Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 200
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 4 weeks później...

Witaj!

Mam pytanie i porśbę zarazem!chodzi o stemple,jeśłi ich jeszcze nie sprzedałeś to mógłbyś nam je zostawić?przyjedziemy kiedyś po nie ale na razie krucho z czasem,(budowa rozpoczęta)może w weekend się uda.Z góry dziękujemy za odpowiedz!!!A co tam u Was na budowie słychać?okna już wstawione?Pozdrawiamy

• 3 weeks później...

Witam

Pochwale się :) od 2 tygodni trwaja już prace budowlane ! :)

Po wszystkich formalnościach w końcu coś idzie do góry :)

Nasza Kornelia nabiera kształtów.

Dziś lane były ławy. Jak patrzę na te nasze fundamenty to coś mała mi się wydaje.. ale to zapewne wrażenie.

Kilka dni temu byliśmy "zwiedzać" Kornelię w Pawlikowicach (pod Pabianicami).

Będzie z niej biuro więc troche inaczej jest urządzana w środku. Baliśmy się, że salon wyjdzie mały... ale jest OK jak na pierwszy dom :)

Gratulujemy postępu prac ! :)

Twój pomysł na pozbycie się słupków na poddaszu wciaż mnie drąży od środka i zamęczm nim potencjalnych wykonawców :)

• 3 weeks później...
  • 4 weeks później...
  • 3 months później...
  • 3 years później...

Witam!

Od dłuższego czasu śledzę to forum nosząc się z zamiarem zrealizowania domu Kornelia z Archipelagu. Proszę o opinię tego projektu forumowiczów lub osób budujących wg tego projektu.

Jest kilka wątków odnośnie tego projektu, można doczytać wiele ciekawych rzeczy, jednak nigdzie nie jest to zebrane w "kompedium" (przynajmniej ja nigdzie nie znalazłem).

http://www.archipelag.pl/projekty-domow/kornelia-ii-g2/?Kind=1&Name=kornelia&SearchForm=1

Zamierzamy z żoną budować w zachodniej części Poznania. Wszystkie wątki prawie doczytałem co się tu znajdują, co by uprzedzić że nie szukałem, jednak większość z nich jest z lat 2005-2010...może ktoś w tym roku rozpoczął budowę

pozdrawiam wszystkich

Edytowane przez pablitoWLKP

• 10 months później...

Witam!

Temat odkopuję, bo może się znajdzie więcej "nowych Kornelowiczów" - u tych pobudowanych jakoś cisza ;)

Ja zacząłem budowę 27 czerwca 2011 i w tej chwili kończę tynki wewnętrzne, zaś na przyszły tydzień zaplanowałem wylewki. Trochę pozmieniałem projekt klasyczny 2G, ale chyba dalej przypomina to Kornelię...

Kto z Was jeszcze buduje/zbudował dom według tego projektu?