Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z dziecinstwa

mania1220

Recommended Posts

Joana a chyba ze tak !

no tak, faceci maja rozne pomysly, oj ostatnio wymyslil zeby w jaskini dac listwy przysufitowe - drewniane :mad:

i co jakis czas wraca do tego, a ja za kazdym raem mu tluke do glowy ze absolutnie, jak to bedzie wygladac?? kamien bedzie na scianie, tam nizszy sufit i chce drewnianymi jeszcze robic? oszalal mi facet.

oczywiscie ze nie pozwole :p

ide, wbije troche gwozdkow. Plecy troche zezlazly.

bylam wyciagnac jelonki i swiatla z zimi po swietach bo snieg zzszedl i puscilo - wiecie ile mam bobkw zajeczych? milioy! wszedzie! na trawie, na rabacie i nawet na ganku :sick:

• Odpowiedzi 31,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mania1220

13601

• pestka56

3588

• mmikka

3343

• TAR

3053

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Oj, nie próbuję nawet wszystkiego czytać :(

Ta komódka, która z pokazanych przez Doriko ci się podoba, byłaby kapitalna, żeby nie biały blat. Ale ten sklep ma inne i nakastliki do kompletu. Patrzyłaś. Takie proste, fajne są, tylko dodałaby im nóżki.

Zbierałam sypialnie dla Brazy. Mam ich masę, ponad 400 fotek :) . Dużo pomysłów na zagospodarowanie ściany łóżkowej.

Szczegóły, zestawienia kolorów, oświetlenie, a czasem nawet cała ściana

TAR to wygląda jak te panele drewnia, ktore chcesz. Też mogłabyś zrobić podobnie – wąska półeczka z taśmą ledową fajnie podreśliłaby fakturę paneli.

Spacious-Apartment-by-Fo4a-architecture-23-1150x1441.jpg

Podłoga i ściana z tego samego. Podobają mi się te ramki jako tło do lamp.

Loft-is-Loft-12.jpg

Świetna ściana i oczywiście wszystko dobrze zestawione kolorystycznie

bedroom-accent-wall-geometric-texture-patterned.jpg

Fajnie zrobione światło. Na ścianie można zrobić wąską półeczkę z listwą ledową. Panele też kapitalne, ale wystarczyłaby tapeta z takim wzorem.

bedroom-accent-wall-lined-panels-triangles.jpg

Powtórzony kolor, jaki by nie był robi wnętrze. A do tego foteli jakaś poducha kontrastowe Lampy to chyba Tomasucci.Jakoś nie pałam do nich miłością, ale są o tylefajne, że można je dowolnie ustawiać.

Screen Shot 2017-03-14 at 01.40.52.jpg

Pestka to co proponujesz to calkowita zmiana i remont, nie jestem na to gotowa ani finansowo ani mentalnie. zmieniac sciany, pruc sufity pod kable. musialabym naprawde oszalec. owszem podoba mi sie ale tu wchodziloby wszystko do zmiany. do tego drzwi, ktore mam totalnie nie pasuja. badzmy realistami, bo takie katalogowe wnetrza jeszcze bardziej poglebiaja mojego dola spier...nej sypialni

komoda Doriko moze byc bialy blat pasuje do lozka, ktore chwilowo zostaje. jest nowe i szkoda mi go wywalic, no i ma pojemna skrzynie na zimowe koldry i zapasowe poduszki

i po raz kolejny pisze ze takie zwisy nad nakastliki to nie moja bajka. wole lampki

Edytowane przez TAR

JOANA, maluj to wyrko, ale nie na granatowo :)

Łóżko szare, a ściana granatowa. Koniecznie tę ścianę za łóżkiem trzeba zaakcentować i to mocno.

Morski+GREY.jpg

Popatrzcie na zestawienie kolorów. Jeśli wymienić ten ciemny turkus na jakikolwiek odcień granatowego, albo w ogóle inny kolor nawet musztardę, fiolet, burgund, nic złego się temu wnętrzu nie stanie.

007-home-brooklyn-bold-york-design-1390x926.jpg

Ciemny szary i granatowo-szary, ale wszystko w dużych płaszczyznach. Do tego trochę światła i jest fajnie

bedroom-accent-wall-body-movement.jpg

Tu bardzo podobająmisię lampy. Gdyby nie one to wnętrze byłoby takie sobie.

au_220113_28-940x625.jpg

A jeśli tapeta, to koniecznie charakterna. Tu każdy pas jest inny chociaż z tej samej kolekcji. To się da nawet w naszych sklepach dobrać.

CASA THINK_Milan-Studio Tenca & Associati-05.jpg

Pestka piekne te zdjecia wkleilas, to jest wlasnie prawdziwy nowoczesny wyglad - niestety idzie to w parze z kasa i to duza kasa. Dlatego nie mam nowoczesnie bo na moja kieszen to tylko Ikea, a wtedy widac z daleka ze Ikea.

Ta pierwsza sciana - TAR ta dluga gdzie jest rowerek bo tam drzwi nie ma, po calosci, pod nia fotele i stolik , lampka sie swieci - ja to widze w glowie i juz mi sie podoba. A nad lozko cos podobego, znaczy material, nie ze szmatka, ale drzewo cos jakis obrazek.

wiszace lampy tez nie jestem funka - bo mam dwie - leza w szafie. W kacie jak dwie wisialy to mi sie podobalo jak kiedys mialam, ale nad lozka niezbyt. To sie tez sprawdzi tylko jak sie lozka nie przestawia.

ale na zdjeciach to fajnie wyglada

Pestka drugie zdjecie z dechami - M chce taka sciane za lozkiem sobie w jaskini zrobic i to jest cos na co sie zgodzilam, bo pojdzie jak ta lala .

wbijam gwozdki, kazdy co 2cm, musze odmierzac i zznaczac, bo z tym separatorem za blisko wylaza i wygladalo jak tasma - normalnie zajmie mi to wieki po dwa rzadki na kazde krzeselko, a ze nie kazdy sie prosto wbije (mloteczek za to jest super) trzeba wyrywac i duzo odpadow jest - dobrze ze wczoraj dokupilam gwozdkow.

Ja się wyłamię, żadnej sypialni z tych wklejonych nie chciałabym mieć. Do Mani poszłabym od razu, do Tar też, przestawiłabym tylko te szafki.

U Tar dużo może zmienić ta ławka przed łóżkiem, zależy jak ją się obije.

Mania, pamiętasz ten patent na równe wbijanie pinezek, na linijce(listewce) odmierzone centymetry i nacięte rowki?

Edytowane przez mmikka

Pestka to co proponujesz to calkowita zmiana i remont, nie jestem na to gotowa ani finansowo ani mentalnie. zmieniac sciany, pruc sufity pod kable. musialabym naprawde oszalec. owszem podoba mi sie ale tu wchodziloby wszystko do zmiany. do tego drzwi, ktore mam totalnie nie pasuja. badzmy realistami, bo takie katalogowe wnetrza jeszcze bardziej poglebiaja mojego dola spier...nej sypialni

komoda Doriko moze byc bialy blat pasuje do lozka, ktore chwilowo zostaje. jest nowe i szkoda mi go wywalic, no i ma pojemna skrzynie na zimowe koldry i zapasowe poduszki

i po raz kolejny pisze ze takie zwisy nad nakastliki to nie moja bajka. wole lampki

TAR, ależ ja nie namawiam ciebie na demolkę :)

Pokazałam rzeczy, które można poprawić bez kucia ściany, robienia zwisów z sufitu itp.

Chodziło mi o przekonanie ciebie, że np. podniesienie lampek wyżej i zmiana kloszy da ciekawy efekt. To można zrobić nawet stawiając lampki podłogowe.

Annette_Ekjord_1045de23a54ce0ccd399cd9f73bc58cf.jpg

Drzwi po prostu przemalowałabym na kolor ścian. Zniknęłyby i przestały kłuć w oczy.

Ścianę możesz wyłożyć panelami, albo fajną tapetą – to tańszy sposób – bez demolki. Tak samo zrobienie lekkiej półeczki to tylko wywiercenie kilku otworów w ścianie.

Ja nie jestem krezusem finasowym i zawsze na wszystkie zdjęcia patrzę pod kątem co na nich jest takiego co można zaadaptować jako pomysł bez robienia sobie dziury w kieszeni. Podoba mi się efekt i myślę odrazu jak to zrobić, żeby nie polec finansowo

A wnętrza są prawdziwe, choć pewnie wysprzątane na maxa. Chcesz linki do obejrzenia reszty mieszkań i domów? :)

Ja się wyłamię, żadnej sypialni z tych wklejonych nie chciałabym mieć. Do Mani poszłabym od razu, do Tar też, przestawiłabym tylko te szafki.

No, masz babo placek :( następna co myśli, że to chodzi o kopiowanie całości. EH, ruszcie, Baby jedne, głowami i przyjrzyjcie się szczegółom.

Pestko, hmm a moze ja nie chce przemalowywac drzwi i zmieniac tapety, bo mi sie zwyczajnie podoba. pamietasz jak sie wykanczalam, wtedy jak pytalam nikt nic nie skomentowal, wszyscy piali jak super a dzis taka mega krytyka. panele moge przykleic na scianie ale zdajesz sobie sprawe jaki to koszt? moja krotsza sciana ma 4 m a wysoka na prawie 3, dluga sciana ponad 5 metrow. koszt jednego panela 30x30 to ok. 40 zł. badzmy realistami. mnie frustruje to, ze musze to tlumaczyc kiedy wczesniej pisalam, ze kasy nie mam. poza tym drzwi mam na gwarancji, malowalabys je w tym przypadku? po to chce cos dac na sciany by nie musiec robic takich drastycznych zmian. dlaczego nie chcesz zrozumiec, ze dla mnie nie liczy sie tylko wyglad a moja wygoda. mialam juz wysokie lampy - sa do dupy, swieca mi po oczach jak leze a te niskie daja rozpraszajace swiatlo. kiedy ide do lazienki albo biore leki i zapalam swiatlo ono nikomu nie przeszkadza i moge miec zapalone cala noc. mam wscibskie bialasy, ktore szybko ucza porzadku, ze stolu w ich zasiegu zniknie wszystko. tak jak np. husteczki z kartonika ;) zostawienie ksiazki, lekow czy czegokolwiekwiaze sie z tym ze psy to zajumaja. musze miec stolik z szuflada zeby schowac

na dzien dzisiejszy po prostu mi sie odechcialo cokolwiek robic. moge zmienic zaslony, powiesic cos na scianach, przestawic meble, kiedys zmienic komde i dodac fotele ale nie zmieniac tapety, drzwi, wymieniac lamp. Prosze jak chcesz cos doradzic to doradz ale w granicach moich mozliwosci, nie doluj, nie sprawiaj, ze czlowiek ma ochote zamknac komputer i sie wiecej nie odzywac. :)

Mania, pamiętasz ten patent na równe wbijanie pinezek, na linijce(listewce) odmierzone centymetry i nacięte rowki?

akurat lawki bym sie chetnie pozbyla ale jak w starym domu jeszcze kupilam nowy materac to on jest za wysoki i bialaski nie daja rady wskakiwac, lawka jest ich :) dlatego chce ja obic materialem albo sprzedac i kupic tapicerowana i mniejsza. w tamtym domu sypialnia byla bardziej kwadratowa i przed lawka bylo wiecej miejsca.

Pisząc o kolorze ławki miałam na myśli, że zostaje, właśnie ze względu na białasy.

Mnie kolor ścian nie razi, bo sama mam dużo szarego. Rozumiem również niechęć do durnostojek, sama mam za dużo kurzołapów.

Mania nie ma parapetów, ty nie masz nic na parapecie, a ja w sypialni mam 2 kwiatki, ramkę ze zdjęciem i jakąś duperelę jeszcze. :rolleyes:

I jeszcze jedno, ta sypialnia na pewno bardziej przytulnie wygląda na żywo, niż na fotkach,

a nikt nie mowi ze maja byc identyczne panele, bo panele mozna samemu zrobic z desek z odzysku.

a ja bym bardzo chciala miec lawke przed lozkiem, niestety nie da rady bo mam sciane od schodow ;)

Mika ze sie podobaja wnetrza nie znaczy ze sie by chcialo w[rowadzic .a takie sypialnie widze w domu typu nowoczesna kostka.

ja lubie swoja sypialnie.

Mika nie trzeba mi linijki bo mam speclajne do wbijania gwozdkow, ale te dziurki sa za blisko - jedna kolo drugej jest i wychodzi jak tasma, a co druga - za daleko ;) A drewnianej linijki to ja wieki nie widzialam, same plastyki w sklepach. Wladciwie mozna i w drewnianej i plastykowej dziurki nawuercic tylko oparcia sa wygiete wiec sztywne byc nie moze.

TAR a wez sie nie denerwuj, skladam to na karb bolacej reki chyba ze masz PMS :p

Kazdy na inna deke radzi, bez kasy to poprzestawiaj. Tapeta ladna, szkoda by jej ylo i drzwi tez szkoda malowac.

Serio takie duze te sciany?? kurde fotki zmniejszaja ;)