Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z dziecinstwa

mania1220

Recommended Posts

taaaa...basen kupilam a przedewszystkim GORY i to wielkie drzewo :lol2:

pergole sie rozumie. Pamietacie stol w lesie ktory dostalam od Marietty i byl oscia w gardle kilku ludziow? no wiec jak zobaczylam ze facet wystawil ja na licytacji to powiedzialam M ze to swietne zeby stol pod nia postawic. Biala jak domek, super sie zgra. Pozwolenie na tarasik juz mam - zalatwilam sobie na jesieni jak zbieralismy sie do domu. Ludzie stawiaja przewaznie gazebo, z tym ze nie mozna takiego jak ja mam z metalowym dachem - bo za duzo sniegow tam, mozna tylko z materialowym dachem - a kto sie bedzie bawil w zakladanie i sciaganie pozatym material sie naciaga i potem to nieciekawie wyglada. A jak pada to i tak siedzimy na tarasie pod markiza.

Diane nie sprzatla nic kompletnie, jak pamietacie jak wam syf pokazalam tak syf zostal :cool: a tyle gadania bylo ze bedzie sprzatala jak my wszyscy z parku wybedziemy. Zero. Az se napstrykalam fotek jak bylismy bo uwierzyc nie moglam :cool: Wiec postawie pergole, pod to stol a tyl, od jej strony - zasadze silverlace jak u mnie za fontanna i sie odslonie od syfu.

wygralam za polowe ceny sklepowej :) Wrocilismy od niego bo u niego wgralam ten zaglowek i dywan i siedzialam i trzesawki dostawalam czy wygram, udalo sie :rolleyes:

• Odpowiedzi 31,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mania1220

13601

• pestka56

3588

• mmikka

3343

• TAR

3053

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

jak czekalam az mi przyniosa zaglowek i reszte patrzylam co ma wystawione na polkach za "grosze".

jak to zobaczylam to odrazu mi zaswitalo w glowi - JOANA :wave:

no i wzielam, kosztwalo mnie calego 1$, grzech nie brac, wzielam do lazienki do domku w lesie

IMG_8024.jpg

pierdolkowaty kurzolap :) nie jest duzy, akurat maly, a ja nie mam zdolnosci takich jak Joana

z tylu pokazane jak mozna zawiesic, Joana na stojaczku tez fajnie wyglada

IMG_8026_2.jpg

a tu poazuje po co mi telefon byl potrzebny

IMG_8032.jpg

jako przerywnik w bibliotece. Mamy przeciez ja przerabiac, dojdzie jeszcze jeden rzadek polek przy suficie.

a tu krzeselko zycia nabiera

IMG_8035.jpg

nie sa jeszcze wbite, tylko przybite bo teraz musze prostowac i poprawiac zanim wbije na dobre. Ale juz cos widac.

sliczne to, no masz naprawde talent w rekach

wrocilam sie do zdjecia sypialki, to jest tez pomysl - zamiast malowac - otapicerowac. Bo "zanozek" i boki tez mozesz.

Najlepsze to ze nie musisz nawet przybijac, mozesz gabka owinac rowno i uszyc pokrowce naciagane. Mialam tak na jednym lozku bo nie dalo sie przybic - metalowe ramy mialy. I wlasnie zrobilam i za glowa i w nogach

Joana dyskusje przenioslam do siebie zeby raz nie smiecic i u mnie mam wszystko pod reka. To prawda wy jestescie zbieraczki:lol2: lubicie witrynki podswietlanie, a u Mani na bogato ale to jakby generuje styl jej wnetrz (starczylo porownac moja ascetyczna choinke i maniowa) ja nie lubie. ale to nic zlego, kazdy robi jak lubi. sluchajcie na strychu mam 4 kartony roznych duperszwancy nierozpakowanych a czesc w szafkach poutykane. ale to pamiatki, glownie z naszych podrozy. jeden karton to same kenijskie figurki ;) no nic nie poradze ze lubie miec wszystko schowane. z mezem niestety ciagle o to walcze. on z tych wystawowych :sick:globus Mani mi sie podobal to prawda. u meza nawet stoi model statku pirackiego :D

ja chyba ten minimalizm odziedziczylam po dziadku, bo wszystkie "baby" w rodzinie i babcia i mama to tez zbieraczki:rolleyes:

TAR ja juz pare razy sie przejechalam na "nigdy". Nigdy nie mow nigdy, serio. Uwierz, jak kupowalam ten dom ani w glowie mi byl styl jaki mam teraz, na nowoczesnosc stawialam, zaczelam takie meble upowac i takich szukalam - ktora pamieta jak jezdzilam i szukalam kanap i law? i co? i sie wszystko rozjechalo, przez kominek i listwy na scianie. a to co kupilam juz - sprzedalam.

TAR duperelki sa potrzebne, nawet minimalistyczne (np. flakon) zeby dom nabral wygladu "domu" a nie pomieszczenia do reklamy budownictwa badz zakladu budowy kuchni. I w kazdym wnetrzu ta duperelka jest dopasowana do wygladu.

ja na bogato??? TAR chyba nie widzialas bogatych wnetrz tutaj :rolleyes:

pozatym meble i pierdolki to rzeczy ruchome, przez lata czlowiekowi sie zmienia, za 2-3 lata moze byc zupelnie inaczej.

lubie nowoczesnosc, ale nie mam takiego domu.

pokaze wam....

nadal leza stare poduszki, worki z podsypka, bojler, krzesla barowe (w lesie???) szafka metalowa (ze szkoly czy strazy pozarnej albo z jakiejsc fabrryki??), podstawy do schodow co jej dalismy tez leza jak je wzucila byle jak i marnieja no i slawna beka na deszczowke, reszte na wiosne sie odsloni jak snieg zejdzie :cool:

nierozumiem, poprostu nierozumiem jak mozna byc takim brudasem! I w tym roku juz zloze zazalenie dowlascicieli bo nie po to wydalam tyle kasy na domek i nie po to place takie oplaty za swoje miejsce zeby na to patrzec :cool:

IMG_7750.jpg

IMG_7746.jpg

IMG_7745.jpg

IMG_7743.jpg

IMG_7744.jpg

sluchajcie mam project dla M

Manius juz raczej rosl nie bedzie, ma 9 miesiecy juz, ehhh jak zlecialo. teraz sie bedzie rozrastal na boki jak juz. Jest mniejszy niz Senior, ma te nozki krotsze no i nie daje rady po schodach lazic. Laa wiec bokiem gdzie schody z tarasu mam kamienne i zeby isc na ogrodek pod tarasem przelatuje, wnosi mi cala gline stamtad. A po normalnych schodach nie daje rady.

3_Gs_wooden_dog_ramp.jpg

20160817_160135.jpg

ramp.jpg

8479d9977b54d7201e0be79f9de1c4c3.jpg

cos takiego musi mu zbudowac, schody mam na tyle szerokie ze nie bedzie przeszkadzac, a jemu latwiej bedzie, w lesie w domkku mamy szerokie stopnie wiec ma latwo, ale tutaj mam normale,no niestety mam taras tu wysoko tez. ale taka ta rampe zrobic nie na stale, tylko sciagana wlasnie, moze w koncu sie nauczy?

a myslalam ze padne jak zobaczylam to wczoraj

51_TZp_ITEsg_L._SL1239.jpg

719jz_Y5_NJl_L._SL1001.jpg

dobre, szkoda tylko ze trzeba na krotkiej smyczy, oj ma bardzo dlugo rozwijajaca sie zeby sobie mogl latac a nie przy nodze lazic

Mania my dom zmienilismy na parterowy zeby bialaski po schodach nie ganialy :lol2::lol2::lol2:

no nie mow ze takich parasoli nie widzialas? my wlasnie zamowilismy wozek, bo jedziemy do Wenecji i po ostatnich przebojach i noszeniu psow na rekach wygodniej nam i im bedzie jak beda w wozku pomykac. widzialam ze jest to bardzo popularne rozwiazanie i nikt nie robi wielkich oczu.nawet u nas nad morzem mnostwo chodzi z wozkami. moj starszy pies jest slepy i po operacji lapy, ma chore stawy wiec to niejako wymuszone dzialanie jesli chcemy zwiedzac. a Wicio jest zwyczajnie za maly, ostatnio go tak zdeptali biedulka malego, ze nie chce go juz narazac na stresa. a na rekach je nosic to nie robota, po 2 godzinach wymiekasz. nie dosc ze toboly, woda, zarcie, jakis plecak z ciuchami to jeszcze psiaki. a w wenecji mozesz miec psa w hotelu ale nie mozesz go zostawiac jak wychodzisz poza hotel.

