Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z dziecinstwa

mania1220

Recommended Posts

Coś ty, to musiałby mój J złotą farbą wymalować na dachu domu jakby mnie takie ciacho wyszło. :(

Takie bezowe torty robi teściowa restauratora niedaleko nas. Jest boskie, rozpływa się w ustach i nie jest przesłodzone.

• Odpowiedzi 31,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mania1220

13601

• pestka56

3588

• mmikka

3343

• TAR

3053

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

sypialka skonczona, no prawie, na listwy musimy nalozyc male listwki (pamietacie jak pokazywalam) bo sciany nierowne i widac, sciagalismy tylko kolo drzwi. Sciana od zewnatrz ta dluga krzywa jak traba slonia, listwy tez bede musiala pomalowac bo juz sie prosza a w paru miejscach M upacial gumowym mlotkiem, musze wziasc magiczna gabeczke.

Pestka napisalas ze sie moja sypialka Ci podoba - w koncu cos :lol2:

zadne halo nie jest, jak kiedys pisalam jestem nudna i lubie szarosci, jedynym kolorem jest podloga :yes: ale bardzo ja lubie! i to chyba jedyne miejsce ze nie chce nic zmieniac. No moze kiedys zaglowek jak ten mi sie znudzi, myslalam o czarnym, a sciane z tylu zrobic jak reszta scian. Ale narazie nic nie ruszam - bo sie mi nie znudzila jeszcze.

Kolorami gram jak w lecie nakladam inne posciele - biala i fioletowa. Ale w zimie mam zawsze szare. Takie zboczenie.

przed i po (co tez podloga potrafi zadzialac)

IMG_7303.jpg

IMG_7508.jpg

IMG_7305.jpg

IMG_7529.jpg

IMG_7514.jpg

IMG_7515.jpg

IMG_7530.jpg

jestem przeszczesliwa, serio.

nie mam jeszcze kratki na wylocie ale pojechalismy wczoraj i sie okazalo ze wykupione :mad: z wszystkich wzorkow wszyscy sobie upatrzyli ten co ja (albo ja ten co oni??) i nie ma , beda pod koniec stycznia.

i tu sie konczy przygoda z podloga, a zaczyna wykladzina :mad:

IMG_7532.jpg

lezy ta ostatnia deska co zostala, na korytarzu beda szly w ta strone.

Moze w koncu korytarz nabierze wygladu bo pamietam jak narzekalyscie na moja wbudowana biblioteczke ze fe...a wiecie, jak mi robili wycene 2x, za kazdym razem sie roplywali nad tym korytarzem? nad ta wlasnie biblioteczka i tym wielkim lustrem tam :yes:

no i znioslam fotel ten co w sypialce...psa nie widac :D

IMG_7544.jpg

chyba ze sie odwroci

IMG_7545.jpg

IMG_7537.jpg

a tu nizej - z daleka. To co mowilam - fotel jest ale go nie ma, wtapia sie tak ze wizualnie nie jest zawaligroda

IMG_7547.jpg

lampe musze dokrecic bo za malo skrecilam i sie przechyla do przodu.

czekam na wieczor, jak z lampa zapalona bedzie.

ten fotel jak widzicie troche inny od tego co mam przed compem i co kupilam. ma poduszke nakladana - na tamtych poduszka jest wbudowana, gora tez tutaj jest prosta, na tamtych jest zaokraglona. Fotel jest mniejszy - napewno od tego przed compem, ale nie wiem jak w prowonaniu z rozowym.

a pamietacie go? byl bordowy.

krzeselka

uciete - jak pisalam podnozek jest na odpowiedniej wysokosci na nogi.

Po prawej wysokosc wyspowa - czyli wyspa na wysokosci blatow w kuchni - TAR tez taka masz nie?

a po lewej jest typowo barowa wysokosc, tak jak Pestka pokazalas na fotce

to jedyne ze sprawdzalam wysokosci jak fotele ogladalam w sklepach 0 wysokosc, ale nie kurna szerokosc

IMG_7554.jpg

oparcia sa nizej ale sa na tyle wysokie ze sie bardzo dobrze siedzi

IMG_7549.jpg

IMG_7548.jpg

tu juz dwa

IMG_7555.jpg

a tu widac jak sie widok na kominkowy otwarl

IMG_7556.jpg

bedzie dobrze, przynajmniej dopoki mi sie nie znudzi jak mowi M :yes:

Mania, teraz, to ten wyspowy blat w oczy razi.Ciekawa jestem o ile więcej by wasz dom wycenili, już z wymienioną podłogą i blatami w kuchni. No i jaskinią, ona wartość podniesie. Super z tymi podłogami wygląda.

Przez Doriko kupiłam dzisiaj daktyle, tylko mascarpone nie. Ślinotoku się dostaje przez te słodkości.

Mika z tym blatem i tak jak bylo ostatnio w jaskini - zanim podlogi byly, ja juz mam o 320 tys $ wiecej niz kupilam :) dowiem sie w tym roku, bo domek w lesie mam tylko na rok narazie, musze odnowe robic wiec znow wycena bedzie.

ja niestety tylko mialam marscapone w domu, wlasnie go zrobilam i wsadzilam do lodowy, jak zastygnie galaretke musze polozyc...........i to by bylo tyle jesli chodzi o diete he he

Sypialnię masz fajną. Jest taka ciepła, że chce się tam wejść i nie wyjść. Podłoga wyszła super, wiadomo :) ale taraz mi ten dywan nie pasuje. Nie, wiem, może jak całość widać jest okey, ale jak kawałki to on nie do tej sypialni.

Fotel przy kominku wydaje mi się ciut za mały. Że się wtopił to może dobrze, ale troszkę jest za mały.

A hockery, po ucięciu nóżek zyskały i super, że tylko ciut nad blat wystają :) Jak zmienisz na nich „szmatę”, to może nawet mi się spodobają ;)

jak to nie pasuje jak jest szary?? to ten co pierwszy kupilam do kominkowego, a potem sie okazalo ze ich juz nie robia i nie moglam do jadalni dokupic :(

bylam zla jak osa bo jakosciowo jest 100x lepszy , nie widac na fotce ale jest gruby, jak sie po nim chodzi to sie wloski uginaja pod stopa, jakby gabka byla - a nawet podkladki tam nie mam. Jedyny feler ma ze nie jest zimny jak te na dole, widac takie bezowawe cienie, zalezy jak wlos lezy - na zdjeciu mozecie zauwazyc i myslec ze jest brudny - nie jest :cool:

czesto dywany [iore , zreszta tego tez pralam przed polozeniem zanim M strzelil podloge.

w innym pokoju sie nie zmiesci, za duzy jest, a do M do sypialni nie dam bo mi go tam szkoda.

Cykne fotke jutro calosciowo moze lepiej zobaczysz...a no, drugi stolik nadal jest turkusowy, nie pomalowalam jeszcze :cool:

wiem, mowilas ze fotel nawet wiekszy jak ten sprzed compa co stawialam, a on wyzszy, ale pamietaj jedno - kominek jest bardzo wysoko, ta polkowa czesc, to moze dawac zludna wizje bo w Polsce przewaznie nizej jest.

zastanawiam sie czy uda mi sie nogi na nowym zmienic, chcialabym proste a nie wygiete, jak nie sa odkrecane musialabym M poprosic zeby obcial, moze na koleczkach z przodu bym zrobila? hmm...zobaczymy.

samochodu nadal nie mam, Mloda i Natki i Brian znow maja grype zoladkowa, zygaja dalej niz koty. :(

fotele teraz po cieciu zupelnie inaczej sie prezentuja, lepiej. Mania ja musze miec te wyzsze, bo u mnie jest inna wyspa najpierw niska a potem scianka i blat barowy. tam gdzie mam hookery jest wyzej o 30 cm. dlaczego? ba ja mam tam płyte i jak gotuje to nie chce by chlapalo po podlodze ani na tych co siedza przy wyspie. na podniesionej sciance mam do plyty przyklejone szklo bezbarwne, wiadomo zeby bylo latwiej sprzatac po gotowaniu :)

