Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z dziecinstwa

mania1220

Recommended Posts

Fajny pomysł. A te sznurki masz grube? Im grubszy tym lepszy moim zdaniem. Możesz je ufarbować, będzie ciekawiej

Ja te fotki wstawiłam ze względu na kolory. Może Manię piknie w serduchu jak popatrzy na odrobinę barw we wnętrzach.

A kortenowy kominek jest genialny. Myślałam o tym, ale cena mnie sprowadziła na ziemię. Będzie czarny z jasnym szarym, albo pokuszę o jakieś malowanie w typie Antonio Lupi.

• Odpowiedzi 31,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mania1220

13601

• pestka56

3588

• mmikka

3343

• TAR

3053

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mania, ale pomyśl trochę o kolorach na 1-szej podłodze. Może pas stonowanego koloru doszyty na dole zasłon. Jakieś poduchy troszkę „przybrudzone” bordo, fioletem, granatowym. Nawet bardzo stare złoto,wsensie zszarzały żółty. Abażur lampy też można podkolorować.

postawilam te turkusowe stoli pamietacie - w orginale turkus byl i jako kolor mnie po oczach bilo. Nadal jeden jest turkusowy bo farby nie dokupilam i mnie wkurza.

z kominkowym mi przypomnialyscie ze naszego w jaskini nie oblozylismy, nadal sie zstanawiamy czy nakladac te co kupilismy czy nowe kupic, no i tak stoi w samych plytach :cool:

zaslony beda szare, nawet granatowe mi sie nie podobaja zeby na stale wisiec ;)

Dywany pisalam ostatnio chce na kremowe zmienic. Zastanowie sie.

na lawie stoi od zawsze niebieski pojemnik szklany - jak to kolorow nie ma :rolleyes: drzewko jest zielone :) zlotego tu nie widze, zaczelo mi sie podobac - bo zlota nie bylam - temu w moim saloniku w jaskini na zloto zrobilam.

Zaslony zaczelam szyc wczoraj - w koncu.

No a ksiaki w bibliotece? tam to kolorow jest!

oczywiscie ze nie lubie pierdolek, na nich beda prawdopodobie lezaly ksiazki albo zrobie drewniane literki, moze jakies zdjecie w ramce postawie i tyle.sama polke bardziej traktuje jako dekor scienny. Pestka sznur mam gruby, nie wiem czy pamietasz lustro z lazienki ktora jest przy sypialni, tam jest na podwojnym jutowym zrobione, bedzie sie komponowalo. kolorowych nie chce / nie lubie / nie podobaja mi sie- do tej mojej szarosci chce tylko drewno, bo taki jest zamysl by na scianach powieszone byly tylko drewniane ozdoby. obraz nad lozkiem wykonam sama na wiosne z patyczkow plazowych poukladanych na skosiki w pustej drewnianej ramie (tłem bedzie tapeta). zmieniam zasłony na ciemnoszmaragdowy w kierunku turkusu i zakupilam szaro turkusowa narzute. to na poczatek. ostatecznie szafe wywalam do wolnego pokoju ktory potocznie jest nazywany goscinnym, tam doloze jeszcze 2 szafy zeby cala sciana byla w zabudowie i przeniose cała bielizniarke z sypialni. a w sypialni chce tylko 2 komody, stolik 2 fotele i nowe nakastliki przy lozku. niby mniej mebli ale bedzie przytulniej dzieki fotelom. qrde mam za duza sypialnie:cool: no i skonczy sie problem z upchnieciem wszystkiego. w goscinnym zostawie oprocz szaf komode i regal. wywalam łózko i kupuje naroznik. pokoj moim zdaniem zyska bo teraz jest nuda i flaki z olejem Edytowane przez TAR

chodze i szukam przed chwila psa bo mi smignal i nie moge znalezc, myslalam ze na gore polazl i zaraz bedzie szczekal zeby go zniesc.

Podchodze kolo kominka lampe zapalic a ten zwiniety w klebek na tymczarnym fotelu - nie dziwota ze go znalezc nie moglam hahah

Senior z dywanami mi sie zlewal, ten czarny diabel z fotelem teraz.

TAR napisala : kolorowych nie chce / nie lubie / nie podobaja mi sie- do tej mojej szarosci chce tylko drewno, bo taki jest zamysl by na scianach powieszone byly tylko drewniane osdoby.

no wlasnie, a na mnie naciskacie.

I jak juz przy drzewie i szarosciach. Kiedys pisalam ze myslalam o tych stolikach w sypialni zeby byly samo zabejcwane drzewo, tylko wtedy mialam jeszcze wykladzine wiec nie bylam pewna. Traz jestem z ta podloga juz pewna ze stoliki musza byc bejcowane, z tymi za duzo roboty zdzierac wiec bede chciala nowe kupic. Cos w kolorze podlogi.

zaslony mialam kiedys w sypialni teraz nie mam jak zawiesic bo shutters sa d samego sufitu, tak mam tam okna zrobione i bym ich nie otworzyla i do okna sie nie dostala.

a ja tam lubie jasne podlogi i sie nie zgodze ze w polsce takie lubia, bo co kto pokazuje to drewno cieple albo ciemnobrązowe. takich bardzo jasnych jak ja mam to nie ma wiele, ludzie boja sie utrzymania w czystosci.

ja przyznaje bez bicia, ze nie lubie ciemnych i czarnych podlog, nie lubie tez ciemnych wnetrz i mebli. mnie to po prostu przygnebia. moja sypialnia tez jest szara i przygnebiajaca. musze ja teraz udomowic, bo jest chlodna i bezosobowa stad te dodatki, wiele juz dywan zmienil, jutro dojdzie narzuta a w weekend powiesze zaslony o ile nie bede miec kaca, bo idziemy z naszymi bylymi sasiadami na piwo do nowej browarni :D tak jak piwa nie lubie to w browarniach gdzie sami warza lubie sobie poprobowac. i ponoc jedzenie tez jest dobre:cool:

Ale ja Ciebie nie namawiam na ostre kolory. Popróbowałabym ciemnych jak stare wino / burgund, ale nie podświetlony. Tak samo zasłony – szare, ale można im dołożyć pas innego koloru na dole przy podłodze.

Ten turkus, o którym piszesz jest zbyt agresywny.

drewno cieple jest jasnym drewnem na podlodze

mnie szary nie przygnebia, ani ciemne meble. TAR probowalam biale, dwa razy , w meblach - nie przeszlo :cool:

jasne drewno niestety wcale nie dziala jak dla mnie, to juz przeszlam kupe lat temu, jeszcze nie znalam Muratora. Meble postaly tydzien! nie moglam. No tak to juz jest ze kazdy lubi i dobrze sie czuje w czym innym

oczywiscie, ja wcale tego nie neguje a jedynie prostuje ze nie wszyscy w polsce maja jasne. dla mnie drewno "drewniane ciepłe" typu klasyczny dab to nie jest jasna podloga tylko kolorowa:D

jasna to taka jak moja, ciemna to taka jak twoja, reszta sa posrednie - kolorowe:lol2: bo ani to jasne ani ciemne

no wlasnie, Joana, JAK TAM???:rolleyes:

kiedys moj M duz latal, na rok potrafilo go nie byc w domu ponad 200 dni ;)

czasami przylatywal rano a popoludniu znow lecial ;)

nie masz uczuica ze jak maz po dluzszej nieobecnosci wraca to taki "nowy" jest, troche "inny" ??

ja tak mialam. Chdzilam naokolo na palcach kolo mojego i sie go "uczylam" od poczatku.

ale bardzo sexy to bylo :lol2:

Mloda samochod wiezie :wave:

normalnie jak bez reki jak drugiego nie ma

a powiedzccie mi co jest bardziej popularne w Polsce - podlogi panele czy drewniane?

wiem ze to sie wiaze z kasa tez, ale czy jest tak ze ktos ma kase a wsadza panele?

z ciekawosci pisze - zeby se porownac :cool:

chociaz wiem ze sa np nie drewniane drozsze od drewnianchy, nawet debowych, tak jak z blatami, pisalam Wam ze kwrcowki blaty potrafia byc drozsze od marmurowych czy granitowych