Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z dziecinstwa

mania1220

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mania1220

13601

• pestka56

3588

• mmikka

3343

• TAR

3053

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

1 ma piękne kolory i te lampy są super. Na większości można coś fajnego znaleźć.

Marzą mi się 2 potężne słupy na brzegu tarasu, żeby powiesić hamak. Chciałabym też lekką pergolkę do rozpinania płótna żaglowego. Na razie mamy 2 wielkie parasole, ale jak wielki by taki parasol nie był miejsca pod nim zawsze na jedną osobę.

J przechowuje foltel bujany swojej mamy. Taki z giętego drewna z rattanowym siedziskiem i oparciem. Chciałam się go pozbyć, bo jakoś nie lubię, ale ostatnio wyhaczyłam w necie bujany fotel z dorobionymi poduchami tapicerowanymi i chyba spróbuję ten mamowy udomowić.

robie fotel ale wiecej przerw robie niz tej roboty :lol2:

od rana jak wstalam juz dawno powinien byc skonczony, jesssooo manka normalnie wstyd!

swoj komplet do siedzenia spod gazebo wywiozlam do lasu, teraz trzeba kupic drugi, zreszta i tak chcialam nowy, tamten to dwojka plus 2 fotele, a chcialam zawsze trojke plus 2 fotele. Wczoraj w sklepie taki zobaczylam. Sakramencko wygodny i jak na takie zestawy (lawa tez z tym idzie) nawet niedrogi, ale teraz kasiory nie mam.

IMG_7988.jpg

IMG_7989.jpg

na dodatek w moim klorze ;)

dywan tez wywiozlam, potrzebuje tez, mieli je jeszcze tylko teraz jest z ramka, przy wyplacie musze jechac i kupic bo potem nie bedzie - to w tym samym sklepie co kupilam tamten i te dwa duze wygodniackie fotele z podnozkami

IMG_7986.jpg

plotno zeglarskie??? specjalnie go nie chcialam. Na wodzie inaczej wieje wiatr wiec szybko suszy, na pergolach za ciezki i za dlugo schcnie. najpesze sa te co mam u siebie. Schna w oka mgnieniu i latwo sie piora i prasuja - jesli nawet trzeba. Nie odbarwiaja sie tez od slonca bo sa super biale.

do lasu tez biore , kupilam zaczepy specjalne do markizy na to, slonce tak swieci popoludniu ze na tarasie nie da sie siasc.

Pestka, wklej fotkę tego fotela. Mój też jest z rattanowym siedziskiem i oparciem, pewnie takie same mamy.

Parasol rozłożony wiatr wywala, podstawa granitowa 40 albo 50 kg(nie pamiętam) jest za lekka. Musieliśmy przywiązać go do barierki, baliśmy się, że przy upadkach się połamie.

Mania, bardzo ładny ten komplecik, podobają mi się oparcia. Bardzo!

Naszych parasoli nie wywala. oczywiście mówię o złożonych. Oba mają bardzo ciężkie krzyżaki, które dodatkowo przyśrubowuje się do tarasu.

Jeden mamy 3,5 czy nawet 4 m średnicy na wysięgnikuundef_src_sa_picid_372845_x_1000_type_whitesh_image.jpg,

a drugi z przeznaczeniem do stołu też nie ułomek, bo 2,5 m średnicyundef_src_sa_picid_677622_x_1000_type_whitesh_image.jpg

Pestka wszystko mozna powiesic, nawet zaslonke z prysznica :rolleyes:

a gwoli zaslonki z prysznica - tutaj bardzo duzo ludzi ich uzywa, ale nie tych takich typowo plastykowych ale one sa takie jak material, jednak nieprzemakalne, ja je mam powieszone u siebie w lazienkach.

Plotno jak dla mnie za ciezkie i jak pisalam za dlugo schnie. Ja te co mam pod gazebo i pod pergola (w zeszlym roku pod pergola nie wieszalam) to sa te same zaslony co mam w Granatowym brazowaym i Fioletowym, to sa niby zaslony do domu, ale sa wlasnie sztuczne wiec nic sie ich nie chwyta. Te na zewnatrz co wieszam juz 4 lata wisialy i nic im nie jest. Plocienne sa jednak lekko kremowe i po czasie wybieleja na sloncu. Sprawdze potem metke co to jest.

mialam taki parasol jak ten nr2. Na balkonie na 12 pietrze. Jeszcze sie fajnie wyginal. Pierwszy i ostatni raz. Stal w pozadnej podstawie i byl jeszcze przypiety do balustrady ale raz ze calego mi nie zaslanial - a lecial przez salon i jadalnie to jeszcze go wylamalo jak wiatr przyszedl. Sciaglam i wywalilam, M zrobil mi zaslony od sufitu. na gorce blok byl i slonce mialam caly dzien az do zachodu, w lecie sie sciany nagrzewaly jak glupie. Nie jestem zwolenniczka parasoli, tutaj odrazu bylo powiedziane ze bedzie gazebo i to byl nasz pierwszy zakup. Wole jednak daszek.

ta pergole tutaj tez bedziemy przerabiac. Nie bedzie juz pergola. Polozymy daszek bo musze cien miec, tak jak w bloku tak i tu w domu jestem wystawiona na slonce caly dzien. temu zawsze cos kombinowalam zeby zadaszyc, ale i w zimie potrzebuje - slonce tak pada ze mi zniszczy podloge. Linoleum bylo wybarwione w miejscu gdzie slonce przez drzwi pada. I jak zacina - wpada mi woda do domu. Jak sie nie uda w tym roku to zrobimy w przyszlym.

mam 3 parasole, zaden nieuzywany:rolleyes: choc ten jeden najwiekszy bedzie teraz uzywany na placyku za oczkiem bo tam planuje "zagniwac" wiosne i lato :D

joana a ja z tarasu korzystam tylko wieczorami w letnie dni, jesienia i zima kiedy slonce daje czadu. tak normalnie to wole siedziec na ogrodzie nie na tarasie. w sumie chyba dlatego ze duzo spedzam czasu w biurze, zima ciagle w domu to wiosna i latem chce mi sie brykac jak mlodemu zrebakowi ;) zreszta tam przy lesie za oczkiem w moim kaciku czuje sie najlepiej, nie ma zasiegu, las za plotem pachnie i szumi oczko plumka, nikt mnie tam nie widzi - to najlepsza miejscowka w ogrodzie. taras przydatny gdy pada i jest za chlodno.

Mam w planie, takie zakątki na ogrodzie , nie chcę się ograniczać tylko do tarasu. Dużo zrobiłam w tamtym roku w ogrodzie, jak na mnie. Ciężko się robi jak ci pałęta się dziecko pod nogami, i jeszcze musisz pilnować żeby nie zwiał ( brak frontowego), mój jak przyjeżdża, to nie wiadomo w co ręce wsadzić. Teraz łapie się na tym, ze go nie poganiam, bo jak robi coś to znowu ja młodym musze sie zajmować i tak kółko się zamyka. Oj jakiś słaby dzień mam dzisiaj i marudzę