twoja wyspa jest "do posiedzenia" lub jako stol roboczy, na mojej sie gotuje. w wyspie mam cargo i szuflady plus ta poleczka zewnetrzna na oleje, przyprawy i inne niezbedniki. w gornej szufladzie mam sztucce do gotowania, mieszadla, ulubione noze. w 2 dolnych sa zapasy podreczne typu przyprawy, sol, kasza, groch, cukier, no same wiecie co baby maja w kuchni. kuchnie mam duza bo ponad 18m2 ale tak zrobiona ze sie nie nalatam. w poprzednim domu mialam 9m2 zabudowana w klasyczne "u" i naganialam sie tam jak glupia, rozklad bez sensu jak zreszta i caly tamten dom byl bez sensu. nie lubilam go.:cool:

aaa i wg. mojego to powinnas troche koloru jednak wprowadzic. nie duzo, ale jednak. jest ladnie, jest stylowo i w ogole ale jakos smutno. byc moze to przez podlogi, ktore same w sobie sa piekne ale jednak przyciemnily te wnetrza. stad uwazam, ze krople koloru nie zaszkodzilyby tylko daly sznyta.

Mmikka, troszkę za ostre te kolory :) wg mnie.

Też myślę jak TAR, powinnaś trochę koloru wprowadzić. Nie agresywnie bo popsujesz tę stonowaną elegancję.

NIE PATRZ NA STYL TYCH WNĘTRZ, przyjrzyj się doborowi kolorów:

DSC01164.jpg Michael+Moroccan+Patchwork+Printed+Throw+Pillow.jpg

011-house-brescia-claudia-pelizzari-interior-design.jpg

arketipo-1-sypialnia.jpg

Country-House-M-Elle-Design-07-1-Kindesign.jpg

Pestka niektore wnetrza cudne, drewniana sciana miodek dla moich oczu, kominek oblozony czyms cortenowym super. ostatni dywan mi sie nie podoba, za ponury i taki grobowy troche.

a ja chyba dojrzalam do zmiany w sypialni i goscinnego. na pewno bedzie przetasowanie meblowe i wbrew pozorom nie duzym kosztem, a w weekend planuje porobic sobie takie poleczki 3 lub 4 szt. na betonowa pusta sciane, zostało mi pare dech z ogrodzenia i tarasu, na razie zrobie drewno a potem jak sie znudzi to moge przemalowac, sznura jutowego mam cały kłębek. czyli robie z odpadow :D mialy byc hexy a beda odpady:cool:

HCN31253.jpg

HCN31252.jpg

TAR faktycznie, mam skleroze, sama sie pytalam czy nikt nie zwala z tego wyzszego nic jak siedzicietam, pisalas ze poki co nic nie spadlo. czyli masz krzesla barowe, czyli te wyzsze - "moje" pred obcieciem.

Kuchni malej nie mam, przynajmniej w moich oczach. Wszystko psuje ta scianke od lazienki.

na metrazu jaki mam chcieli zrobic dom z 4 sypialniami na gorze i dwoma salonami plus jadalnia z kuchnia na dole, przez to wciupali schody schody w srodku domu. Gdyby dom byl dluzszy o metr i szerszy o metr byloby lepiej. Glupi metr brakuje. W sypialni tez mam sciane, ta scianka na ktorej stoi komoda to sciana od schodow. Nic nie poradze, ja domu nie budowalam wiec musze pracowac z tym co jest.

kolory mam w reszcie sypialni. Temu sie kolorami nazywaja, pamietacie. Fioletowy, Granatowy, Brazowy. A moja jest szara sypialka :cool:

Kolory sa w lecie jak nakladam w lecie fioletowa posciel, przeciez pisalam o tym.

Mika walne potem z fioletowego poduszki zobaczymy, ale jakos nie mge sie przekonac.

Dyanu nie zmienie, a granatowy mam ale w Granatowym.

Pestka piekne wnetrza, a ciemna podloge widze tylko w jednym!

No wlasnie, bo w Polsce lubicie jasne podlogi, co kto ma to jasne. ja nie lubie, ja je mialam cale zycie w mieszkaniach, jasny parkiet, ja specjalnie chcialam ciemna.

Pestka wnetrza piekne ale tez duzo wieksze pomieszczenia, wielkosci domu jaki masz. A dywan mi sie podoba, cmentarny :cool: ja lubie takie.

TAR pisalas ze nie lubisz pierdulek to po co te poleczki :) cos musisz na nich postawic :rolleyes: