Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z dziecinstwa

mania1220

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mania1220

13601

• pestka56

3588

• mmikka

3343

• TAR

3053

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

sluchaj a co to jest za lakier/ to ten taku super gruby ze sie na kawalki tlucze??? czy zwykly lakier?

wiesz o co mi chodzi???

z mojego sekretarzyka ktory jest z lat 30tych i z orzecha sciagalm orginalne, na szufladach mial wzorek z forniru, nakladalam ten zelowy rozpuszczalnik - zeszlo przepieknie i nic nie uszkodzilo

ta kobita co sprzedaje twierdzi ze to jakis stary twardy lakier i tym zelem nie ma szans by zeszlo. ona tez sie zajmuje renowacjami wiec obstawiam ze wie co mowi. nie bede tysiaka placic za komode jesli jej nie dam rady zrobic. szkoda zachodu

i znow cos dla oka, z tego samego sklepu, wiem ze komus tu sie podobalo - mi tez zaczelo :D szkoda tylko ze mam wszystko z nierdzewka w kuchni, ale wcale bym sie nie pogniewala jakbym miala garnki takie...szczegolnie te pekate

ale jak widze ta biala marmurowa miske z ta chochelka to ladnie z bialym wyglada.

IMG_1184.jpg

IMG_1182.jpg

IMG_1181.jpg

IMG_1178.jpg

IMG_1177.jpg

IMG_1174.jpg

IMG_1176.jpg

IMG_1175.jpg

IMG_1173.jpg

IMG_1164.jpg

IMG_1161.jpg

IMG_1160.jpg

IMG_1159.jpg

IMG_1158.jpg

IMG_1165.jpg

ladna decha no

to nic, zobaczymy co powie stolarz, ale nie bierz zupelnie takiej co najtansza, pamietaj ze nie jestes - chyba nie jestes? - jak ja. Czyli jak zrobisz bedziesz miala na lata, wiec musi sie podobac i zeby nie bylo potem ze zalujesz ze jednak nie dolozylas, nawet jak bedziesz musiala jeszcze troszke poczekac. Mowie bo wiem ze swojego doswiadczenia :cool:

jak cos sie dowiesz dawaj zaraz znac ktora wybralas

taaaa, te miedziaki tez mysle ze bym szybko odchorwala, nierdzewki w dodatkach czy chromowki nigdy mi sie nie znudzily, tymbardziej ze pasuja do wszystkiego jak czarne, a z takimi miedziakami widze kuchnie bardziej rustykalna, ze sciana z czerwonej cegly, szczegolnie jak zobaczysz nastepne fotki....

zobaczymy ile zaspiewa stolarz. gorzej jak za kazda zaspiewa tyle samo. wtedy sie zgarbie jak ten osiolek, bo wszystkie podobaja mi sie jednakowo:cool:

takie miedziane chcialam dac lampy w mojej lazience ale nie mieli tyle ile chcialam, mi odwagi tez zabraklo i wzielam ostatecznie czarne:cool:

IMG_1155.jpg

IMG_1156.jpg

IMG_1157.jpg

IMG_1179.jpg

pierwsze fotki to wersja normalna i wersja mini ktora robia teraz, ostatni to duzy jak moj

robia tez blendery w tym kolorze

img19c.jpg

c6bbff5c0ab63d4910a6de18865703a5--copper-kitchen-aid-gold-kitche.jpg

tutaj trzy rozmiary, juz nie chodzi o kolor le o rozmiary

img39.jpg

a tutaj mini i ten najwiekszy

who-owns-kitchenaid-appliances-who-owns-whirlpool-good-design-ni.jpg

OK, musze przyznac ze wyglada ladnie na czarnym tle...ale jak mi sie podobaja nowoczesne czarne kuchnie to nie wiem, musialaby to byc wielka kuchnia i wielka chalupa ze swiatlem, nie taka piczka jak moja

kitchenaid-pro-line-stand-mixer-7-qt-c.jpg

champagne-gold-kitchenaid-mixer-copper-kitchen-aid-the-best-idea.jpg

ale nie, nie kupilabym takiego koloru.

tak na marginesie mimo ze mam tego najwiekszego maly upgrade bede robic i mam w planie tego kupic - wielkosc taka sama jak moj tylko mocniejszy

cb577_kitchenaid-silver.jpg

badz ten bo trochu tanszy ale ma taka sama moc jak powyzszy

Standalone_1175_X1290.jpg

oczywiscie nie tylko KA robi te male AGD w kolorze cyny, inne firmy tez, no ale ja jestem KA panna :lol2:

Tar ależ piękny rysunek drewna! Cudo. A pisałaś do tych co Ci namiar dawałam?

Mania mi cały czas te twoje pojemniki sie podobają.

Ja chciałam te miedziane kubki do Moscow Mule kupić, ale ostatnio czytaliśmy,że alkohol wchodzi w reakcje z miedzią i można się zatruć.

Mania Twój wujek ma takie piękny rysy, jak moja druga babcia zmarła 3 dni po swoich setnych urodzinach, miała taką pomarszczoną buzię , ale jednoszcześnie mięciutką, taką dobrą ;)

Słuchajcie dzwoniłam o plac zabaw, poprosiłam o rezerwacje, po świętach pojadę go zobaczyć :)

Jona ale fajnie! moze sie pohustamy :lol2:

wiesz wujek ma juz 73 lata, niestety i ciocia i on sa zniszczeni robota w polu na sloncu, a wujek jeszcze po gorach lazi z wycieczkami i lazil cale zycie, slonce niszczy :cool: W polu nie robia nic (ciocia byla pielegniarka) ale juz kaput. To nie tak jak tutaj chinczyki - chodza z parasolkami w lecie zeby swojej alabastrowej skory nie zniszczyc :lol2:

a po galeriach w maseczkach chodza :lol2: takich szpitalnych

Joana no wlasnie nie pisalam, musze wrocic do nich ale prosze daj raz jeszcze linek. cos mi nie gralo, chyba klopot z transportem.

jednak mam dwie miedzianki z drutow u mezatego w pokoju o takie, bardzo je lubie i u niego mega pasuja

http://www.galeriaoswietlenia.pl/55424-watermark/metalowa-druciana-lampa-wiszaca-carlton2-miedziana.jpg

Joana gdyby ta komoda kosztowala mniej to bym ryzykowala ale tysiaka nie zaryzykuje niestety, bo troche mi szkoda jakby nie wyszlo.

Edytowane przez TAR