mania1220 20.02.2018 19:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2018 przy okazji, Pestka, gadalysmy o tym podgrzewaniu, akurat byly w sklepie, jedne pod plytki i kamien i drugie pod klikana podloge, no pod taka jak ja mam nie nadaje sie, ja mam przybijana. Niestety podane na Sq feet a ja nie wiem ile to m2, musialabym przeliczyc wtedy ci powiem ile kosztuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 20.02.2018 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2018 a ja dzis bylam w markecie i nie wezme bejcy a impregnat barwiony ale nie wodny tylko rozpuszczalnikowy. byl dzis facet technik od impregnatow i bejc i juz wiem jaki my blad popelnilismy. zaipregnowalismy, owszem ale impregnatem na bazie wody. on sie nie nadaje , jest jakby to powiedziec za slaby, za malo kaloryczny. mozna nim drewno ale raczej nie zewnetrzne płoty. dlatego wlasnie sie dziwilam, ze w poprzednim domu surowe drewno zrobilam barwionym i po 5 latach jak nowe bylo ale tamto wlasnie bylo na bazie rozpuszczalnikow. tak to jest jak meza sie na zakupy wysyla z braku czasu:bash:wcisneli mu bubel, on nie dopytal i wyszlo jak wyszlo. wybralam 2 kolory jeden szarobrazowy a drugi w kolorze naturalnym debowym ciut ciemniejszy niz mam teraz, jak pokryje te szare naloty to wole jasny niz szary. kuimy 2 probki i pomalujemy jednym i drugim po calym panelu to mi doradzicie, ktorym malowac. wezme albo v33 albo tego luxensa maja ladne kolory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 20.02.2018 19:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2018 jak juz wspomnialam o bibliotece to sie mi przypomina drabinka ktora bedzie stala i mechanizm do niej a dokladnie - boczne kolka ktore maja isc w bok Pestka patrz co przez przypadek znalazlam jak szukalam nozek do fotela u mnie ich nie uswiadczysz, ale znalazlam na ebay w Anglii. Skoro sa w UK to powinny byc w Polsce, a jak nie - sciagnac je stamtad. jak jestes zainteresowana dam linka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 20.02.2018 19:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2018 TAR ja pisalam "bejca" w potocznym rozumowaniu, tym co mowisz malowalam swoje ploty, nadal koloru nie stracily tutaj w domu i caly taras w lesie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 20.02.2018 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2018 No to sobie pooglądałam , powzdychałam. Ciekawe czy do mojej szafy by pasowała konsolka z takim jasnym drewnianym blatem w połysku. Coraz bardziej mi się podobają, takie świecące jak ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 20.02.2018 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2018 no wlasnie, moj mezaty kupil badziew, ten sprzedawca mu wcisnal. u siebie na ogrodzie mialam domek narzedziowy, kratki, pergole donice, podbitke impregnatem kolorowym malowane ostatnio jak tam bylam to caly czas kolor trzymaja po 7 latach. wiem ze ci co od nas dom kupili nie malowali. czyli tamto bylo dobre bo na rozpuszczalnikach a nie na bazie wody. takie na wodzie to sie do wewnatrz nadaja. jestem taka zla bo potem jeszcze lakierem maźnal i teraz bedzie zawracanie pupska, zamiast machnac raz to bedziemy sie miesiac z tym bujac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 20.02.2018 19:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2018 no wlasnie, ja zadnych lakierow nie nakladalam, a plot tutaj mam ciemno brazowy, nawet nie wyblakl od slonca, a tam w lesie sama widzialas jak ostatnio bylismy - nawet snieg i mroz nie ruszyl, nadal kolor trzyma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 20.02.2018 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2018 Mania u nas tez sa bejce ale bejce nie sa impregnatami natomiast impregnaty sa bezbarwne lub barwione. mozna pomylic pojecia:lol2: te co ja chce kupic beda wykonczone na satynowo a nie na matowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 20.02.2018 19:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2018 Joana moim zdaniem bedzie, bo takie drewno i taki styl spokojnie pasuje do wielu rzeczy, a napewno do szafy jaka masz, tylko o jakim polysku mowisz?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 20.02.2018 19:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2018 TAR toz wiem, dlatego napisalam ze uzylam "bejca" slowa jako potoczne gadanie, tak jak ostatnio "lakier" moje ploty i taras w lesie sa satynowe, nie sa matowe u nas tutaj watpie zeby bejca jako bejca na ploty tarasy i wszelakie budy na zewnatrz istniala. Bo po samej bejcy trzeba zawsze "lalkier" nalozyc a to najszybciej sie niszczy od slonca i mrozow i wiatrow. Te na ploty u nas sa juz gotowe impregnaty jak to mowisz. Z dodatkiem kolorku. I nic juz sie nie naklada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 20.02.2018 19:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2018 bo ten minwax co schody i wyspe robilam na zewnatrz juz wlasnie nie mozna, sa tylko do srodka. oj tam, wiesz o czym pisze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 20.02.2018 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2018 Takim między matem, a tą folią błyszczącą na tym blaciku ze złotymi nóżkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 20.02.2018 19:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2018 czytam jak pijana - Joana a po co polysk na konsolce? odradzam. Satynowe wykonczenie. Albo zupelnie matowe. Bo im bardziej swiecace wykonczenie tym bardziej sie zrysuje, a na takiej konsolce sama zobaczysz tylko baby i dziada nie zucisz, wiec i klucze, parasolki, i inne twarde rzeczy wliczajac "poloze srubokret i mlotek na chwile" co innego jakbys miala konsole na pokaz tylko, a serwetki przeciez nie walniesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 20.02.2018 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2018 no wiem ale dzis sama w sklepie sie mylilam bo ciagle bejca, bejca a na mysli mialam impregnat barwiony u nas sa matowe i satynowe. słuchaj ale sa jeszcze impregnaty woskowe (nie oleje) nim mam zrobiony domek smieciowy jak sie okazalo i on koloru nie stracil i ani jednej szarej plamki. jakby mezaty zamiast lakieru uzyl tego woskowego to dzis nie mialabym problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 20.02.2018 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2018 Zastanowiłam sie co leży na mojej szafce, jakoś nie pomyślałam, od wiosny najczęściej sekator mały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 20.02.2018 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2018 Tar, tak z ciekawości, sprawdzałaś kto im produkuje tego luxensa do drewna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 20.02.2018 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2018 Joana u mnie tez klucze wrzucamy do michy bambusowej na konsoli, bo oczywiscie nie moge sie od przeprowadzki doprosic powieszenia klucznika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 20.02.2018 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2018 (edytowane) Tar, tak z ciekawości, sprawdzałaś kto im produkuje tego luxensa do drewna? tak ale juz zapomnialam, w kazdym razie doradca mowil ze dobra (doradca byl z konkurencji ) nie jestem w stanie tego zweryfikowac bo zwyczajnie sie nie znam. Edytowane 20 Lutego 2018 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 20.02.2018 19:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2018 woskowego nie widzialam tutaj a pomylic sie u nas nie mozna bo jak sama widzisz - wszystko juz gotowe do drewna na zewnatrz, wiec mamy latwiej sekatorek, no przewidujaca jestem. ja klucze wzucam do tej ukrytej szufladki w kuchni, teraz w wyspie to zrobie, tylko ze M i tak jak wraca albo na wyspe mi kladzie albo przechodzac na moje biurko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 20.02.2018 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2018 u nas chyba wiosna idzie bo mi sie mszyca na kwiatach urodzila, az dziwne. kwiatki wywalilam bo i tak juz chabazie byly wiec bez zalu kupilam sobie kolejne bluszcze:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts