Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z dziecinstwa

mania1220

Recommended Posts

Joana wiesz łachy mi zadnej nie robia, bo moglabym mocno rozdmuchac temat a nie chce tego. a na zamieszania nie mam teraz czasu i glowy :cool: facet od kuchni to straszny .........., co mialam z nim udr na odbiorze to moje a musialby mi dac swojego czlowieka (ktos musialby mu zaplacic). potem to sprzec z serwisem Samsunga, do tego sciagac elektryka, ktory obecnie siedzi na kontrakcie w niemczech. musialaby byc tez wymontowana mikrofala zeby dostac sie do gniazdka. nieee, wcale mi sie to nie usmiecha

• Odpowiedzi 31,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mania1220

13601

• pestka56

3588

• mmikka

3343

• TAR

3053

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

TAR w jej wieku ja sie nie przejmowalam co mam w domu. Kupowalam co mi wpadlo w oko i wcale sie nie zastanawialam czy pasuje do siebie czy nie. Teraz jak ogladam stare zdjecia za glowe sie lapie. Malo tego, jak przyszlam na Mmuratora a bylo pare latek temu - mialam zupelnie inne plany tez, inny wystroj i upodobania, teraz tez sie lapie za glowe co ja nawymyslalam :cool: nie przeszloby teraz, a nie wiem skad mi sie to wzielo. Z czasem i ona znajdzie swoje.

Fajnie z piekarnikiem. Ja na swoj sie doczekac nowy tez nie moge, ale narazie ten smiga z drugiej reki i najpierw porobie reszte w domu co mam zrobic zanim kupie docelowy. Tez Samsung jak pamietasz. Musze pogooglac recenzje bo w sumie nowy na rynku i duzo nie ma.

A gwoli plyty......nadal gazowej nie lubie :cool: Syf i kupa roboty zeby czyscic, nawet z kurzu wytrzec robota bo trzeba nasciagac sie tych rusztow. NOPE, gazowa to nie ja. M powiedzial ze mi kupi ta co ja chce. Poki co nie marudze, bede myslec jak przyjdzie czas zmieniania blatow.

a drzwiami co? przyjada i w ten sam dzien zrobia? czy bedziesz bez drzwiczek jakis czas?

oni chcieli juz zamawiac drzwi i przyjechac ale ja chce by najpierw sprawdzili czy jest ze srodkiem wszystko w porzadku. jak bedzie to zamawiaja drzwi i wtedy robia naprawe z dostawą w 7 dni. sumie mogliby mi to zrobic w poniedzialek ale wole by najpierw piekarnik zostal sprawdzony.

pokaze wam jeszcze jak osiedle Mlodej wyglada.

Nie wiem jakie stare jest ale stare, nowe sa przepiekne nie tylko na zewnatrz ale i w srodku. Chodzi mi o szeregowce. Nowe cykne przy okazji pokaze wam

IMG_9254.jpg

IMG_9256.jpg

IMG_9255.jpg

IMG_9257.jpg

placyk zabaw nieduzy i albo slepa jestem albo nie widze, niema hustawki :sick: no ale odrazu wypad z drzwi i sa, nie musi nigdzie lazic. sasiad Mlodej zaczepil mojego M jak szafke wyciagal z samochodu, powiedzial ze jak wiosna i lato przychodzi to placyk na full'a zapelniony dziecmi, to dobrze, beda sie mialy z kim bawic

Mloda od x lat nie ma lawy, tam miejsca nie miala z tyloma dziecmi, tuaj ma wiec kazalam jej okragle kupic, chce wiec pikowana jak ja mam, tylko kazalam jej nie brac materialowej bo zaraz upaciana bedzie.

wiec wynalazla taka

Cocktail_Ottoman.jpg

ja jej kazalam takiej szukac bo jeszcze moze pochowac do srodka i na koleczkach to moze nia jezdzic

Mona_Storage_Ottoman.jpg

Mona_Storage_Ottoman2.jpg

a dla chlopakow taki dywanik wynalazlam, juz poslali

Yellow_Area_Rug.jpg

ma troche szarego wiec zgra sie z lozkami, niebieski bo sciany beda lekko niebieskie, komoda bedzie biala, no a zolty - wesoly dywan.

no i jak tak ogladalam pufy dla niej i inne badziewia trafilam na takie cos...

IMG_9148.jpg

IMG_9147.jpg

zarabiste :yes:

to jest firepit, czyli palenisko na ognisko. Ale pomyslalam sobie ze nawiercic dziury i zrobic z tego donice, nogi ma wyjechane.

no i jak pufki ogladalysmy

IMG_9155.jpg

po prawej stronie co dwie stoja jedna na drugiej. ta pod spodem to jak moja, a ta na gorze to mam, postawilam u M w sypialni w jaskini.

a tu inne pufki ktore mi sie podobaly

ta myslalam do mnie do sypialni

IMG_9156.jpg

te co pikowane do samej podlogi sa wiem ze kilku nam sie podobaja, ale ta bardziej mi sie podoba z podstawa

IMG_9165.jpg

ta cala z materialu tez fajna

IMG_9158.jpg

ta tez mi sie podoba, taka prosta ze az strach

ze sklepu fotka

IMG_9160.jpg

i od kogos z domu

IMG_9161.jpg

granatowa sliczna ze zlotymi nozkami

IMG_9153.jpg

i czarna ze zlotym

IMG_9164.jpg

no i tak sie zastanawiam czy nie zrobic sobie takiej czarnej do mojego TV pokoju na dole, ze zlotymi nozkami, bo Mloda sie slini na moja zlota lawe.

Musze pomyslec.

jeszcze jakies mam fotki, chyba ze sklepu przedwczoraj

meczylam nadal biurka, caly czas to jedno wraca do mnie, ale tymrazem powlazilam na recenzje i na zdjecia z domow lidzi co kupili bo sklepowe fotki to wiadomo. Zalezalo mi zeby szufladka byla i zeby moj comp wszedl, a ze maja takie compy jak ja to widze ze miejsca bede miala sporo.

No niewiem, podoba mi sie. Przezucilam kilkaset roznych i zadne mi inne nie podeszlo :cool: byly i owszem ladne - ale nie pasowalymy u mnie.

Albo cena zaporowa, a ja nie chce wydawac duzo - bo jak mi sie znudzi???

na jednym widac ze ktos jak ja ma uszatka przed nim :p:P

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

tak jak na zdjeciu nizej chce zabejcowac nowa biblioteke , chce ja tez z debu zrobic. A przynajmniej wszystko co na wierzchu - listwy i boki bo tyl nie musi byc. Dab ma najladniejszy wzor i pieknie sie bejcuje.

image.jpg

dobra, ze sklepu

stolik boczny, mieli dwa rozne, z szufladka i otwarty

IMG_8993.jpg

IMG_8994.jpg

i konsolka - bardzo mi sie podobala !

IMG_9002.jpg

pamietacie moj fotel? ten w kolorze wina??

tu sa te same ale szare

IMG_9007.jpg

IMG_9010.jpg

z krwawiacym sercem go sprzedalam kilka dni temu :bash: uwielbialam go bo mi sie bardzo podobaja, ale doszlam do wniosku ze nie pasuje jednak nigdzie z tym kolorem a kupic material i przerobic - wyjdzie wiecej niz kupic nowy szarawy, a jak widac sa i to w dwoch odcieniach , jakbym miala ktorys z tych to bym w zyciu nie sprzedala

Bea? Mika? cos w stylu fotela co macie? blisko nie?

IMG_8997.jpg

jasne drzewo ze zlotym, ale ciekawe jest nie tylko polacznie, ale zlote proste nogi i patrzcie na brzeg obrobiony

IMG_9011.jpg

i lustro jasne ze zlotym'

IMG_9013.jpg

i pufa jeszcze jedna, ta co mam na nogi z Ikeowskiego uszatego jak dla mnie za wysokie i gora mi sie nie podoba bo za grube, wiec tak jak nizej przerobie, ze ta gorna poduszka bedzie mniejsza

IMG_8995.jpg

a tu pralka i suszarka z Samsunga nowe

kiedys pokazywalam ze trzeba bylo dodatkowa czesc kupic zeby miec ta dodatkowa malutka pralke na skarpetki czy belizne, pamietacie? no wiec teraz juz jest wbudiwane i na gorze

IMG_9028.jpg

tu jest ta dodaktowa pralka

IMG_9029.jpg

a tu takie samo w suszarce, dodatkowe, np zeby koszule czy cos delikatnego wsadzic - co nie zmienia nadal tego ze wkladka na dol do bebna tez jest na koszule, buty, poduszki zeby parowo wysuszyc/wyczyscic

IMG_9030.jpg

noi i wi fi

IMG_9031.jpg

dobra, ze sklepu

stolik boczny, mieli dwa rozne, z szufladka i otwarty

IMG_8993.jpg

IMG_8994.jpg

i konsolka - bardzo mi sie podobala !

IMG_9002.jpg

IMG_8997.jpg

Mania to wyslij mi dwie komodki zamykane, konsolke podwojna oraz ten fotel ktory stoi obok szafki otwartej na 2 fotce, oraz koniecznie poprosze o ten stolik okragly z ostatniego zdjecia :D i jeszcze ten globus

te stoleczki by sie nadawaly do obicia mysimi psitkami tfuu...futerkiem :)

IMG_9008_2.jpg

kiedys widzialam srebrny, teraz byl zloty - podlogowy swiecznik

IMG_9014.jpg

lawa z tych desek, to chyba jedyna ktora mi sie najbardziej podobala odkad je w sklepie ogldam - przez was zreszta

IMG_9012.jpg

a na koniec, swietne obrazki dla dziewczynki, super zrobione! dla chlopaka nie bylo ale mozna tez zrobic, np. samolociki, zamochodziki

IMG_9006.jpg

IMG_9005.jpg

te sznureczki daja cale wow. Niestety nie wzielam natce bo ona ma tyle obrazkow ze szok a za malo scian juz