Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z dziecinstwa

mania1220

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mania1220

13601

• pestka56

3588

• mmikka

3343

• TAR

3053

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

wrocilam

bede miala pare fotek

Mika - na wynos - chwalili?? ciacho znaczy :p napewno chwalili

zanim pojechalismy poszlam sie przebrac i wiesz co, patrzylam na moj zyrandol - pierwszy zewnetrzny krag jest tylko na dwoch krysztalkach, nastepne sa na 7 bo ramie sie wygina w gore.

sprawdzilam tez i sie okazalo ze moge miec skrzynie badz lawke przed lozkiem, mam na tyle miejsca - zakladajac ze wywale moja wysoka komode. Sciana z komoda zachodzi na lozko w jednym koncu. Ale nie wywale.

kurde a mi sie te nozki podobaja , takie nowoczesne :p

powiedzcie mi ile hebel w Polsce kosztuje? bo jak zobaczylam grubo ponad 200$ to mi sie pokazalo :wtf:

IMG_7941.jpg

menazki ostatni raz widzialam przed wyjazdem z Polski :p

IMG_7976.jpg

dwoje dzieciakow ma urodziny za dwa tyg niecale, kupilam Natce lozeczko dla lalki - z posciela i nawet z materacem i drewniane

IMG_7994.jpg

telefon - super jest i widelki dzialaja jak w tych starych ze kladac sluchawke opadaja na dol

IMG_8001.jpg

IMG_8002.jpg

dywan jest wyrabisty

IMG_7998.jpg

tylko jak przestawimy wszystko w pralni to bedzie za dlugi, ale za taka cene co go wygralam - grzech byloby nie wziasc, wiec moze pojdzie jak Pestka mowila na gorze w korytarzyku jak sie podloge zrobi

M zaglowek

IMG_0769.jpg

IMG_8012.jpg

IMG_0773.jpg

nazutke ma szara, zaslony sanele z Ikei, pasuje

IMG_0774.jpg

oczywiscie sciany nie zrobione ani sufit jeszcze, lampy wisza z dziur, nie pomalowane ehhh...moze na wiosne to zrobi?

no i nozki mam z koleczkami, znaczy zle mowie - koleczka mam

IMG_8004.jpg

IMG_8003.jpg

Mloda wlasnie zobaczyla ten dywan i zaczela mnie bombardowac - jakby tu go odemnie wycyganic :lol2:

jeszcze mam pare fotek, wkleje potem, ze sklepu. Wiecej nic nie nagrzeszylam. No nakupilam sobie troche ciuchow do lasu, zeby nie wozic w te i wewte. Zbieram do kupy co jeszcze tam potrzebuje.

chyba juz bym chciala tam jechac, zima mnie wymeczyla i siedzenie w domu, tam od rana do nocy na dworzu

Jeżeli ktoś lubi bezę, to trudno się opanować, żeby przestać jeść.

Dywan i zagłówek bardzo mi się podobają.

Łóżeczka Natce, to zazdroszczę, sama bym się pobawiła :lol2:

Telefon, kiedyś "chorowałam" na ebonitowy staroć i dostałam, coś w tym stylu, niestety kabel ktoś urżnął :mad:

23c7aad13b07563306ab86686e8a2ad2,14,19,0.jpg Następny kurzołap, wcisnęłam go do pokoju dziupli, na półkę :rolleyes:

Strug_drewniany_Proline_rowniak_45_mm-255801-27723.jpg ten 65zł kosztuje.

mowilam ze tu zlodziejstwo :cool: jak sie ma 65 zl do prawie 300 $ jak sie doda podatek jeszcze :bash:

Mika temu wkleilam to lozeczko bo sama tez bym sie pobawila :yes:

nie mialam nigdy takiego dla siebie. A Natce kupilam 4 lalki na gwiazdke.