syf za plotem mielismy w poprzednim domu, w tej okolicy w ktorej mieszkam teraz jest porzadek przynajmniej u moich sasiadow. w tym roku tez planuje troche ogarnac przed ogrodzeniem, co mnie wkurza to sr...ce psy przed brama ale juz wyczailam ktory to i opierdziele wlasciciela, jak idzie do lasu i pies narobi przy mojej bramie to niech to zbierze i wywali jak juz workow nie nosi a nie zostawia. dzis wjechalam w wielka kupe i musialam kostke i garaz myc:bash:debile sa wszedzie

Czytam, ale nie mam czasu pisać :)

Joana, jesteś super. Mania to mistrz, ale ty też niezła jesteś :)

TAR, my mamy styszek nad kuchnią załadowany do połowy naszymi pamiątkami i ciągle coś jeszcze ściągam z domu i wrzucamw pudło wkotłowni. Jak się zapełni pójdzie nad kuchnię. Ale domu całkiem pustego nie lubię. Coś musi być. Jakaś patera z owocami nastole, świeczniki... Figurek hebanowych mam kilka. Dobrze, że tylko kilka, to nie chowam :)

Mmikka, idzie mrozek. Jak masz liście to nagarnij na roślinki, albo jedźcie na wyprawę do lasu i przywieź gałązek sosnowych, świerkowych. Połóż na wierzchu. Inaczej zwarzy i po ptakach.

Mania, a ty jak zawsze cicho ciemna i z górnej półki. Pergolka extra.

Ta kobitka, to mieszka w lesie, czy sezonowo jest.

Kotom musimy porobić jakieś sprytne wejściówki na parapety. One po ludzku już dużo starsze od nas i widać, że już tak sprężyście nie wskakują. Wolą najpierw na krzesełko, ale też się zastanawiają.

Edytowane przez pestka56

mnie kurde rusza taki syf, nie ze nigdy nie widzialam bo widze u ludzi taki syf i przywyklam do tego, sa ludzie i ludziska, ale nie mialam nigdy obok siebie ani nie znalam nikogo zeby taki brudas yl!

Na dodatek syfiara z niej i jej syna ze hej a zachowuja sie jak hrabiostwo - brakuje tylko paluszka odchylonego przy piciu z filizanki :cool: wiecie o co biega. A mnie ona chciala uczyc jak sie zachowywac dobre!

TAR nie widzialam parasoli! jak wczoraj czekalam zeby wygrac pergole (ja jestem snajper tzw i w ostatnich sekundach wsadzam swojego bida) przegladalam co nowego wsadzil i ta parasolka byla. Wozki wiem, pisalas o tym kiedys i jakbym jechala na jakas podroz z dwoma psami to pewno tez bym takim jezdzila. Wiem jaka meka. Z seniorem pojechalsmy i nie dosc ze wielka gora i trzeba bylo go niesc to jeszcze na wieze widokowa wchodzilismy, a tam kilkaset schodow. Rece mi odpadaly.

ale nie, domu pod psy bym nie wybierala , chociaz teraz zaluje ze nie wzielam parterowca, ale sek w tym ze chcielismy dom na tym osiedlu tylko i niestety ale w tym czasie byl tylko nasz na sprzedaz a ja juz chcialam wypad z bloku robic.

Parasole psie widziałam już. Moja suka deszczu nie lubiła, pod mój parasol się pchała.

Joana, sama bym przygarnęła twój wianek, bardzo ładny jest. Kurzołapy mam porozstawiane w domu, część moja, część to prezenty, część mojego M.

Niektóre bardzo fajne wspomnienia przywołują. No i duża ich część stoi sezonowo, na BN albo Wielkanoc.

Rok temu trochę wyleczyłam się z ciągłego palenia świeczek. Byliśmy u siostry M i na półce ściennej od świeczki zapaliła się gałązka ze świerka. Ognie pospadały na kanapę, dobrze, że na firankę ogień nie poszedł. Pokój do malowania, kanapa podziurawiona i ciemno od dymu. Styropianowa listwa przysufitowa się stopiła.