joana_ 10.02.2018 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2018 Tar, coś mi się widzi, że Ty szybko kolejną budowę zaczniesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 10.02.2018 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2018 loftowo industrialnie, z czasem coraz bardziej mi pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 10.02.2018 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2018 Joana na razie nie ale nie powiedzialam jeszcze ostatniego slowa :cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 10.02.2018 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2018 Mania, jak pokazałaś te konsole i stoliki " ze stodoły", to się zdziwiłam, bo kolor dokładnie z mojej biblioteczki kolonialnej jest Dzisiaj przepatrzyłam na olx stodoły i pniaki orzechowe Bea pokaż fotel jaki robisz. Chierowskiego może? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bea66 10.02.2018 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2018 Tak, Chierowskiego. Mam dwa fotele do renowacji. Pokażę jak dojdę do malowania. Bo na razie od dwóch miesięcy męczę oczyszczanie drewna ze starego lakieru. Oj nie mam niestety tempa Mani. Była już szlifierka (bezskutecznie bo lakier zatykał papier ścierny), zdejmowanie chemiczne lakieru i znowu szlifierka. Teraz kończę ręcznie fragmenty, których nie dałam rady zrobić szlifierką. I muszę wygładzić bo użyłam papieru 40 (wiem nie powinnam, ale inny nie chciał ruszyć tego koszmarnego lakieru). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 10.02.2018 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2018 Bea tu masz : http://starychmebliczar.pl/2015/06/19/usuwanie-starego-lakieru/ Mmika i co z tymi stodołami? Sprzedają Zaczynam popadać w samozachwyt nad kuchnia młodego, no dobra mojemu też oklaski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 10.02.2018 22:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2018 normalnie jak zima stuecia u mnie gdyby nie to ze prezentow musialam kupic na jutro tobysmy wcale nie pojechali, z tego tez powodu zamiast w 6 bylam tylko 2. Nie wiem czy jutro pjedziemy, jak bedzie tak dalej padac to pewno nici z tego. Samochody tancza na drogach i na dodatek caly czas pada ale mam pare fotek. wkleje za chwile, musze sie kawy napic bo zmarzlam jak diabli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 10.02.2018 22:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2018 zanim wkleje fotki ze sklepow bezczelnie sie pochwale ani jednego paprocha, smiecia, bombelka, wlosa ani nic takiego , piekne i gladziutkie jak pupka niemowlaka malowanie i bejcowanie mam we krwi chyba, ale co mi zajelo sie nauczyc to zajelo to sa juz 3 warstwy, dzisiaj rano cokladlam juz wyschla, roznicy z czwarta nie bedzie, poprostu wiecej bedzie , jak skoncze i sie przykreci zobaczycie jakie zludne fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 10.02.2018 23:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2018 (edytowane) dobra, pisalam ze pogoda straszna wiec bylam tylko w jednym gdzie deski i bejce itp - jak Castorama, a roznych mamy 5 takich sklepow, w kazdym inne, czego np nie ma w jednym jest w drugim, albo jeden ma wieksza selekcje a drugi mniej, tu jest ze sklepu odrazu kolo mnie stoisko z bejcami, 4 rozne firmy tu jedne z Minwaxa zeby wyszlo stare drzewo i z drugiej firmy, dwoch pozostalych nie robilam bo nie chcialo mi sie szukac a nie mieli ksiazki na wierzchu ani probek Minwax ma dwa szare ale akurat nie mieli w tym sklepie tej drugiej tu jest jedna probka bez niczego i ze swiecacym poly, widac ze tylko jedna warstwa bejcy jest ale nie wiem na jakim drewnie na ploty najwiecej jest w drugim sklepie bo maja ladne probki, tutaj niestety nie bylo, w ksiazkch najwiecej wiec nie cykalam jak bede w tym drugim sklepie zobacze wiecej co maja Edytowane 10 Lutego 2018 przez mania1220 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 10.02.2018 23:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2018 slupy o ktorych mowil M, noz ciekawa ich bylam i w szok wpadlam - sa plastykowe ale wyglada to swietnie, mozna laczyc z belkami drewnianymi tez, szkoda ze ie mieli zlozonych, do lftowego mieszkania, jakbym miala nowoczesny dom tobym se takie siekla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 10.02.2018 23:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2018 (edytowane) Te „stalowe” belki mnie dobiły One poliuretanowe są ! To nie plastik. Bliżej temu do styropianu. To jest jak twarda, mocna pianka. Jak ja bym chciała tak wejść do sklepu i pozastanawiać się, które biorę z powodu wyboru, a nie zastanawiać się czy muszę np. zrezygnować z koloru, bo takiego dokładnie jak chcę nie ma, a zmieszać też nie ma z czego, bo jeden kolor z jednej firmy a drugi z drugiej. Edytowane 10 Lutego 2018 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 10.02.2018 23:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2018 dla leniwych co sie im nie chce bejcowac desek ani bawic ani wydawac majatek na deski z szopy starej - plyty ktore pokazywalam, tutaj w sklepie na zywo, maja 4 kolory, jedna plyta 50$ wiec tanio, w porownaniu sie rozumie z deskami, malowaniem i robocizna a teraz zblizenia uwierzcie - jest tak pieknie zrobione, tak dokladnie, tak realistycznie ze trzeba przejechac dlonia zeby sie przekonac ze nie jest. jak tapeta na plycie, ale efekt wspanialy. kilka ceglowych i betonowa tez mieli tutaj juz sa panele z drzewa, niestey cena tez odpowiednia bo takie pudelko duzo nie pokryje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 10.02.2018 23:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2018 Pestka i tak i nie, troche sie mylisz zalezy jak jest poly wykonczony taka ma "masc", wlasciwosc, konsystencje. ja malule tak samo poly po bejcy! gabka do mycia jest z poly tez, te belki tez z poly ale w dotyku sa jak plastyk i wytrzymalosc maja i do gabki im daleko! to jest trochu bardziej skomplikowane. Kolo gabki jak myslisz nawet nie lezaly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 10.02.2018 23:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2018 sorry zle napisalam - kolo styropianu nie lezaly w dotyku ani masie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 10.02.2018 23:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2018 Nie gąbka, tylko pianka Poliuretan można ciśnieniowo sprężać i wtedy jet twardy i ma mikroskopijne bąbelki. Są też pianki polyliuretanowe do uszczelnień i specjalna pianka, ktorą się natryskuje powierzchnie ścian lub stropów uzyskując w ten sposób warstwę ocieplenia. Mają znacznie lepszy współczynnik cieplny niż wełna czy styropian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 10.02.2018 23:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2018 deski z akacji o ktorych mowilam, na stoly, polki i stolik boczny...i na schody tu na schody oj szkoda ze nie cyklam nog, tych metalowych, jak w tym stylu co Mika wkleila ale czarne, nogi 200$ blat widzialsycie ile , a pokazywalam stol ze sklepu u mnie z akacji i chcieli 2 tysiace...a ty nawet 1000 nie wyjdzie, styknie srubki dokupic i samemu zrobic. Pestka blaty na stol iektore maja ponad metr szerokosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 10.02.2018 23:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2018 no wiesz, jak masz na mysli pianke jak widzialam w Polsce macie listwy do sufitu to nie takie, uwierz, jest twarde i zwarte jak plastyk, w dotyku tez, wiec ciezo inaczej to nazwac. Piamke mozna zlamac, tego w zyciu nie zlamiesz na kolanie. Ciac trzeba, musi byc silne skoro laczyc mozna z drzewem anyway - to jest super pomysl, szczegolnie na takie domu jakie mamy tutaj ze cale z drewna i montaz takiech metalowych nie wchodzi w rachube bo sciany pociagnie i dom by mog sie zlamac i wpasc do piwnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 11.02.2018 00:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2018 a tu w sklepie, w Maxxie , zajechalam z mysla ze wykorzystam swoje karty co na swieta dostalam i kiszka, znow nic w oko nie wpadl, ale cyklam pare fotek skoro juz przy dechach jestesmy pierwszy stolik jest totalnie wyjechany, polaczenie z akrylem, widzialam na necie takie a tu niespodzianka dzis - mam w sklepie pod nosem pikny no i pierdoly typu deski i tace, niestety nie bylo tacy o jakiej mowila Mika Mika ale jakby taki stoleczek kupic albo jak wyzej pokazalam tacke/podstawke raczej bo grube - przeciac na pol , dolozyc raczki i tacka jak ta lala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 11.02.2018 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2018 Mi się podoba ta akacja, piękny rysunek słojów! Blat fajnie wyszedł, choć widzę trochę ciapaty ? Pokaż no Mania go na wyspie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 11.02.2018 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2018 te blaty akacjowe bardzo ladne, choc ja wole bardziej rowne dab czy jesion. takie plyty ozdobne na sciany u nas ma w ofercie vox (ci od mebli) porzadne wykonane i sporo wzorów. maja 4 podstawowe linie produktowe i w nich rozne wzory, nawet nie sa jakies oblednie drogie http://www.kerradeco.com/index.php?option=com_content&view=article&id=303&Itemid=130 te bejce co pokazalas na ogrodzenie to mi idealnie by spasowal 1 kolumna 2,3,4 od gory - ideal kolor jak moje okna dobra potem jeszcze napisze bo teraz ide dywany na sniegu trzepac. strasznie u mnie wilgotnosc spadla i astma mnie zabija od paru dni. takie wysniezone troche poprawia mikroklimat w pokojach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts