Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z dziecinstwa

mania1220

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mania1220

13601

• pestka56

3588

• mmikka

3343

• TAR

3053

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

a tu fotello, w pieknym majtkowym rozu feeee

tu stoi kolo mojego sprzed compa - glebszy jest, ale wysokosc taka sama

IMG_7647.jpg

tutaj kolo mojego z sypialni

IMG_7653.jpg

i w kacie

IMG_7654.jpg

IMG_7661.jpg

IMG_7648.jpg

jak go rozbiore zobacze jak sa boki zrobione, z checia bym przerobila te podlokietniki na takie;

s-l1600j.jpg

wingback1_l.jpg

Mania, to łososiowy :wiggle: Rybi nie majtkowy. Książki masz tak oprawione i co, nie przeszkadza ci, a tak go nie ładnie nazywasz :p

Niby tylko ciut wyższy i troszkę głębszy, ale wydaje się dużo większy. Będzie pasował w kącie przy kominku. Tylko... jabym go obiła kolorem oberżyny. Prawie czarny, ale z twistem w kierunku koloru.

Joana, nadal nie wiesz cozrobić w pokojach dzieci?

Po prawej na środku boku zdjęcia ukryta strzała – klik i przechodzisz do następnego.

Pod zdjęciem podkreślony link do projektanta i tam czasem jest więcej zdjęć.

20 sztuk https://deringhall.com/daily-features/contributors/dering-hall/kids-rooms-with-chic-spaces-for-studying?slide=1

45 sztuk https://deringhall.com/daily-features/contributors/dering-hall/45-sophisticated-kids-rooms

https://deringhall.com/daily-features/contributors/dering-hall/kids-beds-we-wish-came-in-adult-size

https://design-milk.com/kids-going-sleep-just-got-lot-fun/

Dla maluchów 16 pomysłów https://deringhall.com/daily-features/contributors/dering-hall/16-sophisticated-kids-rooms

Mania, szyłaś kiedyś pokrowce na fotele lub kanapę?

Na zdjęciach mojej tegorocznej choinki jest komplet kanapa i fotel w takim nieco przytłumionym oranżowym kolorze. To są pokrowce i poduchy. Wszystko zapinane na zipy. Chcę to wymienić, bo kolor mnie do szału doprowadza. Nie wiem jakiego rodzaju materiału szukać, żeby się lekko uciągał, ale nie rozciągał. A może obić to wszystko. One pod spodem białe z takiego czegoś jak flizelina.

no ale dla mnie lososiowy to kolor babcinych majtek :D

ksiazki sa w kolorach czerwieni hahah.

oberzyna?

bylismy dzis znow w szmatlandii i albo bedzie czarny albo grafitowy. Niestety nie mieli nic co bym chciala. Musze na necie kupic, albo z US albo z UK sciagnac, bo mieli ale nie te materialy, a ja chce szenilke. Niestety mam za malo zeby zrobic i fotel i krzeselka bo bym go w tym samym obila ;) A i tak juz cielam i szylam oszczednie zaslony zeby styklo na wszystko - co zreszta widac na zaslonie, ale widac tego stojac.

nic mi sie dzis nie chce, alez mam lenia.

moze krzeselko rozpitole.

jutro chcemy skoczyc - znaczy ja chce - do lasu do domku, zobaczyc co tam i jak tam, czy snieg jest, czy szkod nie ma. czy jakie galezie mi nie ryply na dach. No ale zobaczymy jak bedzie.

Daktyle należało posiekać. Kilka posiekałam i rzuciłam na jedną bezę z góry i teraz je zebrałam. Gorzkie się zrobiły. Już nie mogę jutra się doczekać, kremem przełożę i zobaczę jakie są w środku.

Młotek i to do zszywek mogłabym przygarnąć, nigdy nie widziałam z plastikową końcówką. Jak nie chciałam porysować pineski, to przez szmatę waliłam.

Nie krzycz, ale te majtki w kącie mi się podobają :p Rozjaśnił się on ładnie :)

Edytowane przez mmikka

hahha uwierz Mika - majtki wygladaja tragicznie u mnie :rolleyes:

wiem u Ciebie by pasowalo bo masz te wszystkie meble w naturalnym wykonaniu.

poszukaj mlotka tam gdzie sprzedaja tasmy do mebli, pamietasz, te metalowe i tekturkowe, ktoras znalazla je, tasmy, to moze i mlotek maja?

ewentualni mozesz kupic taki - bo te powinny byc, M je w pracy uzywa, czekaj pokaze tylko fotke sciagne

roznica miedzy wyciagarkami

IMG_7669.jpg

IMG_7670.jpg

feee...jakie usmarowane

IMG_7677.jpg

i rozbebeszone

IMG_7678.jpg

jutro po gabke pojade.

IMG_7679.jpg

bedzie inaczej zrobione niz bylo. Cale jest uszyte jak pokrowiec, naciagniete i przyfasolone pod spodem . Nie bede tak robic, za malo mam materialu zeby elsperymentowac jakby cos nie wyszlo - a szycia sa zawile i skompikowane. No ale zobacze! rozpruje i zobacze.

rozwalilam jedno, az mi jakas kostka strzelila w dloni, dawno nie robilam ;)

A to łobuz :)

Jak to jest,że wszystkie ciasta pieczecie, jecie, a ja tyję! :)

Mania, jakzobaczyłam ten majtkowy w kącie, to pomyślałam o fotel królowej Mani :)

Pokój wymyślony, obmierzony,lista zakupów zrobiona, wszystko Ikea, ale w weekend się tam nie wybieramy, nie będę stała w kolejkach do kasy

Wczoraj szlag mnie z lekka trafił, połowa stycznia minęła a kret w rabacie kopce porobił. Jak już spać nie chce, to mógłby być miły i za płot, na zapuszczoną działkę się wynieść.

Ja roboty odpuszczam do wiosny, ściany pomalujemy i reszta zostaje bez zmian. Jestem ciekawa co wyczarujesz z tych krzeseł :)

Dakłas wyszedł obłędnie smaczny, tylko trzeba pilnować żeby daktyle nie były w grudkach, jak u mnie. Jak się kroi i trafi na grudkę, to nóż oblepia się i bardziej bezę kruszy.

Mania, córka ma już podłogi zrobione?

u mnie nornice urzeduja, kret zrobil 4 kopce i zniknal. albo poszedl albo koty go zalatwily, ktore po nocy urzeduja u nas na ogrodzie.

my wczoraj ze znajomymi bylismy w browarni na piwku a dzis od rana basen i potem przebiezka po lesie z bialaskami. dobre 7-8 km. zrobilismy. Sniegu troche jest, przyjemny spacer, ptaki swiergolily tylko maly piesek na poczatku dziarsko spacerowal po czasie sie umeczyl i trzeba bylo niesc slodki ciezar :) a teraz obiadek zrobie i zalegniemy do wieczora. psy po spacerze odlecialy ze zmeczenia :D

nie bede przed debilami uciekac a jak mnie zaczepia wierz mi nie recze za siebie. rozszarpie na miejscu. w gdansku protesty , powinni ludzie im sprawy w sadach zakladac, a czytalas o burmistrzu jakiejs miejscowosci co poszedl na udry z mysliwymi i zamknal okreg lowiecki? moze powinnismy tak samo do naszych wojtow czy wojewodow takie cos zglosic. jak ludzi nie posluchaja to nie glosowac. nie moze garstka psychopatow i mordercow ustawiac reszty spoleczenstwa