Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z dziecinstwa

mania1220

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mania1220

13601

• pestka56

3588

• mmikka

3343

• TAR

3053

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No ja napisałam, zanim przeczytałam, ja też wczoraj do 1:30 czytałam a młody mi pobudkę o 7:30 zrobił. Mam nadzieję ,że mój już na koniec tygodnia będzie, chociaż jak pomyślę co będzie jak przyjedzie, to już sama nie wiem co lepsze, zaraz się zacznie:

" co tak siedzisz nic nie robisz:

" jak masz klnąć przy tym jak stary szewc to nie rób ja to sama sobie zrobię" itp :)

No, no Mania! Pięknie z podłogą!

Piękną masz sypialnię, Mania :)

Mania, ty nie mów, że tapicerowanie to takie hop siup. Dlamnie to wyższa szkoła jazdy. Czytam co piszesz, oglądam na youtubie filmiki różnych pro i ciągle głupia jestem i boję się, że nie podołam. Mamy dwa fajne fotele i pufę do nich, które oboje uwielbialiśmy. Kiedyś były piękne i na dodatek kryte aksamitem w kolorze starego złota. J rozciął kawałek tapicerki i pozaglądał, drewno jest super. Teraz leżą zadołowane i czekają na moją odwagę. A ja jakoś sobie nie mogę wyobrazić, żedam radę :(

Wy naprawdę pijecie taką wodę, a nie mleko? Dla mnie 3,2 jest już chude. Normalnie mleko prosto od krowy ma co najmniej 4, a nawet od niektórych prawie 5%. Wtedy ma smak :)

W PL ceny mleka nie różnią się specjalnie z powodu opakowania (butelka, karton). Tylko torebkowe są znacznie tańsze. Mamy 1,5%, 2% i 3,2%. Są też jakieś bezglutenowe.

Gwiazdka wyżej, dzięki podłodze!

Mleko kupuję tłuste, jak żrę snikersy, to % w mleku się nie przejmuję. U nas litrową butelkę wygodnie się używa, dlatego o te galony spytałam, bo baniaka wielkości garnka, też bym nie targała z lodówki do maszyny. Mania, sprawdź czy nie jest dołożony jakiś pojemnik na mleko. http://rainydaymagazine.com/wp/2010/10/22/jura-z7-firstlook/ All.jpg

Ja dostałam od tych sprzedających dokładnie to co na tym obrazku jest, no oczywiście inny model, ten z fotki jest twój.

Muszę kupić filtry, tabletki czyszczące i odkamieniające(mimo filtrów odkamieniam) i płyn do czyszczenia systemu mlecznego. Trzepnie po kieszeni:cool:

Pestka, bezlaktozowe:)

Tutaj znalazłam fajny opis z9.http://hamaczek.com.pl/ekspres-jura-nie-oddam-cie-nikomu-czyli-miesiac-z-zycia-maszyny/

Edytowane przez mmikka

No, tak zwracam ta niby mleka dla alergików uwagę :wiggle:

Kwasek cytrynowy jest genialny pod warunkiem, że chromowanie jest bez uszkodzeń. Myję nim czajnik, sedesik, wannę.... co tylko się nadaje, ale uważam, bo uszkodziłam ulubioną przez J baterię kuchenną.

Mika pokazalas Z7 to nie moja , ja kupuje Z6.

a wiesz co wlazlam na Jure w Polsce, macie tez wiecej modeli niz u nas. Na oficjalnej stronie mowie, bo normalnie w sklepach sa jeszcze te inne modele.

sprawdzalam, ale zadko w komplecie sie trafia, a u mnie juz najmniej, u mnie musza bandziory za wszystko zedrzec :cool:

pije taka wode :rolleyes:

kiedys pilismy 2 i 4, jak dzieci jeszcze male byly. To tylko kwestia przyzwyczajenia, teraz jak napije sie 2 to smakuje mi jak smietanka :wiggle:

mam kolezanke co leje do kawy 10%. Nie moge tego pic, nie lubie kaw ze smietanka.

dla ciekawosci - moj maly czerwony pierdolnik kaza tez lac chude mleko, wiec nie musze kupowac innego. A pianka jak ta lala wychodzi , jak chmurka

w baniakach 4 litrowych tez mamy mleko, strasznie niewygodnie lac z takiego, temu w workach kupuje.

M pojechal po krzeselka. Uff.

a samochodu swojego dzis tez miec nie bede, Mlodej maz wrocil wczoraj z Anglii i sie okazalo ze bateria siadla w ich samochodzie. Moze jutro przywioza.

do kamienia mam specjalny plyn , nie do czajnika jest ale do kibelkow, wanien i baterii. Na kibelku zostawiam i zmywam potem, ale baterie odrazu przecieram i zlazi, nie trzeba trzymac, chromu nie niszczy. Czajnik czyszcze octem, gotuje pol na pol. Kwaskiem nigdy nie czyscilam, zreszta do kupienia tylko w polskim sklepie wiec odpada. Ocet mam na kazdym rogu :)

zaslony nie uszyte, poki co zfastrygowalam boki, palce pokulam i wszystko lezy na kupce i czeka, nawet maszyny nie znioslam. mam taki naped ze hej jak widac, a tu fotel w kolejce bedzie do roboty.

Pestka bardzo latwo sie robi. Tylko materialu sie nie przecina a trzeba go odczepiac w miejscach gdzie przyfasolony, bo potem z tego starego materialu robisz nowa . fakt jest ze prace ulatwia prawdziwy pistolet do tapicerki jak ja mam, do kanap i foteli tez takie same listwy itp, wtedy wychodzi identycznie jak zrobiony i nie widac zadnych zszywek. Ale na upartego i bez tego sie da.

Recznym do zszywek jak zwyklym zszywaczem nie robilam. Ale wiem ze sa miejsca ze nim nie zrobisz, bo poprostu nie wejdzie, pistolet ma dziubek i mozna pod katem. Ale nie ma sie czego bac. najlepiej zaczac od czegos prostego. Ja zaczynalam od krzesla. Od siedzenia dokladnie. A potem juz poszlo z gorki.

i wlasnie zapomnialam ze mam wszystko do fotela oprocz guzikow

Ja na kamień różnie, czasami ocet, ale częściej w toalecie, umywalce itp taki niemiecki spryskiwacz Antikal, szybko działa. Bateri nie traktuje niczym na kamień, poza podstawą, obkładam płatkami kosmetycznymi nasączonymi octem.

Ja pierwsze tapicerowanie mam za sobą, nie jest źle, choć w niektórych miejscach materiał mi wychodzi, ale to tylko taki stołeczek. Ale jak kupię sobie lepszy pistolet a nie ręczny taker, wtedy odważę się na więcej

na kamien ostatnio uzywam banga bo schodzi najszybciej. a do baterii lazienkowych chusteczki do okularow z lidla, najpierw czyszcze bryle a potem lece ta sama chusteczka po baterii, schodzi zarabiscie:cool: do prysznicow i deszczownic woda z octem / ocet/ sok cytrynowy jak mi zostanie po robieniu limoncello :D

do czajnkika tez ocet jak mania

zazdroszcze wam umiejetnosci tapicerskich, ja chyba swoje krzesla komus podrzuce zeby mi je przetapicerowal.:cool: