Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z dziecinstwa

mania1220

Recommended Posts

Podobają mi się, choć jak wiecie, ja mało nowoczesna meblowo jestem. Ładne i proste są :)

Kolor klosza wybierałabym zależnie od tego jaki kolor będzie docelowo na ścianie i co zawiśnie na oknie.

Komoda bardzo ładna i dobrze, że wysoka.

Fotel chyba wcześniej pokazywałaś. Kolormisiępodoba, co doreszty...po prostu nie mó jstyl, ale ma ładną formę.Konsimo-HALI.jpgKonsimo-PLIO.jpgScreen Shot 2018-01-28 at 13.03.02.jpgKonsimo_TAGIO.jpgBRW-MOKO.jpg

edit:

Zastanów się, czy nie lepiej byłoby postawić lampki na podłodze przy nakastlikach. Mają taki sam wzór podłogowy. Mnie zawsze wkurza lampka stojąca na stoliku, bo miejsce zajmuje i przeszkadza. Poza tym światło byłoby wyżej.

Edytowane przez pestka56

• Odpowiedzi 31,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mania1220

13601

• pestka56

3588

• mmikka

3343

• TAR

3053

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mmikka, zabieraj tę bęzę, bo się obśliniłam z łakomstwa. Kazałam J pojechać do Winnego Garażu po porcję. Oni mają porcje takiej wielkości, że 3 osoby sięnajadają :)

A nie masz krótszych zaczepów? Bo na krótszych dałoby się powiesić więcej.

Na środku pod szpiczykiem przydałaby się kulka, tylko nie wiem jak by ją tam można zaczepić. Niektóre szpiczyki mają w tym celu dziurkę.

Te zaczepy nie są duże, na zbliżeniu robiłam fotkę. Zaczepy kółeczka, te co ma Mania są tyci mniejsze, ale nie chce mi się wysyłkowo zakupić, bo i tak nie mogłabym przymocować tego kółeczka do dość grubego ramienia żyrandola.

W Ale ciacho widziałam jak piekli dakłasa, z pestkami dyni i nadzieniem morelowym. Wolę tego z mascarpone i bitą śmietaną :stirthepot:

mozesz nawet zaszalec pod kolor narzuty i turkus walnac. WHY NOT??

ale i tak zaraz napiszesz ze NIE...hahah

ja glosowalam, wczoraj po polnocy jak w Polsce juz nowy ranek byl a dzis po 6pm u mnie bo w Polsce po 12 w nocy.

no i bys sie zdziwila :lol2: ale myslalam o turkusie, tylko tak mnie zjechalyscie, ze sie normalnie balam napisac i czekalam az cos zaproponujecie:P

dobra Pestka co na sciany proponujesz?

a skrzynie jednak bym wymienila na mniejsza zamiast sie z ta bawic. ale nie znalazlm zadnej bez boczkow a taka mi potrzebna zeby biale mogly wskakiwac

Poczekaj z kolorami lampek, aż reszta będzie. Bo może się okazać, że powinno być troszkę mniej tego turkusu. Masz narzutę i przydałyby się poduchy pod kolor. Może zrobisz też na ławeczce/skrzyni. Fotel też turkusowy. A i jeszcze ważne jakie kolory będą na ścianie. Też lubię turkus tylko ciemniejszy nieco.

Ściana bardzo by mi pasowała ta z paneli, jak na zdjęciu – podparta wąziutką pułeczką z doświetleniem ledowym. No, ale chyba wracamy do tapet.

Geometryczna, ale stonowana, nie agresywna nawet jeśli miałaby być ciemna. Tak myślę.

Nakastliki brałabym z serii komody. Łóżko masz z innej bajki, więc niech jakieś twarde meble będą podobne do siebie.

Pestka ale ty caly czas nie rozumiesz albo nie zauwazylas, tam przeciez jest tapeta betonowa (2 sciany) i jedna sciana jasnoszara malowana, o co ci chodzi z tym kolorem scian, bo juz nie rozumiem:confused:. nie bede robic sciany z paneli ani wymieniac tapety - to jest wykluczone. panele myslalam zeby kupic pojedyncze sztuki i potraktowac je jako drewniane obrazy.

czyli baza scian to szaro-szary

Teraz, to ja już nic prawie nie pamiętam ze zdjęć. Bardzo ogólnie tylko.

Zapytałaś co na ściany proponuję? :( to brzmi jakbyś o całych ścianach mówiła :(

Ok.

Coś dużego bym powiesiła nad łóżkiem.

Tkaniny nie powiesisz, boś alergiczka, a to byłoby najlepsze.

Te panele – może 3 obok siebie, lekko rozsunięte jak tryptyk. Albo jeśli miejsca na wysokość starczy to 4 w kwadracie, ale też porozsuwane symetrycznie.

zaraz jade ale czekam na M to napisze tak:

1.stoliki czy biale czy drewniane beda pasowac

2.lampki mi sie te czarne podobaja - czarne ladnie z takim drewnem wyglada i jest jako akcent - te drigie sa znow za niskie

3. laweczka pod meble i jak pisalam mozesz walnac turkus - do tego jeszcze wroce.

4. szafka na tv tez mi sie podoba, tylko zapytaj siebie czy ogladasz codziennie? po wylaczeniu tv nie bedzie ci sie chcialo wstawac drzwiczek zamykac - bedziesz to rano robila, ale jest ladna, ba! nawet dwie razem postawione pod sciana jako bielisniarki wygladalyby bomba!

5. fotel - nie kupuj turkusu! ani zadnego mocnego koloru! jak masz brac bierz w neutralnym klorze. Tak jak Joanna pisala - to co sie rok temu podobalo moze za rok sie nie podobac i co zrobisz? obic nie obijesz sama, bedziesz kade wydawac na tapicera? Lepiej kupic kocyk w kolorze narzuty i walnac na ramie badz oparcie fotela i sie zgra kolorem z narzuta. Mozesz trafic na inna kolorystycznie narzute i zmieniac i wtedy kocyk inny dajesz. Ja tak mam. na lozko mam 3 - szare, biala i fioletowa. A ze fotel mam czarny - ne musze sie przejmowac ze cos bedzie mi sie gryzlo.

6.obrazki - niech no pani wezmie jakies szablony, wykroi kilka kawalkow na ich wielkosc i narusuje wzory jak te deseczki maja. tasma w reke i poprzykjec do sciany i zobaczyc w ktora manke i ile najlepiej wyglada. Zdjecia oszukiwaly wiec rozmiar ktory powiedzialas ze maja nic nam nie da, to musisz wizualnie i namacalnie zrobic.

bedziesz mogla zobaczyc jakie duze i ile i nad lozkiem i na tej dlugiej scianie.

a mowiac o kolorze fotela - ale wracajac do laweczki, mozesz sobie uszyc pokrowiec pod kolor nastepnej narzuty, np. najdzie cie na granat, granatowa nazutka, granatowy kocyk na fotelu i granatowy pokrowiec na laweczke. I jak mowilam - zamiast filcowych podkladek pod nozki dac silikonowo-gumowe, one sa przezroczyste, nie bedzie jezdzic po podlodze.

a jeszcze gwoli swiatla - ja kupilam ta kostke i pilocika, obie lampki mam pod to podlaczone - to bylo juz jakis czas temu i do dzis smiga jak ta lala. Malo tego - nie wyobrazam sobie bez tego zycia, nie musze sie wychylac ani reki wyciagac - pilocika biore i gasze.

W sypialni mam dwie lampy chociaz orginalnie mam trzy - dwie stolikowe i jedna podlogowa, z tej samej serii. Z jednej strony mam postawiona podlogowa a z drugiej strony stoi na stoliku, dla mnie sie sprawdza i podoba mi sie to jak wyglada.

TAR jak mozesz spac przy swietle i lubisz miec cos zeby sie nie zabic - jesli masz kontakt jakis na wierzchu, zaloz sobie male kontakowe ledowe swiatelko. Mam w kilku miejscach po calym domu je wtykniete. Same sie wlaczaja w nocy, malo swiatla niora a jak sie wstaje w nocy to nie trzeba swiecic duzego swiatla i czlowiek sie nie zabije. Myslalas o tym? zamiast palic boczna lampke na stoliku?

Pestka no tosmy sobie pogadaly ;)

Mania ja tez mysle ze turkusu byloby za wiele, sa te fotele w wersji szarej i ciemny grafit. dwoch takich szafek nie dam rady udzwignac finansowo

a znalazlam jeszcze taka, wyslalam zapytanie czy w kolorze debowym moga zrobic bez szuflad tak jak jest w kolorze orzechowym:

komoda_palma_dab_naturalny_3_drzwiowa__3_szuflady_4737542901.jpg

komoda_palma_dab_naturalny_3_drzwiowa__3_szuflady_6966109076.jpg

a moze zaszalec i dac ten orzech, ladny jest, stonowany i wpada w szarosc

komoda_palma_orzech_wloski_4_drzwiowa_2686544176.jpg

to pieson schodki zafunduj albo platforme, sa przeciez dla psow specjalne, mozna samemu tez zrobic. Psy nie umieja wskakiwac na lozko? ja mam lozko o niebo wyzej niz ty, ja lubie wysoko lozko (a M np. lubi nisko) ale moj Manius wskakuje. Stary tez wskakiwal. Moze sie naucza? Moze umieja ale je od poczatku nauczylas ze maja lawke i myslisz ze nie umieja? na sofki wskakuja? bo jak tak to na lozko tez wskocza.

Fotel bym wziela ciemny grafit bo lasniej bedzie wygladal z drzewem, a jakbys czarne lampki wziela i np. tv by zostalo na widoku ladnie by sie zgralo, ale szary tez moze byc.

szafki tv ladne. Duza cena? a nie masz jakiegos goscia zeby zrobil taka szafke na wymiar? moze zrob sobie wycene? nie wiem jakie te sa szerokie i co chcesz tam trzymac ale pod tv wezsze moga byc i mniej miejsca zajmuja.

Kastor wskoczy mimo ze jest po operacji łapy ale Witus nie jest za maly. do tego wlasnie ostatnio nadwyrezyl sobie przednia lapke od wskakiwania / zeskakiwania. Wicio jest malutki. Schodki psie mam ale sie nie przyjely, stoja przy mezowym lozku na wszelki wypadek.

łóżko z materacem jest wyzsze niz sofy, tego nie widac moze ale ono jes wysokie przez to ze ma skrzynie plus materac 26 cm. wysokosc mniej wiecej jak kontynentalne

Edytowane przez TAR