macdac 28.07.2003 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2003 Witam Przymierzam sie do tego projektu od dluzszego czasu. Chce wprowadzic jednak kilka zmian (chyba dosc istotnych). Czy moze ktos juz ma ten projekt chetnie nawiaze kontakt. http://www.archipelag.pl/projekty/projekt.php?cat=1010700&pid=326&form=advanced&seek=kornelia;0;0;;;0;0;0;;;;;;;0;0;1&ExtraNavText=Kornelia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ronin 08.09.2003 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2003 Ja obecnie realizuje ten projekt, również z drobnymi zmianami. Obecnie jestem na etapie budowy ścian (jednowarstwowe z Porothermu 44 P+W), do końca listopada mam zamiar zakończyć budowę domu w stanie surowym otwartym (tak mam poumawiane ekipy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Georgen 09.03.2004 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2004 Gratuluje wyboru, to naprawdę rewelacja. My zamierzamy dopiero kupić projekt. Jak wam idzie z realizacją? Co zmienialiście? Może macie jakies fotki a może zaszyci na budowie upaprani w zaprawie od miesięcy nie podchodzicie do kompów?Jerzy Bydgoszcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ronin 09.03.2004 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2004 hehe na razie odpoczywam. Kornelia coś ostatnio robi sie "modnym" projektem, w ciągu ostatnich dwóch miesiecy jesteś czwartą osobą którą o nią mnie pyta. Niestety jest to dość drogi domek do wybudowania. Co zmieniłem ... mało i dużo. Jak każdy projekt z archipelagu Kornelia ma skopsana wentylację i niedoprojektowane c-o. Ponadto zlikwidowałem skos w salonie, robiąc go bardziej przestronnym i przestrzennym. Niestety musialem równiez z kilku powodów zrezygnować z wolego oczka od strony salonu, m.in.z uwagi na koszty zrezygnowałem z półokraglego okna w salonie. Okno okragle i wole oczko od frontu pozostaly. Tyle w skrocie. Aha, abys sie nie zdziwil, Kornelia na pietrze (bez zmian), ma powierzchnie podlogi, miedzy sciankami stolcowymi (czyli tak jak bede/bedziesz je zabudowywal, ponad 80m2. Jak chcesz zdjecia wyslij mi PM z podanym adresem maila. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Georgen 10.03.2004 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2004 Nic dziwnego, że Kornelia robi furorę. Na pierwszy rzut oka skromna ma wiele uroku. Na głownej stronie archipelagu jest projektem dnia. (być moze dlatego, że dzwoniłem tam pare razy ). Co do niedociagnięć projektowych bardzo mnie zasmuciłeś. Rozwiń trochę temat tego c-o i wentylacji jak bedziesz miał trochę czasu. To przeciez jedne z ważniejszych spraw w użytkowaniu, a może sie myle?? Myslę, że nie wprowadzę zmian o których pisałeś dotyczących zaokragleń poniewaz to jedne z najlepszych bajerów w tym projekcie zwłaszcza, że w moim układzie będę je podziwiał siedzac w ogrodzie przy browarku Co do likwidacji ukosu w salonie - bardzo jestem ciekaw jak to wypadnie i jak rozwiązałeś narożnik. Aha jeszcze jedno myśle, że niezłym pomysłem bedzie zastosowanie łańcuchów zamiast spustów rynnowych, których zamocowanie ze względu na "stopy" w narożnikach może być utrudnione a poza tym nasza Kornelia straci na estetyce. Co o tym sadzisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Georgen 10.03.2004 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2004 Jeszcze jedno. Uwazam, że całe pięterko będzie idealnie wyglądało w lekkim półmroku dookoła stoliczki na browarek a na środku w smudze światła ...... stół do bilarda. Niech ktoś zaprzeczy ........ Nie słyszę. Amen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ronin 10.03.2004 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2004 Co do łancuchów miałem podobny pomysł, który bardzo spodobał się dekarzowi, ale jeszcze do końca nie jestem przekonany o jego realizacji. W kazdym bądź razie dekarz mnie na jego realizacje namawia. Na razie mam założone całe orynnowanie (bez spustów) - marley w kolorze miedzi. Co do półokragłego okna to było tak (i mam dla Ciebie rozwiązanie). To półokragłe okno ma 210 cm szerokości i łuk o promieniu 20 cm. Zapomnij, że murarze zrobia Ci tak wielki promien dokładnie. Nawet o tym nie marz, chyba, że bedziesz miał naprawde świetna ekipe. Moje (przecietna, bardzo przecietna), od razu stwierdziła, ze się tego nie podejmuje - przynajmniej szczerze. Rozwiązanie jest proste, ale musisz miec na nie czas (a chyba masz,a ja nie miałem). Zdecyduj sie mniej wiecej na producenta okna i poproś go o przesłąnie Tobie szablonu góry takiego okna, na dekturze lub nawet wykonanego w inny sposób do odbioru osobiście. Mi kazali czekac 5 tygodni, a tyle nie miałem. Swoją drogą zdecydowałem sie na okna zupełnie z innej bajki (i firmy). Jesli sknocisz ten otwór, to: 1. bedzie baaaardzo źle wyglądało (tak ma mój sąsiad) 2. zapłacisz majątek za okno. Mi np. wyceniono to okno na bagatela 5400 zł wzwyż. Takie samo tylko prostokątne (210/180), drewno, full wypas, FERNO, kosztowało mnie 1780 zł. Sam zdecyduj. Co do wentylacji to temat bajka, tradycyjnie jak to w Archipelagu, w