NO I - good news, tak sie wkurzyla na tego wlasciciela co podlogi robil ze w koncu poszla poszukac cos innego,, od lat jej tluklam ze ma za male mieszkanie z tyloma dziecmi, sluchac nie chciala bo kasy jej bylo szkoda (ktora zreszta ma!) , zaczeli w koncu szikac domku, a nie mieszkania. I teraz Natki bedzie miala swoj pokoik wlasny, ze swoimi lalakmi i lozeczkami. Wlasnie mi pisala ze zalatwili, szergowiec, z ogrodkiem, sypialnie na gorze. Super.

Mika - ten telefon latwy do czyszczenia, guziki ma wciskane, wiec pod tarcze nic nie wleci.

Ja mam autentyczny taki telefon, rodzinny. Na samym początku w 1962 roku jak rodzice wprowadzili się do mieszkania, to monter z centrali telefonicznej taki przyniósł. Po 2 miesiącach chcieli go zabrać i wymienić na nowy plastikowy w kolorze kości słoniowej, ale zrobiłam awanturę, że ten bakelitowy pięknie brzęczy jak się tarczą pokręci i rodzice dali monterowi coś tam do ręki. Telefon nadal ma piękny dźwięk, gdy obraca się tarcza.

telefonu nie mielismy w domu jak wyjzezdzalam z Polski i jeszcze dlugo po moim wyjezdzie nie bylo :cool: przez sasiadke :cool: a dokladnie corke sasiadki, wredna tereske - czy wszystkie Tereski sa wredne? bo moja macocha tez Tereska i z piekla rodem :bash:

anyway.....ze kable trzeba bylo ciagnac kolo domow wzdluz drogi - nie zgodzila sie franca. Do momentu az sama chciala miec telefon!

teraz z nia nadal problem ale nic moi nie mowia bo nie chca sie klocic - podwyzszyli dom, jak nasz, ale duzo duzo nizej i duzo duzo pozniej, juz po moim wyjezdzie i efekt jest taki - za niski komin wybudowali - wg prawa! i prawo sie zgadza - syf leci na nasze balkony a oni pala czym popadnie, ciocia musiala zrobic suszarnie na strychu na ciuchy bo na balkonie nic sie nie powiesi :cool:

W PL jest coś co się nazywa nadzór budowlany. Te kominy można tam zgłosić.

Moi rodzice dostali mieszkanie ponieważ tata był chory na gruźlicę. Takie szczęście w nieszczęściu, bo dzięki temu przydzielono o jeden pokój więcej. Dlaszybkości załatwienia przydziału miało znaczenie, gdzie mama pracowała wtedy i kto był jej szefem. Natomiast telefon był spadkiem po poprzednich lokatorach, którzy pozostawili mieszkanie zapluskwione i zdewastowane po zaledwie 6 latach użytkowania go. Facet był, jak go określiła przekazując klucze rodzicom administratorka, „ciepłym człowiekiem i nawet telefon miał” :p

Za dużo napisałyście :)

Zacznę od Tereski, moja babcia jest Tereska i jest absolutnie świetna, z jajem z niesamowitym poczuciem humoru. Klnie jak szewc i kocham ją bardzo!:)

Tar, podobają mi się te drewniane lampki z czarnym kloszem, ładne pasują do Ciebie, ale zrób najpierw resztę, a lampki na koniec. Mi sie turkusowy fotel podoba, ale tylko wtedy kiedy by wszystko było neutralne. Ściany masz fajne, pasują do twoich wnętrz.

Niech może Pestka wklei Ci obrazki z tych paneli co pokazałaś nad łóżko, nie wiem jakie one mają wymiary. Ale wtedy komoda już nie ta ażurowa a gładka.

Ty jesteś Tar minimalistka, my to wszystkie zbieraczki :) Ja się nie czuję jak byś mi zawracała głowę, wręcz przeciwnie:)

Mania dywan śliczny, zagłówek też.

Joana zdjecie to po byku wkleilas:)

fajnie wyglada! i jakie te zarowki? wygladaja na mleczne - czy mi sie zdaje?

tapeta tam jest/, nie no wez daj wieksze zdjecie!

a ja cos wczoraj znow wygralam, ale wkleic nie moglam bo program nie dzialal

za to ja dzis bede dzialac, biore sie za nastepne krzeselko