Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z dziecinstwa

mania1220

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mania1220

13601

• pestka56

3588

• mmikka

3343

• TAR

3053

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mika - duzy zyrandol w mojej sypialni

IMG_7395.jpg

IMG_7398.jpg

IMG_7400.jpg

IMG_7397.jpg

duze kulki asfour, mneisze pod spodem Swarovski Strass, jak widzisz roznicy nie widac.

ale pokazuje ze moze bys dokupila oktagonkow i powiesila jak ja mam, znalazlam na poslik Allegro:

http://allegro.pl/swarovski-strass-8116-14mm-octagon-crystal-2-hole-i5165599707.html

zwroc uwage na numery, Swarovski jest ponumerowany, ten numer jest na dwie dziurki, bo sa jeszcze po jednej dziurce. i do tego dolaczyc kule pod spodem.

I zobacz czy na samym dole pod spodem nie mam za co zaczepic - jak sie dobrze przyjrzysz na moj zrbilam fotke od spodu - pod zyrandolem wisi

sa jeszcze kolka, jak znajde bo nie wiem gdzie sadzilam to cykne

Mania, ja cię kocham :D Zawiesiłam jedną kulkę na octagonkach i mówię do M- popatrz, co Mańka kazała zrobić. A on na to - a skąd ona wiedziała, że je w łazience masz?:D Zostało nam trochę z żyrandola w łazience i leżały tam w pudełeczku 3 lata nieruszane.

Krzesła krzesłami, myślałam, że kawę nam pokażesz, czyli nową maszynę:) Krzeseł gratuluję, bo fajne są :yes:

IMAG3426.jpgIMAG3427.jpg

he he dobre jestescie tez bym chciala JUZ maszyne, niestety musze poczekac az M splaci kanape i wtedy mi ja wezmie, zdecydowalismy ja wziasc na raty bo za droga, swoja droga mozecie mi sprawdzic cene w Polsce?

ma byc Z6

u mnie kosztuje 4765 (na przecenie jest 200$ teraz) plus podatek = 5384$ moich. Nie da rady bez podatku niestety bo nie ma z drugiej reki :sick:

ale co do kawy, Mika to moj kubeczek 14cm z malym haczkiem, w moim malym pierdolniku staje..."staje"....:lol2:

z pojedynczym espresso (jedna kapsulka)

IMG_7390.jpg

a tu podwojne czyli dwie kapsulki - juz sie moczy, ale nadal jest ok

IMG_7393.jpg

czyli Mika jak swoja szklanke musialas trzymac znaczy te szklanki mi by nie wlazly, temu biore z6

a krzesla tak, to hokery. Toz od poczatku takie chcialam, w tym stylu, tylko cena mnie powalala bo od 200 za jedn w gore (dolarow) plus podatek.

te akurat sa po 189$ za jedno plus podatek czyli 213$, wzielam 4 wyszloby 854$ za wszystkie 4 :mad:

zaplacilam 100$ za wszystkie 4 :p:p:p:p:p

nie ten kolor, nie ten material ale TE krzeselka :p

facet mial 8, po sztuce chcial 30, albo 4 za 100 albo wsystkie 8 za 180.

wzielam 4 bo teraz mam 3 plus krecony hoker. Krecioka odstawie gdzies tam, a ten jeden dodatkowy bedzie stal pod drzwiami jak kreciolek teraz. Narazie je wypiore potem sie zastanowie jaki material. Z tylu kolatki pojda :p no i nogi zabejcuje na ciemno, ale to na wiosne.

wazne - podporka na nogi jest metalowa. teraz mam drewniane, cala bejca zlazla :mad:

tak wiem, Pestce sie nie beda podobac, nie lubi takich "niby podlokietnikow", ale ja je uwielbiam, szczegolnie cene :p i jestem mega happy !

pojechalismy rano, wybralam ktore najepiej wygladaly bo jeszcze mial ktos dzis przyjechac, ale bylam pierwsza.Zawiazalam nitki na nogach i facet mi je na bok odstawil :p

dobra, kuniec przerwy ide dalej deski nosic!

Mika ciesze sie !! wlasnie, widze jak sikaja

a na marginesie - kibelek BLYSZCZY! M sika NA SIEDZACO! a jednak!! i szoruje po kazdym uzytkowaniu jak nr.2 zrobi - da sie?? DA SIE :p

Edytowane przez mania1220

Jura Z6 tutaj 11000. Pewnie gdzieś za 10 000 do wyrwania. U ciebie wychodzi na nasze 16000.

Ja mnożyłam 5400 x 3.

Jeszcze napisz jaki chcesz kolor, aluminium jest za 8,700.https://www.swiatekspresow.pl/produkt/ekspres-cisnieniowy-automatyczny-jura-z6-aluminium-black.html?gclid=EAIaIQobChMIwv-TuOLa2AIVz5kbCh1SqAdQEAQYASABEgLBy_D_BwE

upsssss, używany w sklepie:(

Edytowane przez mmikka

no ca kufa-mac zlodziejstwo :bash:

ale tak myslalam ze w Polandii taniej bedzie, bo my tu wszystko drozej mamy.

na dzien dzisiejszy na przecenie jest w US i wychodzi 1000$ taniej niz u mnie (wliczajac podatki).

Sek w tym ze nawet taniej moge z US przywiezc i nie martwic sie z kostkami na prad bo mamy taki sam i te same wtyki, problem jest ze jesli mam kuoic nowa to musze kupic tutaj - chodzi o gwarancje. Z Polski bym jej nie miala niestety a jakby sie popsula to tutaj malo kto (prawie nikt) nie zna sie na polskim napieciu i zamiast naprawic - popsuliby. Wiec jestem udupiona z moja cena :cool:

Mika srebrna biore bo wszystko w kuchni srebrne, a to nie plastyk srebrny a aluminium, temu tez ja chce.

M docina kawalki przy scianach i zostala jeszcze szafa do zrobienia.

Joana ano niestety sa bezowe :cool: robia takie same szare, ale trafilam na bez. Ale za ta cene nie bede marudzic - zmienie material porostu.

tak wygladaja szare, i sa jasniutke, nadal nie ten material, u mnie trzeba grubszy i ciemniejszy

image.jpg

image.jpg

tak cos jak tu - ciemniejszy szary, bialy blat na ciemnej wyspie i biale szafki w kuchni

IMG_7363.jpg

musze znow chenilka upolowac ten co teraz bede robic by sie nadawal, ale juz nie maja takiego kawalka, maja okolo 20 metrow w jednym kawalku ake chca za niego 400$ :cool: za duzo

Doriko ja nie zamawiałam nigdy takich, nie miałam pojęcia, że tyle kosztują, ale w tydzień się nie nauczę. Trudno już,za rok będzie mój. To będzie jego pierwsza taka impreza urodzinowa, gada o niej już od lata, odkąd był na urodzinach koleżanki. Poszukam oszczędności na innych rzeczach :)

To nie jest jakaś filozofia. Ja robiłam z masy cukrowej ale marcepanowa jest lepsza. Cukrowa szybko robi się krucha. Barwniki nie tak łatwo kupić ja zamówiłam na alle w końcu. Jedno trzeba pamiętać że masa reaguje z kremami, trzeba tak przełożyć tort by krem nie wypływał za bardzo. Strażak mi się rozpłynął przez to że nie wiedziałam i posmarowałam po wierzchu żeby się masa przykleiła.

Moje torty ogląda tylko najbliższa rodzina i dzieciaki z przedszkola ewentualnie więc nie mam spiny. Jak pisałam dziecko szczęśliwe, niedociągnięć nie widzi a tort i tak zjedzony migiem.

No tak masz racje, ale nie będę ryzykowała teraz. Głupia jestem bo mogłam wcześniej rozeznanie zrobić. Mój też będzie miał 3 strażaka sama :) Do kolejnych urodzin się dokształce. Problem taki, że ja nie piekę ciast, od wielkiego święta. Mięcho tak, ale ze słodkości cienka jestem. Biszkopt piekłam ze trzy razy w życiu, ale robiłam jak mi były teść kazał, jajka do pojemnika jakiegoś delikatnie wbić a potem drugi identyczny pojemnik i do niego mąkę, żeby pojemnościowo było tak samo