mania1220 30.04.2012 06:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2012 Pszczolka no mam pecha………..ale o ile sklep z lustrami wydaje sie byc OK tylko maja w plecy z dostawa i - ja im wierze, tak sklepowi z lampami ani krzty, bo tam facet jedzie na klamstwach I jest to moja pierwsza nieudana albo raczej nieprzyjemna transakcja na dleglosc…Sek w tym ze Wy nawet na odleglosc kupujac to macie bliska ta odleglosc, nawet jesli jest to kilkaset km, ja mam niestety wieeeeeelka odleglosc Ale mam nadzieje ze cala afera z tymi lampkami sie skonczy dobrze, przy czym nie omieszkam powiedziec paru slow na temat traktowania klienta . Zosik nooooo….kurna, za malo na fotel tej szmatki mam, a jest tak bialy ze bym sie bala siadac kuprem ze upapram…a jakby mi tak pies wskoczyl... Mojemu M sie barrrrdddzzzzzooo obie szmatki podobaly! Na ten bialy wymyslil odrazu poduszki ale go odwiodlam od tego pomyslu. Bo ja mam zamiar z tego zrobic cos w rodzaju kilimu, dobrze mowie? Takie cos szmatkowe co na rurce wisi. Z dorbych wiadomosci: 1. przelotki sa w domu Sprawdzone, policzone przez wujka i ciocie - sa w porzadku i bez defektow, na ten sklep naprawde mozna liczyc…i jak mialam obiecane ze beda w piatek - tak byly ! (BRAVO!!!) 2. Mam dziurke…(bez glupich skojarzen please )………..wujek napisal ze wyrzneli dziure w podlodze/stropie…zeby sprawdzic jaki gruby ten strop. Nie wiem jaka wielka, ale wiem na ile strop jest grubasny, bo pamietacie ze jest podwojny. I jak rano wstane to zabieram sie do pisania do stolarza. Co prawda wiem ze u Was swieto - tutaj nie ma 1 maja, ani 3 maja ani nic takiego i pewno nie odbierze @ Pan Schodek odrazu ale juz jestem blizej niz dalej. Postep w sprawie schodw wiec jest - jest dziura! I taka dziura mnie cieszy! Bo juz nie ma przebacz trza schody stawiac A teraz to ide spac bo dochodzi 3 w nocy a ja mialam seans filmowy…no ale musialam sie podzielic ta wiadomoscia, ha! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zosik 30.04.2012 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2012 Gratuluję dziurki wiem jak to potrafi cieszyć - mnie tak cieszą już 2 dziurki i jeszcze 2 będą, a co se będę dziurek żałować!! Przez ten długi weekend wszystko się rozłazi, wszystkie dostawy itp. krzesła zamiast być 2 maja - będą 8, no ale... nie pali mi się, ważne że są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Etteb 30.04.2012 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2012 Lampy bym odpuscila ale zapewne bedziesz musiala walczyc o zwrot kasy jak czytalam a lustra sa tak piekne, ze czekalabym do konca, nieodpuscilabym za nic ... Bylam w tym sklepie od przelotek ale marny wybor, jednak wazne jest to, ze jest ok i godny polecenia. Skonczylas juz ostatni projekt? Moze bys sie tak pochwalila? To sie dostalo z tym balkonem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 01.05.2012 04:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2012 Zosik znam ten bol…niby kilka dni roznicy ale dlaczego akurat czlowiek wynajdzie zawsze cos co chce w czasie kiedy jakies swieta, wolne sa??? Ohh to czekanie… Etta owszem, duzego wyboru nie ma bo nowy sklep, ale tamtem z lampami ma kilka tysiecy lamp i klienta ze tak powiem…w glebokiej czarnej dziurze. Jak ja bym tak sprawy zalatwiala z naszymi klientami to z torbami bym poszla juz po tygodniu. Skonczylam wyszywki, ale nadal nie nalozylam gdzie maja byc, za oknem sieczka to mam lenia Pozatym jeszcze czekam na kilka badziew zeby skonczyc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 01.05.2012 17:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2012 zobaczcie co znalazlam…poszukalam OPINI na temat sklepu z lampami: "…Na dwóch zamówionych lamp czekałam ponad miesiąc, chociaż w swoim regulaminie sklep zapewnia, że czas oczekiwania wynosi "z reguły do 3-4 dni", zaś "termin realizacji w szczególnych przypadkach może się wydłużyć do 10 dni roboczych". Co więcej, sprzedawca nawet nie pofatygował się by poinformować mnie o trudnościach ze sprowadzeniem towaru z zagranicy. Pierwszy raz skontaktowałam się z superlights po dwóch tygodniach od złożenia zamówienia - powiedziano mi, że muszę poczekać jeszcze tydzień. Po kolejnych dwóch tygodniach, przy braku jasnej informacji, kiedy mogę się spodziewać przesyłki, zażądałam zwrotu pieniędzy za brakującą lampę i przesłanie mi tej, która była na stanie. Sprzedawca zwrócił mi całą kwotę, nie trudząc się nadaniem przesyłki, o którą prosiłam. W tej sytuacji wypada mi się cieszyć, że sklep odpowiada na telefony i nie stwarza żadnych trudności przy rezygnacji z zamówienia, a nawet przyjmuje taką możliwość z otwartymi ramionami." Opinia byla wystawiona 6 kwietnia. SKAD JA TO ZNAM????!! znaczy nie jestem jedyna ktora to spotkalo! A pewno bylo wiecej takil klientow jak ja.Mialam dzwonic do nich w zeszly piatek ale sie nie wyrobilam czasowo (ta roznica czasu). teraz nie bede dzwonic bo jest w Polsce wolne. Zadzwonie w tym tyg po tych wolnych i jak uslysze nastepna scieme - zadam zwrotu pieniedzy. Trudno, sie kupi jakies lampy w sklepie na miejscu.Nech Was reka boska broni przed zakupami w tym sklepie!!! Natomiast dostalam dzisiaj @ ze sklepu gdzie kupilam przelotki ze sie ciesza ze ja sie ciesze z obslugi itd, ze niedlugo na swoim koncie u siebie zobacze bon rabatowy na nastepny produkt i ze sa nowym sklepem i beda powoli dokladac produkty. I to sie nazywa pozadna obsluga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 01.05.2012 18:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2012 napisalam Panu Schodkowi ze jesli sie nie da zrobic moich schodow po mojemu to w najgorszym wypadku zgodze sie na takie…(bez barierki chociaz ta barierka jest niezla, no ale ja nie moge zadnej na zewnatrz) http://i1201.photobucket.com/albums/bb346/szara6/Unknown-7-2.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zosik 01.05.2012 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2012 schody piękne! a czemu nie możesz na zewnątrz? a ze sklepami tak niestety bywa, wysmaruj im po zalatwionej sprawie opienie - niech im się zbiera jak zasługują! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 01.05.2012 23:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2012 (edytowane) Bo jest maly problem. Moj dom stoi ze tak powiem (wraz z innymi domami) w dolinie, przez co domy ida w glab podworka, podworko jest waskie. Byla taka opcja, rozmawialismy z wujkiem na ten temat. Trzeba by jednak rozwalic - pozbyc sie wc ktore wujek tam juz postawil kosztem tej werandy, korytarza vel holl'u. Trzeba by przedluzyc wtedy to pomieszczenie i zrobic schody na gore, jednoczesnie zabudowywujac kawalek balkonu. I owszem, plan byl fajny, mialabym duuuuzo wiecej miejsca ale…no wlasnie ale. W tym miejscu jest wejscie w bramie, czyli drzwiczki. Pewno by trzeba zmieniac cala brame, dopiero co jest postawiona nowa. Ale nie dlatego zrezygnowalismy. To jest juz dobodowka i trzeba pozwolenie. Wiadomo jak w Polsce…..skladac papiery, uzyskiwac pozwolenie potem sie to musi UMOCNIC (sic!) przez nastpene 30 dni. Ja nie moge byc tak dlugo w Pl. To raz. Dwa bedzie nas tylko dwoje. Nie potrzebujemy wielkich salonow i przestrzeni, wystarczy nam to co jest, No i szkoda wc. Pozatym przerabiac balkon na klatke na gorze to duza robota. Balkon jest oparty na belkach stropowych i na tym balkonie dach od strychu jeszcze. Za duzo roboty. Gdyby nie bylo opcji w srodku - to co innego. Ale mamy wystarczajaco miejsca zeby weszly. Aaaa…napewno wysmaruje opinie temu sklepowi. Po tym jak znalazlam ta sama lampe na Allegro i napisalam z zapytaniem czy maja ja na stanie czy trzeba zamawiac i czekac. Zapytalam bo wszedzie gdzie widzialam w roznych sklepach te lampy byly na zamowinie. Oto co mi odpisal sprzedawca: …."Witam.Większość lamp z firmy Candellux jest wysyłana bezpośrednio z ich magazynu.Wysyłka następuje tego samego lub najdalej nastepnego dnia od wpłynięcia środków na konto.W przypadku pobrania wydłuża się o około 2dni.W związku z długim weekendem i pozamykanymi magazynami wysyłki wyjdą dopiero w poniedziałek." Wiecie co?? RECE OPADAJA!!!!! A ja zaplacilam 28 marca!!!! a okazuje sie ze oni odrazu wysylaja!!Zle wybralam sklep. Moja wina, a wiecie dlaczego?? Bo sie podjaralam wlasnie tym ze maja kilka tysiecy lamp do zaoferowania! A tak naprawde maja guzik do zaoferowania. O pardon…stek klamstw na tacy, to jedyne co maja. Edytowane 2 Maja 2012 przez mania1220 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kardamina 03.05.2012 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2012 Maniu, ja z prośbą do Ciebie - rposzę odpowiedz mi na mój komentarz u mnie - to gorąca prośba z mojej strony. Proszę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 03.05.2012 16:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2012 Etta….upiekszylam po swojemu bed runner ktory kupilam za grosze (4$ na ebay'u z UK).Material jak moj material na zaslony: http://i1201.photobucket.com/albums/bb346/szara6/DSC_0001-11.jpg to sa te hot fix'y: http://i1201.photobucket.com/albums/bb346/szara6/DSC_0005-11.jpg to fioletowe to narzedzie zbrodni - na rozny rozmiar krysztalka jest inna koncowka, nagrzewa sie jak zelazko, rozpuszcza klej pod krysztalkiem i mozna kleic. Klej jest tak mocny ze mozna potem wszystko prac w pralce nawet. http://i1201.photobucket.com/albums/bb346/szara6/DSC_0013-8.jpg http://i1201.photobucket.com/albums/bb346/szara6/DSC_0015-3.jpg nie widac dobrze bo nie umiem tego ulapac, ale sie seiwci przepieknie, szczegolnie wieczorem od swiatla. Na kazda koncowke wzorku dolozylam krysztalki Swarovskiego i oczywiscie jego guziczki na srodku. http://i1201.photobucket.com/albums/bb346/szara6/DSC_0025-4.jpg http://i1201.photobucket.com/albums/bb346/szara6/DSC_0027-3.jpg kiedys jak mi sie znudzi ten bed runner, przetne i zrobie dwie poduchy z tego . Tu mam dwa takie same wzory Fleur de lis, na dwie poduchy. Nie jest to juz Swarovski ale sie tez slicznie swieci. Bialy papier spod spodu sie sciaga i nakleja to na material, potem zelazkiem na wierzch i odkleja ta folie. pare krysztalkow odkleilo sie musze poprawic zanim nakleje, ale poki co nie mam ani poduszek odpowiednich ani materialu zeby uszyc. Jak zrobie to pokaze na poduszcze. http://i1201.photobucket.com/albums/bb346/szara6/DSC_0011-7.jpg a tu nowy przedwczorajszy nabytek na naszyjniki…Swarovski Silver Night.No tez nie moge uchwycic jak na zywo wyglada zbytnio, w konu PRO nie jestem ale dolaczam fotke profesjonalnego zdjecia zebys widziala jaki piekny: http://i1201.photobucket.com/albums/bb346/szara6/DSC_0008-11.jpg Naszyjniki beda na 28mm a kolczyki mniejsze (juz sa w drodze) na 22mm) http://i1201.photobucket.com/albums/bb346/szara6/KGrHqNHJDcE63Zk0pIBOz8P-UM60_35.jpg http://i1201.photobucket.com/albums/bb346/szara6/komplet-zawieszka-i-kolczyki-swarovski-migdaly-crystal-silver-night-6106-22mm.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Etteb 03.05.2012 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2012 Oooo rany! Ale z Ciebie zdolniacha! Nieee, nieee kochana nie widze siebie przy tak misternej robocie, nie wierze abym ukonczyla zaczete dzielo aleee Tobie zazdroszcze cierpliwosci. A kusisz ze hej! Zapowiada sie, ze bede teraz "czasowa" i mozna przezucic sie z dziergania na tworzenie cudnosci tylko jak to zrobic ...? Nie mow mi, ze kazde swiecidelko klei sie osobno? Ooo Madonno! Silver Night cuuuudo!! Aaaaa mozesz dac namiary gdzie mozna kupic takie gotowe? PLS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 03.05.2012 17:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2012 ebay as always a reszte to juz wiesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zosik 03.05.2012 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2012 Piękne to, piękne A nie będzie się do zadka czepiać jak się usiądzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 03.05.2012 18:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2012 Nope. Spod jest plaski i calkowicie przyklejony. Gora to taki stozek, obciosany po bokach i na gorze. No chyba ze usiadzie sie golym tylkiem, ale wtedy wszystko sie przyklei , nawet niektore materialy.Zaczepiac predzej sie beda cekiny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 03.05.2012 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2012 ...i Ty nazywasz siebie "nieudacznikiem..."????????????? ...jeśli nieudacznicy robią takie cudeńka to albo TOBIE sie pojęcia pomerdały albo ze mną jest coś nie tak:confused: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 03.05.2012 21:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2012 mialam olac caly temat i udac ze nic nie bylo, ale widze sie nie da?????Gosik, to sie wroc tam i przeczytaj jeszcze raz - mi chodzilo o tzw "trzymanie mlotka w rece i robieniu mebli" a nie o co innego. Jakos nie przypominam sobie zebys chociaz raz na mnie najechala w taki jeszcze sposob jak chwalilam Twoje szafy i biurka i jeszcze kilka razy mowilam ze musze Ciebie i Twoich pomocnikow zatrudnic do zrobienia moich szaf w sypialni. Powtorze wiec - najwyrazniej pewne osoby nie umieja przyjac pochwal i zachwytu nad swoja praca. Ja moglabym tez najechac na Ciebie lub na Ette jakbyscie napisaly ze macie dwie lewe rece do zrobienia tego co robie. Tylko jakos niewyobrazam sobie opierdzielac kogos za cos za co mne pochwalil sam z siebie robiac "nieumiejacego". Poprostu jestem w szoku ze ktos tak mnie potraktowal. Ale nie powinnam sie chyba dziwic, zawsze COS bylo nie tak , a wiedza o tym spostrzegawczy.Nie chce wicej o tym mowic a tlumaczyc tez sie nie bede bo nie zrobilam NIC zlego.Poki co jestem zla jak osa. A ze ladne i sie podoba - dziekuje:) Mi sie tez podoba i zaluje ze nie potrafie tego ujac na zdjeciach jak fajnie wyszlo, bo sama jestem zaskoczona ze wyszlo ladnie, nie spodziewalam sie takich efektow, ale znaczy - dobrze kombinowalam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 04.05.2012 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2012 a ja nie wiem o co chodzi i może dobrze Maniu świetnie Ci wyszło, gdybym nie wiedziała, że je dokleiłaś to była bym pewna że one tam od zawsze tam były - swietnie pasują. Jakiś czas temu był w szmateksie taki długopisik pistolecik do przyklejania, a ja głupia go nie wzięłam. Teraz żałuję, bo fantastyczne rzeczy można zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zosik 04.05.2012 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2012 Maniutko, a mi się wydaje, że dziewczyny nie miały nic złego na myśli. Po prostu im lepiej wychodzi składanie mebli, a Tobie cudeńka-świecidełka Każda z Was ma inny talent i wykorzystuje go jak może. I nikt nie chciał tu nikogo obrazić przecież Walnijcie se kielicha na zgodę Ja pierwsza bym walnęła, ale same wiecie Za kilka miesięcy się natrąbię jak meserszmit Będą mnie wnosić do wyra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 04.05.2012 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2012 Zosik, dzięki za wyjaśnienie;), wyjęłaś mi to z ust, więc nie bede się powtarzać... ale właśnie o to chodzi, że każdy ma inny talent i nie musi umieć wszystkiego... więc na przyszłość proszę... chwal ile chcesz jeśli na to zasłużę (nie bedę sie gniewać) ale nie nazywaj siebie nieudacznikiem (od młotka), bo robi mi się głupio:oops:, że nie potrafię paru innych rzeczy (bardziej kobiecych) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 04.05.2012 13:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2012 A ja sie nie gniewam, byl jakis temat?? Oczywiscie ze kazdy ma inny talent i zdolnosci i mi o to chodzilo, ze ja zazdroscilam tej umiejetnosci robienia mebli bo by mi sie taki talent sprzydal bo bede miec niewymiarowa szafe i jeszcze obudowana nad wylotem z kominka. Tylko po co mnie opierdzielac? za pochwale? Niewazne, bylo, minelo, nowy dzien….a mi nadal lupia, polowa balkonow rozwalona, najlepsze jest to ze rozwalaja niepotrzebnie ale maja w tym swoj cel. A plac zabaw nie zrobiony, rozebrali hustawki i nie ma nowych, basen nadal nie naprawiony po trzesieniu ziemi i pewno nie naprawia. Mam zamiar kupic dwie wieksze donice i posadzic dwie roze, takie ladne sadzoki kolo mnie wystawili w sklepie ale sie bardzo boje o te mszyce znow jak humid przyjdzie no i fakt ze jak mi rozwala balkon to wszystko musze wniesc do srodka i nie wiadomo jak dlugo trzymac. Pszczolka a szkoda ze nie wzielas. Mozna duzo udekorowac. A krysztalki nie sa drogie. Sa i metalowe takie. Na dzinsach fajnie by wygladalo, kupilam ale za duze, nadaja sie ale na poduszki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts