Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z dziecinstwa

mania1220

Recommended Posts

ano wiem ze sie nie dziela na panow i panie :p te co mialam w donicach posadzilam, ale byly samozapylne , ale widzialam tez wlasnie te nie samo.

to taka max do 1.5 by sie nadala. Chociaz taka na 2 od strony Diane jeszcze bardziej :lol2:

Elfi u mnie na kwiecien jeszcze sniegi pokazuja :sick: a tam na polnocy wiosna jeszcze pozniej przychodzi. W Polsce rosna juz kwiatki my mamy sniegi i w nocy na minusie.

• Odpowiedzi 31,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mania1220

13601

• pestka56

3588

• mmikka

3343

• TAR

3053

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Psia kość... miscanthus sinensis. Czytam teraz o roślinach z Peru i się nakręciłam na tę Amerykę.

Borówka wysoka lubi bardzo kwaśną ziemię, Kwaśniejszą niż rhododendrony. Jak ma za mało kwaśno to nie przyrasta, nie kwitnie i oczywiście nie owocuje. Posadź 4 sztuki z różnych odmian. U nas są takie, że można tak dobrać, żeby owocowały kolejno. U ciebie pewnie też. A jesienią na słońcu liście borówki będą w pięknym czerwono-bordowym kolorze. A, i pamiętaj, że podczas owocowania dużo piją.

Elfir wystawiasz mnie na pokuszenie ;) ale odpuszczę, obiecała sobie, że za tapicerowanie wezmę się jak kupię sobie taker elektryczny, ręczny paluchy bolą. A mam w planie przerobić dwie pufy, poprawić siedzonko z wiatrołapu i zrobić pufe ze szpuli po kablach.

Dziewczyny napisałam mojemu szatański plan odnośnie placu zabaw, powiedział, że jak pojadę to mam jeszcze cenę negocjować- cwaniak jeden :)

a ja sobie meza wzielam do lozka, zdecydowanie lepszy od szczygla i cegielskiego:cool::p

Pestka moze masz racje z cenami ale jak czlowiek widzi od razu setki i tysiace za meble to nawet strony nie chce sie przegladac i szukac tanszych. ja bynajmniej tak mam, rzucam okiem i wychodze, bo mi szkoda czasu na zmudne przeszukiwanie. wole czym innym sie zajac ;)

moze u mnie w koncu wiosna przyjdzie, dzis mnie robinki przed 6 rano obudzily tak sie wydzieraly, jeszcze ciemno bylo, coraz wiecej ich, teraz jeszcze czarmuchy musza wrocic co im jajka wyjadaja z gniazd i czarne z pomaranczowym z paskudnym skrzekiem, i w przyszlym tygdniu bede mogla juz sie cieszyc ze koliberki za miesiac przyleca , i w przyszlym tygodniu juz zaczynaja zabierac z ogrodow - jak to sie nazywa? organiczne? liscie, galezie itp?

co nie zmienia faktu ze na horyzoncie nadal snieg a w ogrodku i na froncie nadal mam lodu kupe.