Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z dziecinstwa

mania1220

Recommended Posts

Piękne są, ale jak dla TAR tak i dla mnie są zbyt ciapciate. Szczególnie na schodach nigdy bym takich nie położyła. Zleciałabym za pierwszym schodzeniem z góry.

Jesion też potrafi być taki paskowany, ale nie tak agresywnie.

• Odpowiedzi 31,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mania1220

13601

• pestka56

3588

• mmikka

3343

• TAR

3053

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

takie panele scienne myslalam by polozyc na sciane w 2 sypialniach ale jak sie budowalam to byly raptem 3 wzory, teraz jest wiecej, jednak dalej nie tyle co u Mani. Te dwie firmy mur i grange dzialaja tylko w canadzie. normalnie europa to taki zascianek. jedno co mamy to wyposazenie lazienek, kafle i sprzet agd. ale reszta to sto lat za murzynami ;)

nie dogodzi wam, wszystko zle, tu paskow za duzo, tu ciapek za duzo ehhh.

Mi sie blaty podobaja, nie ze bym u siebie polozyla bo u mnie nie pasuja ale sa ladne. Pamietajcie ze na pierwszy rzut oka tez sie cos dziwne wydaje, im wiecej sie kolo czegos chodzi inaczej sie na to patrzy, ja juz z rok kolo tych blatow przechodze w sklepie wiec mam inne spojrzenie. I kazdy blat jest inny, jeden bedzie mial wiecej paskow inny mniej, dowoza nowe, zmieniaja sie.

Schpdow tez bym nie chciala bo Pestka ma racje mozna sie zabic , ale kto wie jakby wygladaly?

Joana, blat bedzie mial ciapki, bo nie dosc ze to butcher block to na dodatek brzona, a brzoza w malych kawalkach tak wychodzi, tu sa przyklady innych bejc na tych samych baltyckich blatach - wyglada na to ze sa sciagane z EU i rozporwadzane na cale US i Canade

Jess-_Kirby-kitchen-renovation-_Lowes-_Butcher-_Block-countertop-isl.jpg

DIY-_Butcher-_Block-_Cabinets-2-768x1024.jpg

nie bede zamawiac innego drzewa na tymczasowy blat, ani kupowac z Ikei obklejany :cool:

zdjecie bedzie jutro. Bo wczoraj nie nalozylam 4 warstwy bo juz ciemno bylo i zle widzialam a zeby nalozyc rowno trzeba widziec. Zaraz bede nakladac jak sie dobudze, potem jedziemy do Mlodej i jak wrocimy to juz bedzie suchy, zrobie ostatnia wierzchnia przecierke i M go przykreci, wiec fotke musze cyknac za dnia jak wstane - i jak nie bedzie ciemno na dworzu. U mnie sypie nadal jak glupie :( Powinnismy jechac duzym samochodem zeby odebrac Mlodej dywan bo duzy, ale w duzym samochodzie nie mamy zimowych opon, a do malego nie wejdzie.

wczoraj Mloda sie chwalila i mowila ze z radosci fiolki chciala robic bo zrobuli schody w domku a byla wykladzina. Ladnie im wyszlo. Dzis zobacze domek bo dostaje klucze i jedzie sprzatac.

jak szukalam paneli - mieszkajac jeszcze w bloku tez wyboru nie bylo, chcialam wtedy betonowe. Imitujacych drewno nie byko tez, sama cegla. Z musu kupilam cegle bialo-szara, tyle ze byla jak cegla bo wystawaly ceglowki. Betonowa sciaglam probke tapety z UK - tu nie bylo :cool:

Tak zawsze jest - jak cos sie chce ie ma, a jak juz nie potrzeba to sie pokazuje.

TAR znalazlas ten kabelek?

nie wiem dlaczego lubie gwozdki i kolatki. No lubie i juz. Nie zebym ich miala duzo bo nie mam.

te duze piekne niestety nie naloze bo pisalam ze w nowych krzeselkach nie ma deski z tylu, a od stolu w jadalni nie wiem - pewno tez nie ma .

Na krzeselka do wyspy moge zalozyc tylko te male. Dobry news ze znalazlam gdzie kupilam - na amerykanskim Amazonie. Znalazlam je teraz jeszcze na ebay. No i jak zobaczylam gdzie kupilam, wiem ile kupilam - 6. Jedna jest na fotelu przy compie, 2 leza w szufladzie, a gdzie reszta 3 to nie wiem :cool: Narazie nie kupuje poczekam az obadam krzesla z jadalni. Moze sie okazac ze potrzebuje tylko jednej - chyba ze swoje znajde, na krzeselka do wyspy. M tylko sruby bedzie musial zalozyc nowe bo sa inaczej wkrecane niz te duze.

Jess-_Kirby-kitchen-renovation-_Lowes-_Butcher-_Block-countertop-isl.jpg

.

ten akurat bardzo mi sie podoba i u mnie by elegansio wygladal :D

Joana u nas sniegu na fula, mrozik tez jest, wytrzepalismy na sniegu wszystkie dywany, niby odkurzane a wiecie jaki snieg czarny:sick:a przeciez kupowane niedawno, w grudniu i taki syfek, szok normalnie.

zrobilam grzane winko i poszlismy na spacerek do lasu, ledwo wrocilam, bo swieze powietrze plus grzaniec normalnie sie ululalam:lol2: a za tydzien mamy gosci i robimy duszonki na mrozie, ognicho, ziemniaki, duszoneczki, grzane winko, dobre towarzystwo bedzie gites, byle deszcz nie padal

pierwsze podobne do moich, drugie to czarne podobne do tego co kiedys pokazywalam szarego w sklepie (co mieli tylko dwa) a to ostatnie cos mi nie pasi w nim. Tez mam okragle teraz. Chyba te gwozdki mu nadaja wygladu muzealnego

na chwile obecna gwozdki mam tylko na pufie i na moim czarnym fotelu w sypialni, wiecej nie robilam. Dojda krzeselka i krzesla.

TAR co to za sklep, ten maks czy jak to sie w PL nazwya? ciagle zapomniam jak nazywacie ten sklep.

tam kolo tego czarnego krzeselko stoi - kratke ma w srodku a na zewnatrz solidny kolor, inny styl , ale jak wygladalo pamietasz?

Tk maxx u nas się nazywa. Nigdy w nim nie spotkałam takich stolików z drewna.

Joana melduj się tutaj z Antkową kuchnią :mad:

Mania, może telepatycznie do ciebie dotrze, zrób fotki nowego domu Młodej :yes:

Tacę o której wspominałaś widziałam niedawno za 300 w necie, dobrze, że mi się tylko podobają a nie choruję na nie :lol2: Drewnianą kiedyś zrobię.

Edytowane przez mmikka

drewniana tace mozna za grosze zalatwic, u nas lesniczy sprzedaje wyciete pnie mozna uprosic by ze dwa plastry ucial, w poblizu buduja tez droge, z pobocza wszystkie drzewa wycete niektore o solidnych pniach, mozna poprosic ktoregos z budowniczych to dziewczynie nie odmowia plasterka drzewka:D

TAR, to wybierz odpowiednie drzewo i niech udydolą stosownej grubości plasterek. Położysz na jakieś 2 lata do wysuszenia. Potem okorujesz, wygładzisz, zawoskujesz i już tylko nóżek brakuje :D