łazience, kuchni i paru jeszcze innych pomieszczeniach nie ma normalnej wentylacji, tzn. komina wentylacyjnego. Rozwiazali to wentylacja typu SPIRO, ktora ma swoje plusy i niestety rownie istotne minusy oraz nawiewnikami w oknach (bagatela 196 zl sztuka). Trzy kominy na dachu to i tak duzo, takze nie ma co wiecej stawiać. To w skrocie, bo to temat rzeka. Zadna z sypialni tez nie posiada wentylacji. Naroznik jest na 100% do likwidacji. Przyjedz zobaczysz. Problemu konstrukcyjnego nie ma najmniejszego (i tak jest słup a ktorym trzyma sie strop), estetycznego tez. Co do kominka zewnętrznego .. znow tmat rzeka. moim zdaniem to zbedny, horendalnie drogi i niepotrzebny bajer. Ale, jest taka moda i szanuje innych zdanie. Jesli jednak planowalbys wybudowac go z klinkieru, juz zbieraj kase :D . Ponizej 5-7 tys za niego sie nie zmiescisz. Na razie na tyle, na priva podam Ci tel. jak kazdy inwestor nie mam duzo czasu na pisanie . Trzeba zarabiac kase . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcenka 24.05.2004 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2004 KORNELIA-ARCHIPELAG!!!-ZACZYNAM BUDOWE, MOZE KTOS Z WAS WIE, GDZIE ON MOZE STAC. KTO COS WIE O NIM? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 27.05.2004 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2004 .....ja wiem tylko tyle, że Kornelia to imię mojej córki!!! - piękne, prawda?!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcenka 28.05.2004 02:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2004 Oczywiście że Kornelia to piękne imię , ja będę pracowała trochę nad tym "IMIENIEM", Ty pewnie zrobiłeas (łeś) to w niedługim czasie (a napewno nie dłuższym niż jeden dzień lub noc ......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peri 28.05.2004 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2004 cześć, ja też interesuję się tym projektem. informacje o nim znalazłam jedynie na str.8 forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcenka 28.05.2004 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2004 Cześć Peri,Uważam ten projekt za najbardziej optymalny dla 3 osobowej rodziny + pokoik do pracy.Zadałam sobie już trochę trudu i wiem że będzie mnie interesowało odbicie lustrzane (wiem że jest możliwe).Chciałabym bardzo zobaczyć ten dom gotowy może wiesz gdzie można go ujrzeć?Wiem że po wykonaniu takiego budynku możmna dowiedzieć się sporo ciekawych rzeczy które ułatwiają życie (nie wierzę żę ten projekt nie ma żadnych wad). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 31.05.2004 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2004 Ja w domu ma jakieś zdjęcia i trochę informacji -bo się interesowałam swego czasu.Mogę przysłać jak podacie adresy mailowe.Osoba od której otrzymałam napisała że dom piękny, ale ogromny, duzo większy niż piszą w projekcie. W projekcie np piszą ze na górze jest niewielka powierzchnia do adaptacji a "w praniu" wyszły spore pokoiki.Dach może sprawiać problem - "bawole oko".Domek bardzo ładny - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peri 31.05.2004 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2004 Cześć!z tego co wiem Kornelia była budowana w Żychlinie, Bydgoszczy, Rzeszowie.Nam bardzo podoba się możliwość adaptacji poddasza, ponieważ docelowo będą tam mieszkały 4 osoby,więc chcemy wykorzystać poddasze na gabinet i inne pomieszczenia, których nam brak w naszym M-3. Nas też interesuje lustrzane odbicie tego projektu.Chętnie skorzystam z informacji BK dotyczących Korneli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcenka 30.06.2004 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2004 KORNELIA ARCHIPELAG- KTO BUDOWAŁ, BUDUJE LUB GDZIE STOI. BARDZO ZALEZY MI NA JAKIEJS INFORMACJI. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ronin 01.07.2004 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2004 Odpowiedziałem mailem. W pierwszej chwili skojarzyłem Ciebie z jedną z kilku osób którym juz odpowiadałem. W wolnej chwili podeslę Ci "gotowca" odnośnie Kornelii. A najlepiej zapraszam "live" do obejrzenia domu. Żychlina szukaj koło Kutna. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geronimo007 26.07.2004 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2004 Witam Tez sie interesuje KOrnelia ? MOzge prosić o jakies inof uwagi foty COKOLWIEK !! Dzieki ! Pozdr ! wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Georgen 28.07.2004 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2004 Czołem fanom Korneli.My również rozpoczęliśmy budowę wg tego projektu. Dokonaliśmy paru zmian i jesteśmy przekonani że efekt bedzie odjazdowy.Pozdro Danusia i Jerzy Bydgoszcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geronimo007 29.07.2004 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2004 A co zmieniales ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betka 29.07.2004 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2004 Oto link:http://www.archipelag.pl/domek.php?KatID=3990500&ProjID=326 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts