mania1220 14.02.2018 13:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2018 wypilam kawe - bo wstalam. Nie pisalam ze sobie ide tylko ze ide na urlop, bo i tak mialo mnie nie byc przez Mloda. nastapila zmiana planow - w wypozyczalni truckow zrobili nas w konic. M zamowil trucka kilka dni teu i odstawili nam na bok - zly czyli za maly. Raz ze za maly na robote zeby odebrac czesci z fabryki, dwa za maly na Mlodej przeprowadzke. Wiec dopiero dzis M trucka odbiera i nie od nas a z Toronto. Wiec nic byly z zabrania Mlodej stolu. nadzwigalam sie, nasprzatalam, rzygotowalam co dla niej mam i sieczka. Pakowanie bedzie dzis popoludniu i jazda jutro o 6 rano. Wstac musze o 5. Jeszcze na chybcika szylam nazutke i poduszke, narazie na fotel, zeby maszyne zlozyc i wyniesc ze stolu. Dzismi sie juz jej nie chce znosic, wazy tone, zeby doszyc poduszki na sofke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 14.02.2018 13:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2018 Pestka ja naprawde cie lubie, jak sie wkurzylam to trudno, kazdy ma swoje granice. Duzo pomyslow co podzucilas wykorzystalam, zeby nie bylo. A ze jak to pisze TAR - dalysmy se po pusku? wole tak niz lizanie tylka i falszywe usmueszki, bardziej szczere jest! Pisalas ze chce same pochwaly. Nie. i nawiaze do tego co napisala ELFI. Myslalam o swoim wlasnym blogu, tak wiem, wiekszy zasieg by byl, moze cos by sie sprzydalo i kanadolicom i amerykankom. Ale wtedy zadna Polka by nie siedziala bo nie kazda po angielsku umie. Na blogu same pochwaly by byly, a ja nie o to sie prosze i nie na tym i zalezy. Pozatym - na blogu nie mozna PLOTKOWAC o wszystim i o niczym. Jesli cos pokazuje to nie zeby pochwaly pokazac ale zeby pokazac ze WSZYSTKO SIE DA samemu zrobic. Ze mozna. Ze wystarczy troche wolnej woli i odwagi - bo duzo chce ale sie boi. I leciec na dwa fronty nie mialabym czasu. ja tu pracuje i pisze z wami. I nie mam tak dobrze jak TAR kurde, nie mam asystentki ani sekretarki, musze sama na dwa fronty. Wiec albo blog albo murator o fotelu sie zucilas o pikowania i gwozdki i poduszki - nie przeczytalas co napisalam a odrazu pojechalas po nim dlaczego nie. Nawet na kazdej flaszce pisze READ THE INSTRUCTION. napisalam ze nie robilam pikowania bo mam juz na lawie i sofie i byloby za duzo. Napisalam ze gwozdkow jednak nie zakladalam bo na lawie sa inne i nie chcialam mieszac. Napisalam ze zmienilam gabke i dodalam nowej. Nie czytalas mojej instrukcji tylko drazu huzia. szukasz szczegolow a nie doczytujesz dlaczego pewne sa a innych nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 14.02.2018 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2018 TAR, bo teraz ja się wkurzę Nikomu nie dowalam, a tym bardziej Tobie i Mani. jeśli tak uważacie, to po prostu napisałam, że nie będę podpowiadać. To nie jest obrażanie się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 14.02.2018 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2018 Mania, no jak ci w tylek zaraz strzele:P mam, bo moge :D:D a tak serio potrzebuje, bo i zakres pracy raczej wiekszy. oj Pestka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 14.02.2018 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2018 dobra luz, atmosfera sie oczyszcza to ja chce w koncu zobaczyc ten przedmiot sporu bo gadacie o gabkach pikowaniach a ja sie nie moge odniesc a zaraz zmykam "na walentynki" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 14.02.2018 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2018 Pestka ja naprawde cie lubie, jak sie wkurzylam to trudno, kazdy ma swoje granice. Duzo pomyslow co podzucilas wykorzystalam, zeby nie bylo. A ze jak to pisze TAR - dalysmy se po pusku? wole tak niz lizanie tylka i falszywe usmueszki, bardziej szczere jest! Pisalas ze chce same pochwaly. Nie. i nawiaze do tego co napisala ELFI. Myslalam o swoim wlasnym blogu, tak wiem, wiekszy zasieg by byl, moze cos by sie sprzydalo i kanadolicom i amerykankom. Ale wtedy zadna Polka by nie siedziala bo nie kazda po angielsku umie. Na blogu same pochwaly by byly, a ja nie o to sie prosze i nie na tym i zalezy. Pozatym - na blogu nie mozna PLOTKOWAC o wszystim i o niczym. Jesli cos pokazuje to nie zeby pochwaly pokazac ale zeby pokazac