nuxe 15.03.2018 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2018 Ja jestem bezobsługowym gościem, szczególnie że zostało mi do przeczytania jeszcze jakieś 700 stron. Tymczasem będę kibicowała Waszym roślinkom, na pewno przy okazji sporo się nauczę i mój mikro ogród na tym zyska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 15.03.2018 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2018 Żadne powiadomienie mi nie przyszło! No faktycznie Nuxe mogła się poczuć zignorowana Mmika a Ty myślisz, że u mnie jak jest? jak coś fajnego to kosztuje, że ja dziękuję, np trawy miskant w odmianie i??? Kupiłam proso rózgowate dwa lata temu, w tamtym roku jak byłam w szkółce, sąsiadka prosiła, zebym je wzięła jakieś miskanty z czerwonawymi kłosami. Latem patrzymy na mojej i jej i jak nic to samo, więc mam miskanta? czy proso? Mój w kwietniu będzie jechał na kontrolę z nogą, nakręcę go, żebyśmy po drodze trochę szkółek zwiedzili. Mania, Ty coś grubszego planujesz ? Wyskoczysz i nam oko zbieleje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 16.03.2018 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2018 Mmika, masz gdzieś koło siebie Dino? Kora 60l po 3,39 była u mnie, ale niestety nie rozpakowąłam jeszcze kory i ziemi z bagażnika, więc musze w inny dzień wrócić. U mnie dziś śnieg, mam nadzieję , że mrozem nie ściśnie, bo się zapłaczę za tulipanami. Dwa narcyzy, które najbardziej wybiły mi w górę, liście mają żółte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 16.03.2018 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2018 Korę kupiłam w Mrówce, po 12zł 80l, po 11 była mrówkowa PSB ale wyglądała jak miazga. Wygrabiłam liście i część kory wysypałam na rabatki. Też jest mi bardzo żal wszystkich wystawiających "szczypiorki" roślin. U nas dzisiaj ciemno i cały czas deszcz pada, czarne chmury widać, pewnie śnieg spadnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 16.03.2018 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2018 u nas dzis -5 mega zimny a wrecz mrozny wiatr ale za to slonecznie. wczoraj wieczorem owinelam z powrotem mojego judaszowca placzacego. chce by zakwitl a wyglada na to ze beda kwiatki wiec niech te kilka dni jeszcze poczeka owiniety w jute. u mnie krokusy kwitna, wylaza tulipany botaniczne na ktorych polozylam laske rok temu a one wziely sie i wyszly. i cud nad cudy az 3 przebisniegi mi wyszly. ale cos przylaszczki nie kwitna a zdaje mi sie ze powinny zaczynac, no i ranniki tym to nawet mrozik nie przeszkadza takie ladne żółtka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 16.03.2018 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2018 Ja idę jutro lepić bałwana, i na pierwsze sanki tej zimy Chociaż młody się cieszy, ja się już nastroiłam ogrodowo, a tu lipa, czyli śnieg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 16.03.2018 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2018 U mnie już jest biało. Mokro biało. Za kilka godzin to zamarznie i rano będą stłuczki i tańce na chodnikach. Kupiłam dwie białe prymulki, w domu się nimi cieszę. Tar, u ciebie bociany, u mnie kot wczoraj przywlókł kleszcza, wiosna, jak nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 16.03.2018 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2018 u mnie w domu tez wiosna, wszedzie porozstawiane hiacynty, zonkile, prymulki. w wazonach tulipany. roze od mezatego stoja jeszcze od 8 marca a dzis kolejny bukiet dostalam w pracy od szefostwa z okazji jubelka:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 20.03.2018 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2018 a co tutaj tak cichutko? Mania gdzie cie wywialo? wakacjujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 20.03.2018 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2018 No właśnie! Weszłam i nadal cisza, u mnie śnieg topnieje, już potrzebuję wiosny bardzo. Tar coś wykombinowałaś z sypialnią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 20.03.2018 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2018 doganiam juz wlasny zadek na zakretach. nie mam teraz do tego glowy i czekam na ogrod. mam dosc szukania mebli, foteli dodatkow - chce wiosny ciepla, opitalania sie na hustawce, moczenia 4 liter w basenie, sluchania plumkania mojej kaskady i spiewu ptakow na dworze. sypialnie moze ogarne na jesien. w sumie fundusze mam ale checi nie:cool: dostalam karnet i pobyt w spa w super hotelu nad morzem i planuje sie tam wybrac za 2 tygodnie. chwilowo jestem nie do zycia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 20.03.2018 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2018 O jak fajnie, spa.... pojadę pewnie jak Antek skończy 18 Ja dziś kupiłam krzesło do biurka , którego nie mam :) pokażę w czwartek jak pojadę po nie, coś mnie w nim ujęło. Mania, no gdzie Ty? tęsknię! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 20.03.2018 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2018 a ja czekam na obnizke naroznikow w ikei, na ikea family. chce kupic 2 szt. jeden na taras a drugi do goscinnego, bo sprzedalam wreszcie stara sofe i drewniaki z tarasu. na tarasie bedzie elegansio i mega wygodnie. na drewniakach juz nie dalo sie wysiedziec a teraz to nawet bedzie sie mozna powylegiwac. narozniczek mi pasuje idealnie wymiarowo. nawet jak wytrzyma z 5 lat bedzie dobrze. meble z technorattanu sa nieprzyzwoicie drogie i z niach spanka nie zrobie.chociaz ostatnio zachorowalam na łoze rattanowe z daszkiem ale ceny strząchły mi kapcie z nog:eek: najtansze 3 tysie. to zamowilam sobie rozkladana hustawke i tez bedzie dobra. chce postawic kolo oczka na placyku. mialam tez pojechac w sobote po drzewka kopane ale u mnie ziemia jeszcze nie rozmarznieta wiec dopiero za tydzien wyskocze. bo po co mam kupowac jak nie bardzo jest gdzie je wkopac. ale w weekend poogarniam suszki do reszty i pomalujemy śmietnik, moze tez sie uda skrzynie i zaczniemy ogrodzenie. wybralam kolor impregnatu na ogrodzenie "Cedr himalajski" z luxensa i na skrzynie orzech ciemny tez luxensa o takie: i zamowilam dzis druga pompe do oczka, troche wieksza i bedzie ona do kaskady a ta ubiegloroczna bedzie za fontanne robic. cala soba przygotowuje sie do letniego odpoczynku w ogrodzie. same prace sadzeniakowe planuje jedynie w kwietniu i maju. a potem tylko byczenie sie przy oczku. zeszly rok za bardzo harowalam i przez to mam same kontuzje ktorych nie zdolalam wyleczyc do dzis. trzeba zluzowac niestety. w planie mam tylko dokonczenie rabaty poludniowej, dokonczenie rabaty przy wejsciu i przy skrzyniach i tylko tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 20.03.2018 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2018 Ale zobacz jak odpicowałaś sobie ogród w tamtym roku, będzie teraz pięknie. My na tapecie mamy plac zabaw,mój wróci w kwietniu to będziemy działać, myśleliśmy żeby zrobić samemu, ale mamy na oku jeden używany, jak do kwietnia nie pójdzie to pojedziemy po niego. Już gadałam z gościem. No i chcemy trochę się jeszcze obsadzić, męczy mnie już to , ze kolejne budowy tak blisko nas. Kwadratowa działka to niestety duży minus. U mnie dziś 4,5, może do weekendu skoczy bardziej to też wyjdę pociąć trawy do końca , zobaczę jak ziemia, może rabatę poszerzę no i chciałabym ten oprysk promanalem zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 20.03.2018 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2018 fakt, duzo zrobione ale i duzo jeszcze do zrobienia. na szczescie wloknina sie sprawdza i na razie nie drze wiec nie mam cisnienia, psiury sie nie brudza. a w razie gdyby mi wypoczynku bylo nadto to podziubie tu i owdzie. ale generalnie planuje odpoczynek, jeziorko, basenik itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nuxe 20.03.2018 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2018 (edytowane) Mania sie chwali to i ja swojego pokaże [ATTACH=CONFIG]409070[/ATTACH] Ojejku, otwieram sobie forum i widzę Harveya Spectera z filmu SUITS! No szok normalnie. Edytowane 20 Marca 2018 przez nuxe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 21.03.2018 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2018 hahhahha , Nuxe dobrze, że mi przypomniałaś, usunąć miałam to zdjęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 23.03.2018 15:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2018 grzejecie miejsca czy juz zdechlo tu wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 23.03.2018 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2018 juz myslalam ze tez sie stad wyautowalas, ja jestem i byc moze po swietach wam cos pokaze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 23.03.2018 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2018 Mańka, przez kolano Cię przełożę!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts