Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z dziecinstwa

mania1220

Recommended Posts

Sklepy są fatalnie zaopatrzone. Wybór zerowy niemal. O kolorach jużwcześniej napisałam.

TAR, do tego co potrzebowałam te specyfiki wystarczyły. Zresztą Altax był najlepszy, bo najgłębiej wnikał. Szarości nie ma żaden. Na dodatek najczęściej po położeniu albo są żółtozielonkawe, albo idą w czerwień.

• Odpowiedzi 31,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mania1220

13601

• pestka56

3588

• mmikka

3343

• TAR

3053

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Całkiem mi z głowy wyleciał sklep na Długiej w W-wie https://arte.sklep.pl/materialy-do-konserwacji-drewna-cat-54.html Mają rzeczy, których nie uświadczy się nigdzie i wszystko jedno czy na żywo w sklepie, czy via net.

altax kolejne badziewie mocno przereklamowane, wlasnie altaxa bezbarwnego kupilam na ogrodzenie, sezonu nie wytrzymal, g...no straszne i do tego wygorowane cenowo.

hmmm jak to szarosci nie ma zaden, jak ma. albo ja jestem slepa. na stronie leroya widze, ze sa szarosci. zreszta to co robilam na tarasie to mieszanka szary z bialym wiec na stowe sa.

nic mi nie poszlo w zielen czy czerwien, jest szare jak mialo byc

o nieee TAR to ty mi dowalilas :bash:

bo tak nie jest? mowicie ze po bejcy lakierowanie, OK w potocznym jezyku tak, mi chodzilo o to ze jak sie chce uzyskac konkretne wukonczenie to trzeba wiedziec co uzyc i co z czym, bo kazde inne, pisze bo ktos moze nie wiedziec i kupi byle co i potem placz bedzie.

ja jakbym iala las za plotem tobym siatke dala zeby drzewa widziec, ale nie mam, na brazowym ciemnym ladniej drzewa i zielone widac. Prawa czesc gdzie zarasta za fontanna jest czarne, pergola zreszta tez i tarasy.

pisalam o tym, ze wlasnie jesli chodzi o bejce itp to faktycznie ja mam tutaj raj (i farb), ale co, zapytac jakiegos stolarza badz jakas firme co ploty stawia nie mozna? zeby sie dowiedziec czyjest a jak tak to moze oni maja dojscia?

BEA w Polsce zdaje sie to nazywa podklad do drewna, w zaleznosci jaka bejce bedziesz kladla jest wodny i olejny i tez trzeba odpowiednu nalozyc

tu jest przyklad Minwaxa

minwax-41500000-pre-stain-wood-conditioner-pint.jpg

51aay9_qb_NL._SL500_AC_SS350.jpg

kiedys pokazywalam krok po kroku jak robic fotel, ale zdjec juz nie ma, Photobucket zajomal. Teraz fotel co robilam nie pstrykalam juz fotek, bedzie tylko przed i po

no to sobie obie dowalilysmy i gra gitara :lol2:

od strony lasu mam siatke ocieniajaca brązowa :D kiedys pisalam czemu, u mnie las jest badziewny, na dole krzaczasty, trawiasty i chwasciasty, jak jest siattka to widac go ladnie pnie i zielonosci a smietnik dolny osloniety.

o tym co pisze dotyczy ogrodzenia frontowego, smietnika i warzywniaka, tam bedzie szarobrazowy wpadajacy w patyne.

wiem i pamietam o tym wygladzie lasku, ale i tak fajnie ze go masz, chociaz korony drzew wystaja, ja se musialam sama nasadzic inaczej bym domy widziala

jasne, pokaze fotel znow bedziesz fukac na uszy, pokaze blat znow za ciemny uslyszei ze nie lubisz :lol2:

juz cie TAR jak wlasna kieszen znam, az strach cos wklejac, za witrynki i pierdoly tez sie juz oberwalo :lol2:

wiem i pamietam o tym wygladzie lasku, ale i tak fajnie ze go masz, chociaz korony drzew wystaja, ja se musialam sama nasadzic inaczej bym domy widziala

jasne, pokaze fotel znow bedziesz fukac na uszy, pokaze blat znow za ciemny uslyszei ze nie lubisz :lol2:

juz cie TAR jak wlasna kieszen znam, az strach cos wklejac, za witrynki i pierdoly tez sie juz oberwalo :lol2:

no teraz to juz malpa zlosliwa jestes, bo czy kiedykolwiek skrytykowalam co pokazujesz???? to ze czegos nie chce u siebie nie oznacza, ze u innych mi sie nie podoba i za to masz moj jezor ooooo:P:P:P

mialam cos pokazac co wczoraj widzialam w sklepie ale teraz sie obrazam

hahah a co nie jest tak? jestes dyplomatyczna bestia i nie mowisz ze brzydkie, mowisz ze sie nie podoba uszy, kolor, wystawki he he no sama wiesz ze tak jest :rolleyes:

dawaj fotke bo jade zaraz do sklepu

zajade zobaczyc tez te bejce i slupy i blaciki z akacji

ps. ja jestem za to zmienna bestia i kto wie jak za dwa lata uzadze :cool:

dawaj ta fotke