Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z dziecinstwa

mania1220

Recommended Posts

z kartkami tylko za miesem stalam. CO prawda co roku calego swiniaka sie zabijalo ale dziadek na wedliny przerabial ile sie dalo. Wiec jak sie juz miecho wyzarlo to trzeba bylo kupowac. Slali mnie i mialam stac az ktos mnie zmieni, ale za dnia. W nocy to pamietam babcia po wegiel wstawala.

Pamietam tez w podstawowce dostalismy talony na zeszyty. No zeby nawet zeszytow nie bylo??

Pestka zeby to jeszcze poprawiac, ja nie poprawiam ja robie od nowa i zupelnie inaczej - no coz, wyniesli mnie na tarczy, ale uparta jestem i nie popuszcze - zaczelam juz obijac - i nie trzeba bylo tak od poczatku>????

• Odpowiedzi 31,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mania1220

13601

• pestka56

3588

• mmikka

3343

• TAR

3053

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

tez stalam za miesem, za zeszytami, za maslem zwyklym a nie solonym, za arbuzami jak rzucili, za czekoladopodobnymi wyrobami i kakaem, za meblami itp. za wszystkim trzeba bylo stac, wszedzie kolejki, zapisy, wymiany. kiedy o tym wspominam to normalnie rzygac sie chce. teraz jest jak za gierka, jest wszystko ale to kolos na glinianych nogach mam takie wrazenie.

uwielbiam Nutelle, bo uwielbiam orzechy laskowe.

I mam w nosie ze niezdrowa - chlebus, na to nutella i szklanka mleka. Ale chleb bialy musi byc nie razowy.

wiecie jak w ciazy sa ciagotki??

jak bylam z Mloda w ciazy Nutelle jadlam prosto ze sloika lyzka, bez niczego. Potrafilam zjesc caly w ciagu dnia.

Myslicie ze przytylam? nope! pod koniec ciazy wazylam mniej niz zanim zaszlam w ciaze, chudlam, nic jesc nie moglam prawie to inna sprawa, wymiotowalam az do porodu - nie ustalo po kilku miesiacach i na lekach wstrzymujacych musialam leciec, chudlam a brzuch rosl - ale nutelle jesc moglam. A dziecko sie urodzilo zdrowe i jak byk.

Mlody tez Nutelle lubi, jak nas odwiedza i widzi ze mam sloik to zaraz mi go zabiera.

Mloda nie lubi, chyba sie nia przejadla jak mialam ja w brzuchu :D

nie robie krzeselek tylko siedze i czekam na M. Jedziemy zaraz po material na fotel.

Powiedzial tez ze dzis skonczy kuchnie - W KONCU??!!:eek: przynajmniej gore i otwarte katy.

zapomnialam napisac - przyslali mi nozki - i byly nie te co kupilam. naklejka dobra na pudelku, ale w srodku zle nogi, musialam odeslac, czekam az drugie wysla.

Zla bylam bo jutro jade do Toronto i chcialam zajechac z noga do sklepu po te koleczka zeby zmierzyc -no i dupa. Dopiero dzisiaj dostali zwrot i przyjda nowe dopiero w przyszlym tygodniu :cool:

Mój teraz około mc będzie, juz po niego dwa razy dzwonili, więc kto wie ile będzie. Do 5 lutego musi być na bank, bo idą o paszporty złożyć z byłą.

Tar, mój polował wczoraj na mopa z viledy, upolował, jak brał stało 5, jak wychodził ze sklepu 0 :)

Słuchajcie nad moją sypialnią można debatować, czeka w kolejce do zrobienia. Łożko chyba przemaluję, szafki trzeba zmienić, muszę ją schłodzić meblami, wtedy nawet ta kupa na ścianie mi sie podoba :) Karnisz tymczasowy, zasłony po taniości, listew brak :)

20180124_163205.jpg

20180126_160209.jpg