Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z dziecinstwa

mania1220

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mania1220

13601

• pestka56

3588

• mmikka

3343

• TAR

3053

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

w sypialni z pierdol mam tylko moje sllubne kwiaty i zdjecie ze slubu, zadnych innych pierdul.

na dole ok, mam wiecej, na bufecie oprocz lamp mam puzderko i wachlarz z lsterkiem i wazon z kwiatami, w komikowym joga facet na kominku i na tacce wystawka :p a reszta pierdul w witrynkach. czy sie kurzy? mniej niz na wierzchu ale nie przeszkadza mi wycierac. Jest czas na wycieranie kurzy, czas na czytanie, jest i czas na Muratora

mam dosc wbijania, jakas niemoc mnie naszla chromole nic dzis juz nie robie, wbilam 1 & pol oparcia

Mania nigdy nie mam pms-a :lol2: reka boli to fakt ale mnie frustruje to, ze nawet jakbym poprosila meza zeby niektore rzeczy sam zrobil to on nie ma czasu a ja nie mam sumienia by go prosic. wraca z pracy po 18tej, duzo mi w domu pomaga. jest mega zmeczony i w tym przypadku wystroj sypialni juz nie ma znaczenia, bo on wygrywa to starcie, jest dla mnie wazniejszy niz jakies glupie meble. pokombinuje z ustawieniami i dodatkami na poczatek a potem sie zobaczy.

zamiast filcowych podkladek nakjelic silikonowe, nie beda sie slizgac.

obic tylo gore zeby lzej bylo, albo ta z jyska bo ma sama gore

tez mysle by tylko gore. tam w tej skrzyni trzymam narzute i poduchy na lozko, bo oczywiscie jakies mam ale nigdy nie klade:lol2: sypialnia jet duza sciany maja 5,7 x 3,8 metra ponad 21m2. Zdjecia tego nie oddaja. lozko jest duze ale i tak za male na nas dwoje i psy :D nastepne bedzie szersze:p

no i dobrze, to sie nazywa pozytywne myslenie!

a poduchy i narzuty wynies, do goscinnego :p

o 18 wraca? szczesciarz :p moj potrafi o 11-12 w nocy, a wyjezdza o 4 czasem, ale wiem jak jest. Temu mam duzo nie pokonczone w domu, bo M zmczony i jak sie trafi wolny dzien to lezy i dlubie w nosie :p

zrobic lawke i ja obic to cos najlatwiejszego co mozesz zrobic i wystarczy recny tacker, deski napewno masz w domu jakis, dokupic nozki tylko , to tak najtaniej. Chociaz jak dodac gabke, material, te nogi i zszywki to sprawdz czy nie taniej kupic.

Mika czy starczylo tych krysztalkow na caly zyrandol? porozwieszalas? pokaz! bo mialam juz pytac kilka dni temu i z glowy wylecialo mi.

a lampa - niezle! tez mialam takie piora, razem z moimi slubnymi kwiatami, ale je w tym roku wywalilam, kwiaty wkladam pod wode i sie ladnie zmywaja z kurzu ale pior nijak nie szlo, wiec wywalilam.

Mania a po co mi deska i nogi?

skrzynia jest na nozkach 6 cm. a myslalam zeby gabke przykleic i tylko obic materiałem. taker reczny posiadam

ja wracam o 17 robie jakis obiad, ide z psiami na spacer i potem on wraca, cos jemy i juz 20. ani jemu ani mnie nie chce sie juz nic poza zaleganiem. tylko uskuteczniamy spacerniak dla psiakow i jakas zabawe z nimi. ja od tygodnia nie mam sily by pranie do mebli poukladac:sick: ledwo na gały widze

musialam zwolnic sekretarke i szukam nowej wiec mam istny kociokwik w robocie

Edytowane przez TAR

chce zmienic ale bez takiej rewolucji, nie ma sie co obrazac :) za pare lat jak bede robic remont chetnie skorzystam, na dzien dzisiejszy chce tak przysposobic sypialnie by bylo mi w niej dobrze. czyli lekkie zmiany w umeblowaniu i zabawa z dodatkami. liczylam bardziej ze mi podpowiesz jakie obrazy by pasowaly do reszty lub jakie dekoracje na sciany tapetowe, w jakich konfiguracjach, kolor zaslon itp.

pytalam ze 3 razy jaki kolor dac na skrzynie - nikt nie doradzil. a przeciez pomoc polega nie tylko na pokazywaniu super pokoi katalogowych ale zeby tez wysluchac malego pytanka i odpowiedziec. kilka razy pisalam co bym chciala zmienic a dostalam w zamian skrocona instrukcje pt. zmien sciany, wywal tapete lub zmien na inna, przemaluj drzwi, zmien lampy itp. a nikt nie bierze pod uwage moich preferencji i tego o czym pisalam. dziwie sie, ze tobie musze to tlumaczyc.

nie obrazaj sie, bo nie o to chodzi tak jak i ja sie nie obrazam.

TAr bo jestes bardzo wymagajaca i baaaardzo wywbredna, ciezko trafic w gust jaki masz, wszystko jest na nie . Wiec nie dziw sie ze nikt sie nie odzywa na temat skrzyni czy ozdobienia scian - obrazki, poleczki sa w tej samej kategorii co pierdolki na komodach, zadna z nas tez nie wie CO lubisz. Jeden kawalek deski pokazalas ze myslalas o tym wiec wydawalo sie decyzje podjelas.

No sorry ze sie odezwalam z tymi kinkitami, poprostu za duzo ich jak dla mnie i nie pasuja do ciebie. Ale to moje zdanie :p

sama widzisz, - poradzilysmy - zle, nie poradzilysmy tez zle. No i jak mamy nadazyc?

a ja myslalam ze te nasze rady byly konstruktywne?;)

wychodzi na to ze sama nie wiesz co chcesz ale tak naprawde wiesz i bardziej szukasz poparcia ze dobrze wybralas a nie rady??

a skrzynie, myslalam ze chcesz cienka na nozkach temu pisalam o nozkach. kolor? nie wiem. Serio. Ja sie nie odnajduje w kolorach i meblach jakie masz, ale do kompletu pewno - jasne drzewo i jasny material? mozesz nawet zaszalec pod kolor narzuty i turkus walnac. WHY NOT??

ale i tak zaraz napiszesz ze NIE...hahah

ja glosowalam, wczoraj po polnocy jak w Polsce juz nowy ranek byl a dzis po 6pm u mnie bo w Polsce po 12 w nocy.

Tar, głosuję zaraz po przebudzeniu :)

Ej nie denerwujcie się tak, rozumiem intencje Pestki, patzre na jej zdjęcia nie ogólnie, ale własnie szczegółowo, połączenia kolorów, dodatki itp.

Tar masz piękną dużą sypialnię, też zrozumiałam,że chcesz zmieniać dużo, jak tak jest zrób stopniowo, ławkę bym dopasowała wizualnie do łóżka. Zacznij jak Mania mówi, pojeździj meblami, uporządkuje to przestrzeń, daj coś nad łóżko bo tam pusto i zobaczysz.

No ja niestety ścian też nie przemaluję, albo i tak, nie wiem :):)

Mmika myślałam w pierwszej chwili, ze mój świecznik pokazałaś :) ale za duży mi się wydał :) ślepota

Lubię ogladać minimalistyczne wnętrza, ale ja sama zaraz bym je popsuła durnostojkami, no cóż zrobię , że lubię

Joana, nie maluj :) Chciałaś kłaść tapetę, to szukaj takiej, która "zrobi" wnętrze, da ciepło i klimat. Zawsze można zamówić drukowaną na wymiar w takim wzorze jak ci się spodoba. Na pintereście mam tablicę "Wall of fame". Popatrz jakie tam są kompozycje ścienne.

Nie obrażam się. Tylko nie rozumiem.
Pestko a ja nie rozumiem jak mozesz nie rozumiec, ze nie chce az takiej rozpierduszki robic :). Bardziej liczylam na podpowiedzi "jak te sypialnie udomowic" a nie rozwalac wszystko co zostalo zrobione.:rolleyes: ale luz mamy inne spojrzenia na temat.

Mania masz racje - to prawda ze ja nie chce robic tam az takich rewolucji jak proponowala Pestka. polatam z meblami, moge podmienic kinkiety na inne, moge cos powiesic na scianach, zmienic zaslony itp. ale nie zdzierac tapet i przemalowywac drzwi. rozumiesz wage? czym innym jest drobna zmiana a czym innym wychrzanianie wszystkiego na smietnik.

bardzo mi sie podobaja te drewniane panele ale jak je skonfigurowac na scianie by robily za obrazek? czy 2 czy 3 czy na skos, rozumiesz? ja ostatnio mam totalnie czarna dziure w glowie i to prawda, ze nie wiem co chce. chyba to zeby pasowalo do reszty pomieszczen, idziemy w styl skandynawsko naturalny,

odpuszcze sobie loftowe klimaty, to nie ten dom.

sory ze wam zawraclam glowe :)

co myslicie o tych lampkach przy lozku (niestety nie moge foty wstawic tylko linki (sa tez w wersji szarej i bialej i w wersji wysokiej stojacej)

https://konsimo.pl/lampa-stolowa-hali-7749.html?ps=7748

lub taka

https://konsimo.pl/catalog/product/view/id/7754/category/17/?ps=6926

fotele w roznych odcieniach turkus, szary, oliwkowy:

https://konsimo.pl/fotel-tagio-6830.html?ps=5384

ceny do przelkniecia a fotele dosc zgrabne

a zamiast komody moze takie cos (wtedy tv jest schowany)

https://www.brw.com.pl/szafki_rtv/16227,szafka-rtv-moko-tv-box.html

Edytowane przez TAR

Nadal się nie rozumiemy, TAR. Nie namawiam cię na robienie rewolucji. Pobudzam wyobraźnię, a przynajmniej staram się. Czy cokolwiek zmienisz w sypialni, jak to zrobisz i czy skorzystasz z jakiegoś pomysłu widocznego na zdjęciach, zależy wyłącznie od ciebie.

Oczekiwałam co najwyżej, że widząc ścianę wyłożoną panelami podobnymi do tego, który pokazałaś, skomentujesz np. „dobrze / nie dobrze wiedzieć jak wygląda na całej ścianie”.

Jeśli potrzebujesz takiej pomocy chętnie powstawiam na zdjęcia meble, lampki i co jeszcze chcesz sprawdzić jak będzie się komponowało. Co by niemówić o moich„wizualizacjach” to sąnajprostszymsposobem sprawdzenia, czycoś będzie we wnętrzu pasowało.