Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z dziecinstwa

mania1220

Recommended Posts

przy okazji, Pestka, gadalysmy o tym podgrzewaniu, akurat byly w sklepie, jedne pod plytki i kamien i drugie pod klikana podloge, no pod taka jak ja mam nie nadaje sie, ja mam przybijana.

Niestety podane na Sq feet a ja nie wiem ile to m2, musialabym przeliczyc wtedy ci powiem ile kosztuje

IMG_9064.jpg

IMG_9067.jpg

IMG_9065.jpg

• Odpowiedzi 31,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mania1220

13601

• pestka56

3588

• mmikka

3343

• TAR

3053

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

a ja dzis bylam w markecie i nie wezme bejcy a impregnat barwiony ale nie wodny tylko rozpuszczalnikowy. byl dzis facet technik od impregnatow i bejc i juz wiem jaki my blad popelnilismy. zaipregnowalismy, owszem ale impregnatem na bazie wody. on sie nie nadaje , jest jakby to powiedziec za slaby, za malo kaloryczny. mozna nim drewno ale raczej nie zewnetrzne płoty. dlatego wlasnie sie dziwilam, ze w poprzednim domu surowe drewno zrobilam barwionym i po 5 latach jak nowe bylo ale tamto wlasnie bylo na bazie rozpuszczalnikow. tak to jest jak meza sie na zakupy wysyla z braku czasu:bash:wcisneli mu bubel, on nie dopytal i wyszlo jak wyszlo. wybralam 2 kolory jeden szarobrazowy a drugi w kolorze naturalnym debowym ciut ciemniejszy niz mam teraz, jak pokryje te szare naloty to wole jasny niz szary. kuimy 2 probki i pomalujemy jednym i drugim po calym panelu to mi doradzicie, ktorym malowac. wezme albo v33 albo tego luxensa maja ladne kolory :)

jak juz wspomnialam o bibliotece to sie mi przypomina drabinka ktora bedzie stala i mechanizm do niej a dokladnie - boczne kolka ktore maja isc w bok

Pestka patrz co przez przypadek znalazlam jak szukalam nozek do fotela

s-l1600.jpg

s-l500.jpg

s-l500d.jpg

u mnie ich nie uswiadczysz, ale znalazlam na ebay w Anglii. Skoro sa w UK to powinny byc w Polsce, a jak nie - sciagnac je stamtad.

jak jestes zainteresowana dam linka

no wlasnie, moj mezaty kupil badziew, ten sprzedawca mu wcisnal. u siebie na ogrodzie mialam domek narzedziowy, kratki, pergole donice, podbitke impregnatem kolorowym malowane ostatnio jak tam bylam to caly czas kolor trzymaja po 7 latach. wiem ze ci co od nas dom kupili nie malowali. czyli tamto bylo dobre bo na rozpuszczalnikach a nie na bazie wody. takie na wodzie to sie do wewnatrz nadaja. jestem taka zla bo potem jeszcze lakierem maźnal i teraz bedzie zawracanie pupska, zamiast machnac raz to bedziemy sie miesiac z tym bujac.

TAR toz wiem, dlatego napisalam ze uzylam "bejca" slowa jako potoczne gadanie, tak jak ostatnio "lakier" :lol2:

moje ploty i taras w lesie sa satynowe, nie sa matowe

u nas tutaj watpie zeby bejca jako bejca na ploty tarasy i wszelakie budy na zewnatrz istniala. Bo po samej bejcy trzeba zawsze "lalkier" nalozyc a to najszybciej sie niszczy od slonca i mrozow i wiatrow. Te na ploty u nas sa juz gotowe impregnaty jak to mowisz. Z dodatkiem kolorku. I nic juz sie nie naklada.

czytam jak pijana - Joana a po co polysk na konsolce? odradzam. Satynowe wykonczenie. Albo zupelnie matowe. Bo im bardziej swiecace wykonczenie tym bardziej sie zrysuje, a na takiej konsolce sama zobaczysz tylko baby i dziada nie zucisz, wiec i klucze, parasolki, i inne twarde rzeczy wliczajac "poloze srubokret i mlotek na chwile"

co innego jakbys miala konsole na pokaz tylko, a serwetki przeciez nie walniesz

no wiem :D ale dzis sama w sklepie sie mylilam bo ciagle bejca, bejca a na mysli mialam impregnat barwiony :D u nas sa matowe i satynowe. słuchaj ale sa jeszcze impregnaty woskowe (nie oleje) nim mam zrobiony domek smieciowy jak sie okazalo i on koloru nie stracil i ani jednej szarej plamki. jakby mezaty zamiast lakieru uzyl tego woskowego to dzis nie mialabym problemu

Tar, tak z ciekawości, sprawdzałaś kto im produkuje tego luxensa do drewna?

tak ale juz zapomnialam, w kazdym razie doradca mowil ze dobra (doradca byl z konkurencji :D) nie jestem w stanie tego zweryfikowac bo zwyczajnie sie nie znam.

Edytowane przez TAR

woskowego nie widzialam tutaj

a pomylic sie u nas nie mozna bo jak sama widzisz - wszystko juz gotowe do drewna na zewnatrz, wiec mamy latwiej :cool:

sekatorek, no przewidujaca jestem.

ja klucze wzucam do tej ukrytej szufladki w kuchni, teraz w wyspie to zrobie, tylko ze M i tak jak wraca albo na wyspe mi kladzie albo przechodzac na moje biurko :cool: