Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z dziecinstwa

mania1220

Recommended Posts

pospalam do 10, to rekord. 9 godzin to duzo jak na mnie. Wszystko mnie boli, a dokladnie plecy - od schylania.

Krzeselko zdecydowanie lepiej wyglada na zywo, dzis rano swierzym wyspanym spojrzeniem ogarniete.

Nie wiem czy bede dzis drugie robila czy bede gwozdki wbijac. Zalezy od moich plecow.

Pestka tak, pneumatyczny, od poczatku taki mialam. No przeciez zwyklym recznym zszywakiem nie zrobilabym tych foteli, krzesel, kanapy i pufy albo zaglowkow.

• Odpowiedzi 31,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mania1220

13601

• pestka56

3588

• mmikka

3343

• TAR

3053

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Pesta te stoliki przy lozku nowe co kupie sa wyzsze, lampki nie sa do czytania tylko do klimatu. zreszta ja ostatnio nie czytam w lozku przez chore barki. a ponadto jest nad lozkiem kinkiet. Zaslony palnuje zmienic na inny kolor, do tych sie nic nie da doszyc, bylyby glupio bo one w paski szaro biale. myslalam o obrazie albo o takich drewnianych panelach sciennych

aaa i skrzynie chce otapicerowac.

IMG_2394_kopia-72508-m.jpeg

cos jeszcze jest potrzebnie na sciane "rowerowa"

TAR - nigdy takich drzwi nie widzialam, dlaczego one maja takie wyciecia pod spodem?

a te drugie dokad prowadza?

pisalas ze masz w innym pokoju garderobe to po co tyle szafek w sypialni?

Wiem ze chcesz zmienic, ale moi zdaniem wywalic co sie da i zadnych szafek nie kpowac, ewentualnie komode z szufladami - bo szafkami jak teraz zrobilas wyglad jak w pokoju nastolatka z meblosciankami .

po pierwsze - lampki na stolikach masz za niskie, powinny byc wyzsze. Nad lozko "cos" - obraz badz tapeta?

szafka ktora stoi kolo stolika na scianie przy zaglowku i szafka ktora stoi przy komodzie z TV - one musza stamtad wyjechac bo one wlasnie robia wyglada mebloscianek. Jak usuniesz wszystko z tej sciany gdzie jest rowerek - postawic obie razem na tej scianie, a fotel postawic obok na scianie gdzie stoi biala szafka co ja wykreslilas.

te dwa meble przestawic i bedzie git.

ja bym na tej scianie wlasnie postwila jakas komode z szufladami, nad nia lustro badz obraz i tacke z perfumami - bo to odpowiednie miejsce. A jak nie to jak koniecznie chcesz to szafke.

to ted dywan co kupilas? bardzo ladnie wyglada.

aha, a te kinkiety na scianie nad rowerkiem i obok po co sa??? nie lepiej lampe na komodzie posawic? ladniej by bylo. Postawisz fotel i uwierz ze i tak bedzie stal jako dekoracja albo zeby ciucha walnac, nie bedziesz w nim siedziec. Masz inne piekne miejsca do siedzenia - np. oszklony pokoik , wiec powiedz mi jaki cel mialas wieszajac je tam?

O to się zgrałam z Manią, z tego co pamiętam, Tar ie ma garderoby, woli szafki, czy tak ?

O jakich stolikach z Jyska myślałaś? Ilbo? Broby?

Drzwi z podcięciem to łazienka pewnie

Kurcze, tak mówicie o tej mojej tapecie? Hmmm, dawno temu kupiłam dwie rolki w bardzo dobrej cenie z myślą , ze gdzieś się ją da. Pierwszy plan był na schodach, potem zwątpiliśmy i tak leży

Edytowane przez joana_

no dobra juz mowie, meble sa ze starego domu i trzeba je bylo jakos zagospodarowac, docelowo te dwie szafki wyzsze (to sa bielizniarki) sa przeznaczone do innego pokoju ale zanim nie pozbede sie z tamtego innych mebli (czyt. sprzedam) to nie mam gdzie ich wstawic. to samo z szafa. chcialam tylko zostawic komode na ktorej stoi tv a w kacie "rowerowym" fotel albo dwa maly taco stolik. no i zmienic nakastliki przy lozku. z lampami moze macie racje ale qrcze ja nie lubie wysokich, tacy z perfumami tez nie (prefumy trzymam w pokoju garderobie) podciecie drzwi wentylacyjne do lazienki. kinkiet boczny jest wlasnie miay byc tam fotele i miejsce do czytania. ten znad szafy moge sciagnac i kabel zaslonic jakims obrazem - to dla mnie nie problem.

Maniu problem ze mna jest taki ze ja naprawde nie lubie miec na meblach ustawionych pierdol, lampka na komodzie u mnie mija sie z celem. co najwyzej jak wyjedzie tamta witryna to tam moze stanac wysoka lampa podlogowa ala statyw. wtedy komode zmienie na inna

Vintage-Lampa-Pod-ogowa-Czarny-Pod-ogowa-statywu-wiat-a-Do-Salonu-Retro-Darmowa-Podnoszenia-Stoj.jpg_640x640.jpg

6983a235bc38aace1023fe84cf44a034--detroit-estilo-industrial.jpg

i wtedy tez moge takie same dac przy łóżku na stoliki

perfumy byly tylko przzykladem, mozesz tam cos innego postawic, nie mozesz miec super zero duperelek bo zrobisz gorzej niz w szpitalu, cokolwiek.

Wiem ze masz poprzenoisc i miejsca nie ma, mowimy narazie o poprzestawianiu mebli.

Ile masz sypialni? 3?

spicie w jednej? wywal te rowerki i biala szafe i przestaw narazie te dwie szafki i zobacz jak wyjdzie.

Nakastlik - moja babcia tak mowila :p - nawet jak beda wyzsze te lampki sa niezbyt halo , znajdziesz inne.

chodzilo mi o to ze jakbys miala 3 takie same lampki - dwie na nakastlikach i trzecia na komodzie - bylby komplet i mialabys swoje nastrojowe swiatlo.

Lampa stojaca na trojnogu w sypialni? no nie wiem , bardziej do salonu sie widzi. Ale moze byc, czemu nie, z fotelem, tylko z gory mowie ze na stoliki boczne 0 nakastliki - sie nie nadaja. I pisze to z doswiadczenia. Mam jedna, o nie, Mlody zabral w swieta. Mialam taka podobna jak pokazujesz. Byla regulowana wysokosc. Mozna bylo nawet na podlodze postawic badz na komodzie, albo na stoliku. Nogi sa zaszeroko rozstawione - na stoliku nocnym nie zdalo egzaminu - za duza byla, za wysoka i latwo bylo stracic i prawde mowiac - ladnie nie wygladalo. Temu sie platala po pokojach az Mlody zabral.

dojrzalam jeszcze jeden kinkiet nad tv :p zdecydowanie masz ich za duzo. Swiatlo podlacz za tv na tasmie ledowej. Lepiej sie oglada, oczy sie nie mecza.

no i bardzo dobrze,

Im mniej mebli w sypialni tymbardziej jak pokuj doroslego wyglada.

ale poki co zanim kupisz upchaj graty gdzie indziej, nie wierze ze miejsca nie znajdziesz w tak wielkim domu .

narzute inaczej posciel. Zawin ja i odslon poduszki. Teraz to smiesznie wyglada bo sie gorki robia.

mamy 3 pokoje oprocz sypialni, jeden to moja garderoba, tam nic juz nie upchne, jeden to pokoj garderoba mezatego i tam tez nic nie upchne, zostaje 3 pokoj ktory robi za goscinny i bedzie robil za bielizniarke i jeszcze tam trzymam papiery. do niego chce przeniesc graty ale tam na razie nie mam miejsca na przenosiny, bo stoja inne graty do sprzedazy (kolo sie zamyka). prostuje co do oswietlenia - mam, bo lubie i chcialam, nienawidze malych gownianych ledow, jestem slepa i musi byc jasno jesli juz czytam. chociaz z drugiej strony w sypialni tylko spie ;) ale to chwilowe bo jak zmienie to bedzie inna bajka. wezcie tez pod uwage ze na zdjeciach ten pokoj nie wyglada ale ma 21 m2 i jest dosc dlugi.

Mania nie mam poduch i nie planuje, wystarczajaca katorga jest zakladanie narzuty. ja wiem marudze, wy jestescie z tych co lubia poduszki, duperele - ja nie. lubie surowosc ale chce ja przelamac innymi akcentami: dopuszczam dywan, zaslony, narzute, obrazy i dekoracje scienne. natomiast na meblach ich nie toleruje. moze dlatego ze moja mama miala sryliony pierdol i ja musialam je odkurzac, po drugie to kurzolapy a przy mojej astmie nie za bardzo spac w tym towarzystwie, starczy ze sa zaslony i dywan.

zle mnie przeczytalas, nie napisalam "walnij poduszki" na lozko, tylko "odslon podzuszki", te na ktorych spisz :p

Poduchy mam 2 w Garantowym dekoracyjne a w Fioletowym i brazowym wiecej ale dlatego ze te ozka zle bez poduszek wygladaja, pamietasz ze mam inne lozka niz macie Wy. w sypialni mam jedna mala ktora mi sluzy do podporki na ipada jak czytam lezac na boku, albo jak siedze pod plecy, nie mam tam poduszek.

o ledach pisalam o jedej tasme przyklejonej za TV nie na scianie a na Tv, pokaze potem jak to wyglada bo mam na compie.

o jakiej komodzie piszesz wymarzonej? pokaz?

czy to nowa od tv czy na ta dluga sciane?

bo jak na dluga sciane to + fotel i + lampa podlogowa jak jeszcze chces tam walnac stoli bedzie za duzo. Tez to przeszlam, tez sbie kupilam wymarzony stolik, chromowany metal na 3 nozkach z mysla o mojej sypialni kolo fotela. Bylo za duzo. Obstrykalam go dwa dni temu i leci na lokalne bo nie mam gdzie go postawic.

zamiast tej tv bylaby inna

i tylko jedna

a fotel lub dwa + stolik w kacie gdzie teraz stoi szafa i rowerek. i nic wiecej z mebli by nie bylo poza nakastlikami. w wolnej chwili ci projekt pokaze, bo tak mialo byc pierwotnie. poduch nie odslonie w zadnym wypadku, bo nie pasuja do narzuty (biale w granatowy wzorek :D) inaczej udrapuje narzute

zeby bylo malo szukam tez nowego oswietlenia do salonu, to co mam nie sprawdzilo sie i mam kolejny problem, w pip mam ochote wszystko zburzyc, wywalic i zaczac od nowa ale mezu by zawalu dostal :lol2: zgodzil sie na zamiane lamp w salonie :)