Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z dziecinstwa

mania1220

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mania1220

13601

• pestka56

3588

• mmikka

3343

• TAR

3053

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Lustro bardzo mi się podoba, lampa mniej, ale będzie pasowała do jaskini i to najważniejsze.

A ja bym już chciała,żeby mój przyjechał. Dobrze Mania mi podpowiedziałaś z placem zabaw, jak pojadę to się przy okazji zorientuję, jak sie rozkłada, bo tzreba będzie transport zorganizować. Znów się będę musiała do ex uśmiechnąć ;)

Joana ma rację. Nie panikuj Mania.

Borówka to samograj. Dajesz odpowiednią ziemię, na wszelki wypadek sprawdzasz każdej wiosny kwasowość gleby, podlewasz jeśli za sucho. U ciebie na pewno są odpowiednie nawozy zakwaszające do borówki. Poza tym sadzisz w lesie, ziemia co najmniej trochę jest kwaśna.

A dogwoody, czyli derenie i tak możesz posadzić.

Poszłam specjalnie zrobić zdjęcie dereni sericea (rozłogowych) i alba sibirica. Sibirica są takie mocno czerwone, bo to wyłącznie 1-roczne pędy i mają w tym miejcu dużo światła. Tnę je co roku na wysokości max 50 cm. Natomiast rozłogowe, które też mocno tnę, nawet bez cięcia mają limonkowe gałęzie.

Trawnik jest tragiczny, nie patrzcie :(

2018_03-29marzec_a-rano-byl-snieg_P1010031w.jpg

I jeszcze oczar chciałam pokazać. Wreszcie kwitnie po jesiennej zmianie miejsca

2018_03-29marzec_OCZAR-P1010023w.jpg

nie mam pojecia z czego rama, wiem tylko tyle ze lustro kosztuje 450$ plus podatek i ludzie sa nim zachwyceni ja czytalam recenzje, a ja go wygralam za 52$, jak przywioze to sie okaze. lampa firmowka. Dzis jeszcze przypilnowac musze ta zlota lampke co pokazywalam i kran do M nowy do lazienki....sluchac nie chcial kazal soebie kupic i zamontowal ta wylewkoa baterie jak wodospad, ja ich niecierpie :cool: Trzeba by pucowac po kazdym laniu bo woda twarda i slady zostaja, mowilam mu ale sluchac nie chcial - teraz powiedzial ze faktycznie, chce normalny kran, baterie czy jak to sie zwie.

Pestka no wlasnie tez mam tak czerwono w jednym kacie w ogrodzie. ladnie toto kwitnie, no nie u nas, u nas za zimno :cool:

TAR zaladuj z compa wiec, RAZ JEDEN mozesz :D tak tak czytalam co pisalas, ja znowu nie cierpie nic trzymac na zewnetrznych, zdjecia na compie zostaja i ich nie ruszam, pisalam juz o tym programie co ja uzywam - nic nie trzeba sie bawic i zdjec zmniejszac, samo robi jak laduje.

pokaz chociaz linka ktiry wzielas

kroilam kapuste i cos mi sie przypomnialo......NICI Z SADZENiA JAGOD - nawet jakbym chciala

black-bears-by-amar-4-638.jpg

bear.jpg

toz ja tam mam niedzwiedzie i na dodatek laza po moim poletku, ale bym oberwala od wszystkich :D ale jakie piekne zdjecia bym miala :D:D:D:D

a wiecie, jedna kobitka, 3 do ki dalej sprzedala domek bo powiedziala nam ze ona nie ma byc zamiarem pozywieniem dla niedzwiedzi ha ha ha

Pestka nie chcesz widziec mojego trawnika, po kazdej zimie mam zimowa plesn, mimo ze sypane, nawozone nawet tym na zime, zawsze sie robi, czekam na wiosne zeby znow pozadek z tym zrobic.

ale w tym roku w koncu nie mialam tuneli pod sniegiem - myszy sie wyniosly, chociaz jak wrocilam z lasu, nie mowilam zapomnialam, w szopce w donicy pustej mialam dwa suche zezwloki mysie ;) wlazly i znow wyl;ezc nie mogly. Nie wiem jak weszly, na wiosne musze wszystko wyciagnac i zobaczyc czy gdzie dziury nie wygryzly.

pamietacie szczura i jego atak na mojego chipmunka ? ;) szczur od tamtej pory juz sie nie pokazal,a ciekawe jak tam moj Desperdao w lesie, czy przezyl zime.

W Szwecji mają specjalne pułapki na myszy. Rampa zakończona mała ruchomą półeczką na ktorej kładzie się przynętę. Rampę opiera się o krawędź wiadra. Mysz włazi na półeczkę. Półeczka przechyla się do wiadra i mycha wpada. W instrukcji obsługi jest napisane, że nie wolno tego używaćjeśli w wiadrze jest woda ;)

To masz z miśkami przechlapane.

Ciekawa jestem tej ramki, bo wygląda jak srebrzona