ze WSZYSTKO SIE DA samemu zrobic. Ze mozna. Ze wystarczy troche wolnej woli i odwagi - bo duzo chce ale sie boi. I leciec na dwa fronty nie mialabym czasu. ja tu pracuje i pisze z wami. I nie mam tak dobrze jak TAR kurde, nie mam asystentki ani sekretarki, musze sama na dwa fronty. Wiec albo blog albo murator o fotelu sie zucilas o pikowania i gwozdki i poduszki - nie przeczytalas co napisalam a odrazu pojechalas po nim dlaczego nie. Nawet na kazdej flaszce pisze READ THE INSTRUCTION. napisalam ze nie robilam pikowania bo mam juz na lawie i sofie i byloby za duzo. Napisalam ze gwozdkow jednak nie zakladalam bo na lawie sa inne i nie chcialam mieszac. Napisalam ze zmienilam gabke i dodalam nowej. Nie czytalas mojej instrukcji tylko drazu huzia. szukasz szczegolow a nie doczytujesz dlaczego pewne sa a innych nie ma. Nie czepiam się szczegółów. Zapytałam o to cholerne pikowanie, bo mi się rzuciło w oczy, że nie ma, a lubię. Zamiast mnie objeżdżać, wystarczyło napisać, żebym doczytała wcześniej. Mogłam nie doczytać. Napisałam, że kilkadziesiąt wpisów mam zaległych i czytam po łebkach. Ja pracuję i to bardzo ciężko umysłowo. Jak tak się zbierze, to najczęściej nie mogę szczegółowo doczytać. Oglądam zdjęcia. Czy to coś złego, że pytam? Zaglądam do ciebie i w kilka wątków po trochę relaksu. Nie chcę nikomu przeszkadzać czy dokuczać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 14.02.2018 13:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2018 TAR = potrzebujesz zeby odwalily robote za ciebie bo mozesz tu siedziec, a tylko gotowe papiery podpisujesz , pani szefowo no co! ja zazdroszcze ci tego, ja tu sama musze sie meczyc , niecierpie numerkow, obliczen, miarek i calej reszty a musze robic. A ze po angielsku to robie to potem jak tu wpadam to robie same bledy i byki i zjadam literki bo troche mi zajmuje zanim sie przestawie z pisania angielskich slow na polskie . ehhh Pestka juz sie nie obrazaj. Kazda z nas jest jaka jest, zadna swieta tez nie jest i kazda z nas nieraz napisala tutaj cos glupiego, ja tez. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 14.02.2018 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2018 dziewczyny pamietacie jak pisalam, ze chcemy wykupic rejs statkiem wycieczkowym? ta firma, ktora je miala w ofercie, a w ktorej mezaty chcial wykupic splajtowala. jeju jak dobrze, ze sie wstrzymalismy ile kasy by bylo w plecy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 14.02.2018 13:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2018 TAR fotel nie byl przedmiotem sporu, raczej podejscie do fotela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 14.02.2018 13:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2018 w Polsce duzo firm wycieczkowych plajtuje zauwazylam, duzo ludzi kase traci.tu mniej a wlasciwie nie slyszalam nigdy, ale chyba dlatego ze wycieczki troche inaczej dzialaja. no i co teraz TAR, szukanie innej firmy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 14.02.2018 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2018 TAR = potrzebujesz zeby odwalily robote za ciebie bo mozesz tu siedziec, a tylko gotowe papiery podpisujesz , pani szefowo no co! ja zazdroszcze ci tego, ja tu sama musze sie meczyc , niecierpie numerkow, obliczen, miarek i calej reszty a musze robic. A ze po angielsku to robie to potem jak tu wpadam to robie same bledy i byki i zjadam literki bo troche mi zajmuje zanim sie przestawie z pisania angielskich slow na polskie . ehhh Pestka juz sie nie obrazaj. Kazda z nas jest jaka jest, zadna swieta tez nie jest i kazda z nas nieraz napisala tutaj cos glupiego, ja tez. mylisz sie, piszac z wami jednoczesnie robie wiele innych rzeczy. dzis pisze bo mam akurat wolniejszy czas. to co ja robie to moja sekretarka nie ogarnie. ona ma prowadzic biuro biezace. u mnie blad w obliczeniach czy kosztorysie moze skutkowac wyrabaniem firmy w kosmos. po prostu to inne relacje twoja dzialalnosc i to miejsce gdzie ja pracuje. u mnie praca raczej zadaniowa a nie odbebnienie 8 godzin i do domu. czasem siedze po nocach a czasem mam luz na bani Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 14.02.2018 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2018 TAR fotel nie byl przedmiotem sporu, raczej podejscie do fotela dobra, dobra ale chce go zobaczyc w Polsce duzo firm wycieczkowych plajtuje zauwazylam, duzo ludzi kase traci. tu mniej a wlasciwie nie slyszalam nigdy, ale chyba dlatego ze wycieczki troche inaczej dzialaja. no i co teraz TAR, szukanie innej firmy ? no nie wiem, mam mieszane uczucia, rejs musisz rezerwowac teraz a wyjazd za 2 lata. ja nie wiem czy kolejna polska firma nie upadnie i kasa nie przepadnie. odzyskac mozna ale to dluga droga. jestem bardzo asekuracyjna pod tym wzgledem, bo juz nie raz bylam oszukana przez ludzi i wiem ile "kosztuje" to zarobienie kasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 14.02.2018 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2018 Mania, wstawiaj ten fotel. A ja mam ostatnio bardzo nerwowo i parę nocek nieprzespanych zaliczyłam. Takiego gnoja trafiłam. Miało być proste logo, 2 dni i po zawodach, a tymczasem kretyn zaczął mój pomysł dopasowywać po swojemu. Codziennie kawałeczek zmienia. Już 23 wersje powstały, a każda gorsza od poprzedniej. Najchętniej bym gościa pognała, ale kasa to kasa. Z roku na rok coraz trudniej zarabiać w tym co robię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 14.02.2018 14:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2018 TAR toz czytaj miedzy wierszami = przeciez to zarty z tymi podpisami, tez za powaznie sie ustawiasz wlasciciel domu Mlodej nie zrobi jej piwnicy powiedzial ze juz kasy nie ma Materialy co mial sa tam, wlacznie z ociepleniem i podloga, pytanie czy starczy? Jutro M obejrzy, powiedzial ze dokonczy jej byle podklad pod odloge kupila. Nowa szafke do wc juz wynalazla, ma kupic do jakiejs tam sumy i jej odda kase. Tylko chyba trzeba bedzie cala podloge w wc zmienic bo kafelkami jest zrobione naokolo starej szafki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 14.02.2018 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2018 Kiedyś wpadło mi ręce jakieś kanadyjskie pismo biznesowe. Na okładce był diagram pokazujący, że w pierwszym roku od rozpoczęcia działalności z 10 nowych firm 8 plajtuje. Może to na tym polega. Taki przesiew na dzień dobry i zostają najsilniejsi.W PL may tzw. samozatrudnienie, czyli byle badziew zakłada jednoosobową firmę i ciągnie to póki ma kasę na płacenie ZUS. Trudno tu mówić o plajtowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 14.02.2018 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2018 spoko Mania:popcorn: rozumiem ze wlasciciel odliczy jej z czynszu to co mial sam zrobic a to co ona zrobi za swoje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 14.02.2018 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2018 To może to co Młoda zainwestuje odliczy jej od kosztów wynajmu? U nas tak robią. Podpisuje się umowę i potem wykazujesz wkład w mieszkanie lub dom rachunkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 14.02.2018 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2018 Kiedyś wpadło mi ręce jakieś kanadyjskie pismo biznesowe. Na okładce był diagram pokazujący, że w pierwszym roku od rozpoczęcia działalności z 10 nowych firm 8 plajtuje. Może to na tym polega. Taki przesiew na dzień dobry i zostają najsilniejsi. W PL may tzw. samozatrudnienie, czyli byle badziew zakłada jednoosobową firmę i ciągnie to póki ma kasę na płacenie ZUS. Trudno tu mówić o plajtowaniu. co ty mowisz nawet na samozatrudnieniu duzo upada. w pierwszym roku na 10 nowych firm upada 9,5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 14.02.2018 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2018 Serio? No, ja gazet nieczytam i tv nie oglądam Dzwonię do Jula... Kupiłam sobie sekator do gałęzi. Wyglądał, że ma wsio okej; rozdziaw jaknależy, nie za ciężki, długie rączki i cena zachęcająca. Wyszczerbił się przy pierwszej probie na 3 cm średnicy gałezi brzozowej. Mało tego bardziej zgniótł niż przeciął. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 14.02.2018 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2018 ja oprocz pracy etatowej mam swoja firme i chyba ja zamkne, nie oplaca mi sie zusy, srusy same klody pod nogi i ciagle bulenie na nierobow. a juz z kopulacyjnym to poszli po bandzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts