Gość Ko***y 18.05.2005 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2005 Budujący Kornelię mają mało czasu na pisanie .Zaczynam robić więżbę,dom nabierze kształtów,to już będzie co pokazać.Zrobię foto. Jednak to prawda z tym kominem w koszu! Niestety kominek zewnętrzny trzeba było zresetować. Szkoda! Taki knot architektoniczny! Poza tym jak to na budowie,koszty są o wiele wyższe od założonych!Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcenka 20.06.2005 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2005 mamy takowy domek w budowie,właśnie zalali stroppzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stelmik 21.06.2005 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2005 mamy takowy domek w budowie,właśnie zalali strop pzdr A gdzie???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcenka 21.06.2005 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2005 wylot z W-wy na Krakow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymoszkowa 16.08.2005 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2005 Witam ,chcę budować Kornelię.Na razie wydaje mi się,że bez większych zmian-no,bez kominka zewnetrznego.Teraz mam dom 450 m2-bez sensu,dzieci dorosłe,zostaniemy we dwoje-tak jak u Bogusia.A,chcę zamiast okna w jadalni zrobić drzwi.Powiedzcie,dlaczego kominek w koszu to katastrofa?Czy wypalił pomysł "wyprostowania" salonu?Czy ktoś krył blachodachówką i zachował" bawole oczy "?Mam mnóstwo pytań technicznych ale na razie czekam na warunki zabudowy więc mam jeszcze trochę czasu. Małgosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcenka 16.08.2005 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2005 my trochę pomieszzaliśmy w projekcie. Kto chce proszę o adres e-mail to wyślemy fotki (Właśnie nam kończą dach) pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymoszkowa 16.08.2005 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2005 bardzo,bardzo proszę o fotki,strasznie jestem ciekawa jak dom wygląda w naturze bo w katalogu jest OK.Jeśli masz chwilkę,napisz co zmieniłaś w projekcie. Małgosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fin 26.08.2005 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2005 Witam, chciałbym Was zapytać o opinię projektu Kornelia z biura Archipelag. Mam wątpliwość co do konstrukcji dachu w sensie tych fikuśnych wygięć nad oknami i wejściem. Czy taka fanaberia podroży znacznie inwestycje ? Czy jest trudna do wykonania ? Właściwie to ona nadaje charakter temu projektowi i szkoda byłoby z niej rezygnować. Konkurencyjne projekty to: - Idalia - ładny domek, jest na drugiej pozycji, - Wierzba - też całkiem zgrabny, ale nie ma spiżarni koło kuchni (można wydzielić z p.g.) - Plejada2G - niestety bez wejścia do domu z garażu, ale za to całkiem spore pomieszczenia .. Gdybyście byli uprzejmi przechylić szalę na stronę któregoś z nich ... Kryteria, które decydują w moim wypadku o wyborze: oczywiście nie wszystkie da się spełnić i biorę to pod uwagę. - ok. 110 do 130 m2 + ewentualne poddasze do późniejszego wykończenia, - 3 sypialnie, - 1/2 łazienki + wc, - garaż na dwa auta (adaptacja projektu), - pomieszczenie gospodarcze, - spiżarnia w pobliżu kuchni (mała), - wejście z garażu do domu, - brak schodów w salonie, - koszt (chyba powinien być na pierwszym miejscu ) bardzo dziękuję i pozdrawiam ! Fin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcenka 28.08.2005 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2005 Witam,My budujemy KORNELIE.Bardzo nam się ten projekt podoba , spełnia wszystkie nasze oczekiwania.Naszym założeniem było 3-4 osobowa rodzina.Fikuśne falki (wole oczka) naszym zdaniem nadają uroku temu projektowi.Nie podnoszą one kosztu (mam na myśli dach ale zwróć uwagę że co za tym idzie nalezało by zrobić okno z łukiem od jadalni oraz dokonać ciekawego wyboru jeśli chodzi o drzwi wejściowe.Zaadoptowaliśmy poddasze (jest tam teraz ok. 75 m 2 ale do wysokości 1,2m), będzie tam malutki 1 pokoik, większy (patrząc z rzutu od góry w kształcie litery "C" oklający klatkę schodową oraz mała łazienka.My troszkę "namieszaliśmy" w projekcie jeżeli chodzi o ścianki działowe.To czego brakuje w KORNELII to chyba małej piwnicu na kosirkę, meble ogrodowe itp. ale możeśz wykorzystać powierzchnię nad garażem tworząc sobie strych (my tak zrobiliśmy).Wprawdzie nie jest tam zbyt wysoko ale na pewno sporo miejsca do wykorzystania. Wg.Twojego wyboru Plejada naszym zdaniem prezentuje się też bardzo ładnie Jeżeli chciałbys jakieś foki to podaj nam adres e-mail a pprześlemy Ci zdjęcia z naszej budowy.pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcenka 05.09.2005 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2005 Podaje adres na nowe fotki z KORNELII . Może nie są jeszcze poukładane ale nie miałam czasu się tym zająć.http://foto.onet.pl/albumy/album.html?id=36688&q=marcenka%20domek&k=2 pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymoszkowa 14.09.2005 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2005 Składam publiczne podziękowania Marcence i Grzegorzowi-za życzliwość i szczerość.Małgosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymoszkowa 14.09.2005 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2005 Składam publiczne podziękowania Marcence i Grzegorzowi-za życzliwość i szczerość.Małgosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcenka 14.09.2005 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2005 Dziękujemy bardzo , miło nam było pokazać swoje koncepcje co do tego projektu, mamy nadzieje że beda pomocne w Waszej realizacji i szybko przystąpicie do działań . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymoszkowa 04.11.2005 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2005 Co tak cicho na tym forum?Przecież budowy już pozabezpieczane na zimę i teraz jest czas na dzielenie się doswiadczeniami ?Ja niestety zaczne dopiero na wiosnę-wszystko przez te papierologię.Ale to nie znaczy,że nic nie robię,sami wiecie jak to wygląda.Czy ktoś z was zdąży wprowadzić się w tym roku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcenka 04.11.2005 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2005 Wbrew pozorom wcale nie jest tak cicho.U nas zrobiona już elewacja, rozłożona podłogówka, zalana szlichta.Do połowy listopada czekamy na ekipę od ociepleń, a potem zobaczymy trochę słabo już z kaską. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymoszkowa 05.11.2005 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2005 To macie już prawie końcówkę.Z tego co pamietam to lada moment maleństwo zawita?To cię troszkę wyłączy z budowy?A ja kłócę się z mężem-oprócz garażuchce zabrać mi jeden pokój na majsterkowanie-no i co tu z takim robić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcenka 05.11.2005 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2005 Maleństwo ma terin na 15.11.05 ale nigdy nie znamy dnia ani godziny. Co do budowy to zostaną sufity podwieszane, podogi i urządzanie.Trzeba też jeszcze poożyć kostkę, zrobić ogrodzenie od frontu a pootem ogródek no i będzie można się przeprowadzać. zkładamy że pootrzeba nam jeszcze jakieś 100 000 a z tym to już gorzej ale damy radę pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymoszkowa 07.11.2005 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2005 Ciągle zastanawiam się czy tak jak wprojekcie dać Ytong czy jednak jakiś belix+ ocieplenie-do tego drugiego rozwiązania namawiają mnie wykonawcy a do pierwszego hurtownia.????Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcenka 07.11.2005 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2005 Przelicz sobie koszty a znajdziesz odpowiedź na to pytanie.Nie zapomnij też o wyborze ekipy która miała by to wykonać. Naszym zdaniem i tak kiedyś byśmy docieplali (brak 100 % wiary w wykonawstwo i brak mostków termicznych). Pytanie nr 2 a co z boniami , czy chcesz je wykonac i jeśli tak to jaką technologią. Wybór jak zawsze należy do inwestora pzdr P.S . Dobrz że i tak ograniczyłaś wybór do jak to zwał tak zwał ale BK, co by było gdybyś jeszcze ruszyła inne materiały , wtedy to naprawde można zwariować. Podejmij męską decyzję . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymoszkowa 07.11.2005 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2005 Matko kochana,jakie znowu bonie?Inne materiały z góry odrzuciłam ze względów finansowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts