożka i kilku zabawek nie ma nic. W tej chwili trzymam wszystkie zabawki w pokoju gościnnym na dole, a i tak właśnie przy tym siedzisku w salonie się bawi najchętniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 15.01.2018 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2018 Wrócę do tematu śmieci. Sąsiedzi kupili ekspres do kawy. Dzisiaj firma zabierała śmieci, niesegregowane, oraz segregowane. Nie mogłam uwierzyć jak zobaczyłam odłożone na bok 2 kawałki styropianu z ekspresu. Śmieci prawie wszystkie zabrane, oprócz czapki i podstawy styropianowej, wielkości może 30x40 cm. Nic dziwnego, że śmieci walają się po rowach i lasach. Albo ludzie palą w piecach co popadnie, bo z dwoma kawałkami styropianu nie będą jechać kilkanaście kilometrów na składowisko śmieci. Mój M zamówił 11 metrów materiału, cholera na fotkach i w opisie jest co innego niż tkanina którą dostaliśmy. Ehhh, wszystko pod górkę dzisiaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 15.01.2018 14:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2018 Fajne te domki, sama bym sie pohustala. Mika material do czego? do tapicerki do samochodu?gdzie to zdjecie zyrandolu> cos Ty z ta nitka wymyslila jestem ciekawa.doriko tez miala wkleic fotke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 15.01.2018 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2018 Wrócę do tematu śmieci. Sąsiedzi kupili ekspres do kawy. Dzisiaj firma zabierała śmieci, niesegregowane, oraz segregowane. Nie mogłam uwierzyć jak zobaczyłam odłożone na bok 2 kawałki styropianu z ekspresu. Śmieci prawie wszystkie zabrane, oprócz czapki i podstawy styropianowej, wielkości może 30x40 cm. Nic dziwnego, że śmieci walają się po rowach i lasach. Albo ludzie palą w piecach co popadnie, bo z dwoma kawałkami styropianu nie będą jechać kilkanaście kilometrów na składowisko śmieci. Mój M zamówił 11 metrów materiału, cholera na fotkach i w opisie jest co innego niż tkanina którą dostaliśmy. Ehhh, wszystko pod górkę dzisiaj. to dziwna firma, u nas jest wyraznie napisane ze opakowania styropianowe zabieraja o ile nie sa to smieci budowlane. mamy tez w poblizu tzw. darmowy punkt selektywny odpadow, do ktorego mozemy zawiezc takie odpady typu styro. dla wiekszosci nie jest to problemem, bo i tak mijaja ten punkt w drodze do pracy. starczy wrzucic. z kolei u nas nie odbieraja plastikowych doniczek od sadzenia roslin, musialam je sama zawiezc na pso. na budowlane odpady zamawialam zawsze big baga za 70 zł. stykneły mi 2 szt. na wykonczeniowke i przeprowadzke. inne odpady zabral generalny wykonawca, ktory mial w cenie zabieranie gruzu, smieci itp. jednak to co w narozniku dzialki wykopalismy to zalamka, ktos sobie smietnik niezly zrobil, nawet wersalka byla zakopana. kopara oproznila dol smieciowy i zasypalismy czarnoziemem. tam gdzie mam oczko i placyk. tak to juz jest, na ulotkach z gminy jest dokladnie napisane co zabieraja a co nie. z drugiej strony sie firmom i pracownikom nie dziwie. maja placone za konkretna usluge od gminy, na wysypisku im czegos takiego tez nie przyjma, za to musza placic ekstra to co sie dziwic. Mikka to zawsze jest lancuch pokarmowy. od wykonawcow zada sie robienia za psi grosz, najtaniej itp. co za tym idzie usluga tez po lepkach zrobiona. dopoki ludzie nie beda godziwie zarabiac to jakosc bedzie jaka bedzie. i dotyczy to zarowno zleceniodawcow jak i zleceniobiorcow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 15.01.2018 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2018 Zakopywanie wszelkiej maści śmieci to chyba norma, sadziłam przed domem świerka, wszystko w tym miejscu było, kawałki dachówek, puszki po piwie, flaszki po wódce, worki, rękawice robocze! Ja też dziś dzwoniłam do naszej firmy, zielonych mi nie zabrali. Dwa małe woreczki były na dnie kubła, fakt, że zabrakło mi brązowych worków i wsadziłam w niebieskie, ale podejrzenie mam takie, że otworzyli klapę, myśleli,że nie ma nic i pojechali. Po zielone i zmieszane przyjeżdżają u nas około 4 rano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 15.01.2018 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2018 Znalazłam przepis ws. ilości śmieci- "W ramach opłaty z nieruchomości zamieszkałej odbierane są każde ilości wystawionych odpadów zmieszanych i segregowanych. " A ten styropian, to dwa wytłoczone kawałki, widać, że ze sprzętu rtv czy agd. Do wysypiska(czyli punktu zbiórki) jest 10 km, ale w nieuczęszczaną stronę. Na osiedlach ludzie wywalają kiedy chcą i co chcą, ta sama firma zabiera wszystko z okolicy śmietników. Biuro firmy jest od nas oddalone z 200 metrów, podpuszczę sąsiada, żeby się do nich przeszedł z pytaniem, do jakiej kategorii należy ten odpad. Nam raz nie chcieli wziąć jednej listewki przypodłogowej, miała ok 1.5 metra długości. Kazali pociąć i następnym razem wywalić w kawałkach. Mania, potem fotkę wkleję, nie miałam czasu, bo okręcałam rośliny w ogródku i gości mieliśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 15.01.2018 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2018 Co miałam wkleić? Bo zdjęcia pokoju Antka wkleję u mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 15.01.2018 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2018 Przejrzałam naszą rozpiskę, styropianu nie ma nigdzie, więc pewnie traktują go jako odpad pobudowlany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 15.01.2018 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2018 Kulki. Tkaninę M zamawiał na tapicerkę starego samochodu.Mamy próbki z fargotexu i doopa blada, nie prowadzą już sprzedaży. Inna firma po opisie, nazwie i fotkach przysłała nam zupełni inną tkaninę. Tkanina nr 2 nas interesowała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 15.01.2018 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2018 Joana, znalazłam najczęściej zadawane pytania i jest styropian i dodatkowo dla kociar żwirek dałam Gdzie wyrzucić styropian? Styropian z opakowań (np. po sprzęcie rtv/agd) wyrzucamy do pojemnika na odpady zmieszane. Co zrobić ze żwirkiem po kocie i psimi odchodami? Wyrzucamy je do pojemnika na odpady zmieszane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 15.01.2018 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2018 Mania napisz mi szybko o dysonie, bo chce jednak zamowic te v7. jakie koncowki masz w wersji podstawowej, bo za doplata moge dobrac jeszcze takie (i czy one sa potrzebne zeby wywalac ekstra 160 zł. choc i tak bedzie taniej niz kupione w pl. te sa jako opcja dodatkowego zakupu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 15.01.2018 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2018 ja mam pso ok. 2 km i drugie 8 km. przejezdzam obok jednego a mezaty obok drugiego. ale z taka pierdola bysmy nie jezdzili zbieramy wiecej roznych smieci i za jednym razem odwozimy. u nas takie drobne styro daje sie do zmieszanych, sprawdzilam na rozpisce:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 15.01.2018 18:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2018 szybko to nie moglam bo mnie w domu nie bylo obfocilam oba Ci po Nowym roku , nie zapisalas sobie? Dyson V7 Absolute teraz jest za 449.99US Dyson V8 Absolute teraz jest TEZ za 449.99 wez V8 bo ma wiecej koncowek i dluzszy czas pracy chociaz - narazie jezdze V7 na calym power, znaczy mocy - caly dol nim obrabiam bez problemu. koncowki sobie dokup jak taniej wychodzi, oplaca sie i sie sprzydadza, ja ich nie mam , tych co pokazalas, bo mam mase do duzego Dysona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 15.01.2018 18:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2018 inne modele sa w US, u mnie V7 Absolute nie ma.w sumie sprawdzilam jeszcze raz - V7 Absolute w US ma te same koncowki co V8 absolute, ale 8 ma mocniejsza baterie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 15.01.2018 18:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2018 mam na dzis hit dnia nic wczoraj nie pisalam bo nie bylam pewna czy sie uda, ale sie udalo - temu rano z domu wybylismy. zaraz wkleje fotki ale najpierw musze dla Miki wkleic, ide przeniesc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 15.01.2018 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2018 Mania dla mie v7 i v8 wygladaja tak samo poza kolorem raczki , jakie koncowki sa w v8? moge go kupic za 390$ czyli o 100 wiecej niz V7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 15.01.2018 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2018 a mozesz mi jeszcze obfocic koncowki jakie mialas w v7 a jakie w v8? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 15.01.2018 18:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2018 wyglada tak samo ale silniki sie roznia, ale jak mowie - na 7 objezdzam caly dok i nie wysiadl mi jeszcze ze "wyjezdzilam" TAR weszlam na strpne Dysona w US bo stamtad sciagasz i stamtad ceny wzielam, wiec nie wiem gdzie ten znajomy ma go kupic, ale ja mowie doloz i bierz 8 - orzez ten motor moj V7 motorhead - ma tylko jedna glowice zmotoryzowana V8 absolute - ma 3 glowice zmotoryzowane, dwie duze i jedna mala ktorykolwiek wezmiesz nie bedziesz zalowac, a jak bedziesz to sklamiesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 15.01.2018 18:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2018 kurde poszukaj, posta, zaraz po nowym roku, obcykalam wszystkie z bliska i porownalam, bo ja juz te fotki z compa wyciupalam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts